• 9.372.663 stemmen

The Man with the Iron Fists (2012)

Actie | 95 minuten / 107 minuten (unrated versie)

Genre: Actie

Speelduur: 95 minuten / 107 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: 鐵拳無敵

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: RZA

Met onder meer: Russell Crowe, Cung Le en Lucy Liu

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 7 februari 2013

Plot The Man with the Iron Fists

"You can't spell Kung Fu without F and U!"

Het verhaal draait rond een zwarte smid (RZA), die wapens smeedt voor de bewoners van een afgelegen dorpje in feodaal China. Wanneer een transport met goud in de buurt van het dorpje wordt ontdekt, wil iedereen vechten om ook maar wat van deze buit mee te pikken, zo ook de Europese Jackknife (Russell Crowe). Het is aan de 'Lion Clan' om deze buit van de keizer te beschermen. Dit met alle gewelddadige gevolgen vandien.

Blacksmith

Madame Blossom

Chi Chi

Bronze Lion

Zen Yi, The X-Blade

The Abbott

avatar van coumi

coumi

Erg middelmatig. RZA probeert erg veel in deze film te stoppen, maar het uiteindelijke resultaat is een goedkope imitatie van betere Aziatische films. Tekenend wellicht dat een op halve kracht spelende Crowe er qua talent en presènce ver boven uit steekt. Voor de niet al te kritische kijker.

Raar dat Tarantino en Roth hier hun naam aan wilde verbinden.

avatar van jeanleeke

jeanleeke

Mepjes geveuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lol

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Geen slechte film. Erg vermakelijk. Wel een beetje over de top. Redelijk goed geacteerd

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mwa.

Hier en daar zit er wel een leuk stukje in, maar uiteindelijk is The Man with the Iron Fists een rommelhoop. Geregisseerd door ene RZA, ik vermoed een rapper(?), die ook nog eens een prominente rol speelt, maar in geen van beide rollen uitblinkt. Dat gezegd zijnde is de mix tussen verschillende stijlen niet eens grandioos mislukt. Dat hiphopsfeertje kon er nog wel bij.

Enige is dat de film een aantal zéér matige tot ronduit slecht geregisseerde actiescènes heeft en er amper leuke typetjes rondlopen. De pruiken van Bronze Lion en co lijken zo uit de garderobe van Tokio Hotel te komen. Het is tot de finale wachten tot een deftige actiescène - die komt er dan uiteindelijk toch waardoor ik nog heel even twijfelde deze toch een voldoende te geven. Maar daarvoor is het eerste uur echt wel te mager en te rommelig.