Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Iain Softley
Met onder meer: Kevin Spacey, Jeff Bridges en Mary McCormack
Releasedatum: 25 april 2002
Plot K-PAX
"Change the way you look at the world."
Op een dag duikt in het Centraal Station van New York plots, uit het niets, een individu op met een zwarte bril die beweert afkomstig te zijn van een verre planeet, K-PAX. De man, die zichzelf Prot noemt, wordt meteen door de politie opgepakt en naar de psychiatrische instelling van dr. Mark Powell gebracht. Wanneer blijkt dat geen enkele medicatie werkt, wil dr. Powell meer te weten komen over de man. Vooral omdat er sinds zijn komst vreemde dingen gebeuren met de andere patiënten. Prot wordt met sterrenkundigen geconfronteerd en doet met zijn kennis iedereen met verstomming slaan. Dr. Powell begint zich af te vragen of Prot de waarheid spreekt.
Dr. Mark Powell
Betty McAllister
Ernie
Sal
Dogmeat
Snap zelf ook echt niet waar al die slechte recensies vandaan komen (bv rotten tomatoes)! intelligent verhaal. Kevin speelt erg sterk. Een van mijn favoriete films.
Norma
Ik heb echt van deze film genoten. Spacey speelt zoals bijna altijd weer erg sterk, hij zet Prot heel overtuigend neer. Zoals hij om zich heen kijkt, en zich een bepaalde autoritaire houding aanmeet, geweldig. Ook de verhaallijn spreekt me enorm aan, met een einde dat volgens mij voor een ieder wel naar tevredenheid moet zijn. Heel mooi, een tikkeltje mysterieus en veelal grappig (de veel genoemde banaanscene vond ik zelf minder leuk dan bijvoorbeeld het feit dat hij op geraffineerde wijze zijn mede-patienten wist aan te zetten tot genezing) en ontroerend.
psycholamp
- 1960 berichten
Ik vond deze film lichtelijk tegenvallen. te saai, naar mijn mening. wel aardig, maar niet om thuis in de kast te hebben.
kentukkie
ik vind k-pax juist DE film om thuis in de kast te hebben staan ..en dat heb ik dan ook meneer psycholamp
psycholamp
- 1960 berichten
En hoe vaak al gekeken?
thomzi50
- 1991 berichten
Wel leuke en goeiige film, maar helaas niet meer dan dat. Ik vond Bridges erg sterk, Spacey heeft alleen betere rollen gespeeld. Het zag er allemaal prima uit, muziek was wat saai maar niet storend, jammer dat het verhaal uiteindelijk zo cliché en afgezaagd wordt.
neo
Het is eigenlijk gewoon inderdaad een afgezaagd gegeven, maar het is bijzonder knap dat de film mij alsnog helemaal meesleept in het geloven van de man en waar ie vandaan komt.
JohnStacks
Ik snap geen bal van deze film het einde is zo afgezaagd
Dus toch weer sci-fi he ..net zo onwetend als the matrix
Willy Wartaal
Ik vond de film vanaf het begin af aan al erg sterk, goed overtuigend gespeeld door Kevin Spacey. De film zit goed in elkaar en heeft naar mijn mening juist het perfecte einde. 4*
Minority_Check
een leuk verhaal met super acteurs
maar jammer dat er niet een klein stukje ofzo van k-pax konden laten zien
van 3.5* naar 4.5*
waxs
Toffe film, was gisteren ook weer op TV. Werd wel erg goed gedurende de film naar een climax toegewerkt, ook leuk dat die wat vaag bleef. Spacey acteerde zeer overtuigend. 4*
johnboer
Alle acteurs en actrices zijn subliem in deze film.Dat maakt de film het aanzien al meer dan waard.Maar het hele verhaal en het einde,waar niemand een moer van schijnt te begrijpen (ik ook niet dus) is leuk voor een kinderfilm.Die hebben meer fantasie namelijk en dat heb je bij deze film blijkbaar nodig.Donald Duck van de planeet Mars of zoiets.
2 keer gezien nu.Ik heb me niet verveeld,maar het is wel genoeg zo.
En.....zoals altijd,ieder zijn eigen smaak!!! C'est la vie.
Carl
Voor een 2e keer gezien, en ik zar voor de 3e keer gekluisterd aan de tv.
Prima verhaal, prima acting en prima sfeer.
Eeen prima verhaal heeft ook altijd komische en ontroerende momenten, die ook hier volop aanwezig waren.
Een 4
Fikret8
Een film waar ik meer van had verwacht. Kon me tog niet helemaal boeien, op de theorie gedeelte mbt sterrenkunde na.
filmanalist
leuke film, kevin spacey alweer goed, heb genoten van deze film.
buffeltje1
Geweldige, subtiele film. Er zit van alles in, ik zou niet weten welk label ik op deze film zou moeten plakken: drama, romantiek, mysterie? Het is in ieder geval geen Action-movie.
Soms rake observaties over het leven op Aarde van onze gast van K-PAX.
Uitstekend spel van mijn twee favoriete acteurs: Kevin Spacey en Jeff Bridges
bernardcastard
vandaag gezien, ergerlijke film gewoon, Disney zeg maar, niets aan gehad dus, zal wel aan men eigen smaak liggen
Moi et Toi
een leuk verhaal met super acteurs
maar jammer dat er niet een klein stukje ofzo van k-pax konden laten zien
van 3.5* naar 4.5*
ik denk omdat we ]nu nog steeds in het ongewisse zijn om k-pax wel of niet bestaat he
..-----
Briljante film trouwens, psychologisch klopt het erg goed.. en zit gewoon mooi in elkaar..
Clueless Dork
Gister voor het eerst gezien. De film begint aardig goed en had het idee naar een serieus uitgewerkt verhaal te kijken maar dat was snel over. Waarom moeten ze nou al die slappe drama erbij trekken. Het gaat hier over een buitenaards wezen die naar de aarde komt om een rapport te maken en we krijgen uitgekauwde drama voorgeschoteld. verder weinig zin om er dieper op in te gaan. Dit is troep.
0,5
murtcelP
Geweldige film! Tijdje terug voor de 1e keer gezien, nu gekocht en weer bekeken, blijft super goed! Een doordacht verhaal waar je zelf nog heel lang over na kan denken.
Prachtig gespeeld door Kevin Spacey!
Deze film zou veel bekender moeten zijn! ****1/2
latrat
leuke, meeslepende film.
niet veel andere meningdetails, ik weet niet waarom.
GioFunny
Deze film kijkt heel goed weg,, net als in don juan,, word hier de kijker erg op de proef gesteld,, wat voor ons de realiteit is,,
hertogje
Leuke film. Apart en eigenzinnig verhaal, en wordt goed opgebouwd. Het einde vind ik wat voorspelbaar, maar niet vervelend. Kortom, goed filmpje en weer is wat anders.
tukkerstein
Prima film met een origineel scenario, goed acteerwerk en erg goede cinematografie. Het einde (en meerdere andere dingen) zet aan tot nadenken, alhoewel je ook wel zou kunnen zeggen dat het einde vrij makkelijk is.
Trouwens een erg mooie soundtrack die bijdraagt aan de rustige, mysterieuze sfeer.
ChrisX
0,5
Tja, als ik dit lees dan had je dus echt een sci-fi film verwacht, maar dat is dit dus helemaal niet. De vraag is hij of is hij niet van K-PAX word dan ook niet echt beantwoord.
Vanavond voor het eerst gezien en, zoals met bijna alles van hem, weer onder de indruk van Kevin Spacey. Maar ook Jeff Bridges doet het hier ontzettend goed in.

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

The Game
Thriller, 1997

Twelve Monkeys
Sciencefiction / Thriller, 1995
diefstaldroomhypnoseonderzoekmoordbuitenaards wezenziekenhuisplanetpatientmedicationpsychiaterwetenschapclaimdoubt mentalhelp