• 9.376.713 stemmen

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams

Releasedatum: 24 januari 2013

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Master

"Every man needs a guide."

Vlak na de Tweede Wereldoorlog komt de getraumatiseerde marinier Freddie Quell (Phoenix) terug in de Verenigde Staten en vindt het moeilijk een stabiel bestaan te leiden. Als hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd (Hoffman) ontmoet ontstaat er een speciale band tussen hen.

avatar van Reinbo

Helaas uitverkocht, anders zou ik weer gaan. Maar ach, vanaf 24 jan in de bios.

Naomi Watts

Word voor mij dan een trip naar EYE, op IFFR kon ik niet. Verdomme. Wantwat is 70mm toch machtig.

avatar van Reinbo

Hoe weet jij nou of dat machtig is? Ooit gezien?

Naomi Watts

70mm bestaat al decennia hoor, alleen wordt er vrij weinig gebruik van gemaakt. 2001: a Space Odyssey heb ik eens in 70mm mogen aanschouwen. Hopelijk krijg ik de kans om Ron Fricke's werk (Samsara, Baraka) zo ook nog eens te zien.

avatar van Reinbo

Ik weet dat het al jaren bestaat, maar het wordt zeer zelden in ZnL vertoond. Moet zelf terug gaan naar de jaren 80. Dune,Close Encountrers en A Choris line, zijn de enige die ik in 70 mm heb gezien. Waar zag je 2001?

Naomi Watts

Ik dacht al, moet Reinbo toch wel weten . Filmfestival in Gent jaren geleden. Volgens mij in 2006 of 2007. Was toen al overdodnerend maar waardeer dergelijke technische upgrades nu veel meer. Zou graag 70mm herbeleven.

avatar van Bélon

Bélon

Ik heb zowaar geluk want op 25 januari wordt hij ook in 70mm vertoond op het IFFR, dat wist ik niet toen ik reserveerde. Wel een goede openingsfilm denk ik zo

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Kort geleden werd Total Recall ook in 70mm vertoond in EYE. Spijt van dat ik dat niet ben gaan zien.

De zonderling

Waar kun je in Amsterdam deze film in 70mm zien? EYE dus? En nog meer?

Wat is 70mm? Wat is EYE?

avatar van astonm

astonm

http://www.eyefilm.nl/, filmmuseum te Amsterdam. 70 mm is de breedte van een filmrolletje:

70 mm film - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Je hebt ook 35 mm. Die heeft een lagere resolutie.

Wat is 70mm? Wat is EYE?

Provincialen...

Dat negeer ik even,

Biedt 70mm wel meerwaarde bij een film als dit? Is dat niet meer iets voor avonturen/actiefilms?

avatar van cordiacovens

cordiacovens

De film is opgenomen in 70mm, lijkt mij altijd goed de film te zien zoals hij bedoeld is. En het schijnt erg mooi al dan niet overweldigend te zijn, kom hier morgenavond op terug

avatar van Fabian123

Fabian123

Dat negeer ik even,

Het is inderdaad geen spektakelfilm, maar het is wel heel stijlvol in beeld gebracht. De 70mm voegt misschien niet overal iets toe, maar er zijn absoluut scènes die nóg beter tot hun recht komen vanwege de volle kleuren en de scherpe projectie. Bovendien vond ik het fijn om weer een keer naar een ouderwetse filmrol te kijken. Tegenwoordig is vrijwel alles DCP, en hoewel dat er ook mooi uit ziet, merk je toch duidelijk het verschil. Misschien is dat ook wel gewoon een beetje nostalgie.

Als je in de buurt van Amsterdam woont zou ik er in ieder geval zeker voor gaan. Het kost 12 euro, dus het scheelt je maar 2,50. En dan heb je het in ieder geval een keertje geprobeerd toch?

cordiacovens schreef:

...kom hier morgenavond op terug

Zo te zien draait hij pas vanaf zaterdag in 70mm...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Fabian123 schreef:

Groningen zo te zien.

Hebben alleen EYE en het IFFR de 70mm-kopie? Want zowel A'dam als Rotterdam is even niet makkelijk bereikbaar voor mij. Maar wil deze graag ook eens op dat formaat zien.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Er is geloof ik maar 1 kopie, het iffr gebruikt die morgenavond en de dagen erna waarna hij vanaf de 26e in het eye te zien is

avatar van Wouter

Dat negeer ik even,

Biedt 70mm wel meerwaarde bij een film als dit?

Ja

avatar van Stephan

Stephan

Lawrence of Arabia ooit in 70mm gezien. Het zand kraakte tussen mijn tanden. Meerwaarde is een understatement.

avatar van dennis013

dennis013

Stephan schreef:

Dat zou ik ook graag eens willen zien!!

Waar kan ik informatie vinden omtrent dit soort filmvertoningen?

avatar van Montorsi

Montorsi

cordiacovens schreef:

Niet 'dagen', maar dag Buiten de openingsfilm is hij alleen maar vrijdag 25 januari 10.15 uur in 70mm te zien.

Ja, en dan ken ik niet.

Het ging over het IFFR.

Oke, ik werd al bang...

avatar van Robinrds

Robinrds

Miste totaal een verhaal, een moraal of wat dan ook. Goede acteurs. mooie beelden, goede muziek, maar het leidt tot niks.

Robinrds schreef:

Moet dat dan? Was wat mij betreft een schitterend portret van twee verwante zielen.

avatar van timbo_

timbo_

Nog een paar minuutjes en dan ga ik eindelijk aan nieuwe PTA beginnen. Benieuwd of ik iets van de 70 mm merk

Jaloers!

Wouter schreef: