• 9.376.759 stemmen

RoboCop (1987)

Actie / Sciencefiction | 102 minuten / 103 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 102 minuten / 103 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Peter Weller, Nancy Allen en Ronny Cox

Releasedatum: 8 oktober 1987

Plot RoboCop

"Part man, part machine, all cop."

In het Detroit van de toekomst wordt er een grote robot gebouwd om de misdaad te bestrijden, waarmee het echter niet helemaal volgens plan gaat. Wanneer de agent Alex Murphy door een straatbende wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. RoboCop is een succesvol wapen tegen de misdaad, maar hij wordt een prooi voor de slechte Boddicker.

Officer Alex J. Murphy / RoboCop

avatar van mikey

mikey

Montorsi schreef:

Wat is je vraag?

Geen! Maar je punten van kritiek vind ik tamelijk s chokkend.

avatar van mister blonde

mister blonde

Montorsi schreef:

Tja, zo eerlijk moet je gewoon zijn, raar dat ik daar weer commentaar op krijg, want de scene die ik aanhaalde is ook daadwerkelijk vrij zwak. Over het algemeen is het namelijk dik in orde..

De stop motion van die ED robot is discutabel, ja. Vooral omdat je zag dat het stop motion was. Waren wel erg leuke scenes juist. Verder zijn de sfx top in deze film en is het jammer dat je dus de nadruk moet leggen op zo'n klein onderdeel van een verder geweldig geheel.

avatar van paul83

paul83

mister blonde schreef:

Er was natuurlijk niet veel voorhanden in die tijd. Zelfs bij Jurassic Park wilde ze stop-motion gebruiken in de beginfase.

Verder eens met je verhaal. Prima effecten.

avatar van mikey

mikey

Help!

Er komt een r emake van Robocop

RoboCop (2011) - imdb.com

En ik las hier op de site bij regisseur aronofsky, dat hij het zou gaan doen...

Darren Aronofsky

avatar van Rebel80

Rebel80

Nostalgie, deel 2 was ook nog wel leuk, deel 3 ging nergens meer over.

Een remake? Hmm ik vind dit juist een film waar ze geen remake van moeten maken.

SilverGun schreef:

Bovengemiddelde actiefilm met een intelligent scenario en een prachtrol van Kurtwood Smith als sadistische schurk. De score van Basil Poledouris is ook zeer geslaagd.

RoboCop is het meest menselijke personage in de film en wordt goed neergezet door Peter Weller. Zijn acties zijn heel goed te rechtvaardigen en ondanks dat de film doordendert als een trein, behoudt ie een emotioneel tintje.

Dit is één van de meest geweldadige speelfilms uit Hollywood (met een aantal briljante, memorabele over-the-top scènes) en heeft mede daardoor een goed getroffen, stripachtige sfeer. Het Detroit dat hier wordt neergezet komt werkelijk over als een compleet verziekte stad.

Doe vooral geen moeite om de vreselijk slechte vervolgfilms of TV-serie te kijken, die kunnen niet in de schaduw van de originele film staan.

Vier welverdiende sterren.

Sluit me hier volledig bij aan

avatar van RSmovie91

RSmovie91

De enige Robocop film die mij aanspreekt. Bij de andere delen wordt het een beetje teveel van het goede.

Voor die tijd zijn de special effects echt geweldig.

Het verhaal is ook goed bedacht en tevens goed uitgevoerd.

Een remake? Wordt vast net zoiets als Terminator Salvation. Vermakelijk, maar niet meer dan dat (maar ben toch benieuwd )

avatar van Rebel80

Rebel80

of als de games,robocop vs terminator

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Dit is een mooie film met een goede rol van Kurtwood Smith .

avatar van BS89

BS89

Dit is het enige deel dat nog wel aardig was om te zien, die andere delen zijn gewoon niet leuk meer.

jumpstylemovie

Ik verhoog hem naar een 4*. Echt een classic dit. Robocop is duidelijk ontzettend nep en de Ed 209 is een soort kleipoppetje maar wat een vermaak is dit zeg!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

jumpstylemovie schreef:

en de Ed 209 is een soort kleipoppetje

Kleipoppetje

jumpstylemovie

Als je kijkt hoe hij beweegt is het een Wallace & Grommit poppetje.

Word ook in Terminator 1 gebruikt.

goongumpa

Aaahh stop-motion... Geweldig! (net als Wallace & Gromit.)

PS. Weet iemand of deze dvd uncensored is? Ik hoop van wel, want ik heb 'm en ik heb een bloedhekel aan gecensureerde films.

jumpstylemovie

Wat zou er dan gecensored moeten worden?

Kapotgeschoten hoofd.

Ik hem 'm net even opgezet : je kan kiezen tussen director's cut en original version - goed dus ! Geluid is wel iets minder.

goongumpa

Geweldige film. In de eerste plaats een ongeëvenaarde, harde actiefilm, maar daarnaast ook nog een veelgelaagde satrire op de Amerikaanse mentaliteit, de yuppies, het Reagan-teijdperk. De film zit vol met symboliek (oa. verwijzingen naar de Bijbel). Paul Verhoeven is een echte auteur-filmmaker, zelfs als hij betaald wordt door studiobazen.

Documentaire 'Flesh and Steel: the making of Robocop' is zeker ook een aanrader.

goongumpa

Herzien en hij blijft geweldig, een absoluut hoogtepunt in het genre. Respect voor de overtuiging en inzet van Paul Verhoeven.

avatar van calexico

calexico

neo schreef:

Er ligt nu een mooie 2 disc uitgaven bij Free Record Shop voor 2,50!

De Director Edition! Ik zag hem gisteren liggen voor inderdaad € 2,50!! Die kon ik natuurlijk niet laten liggen

jumpstylemovie

@goongumpa waarom stem je niet?

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik blijf bij mijn oorspronkelijke cijfer. Die zwarte agent is wel erg overdreven zijn karakter aan het neerzetten. Beetje fout.

Verder leuke commercials tussendoor: vooral het gezelsschapspel Nukem lijkt me erg leuk

Al met al behoorlijk vermakelijk, al zijn de special effects niet van geweldig hoog niveau.

avatar van supermovieman

supermovieman

Ik vind deze film wel oke. Ik vind hem niet geweldig, dat komt vooral dat de hele setting met al die criminelen die me niet kunnen boeien. Maar RoboCop zelf vind ik een erg leuk personage, en de soundtrack vind ik ook geweldig. Maar ik zie RoboCop veel liever tegen een of andere super vijand strijden dan tegen dit tuig: mijn mening! Verder vond ik alle gore, en de reacties daarop in de film, het realisme naar bendeden halen, en kon ik het op een gegeven moment niet meer serieus nemen! En de special effects zien er soms ook zo nep uit! Dus: leuke held, leuke muziek, geen leuke vijanden, verhaal is oke!

Sjoerdow schreef:

De hele film is (wellicht bewust) een beetje fout. Vind het persoonlijk net erg leuk .

Ken Russell noemde Robocop trouwens 'the greatest science fiction film ever since Metropolis".

avatar van Le Clauchard

Le Clauchard

Voor die tijd een zeer vermakelijke film.

Om nu de "special effects" terug te zien, da's toch wel erg leuk.

Misschien een hoog cijfer, maar je moet niet naar de errcten kijken, maar puur naar het vermaak en het verhaal.

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke aktiefilm, prima verhaal.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Wel een erg laag gemiddelde voor een cult classic als deze, maar goed ik neem moviemeter ook niet al te serieus als het gaat om stemmen en meningen (geld trouwens ook voor gamesmeter soms).

Ik heb the making of van robocop vorige week nog bekeken, paul verhoeven wou het robocop project eerst niet in handen hebben maar zijn vrouw haalde hem over om robocop te maken.

Goed ding naar mijn mening, verhoeven keek er tegenop omdat het een B-film is en dat kon ie ook zien aan het script maar 1 of andere manier heeft verhoeven het gewoon goed voor elkaar gekregen en robocop is gewoon een klassieker.

Ik heb robocop al meer dan 70 keer gezien en ben er nog niet op uitgekeken, dankzij gamen krijg ik soms gewoon zin in deze film, toppie.

I buy that for a dollar.

Give the man a hand.

Dead or Alive, youre coming with me.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Robocop is Jezus.

Zie de laatste minuut van het interview.

De visie van Paul Verhoeven op Jezus | VK.tv | videoreportages door de Volkskrant

avatar van harm1985

harm1985

Niet zomaar een actiefilm, maar een snoeiharde ironische parodie op de Amerikaanse media. Peter Weller blijft voor mij dé Robocop. Deel 2, zonder Verhoeven, maar mét Weller was een stuk minder, gewoon een platte actiefilm, gemaakt door iemand die de eerste film duidelijk niet begrepen heeft. In deel 3 had zelfs Weller geen zin meer, en de TV serie, daar zullen we het maar niet over hebben.

Ook leuk: de rol van Kurtwood Smith (Red van That 70's show) als badguy en Paul McCrane (Dr. Romano uit ER) als zijn handlanger, die gewoon doet waar ie goed in is: slecht zijn. En die scene waar hij in een vat chemisch afval valt en te pletter wordt gereden blijft goor.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zit er eigenlijk nog een beetje schot in Robocop 4?

avatar van rep_robert

Leuke film van Verhoeven. Er zit lekker veel actie in, het is expliciet in zn beelden en de verborgen humor kwam wat mij betreft ook goed naar voren. Die reclames tussendoor zijn natuurlijk ook bijzonder leuk gedaan.

Robocop zelf ziet er tegenwoordig natuurlijk een beetje gay uit, maar als je dat en de soms verouderde stop-motion techniek opzij zet wacht je een leuke actiefilm dat zich in het Detroit vd toekomst afspeelt.