• 9.377.371 stemmen

The Man with the Iron Fists (2012)

Actie | 95 minuten / 107 minuten (unrated versie)

Genre: Actie

Speelduur: 95 minuten / 107 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: 鐵拳無敵

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: RZA

Met onder meer: Russell Crowe, Cung Le en Lucy Liu

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 7 februari 2013

Plot The Man with the Iron Fists

"You can't spell Kung Fu without F and U!"

Het verhaal draait rond een zwarte smid (RZA), die wapens smeedt voor de bewoners van een afgelegen dorpje in feodaal China. Wanneer een transport met goud in de buurt van het dorpje wordt ontdekt, wil iedereen vechten om ook maar wat van deze buit mee te pikken, zo ook de Europese Jackknife (Russell Crowe). Het is aan de 'Lion Clan' om deze buit van de keizer te beschermen. Dit met alle gewelddadige gevolgen vandien.

Blacksmith

Madame Blossom

Chi Chi

Bronze Lion

Zen Yi, The X-Blade

The Abbott

avatar van Fortune

Fortune

Is niet omdat het een film van RZA is dat we met minder genoegen mogen nemen omdat het een rapper/producer is. Dat klinkt sowieso erg raar. Ik ben een fan van RZA dus wist het uiteraard, misschien ook de enige reden waarom ik deze film ben gaan kijken.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ramon K schreef:

Rampzalig slecht deze RZA egotrip! De man kan niet regisseren èn niet acteren blijkt....

Regelmatig gelezen in interviews met Tarantino dat RZA zo'n leuke sparpartner wat betreft kung fu trivia. Maar hij snapt er juist geen zak van! RZA lijkt duidelijk fan te zijn van Cheh Chang, maar hij recyclet enkel de bloody kills en maffe ideetjes en props uit Cheh Chang's oeuvre en vergeet dat er ook nog martial arts bij komen kijken. De actiescènes zien er niet uit, evenals de choreografie (door Corey Yuen??). Maar daar blijft het niet bij; qua ritme, montage, composities, shots en camerabewegingen is 't al net zo'n ramp; elk shot lijkt wel een afwijking te hebben en RZA lijkt totaal geen benul te hebben van beeldcompositie.

Verder wordt er vreselijk slecht geacteerd (de RZA voorop), pakt de keuze om Engels als voertaal te nemen en de belangerijke rollen door Westerse acteurs te laten invullen slecht uit (je moet maar zelf de hoofdrol willen spelen), is de soundtrack ongepast (hiphop en rap), zijn alle rollen en plotlijntjes onvoldoende ontwikkeld en om 't af te maken krijgen we ook nog wat lelijke CGI en de slechtste split-screens die ik ooit zag voorgeschoteld. PLUS een vreselijke voice-over!

Verder probeert RZA duidelijk Tarantino te imiteren (die Lucy Liu speech ), maar bijna alle referenties naar classic kung fu cinema zijn 'hol' (zonder betekenis) en de cameo's van oa Pam Grier, Chen Kuan Tai, Kar Yan Leung, Gordon Liu en Dennis Chan (Kickboxer) hebben te weinig om 't lijf om indruk te maken.

Een drol.

Iets in mij zegt dat je die RZA niet zo hoog hebt zitten

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Fortune schreef:

Dat weet ik en dat bedoelde ik ook niet. Ook ik ben de film op het spoor gekomen door RZA. Vandaar dat ik me afvraag waarom zoveel mensen van deze film weten/hebben gezien (terwijl er alleen een webrip beschikbaar is, ook niet echt aantrekkelijk om te pindakazen dus - in mijn ogen dan - dacht dat we anno 2012 allemaal wel BluRay rips binnenhaalden). Blijkbaar zit er toch een aardige marketingcampagne achter deze film.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Actie en het decore beviel mij wel.

Het verhaal bevat weinig diepgang , maar dat vindt ik in dit soort films niet storend.

avatar van Waku

Waku

Ik denk dat it een 3D film is???

Het idee kreeg ik gedurende de film omdat er heel veel objecten en/of ledematen nadrukkelijk in de ronde vlogen. In dat geval heb ik aardig wat gemist omdat ik de 2D versie keek.

Het maakt deze 90 minuten afslachten nog extra grappig.

En grappig is het sowieso allemaal wel.

Heel veel variatie in openrijtende messen, verstopt op de meest ingenieuze plekken.

En bovendien is de actie fraai geschoten. Het ziet er gelikt uit.

Iets wat je niet kan zeggen van Russel Crowe. De ex Gladiator loopt grommend rond en is beetje papzak geworden.Lucy Liu blijft een mooie verschjining. Net als de rest van haar snoepjes in het bordeel.

avatar van Waku

Waku

stinissen schreef:

Vreselijke film waar zelfs nog een kleine rol ( van een paar seconden) Beau v Erven Dorens moet in zitten. Ik heb hem niet gezien.. Volgens IMDB doet hij echt mee

Beau scoort bijrol in Hollywoodfilm - Dagblad van het Noorden - m.dvhn.nl

Verder nog een rol van Pam Grier ( wat doe je in zo een productie) om van Russell Crowe maar te zwijgen.

Beau van Erven Dorens???? Ik heb alleen maar chinezen gezien en een neger

avatar van Rfc_

Rfc_

Ik weet niet hoor, maar ik heb een perfecte film gezien...

Qua beeld, subtitels, geluid etc.

Toch viel die behoorlijk tegen! Wat een slap verhaal

Mjah toch 3* voor RZA m'n hiphop held

avatar van Ramon K

Ramon K

Hectometerpaal schreef:

Iets in mij zegt dat je die RZA niet zo hoog hebt zitten

Ik heb absoluut geen problemen met die gast. Ik ken de man niet en heb nooit naar zijn muziek geluisterd. Ik ben de film tegengekomen via een site over Tarantino.

avatar van Andreeke

Andreeke

Ik zit ondertussen 3 maand te ravalideren waarbij ik enkel in de zetel mag zitten( schouderprothese). Ik heb dus wel al wat films gezien tijdens die periode. En deze was zowat de beste tot nu toe. Oké, lijkt een beetje een Tarantino kloon. Maar, so what als het goed gedaan is. Zit goed ineen qua actie, niet moeilijk te begrijpen en aanvaardbaar acteerwerk. Achterover zitten met een doos popcorn, een cola en genieten!

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

echt een vette kung fu film. well done rza. dat is pas van je hobby je beroep maken. pet af dat hij dit durft. de klassieke kung fu / shaolin films zijn niet voor de mainstream. deze is dat wel door een combi van herkenbare technieken. idd tarentino, bruce lee maar overwegend kung fu.

ik hoop zeker dat er meer volgen!

avatar van ipman-99

ipman-99

"Quentin Tarantino Presents." ... " !!!

Fantastische Actiefilm !!! Wat een vette stijlvolle kung fu film van en met RZA! RZA is een rapper/hiphop-producer die hier een stijlvolle mix van maakt! Eli Roth schreef mee aan het verhaal samen met RZA! Old school kung fu in combinatie met heerlijke muziek, vleugje fantasy en heel wat stijlvolle actie met de nodige bloed fonteintjes ! De actie was bijzonder over the top vet gedaan ... met allerlei speciale wapens die rondvliegen met de nodige 'geluidseffecten' ! De sfeer was geweldig! De spiegelkamer (Bruce Lee) was ook enorm vet gedaan !

Heel wat bekende namen in deze film ... ondermeer Russell Crowe (Jack Knife), Lucy Liu (Madam Blossom), Jamie Chung (Lady Silk) ! Chia Hui Liu ("The 36th Chamber Of Shaolin") heeft ook hier een klein rolletje ! Heerlijk van genoten !!! Lucy Liu is altijd genieten geblazen en haar rol paste perfect in deze film !

avatar van ralfsjam

ralfsjam

In de eerste secondes zag ik de naam Tarantino voorbij komen, en had er meteen meer zin in. Maar op het einde had ik er een dubbel gevoel over. Het verhaal was zo zo... De cast was wel aardig, maar de beleving weer wat rommelig. Slecht was hij niet, als je van dit soort houd. De vecht scenes daarin tegen waren wel leuk, en overdone. 3.5***

avatar van Atomaster

Atomaster

Echte Quentin Tarantino geweld. Gewoon wegkijken en niet teveel bij na denken. Dan is de film best leuk.

Slechtste film in het genre die ik tot nu toe gezien heb.

Schoenmaker, blijf bij je leest!!

avatar van Propkuh

Propkuh

Echte Quentin Tarantino geweld, waarom deze film zo word afgekraakt begrijp ik niet, waarschijnlijk geen Tarantino fans. Het is allemaal wel wat erg "bloederig" maar dat hoort er nu eenmaal bij, bij een Tarantinofilm. Dat zijn nu eenmaal zijn dingen die erg herkenbaar zijn. En Pam Grier heeft er een cameo in omdat zij natuurlijk uit de Tarantinofilm Jackie Brown komt.

avatar van ME669

ME669

Het is toch moeilijk om op films te stemmen en ik heb de laatste tijd steeds meer moeite om op de recenties van de bezoekers af te gaan, Ik heb deze film vorige week gezien. Inderdaad geen meesterwerk en inderdaad geen hoogstaand acteerwerk. Veel fantasy en een ongeloofwaardig verhaal. Maar is dat niet bij nagenoeg alle films uit dit genre? Ik heb mij gewoon geamuseerd bij deze film. Ik verwachte pretentieloos amusement en heb dat gekregen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Lijkt me niet. RZA zal haar gecast hebben omdat ze in de 70's een blaxploitationheldin was voor de zwarte gemeenschap.

Dat ik de film niet leuk vind heeft verder niets te maken met een aversie tegen bloed en geweld. De film is binnen zijn genre simpelweg reteslecht. Maar als er Tarantino presents... op de poster staat dan is dat blijkbaar al genoeg voor sommige users hier....

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Mooie ode aan de klassieke kungfu films

Vinde deze film zeker wel goed was dan ook wat benieuwd wat een rapper als RZA hier van gemaakt zou hebben.

Het verhaal enzo is natuurlijk niets speciaals maar bij de oude kungfu films was het verhaal ook nooit echt spectaculair.

Vind het gewoon goed gedaan omdat het me steeds deet denken dat ik een kungfu klassieker aan het kijken was [spoiler kijk maar naar de scene met de spiegels zoals Bruce Lee in Enter the dragon].

Heb me allesinds goed vermaakt bij deze film

4.0

avatar van robje112

robje112

'B' film met enkele 'A' acteurs (verwachtingen hoog bij deze 2....)

Imitatie van of ode aan QT

Andere muziekkeuze en mijns inziens storende split screens hadden de waardering

hoger gekregen.

avatar van robje112

robje112

weglaten van storende split screens uiteraard

avatar van edwin1205

edwin1205

3.0 net gezien leuke actie kungfu film. een beetje overdreven maar dat hoord bij deze film. gewoon verstand op nul en kijken maar

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Ben volledig positief verrast. Rza is overduidelijk een betere rapper dan acteur, en Russel Crowe speelt helaas ook niet al te geweldig. Echter, de actie maakte voor mij een hoop goed. Het verhaal is flinterdun, maar het vele harde geweld en bloedvergieten vanaf het moment dat Jack Nife even een hele maag openrijgt vermaken meer dan prima.

Leuke wegkijker.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een weinig overtuigende egotrip van RZA. Die als een zak hooi acteert, en ook op het gebied van regie nog veel kan leren. Er is overduidelijk geleend van Kung-fu films uit het genre. En met name van Kill Bill in mijn ogen. De vecht choreografien waren ook niet altijd even overtuigend, evenals de special effects. Het verhaal stelt ook niet veel voor, en is flinterdun. Gelukkig maakt Russel Crowe en Lucy Liu het een en ander goed. Ook biedt de film wel vermakelijke momenten, maar bij lange na niet genoeg om in zijn genre uit te steken. 2 Sterren

avatar van jipt

jipt

Verhaal en diepgang bij pulp? Zijn er al pulpliefhebbers die deze hebben gezien of alleen hiphop groupies?

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben geen hiphop groupie

avatar van jipt

jipt

Wel een pulpliefhebber neem ik aan

avatar van Biosguru

Biosguru

Aziatische over the top cinema begrijpbaar gemaakt voor Fast & Furious liefhebbers.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dat er nog mensen zijn die deze bak onkunde zo ontzettend goed waarderen...

avatar van tattoobob

tattoobob

jipt schreef:

Wel een pulpliefhebber neem ik aan

Ieder z,n ding gozer!

avatar van 606

Biosguru schreef:

? wat een domme vergelijking, er komt geen een auto in voor.