Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Sofia Coppola
Met onder meer: Katie Chang, Israel Broussard en Emma Watson
Releasedatum: 1 augustus 2013
Plot The Bling Ring
"Living the Dream, One Heist at a Time"
Marc is een door mode geobsedeerde 16-jarige jongen die naar een nieuwe middelbare school gaat. Hij valt al snel voor het Koreaans-Amerikaanse meisje Rebecca. Samen met een stel vrienden beginnen ze websites van beroemdheden af te speuren naar de verblijfplaatsen van hun favoriete idolen. Wanneer ze niet thuis zijn, breken ze in en stelen ze kleding, geld, naaktfoto's en zelfs een pistool. Met het geld financieren ze hun wilde levensstijl, inclusief het nodige drugsgebruik. Ze staan er echter niet bij stil dat ze wel eens gepakt zouden kunnen worden.
disneystore
Vooral door Copolla die haarzelf overschat de laatste tijd veronderstel ik. Lees: verwaand, ingebeelde eigen waan, ingebeelde regie-talent. Ik denk dat haar vader's carrière ook wat naar haar hoofd is gestegen.
goongumpa
Je verwijt Coppola allerlei zaken waar je je zelf aan schuldig maakt, disneyboytje van me
Het is ook opvallend dat je beweert dat liefhebbers van Somewhere 'mentaal onderontwikkeld' zijn, terwijl vrijwel elke zin die je hier neergekalkt hebt, vol staat met klassieke redeneringsfouten (naast fouten in grammatica en spelling uiteraard). Fouten die Cicero 20 eeuwen geleden al doorzag. De cirkelredenering, verkeerde verbanden leggen, 'recht praten wat krom is', vooringenomenheid... Ze zijn op deze pagina al allemaal voorbijgekomen.
Een gestileerde versie van je uitspraken, zodat je mijn punt begrijpen kan:
'Ik heb maar een half uur Somewhere gekeken maar die film was KUT!"
"Ik heb een trailer van The Bling Ring gezien en die film is KUT!"
"Sofia Coppola is prententieus!!! Waarom? Omdat ze pretentieus is!!!"
Om een lang verhaal kort te maken: je bent zelf een pretentieus, oppervlakkig misbaksel.
bedankt.
disneystore
Ben er wel even stil van, juist helemaal de grond in geboord. Gewoon omdat ik slechte commentaar geef op Somewhere en The Bling Ring, en Sofia Coppola, en een pretentieus, oppervlakkig misbaksel ben. En ik heb Nederlands nog niet onder de knie. En mijn grammatica en spelling zijn om te huilen. En ik ben geen Cicero. En ik vind de trailer van the Bling Ring niet zo denderend. Verspilling van zaad. Boe.
disneystore
Nu voel ik me ook slecht
Het is niet erg. Pretentieuze, oppervlakkige mensen (misbaksels) kunnen ook iets bereiken in het leven, kijk maar naar Sofia Coppola.
disneystore
Laat maar, die had al een bekende vader. Later pendelen naar Vilvoorde van 7 tot 5 dus... Ugghh
SimonSav
Wat een teleurstelling..
Een carrière als die van Sofia Coppola, zo mooi begonnen met pareltjes als Virgin Suicides en Lost in Translation, raakt stilaan helemaal op het verkeerde pad. Na het ontieglijk saaie Somewhere begon de hoop, zeker bij mij, weer wat terug te komen dat ze zich zou herpakken met haar nieuwste film. De trailers waren alvast veelbelovend, het concept leek vrij cool en een dikke soundtrack dwong zich op. Maar daar blijft na 90 minuten The Bling Ring zo goed als niets van over.
Ik kan het niet anders omschrijven dan dat je vanaf minuut 1 in een eindeloze lus terechtkomt van steeds hetzelfde verhaaltje: eerst een inbraak bij (naam van een A-list celeb), gevolgd door een feestje in een club. En opnieuw. En opnieuw. Diepgang is er niet. Van een scenario is nauwelijks sprake. Dialogen beperken zich steevast tot dezelfde onzin, daar zijnde "hi bitch!", "oh my god!" (als Scarface het 'fuck' record heeft, dan mag The Bling Ring officieel worden ingeschreven voor het OMG record) en "i know right?!". Enige variatie hebben we niet gezien. Het voelde een beetje als anderhalf uur lang surfen op TMZ terwijl je The Hills op hebt staan.
Het moet één van de meest inhoudsloze en oppervlakkige films van de laatste jaren zijn. Oninteressante en hersenloze pubers maak je niet zomaar in een oogwenk boeiend, dat wordt hier wel bewezen. Het had, heel misschien, nog een gevalletje style over substance kunnen worden, maar zelfs dat is hier teveel gevraagd. De pophitjes worden één voor één netjes na elkaar afgespeeld, alsof niet alleen het verhaal maar ook de muziek op repeat werd gezet.
Extra jammere is nog dat Emma Watson al haar goodwill die ze opgebouwd had bij Perks (voor mij persoonlijk) al weer bijna kwijt is door deze complete miscast.
Drs. DAJA
Naomi Watts
Vrijkaartjes gekregen voor morgen. Ik neem de lauwe reacties mee in mijn verwachtingen maar toch enorm veel zin in. Youthful females gone awry. Sign me up.
Naomi Watts
Reuze meegevallen. De kritieken zijn niet meer dan gebakken lucht, ook richting Coppola. Ik krijg ook een beetje het gevoel dat er onterecht van haar verwacht wordt dat ze films van het niveau Lost in Translation maakt, wat haar magnum opus. Niet reëel mijn inziens.
Een ander struikelblok zal de geïllustreerde leegheid bij de tieners zijn die The Bling Ring vormen. Coppola wil die oppervlakkigheid en leegheid tonen en dan zijn de kritieken dat de personages opeens te oppervlakkig en leeg zijn. Kunt u het nog volgen? De logica.. Erg veel raakvlakken met Spring Breakers (waar overigens dezelfde kritieken voor op kunnen gaan) maar Korine geniet dan wat meer aanzien. Zou dit Korine's film zijn en Spring Breakers van Coppola dan waren de rollen omgedraaid. Onaangenaam opvallend.
Coppola slaagt er erg goed in om de obsessed with myself zeitgeist weer te geven, zowel met een kritische kanttekening maar ook breekt Coppola een lans voor de jonge delinquenten. Het concept vind ik wel aangenaam, vooral omdat je via social media nu merkt watvoor invloed celebs hebben op tieners, en hoe ver ze daar in kunnen doorslaan. Coppola maakt ook ideaal gebruik van de setting, de attractie van de Hollywood Socialites weet ze prima naar voren te brengen vanuit impressionistisch oogpunt. De dames vind ik ook één voor één prima gecast en Claire Julien is wel erg easy on the eyes. Verder ook zeer te spreken over het ontbreken van een echte story arc, vind het toch voornamelijk een impressionistische film.
De impressionistische feel wordt alleen niet constant vastgehouden en dat is eigenlijk wel jammer maar desondanks blijft het toch een lekkere film, met een attractief concept en zeer degelijk uitgevoerd. Dat is de film dan voornamelijk; degelijk. Kan buiten Lost in Translation prima wedijveren met al die andere films van Coppola.
Metalfist
Aha, klinkt alweer een terug interessanter heb ik de indruk. Ik heb Coppola vrij hoog zitten (al ben ik wilder van Virgin Suicides dan van Lost in Translation) maar haar enige misser tot nu toe was Marie Antoinette. Goede recensie in ieder geval, Watts
Naomi Watts
Bedankt. Vind deze ook wel van het niveau Virgin Suicides, al vind ik die niet meer dan vermakelijk. Al hoef je geen ramp te verwachten (ik had het ook erger verwacht) maar veel kritieken blijken voornamelijk open deuren.
Knisper
België. In een Zeeuws gehucht wonen heeft zo zijn voordelen
Ja, dat wel. Al heb ik bij Korine het gevoel dat er bij hem een tendens heerst van: Oh, het is van Korine dus er zal wel een gedachte achter zitten" (wat overigens wel klopt maar diezelfde filmsnobs gooien het bij Coppola op onkunde. Puur een gevoelsmatige aanname hoor, al denk ik dat Korine al veel sneller de voordeel van de twijfel krijgt terwijl ze m.i. hetzelfde doen.
henktoutlesjoef
Gisteren gezien. Wat een gedrocht. De trailer zag er erg gaaf uit, maar het is gewoon alleen maar hetzelfde.
TomaskeX
Gewoon een steengoede verfilming van de echt gebeurde inbraken door enkele jongeren.
De film geeft een duidelijk beeld van het waargebeurde verhaal,
Emma Watson speelde weer steengoed. De rest van de cast deed het ook niet mis. De regie aanpak vond ik erg goed. Ga de film zien, deze wil je niet missen!
disneystore
De film geeft een duidelijk beeld van het waargebeurde verhaal
De film is compleet verdraaid, hoor?
Gewoon de basis-verhaallijn en personages zijn gebaseerd op The Bling Ring, de rest is toch gewoon geschreven door Copolla? Om bedoel je het meer algemeen, TomaskeX?
TomaskeX
De film is compleet verdraaid, hoor?
Ik bedoel inderdaad in het algemeen ja. Maar zoveel wijkt de film toch niet af van het waargebeurde verhaal?
disneystore
Geen idee, maar ik denk dat alleen de basis verhaallijn is gepakt, voor de rest is de opvullen pure script.
Hemelbewoner
Huilend weggelopen uit de bios net.
Heteromannen, wees gewaarschuwd.
m1701
Niks aan!!!
Film zonder verhaal, tijdens de sneak zijn toch zeker 10 mensen weggelopen
Zo saai en er gebeurt geen reet.
Zonde van je geld en tijd om hier naartoe te gaan
cordiacovens
Hoewel de eerste 20 minuten veelbelovend zijn, wordt de film daarna veel te herhalend zonder iets toe te voegen. Heb het gevoel dat Coppola er het beste van heeft gemaakt, maar er niet genoeg interessants uit het bling ring verhaal te halen was.
Jammer maar na het al wat mindere somewhere is ook the bling ring niet goed genoeg
voskat
Onderhoudende documentaire met leuke muziek. De realiteit is soms hilarisch.
En o wee als iemand wat slechts bij Spring Breakers neerpent, dan zijn de rapen nog niet gaar
Verder zijn jouw aannemingen betreft Coppola zelf en haar films behoorlijk vooringenomen en vooralsnog niet op heel veel gebaseerd.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Ennio
Documentaire / Muziek, 2021