The Master (2012)
Met onder meer: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams
Releasedatum: 24 januari 2013
Bekijk via CANAL+
Plot The Master
"Every man needs a guide."
Vlak na de Tweede Wereldoorlog komt de getraumatiseerde marinier Freddie Quell (Phoenix) terug in de Verenigde Staten en vindt het moeilijk een stabiel bestaan te leiden. Als hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd (Hoffman) ontmoet ontstaat er een speciale band tussen hen.
Freddie Quell
Doris Solstad
Bill White
Mildred Drummond
cordiacovens
IFFR begint 23 januari, wacht wel een dagje dan om hem gewoon voor niks in de bios te zien, maar ik ken dus iemand in de states die de film al eind augustus zag, wat een verschrikking om zo lang te moeten wachten
cordiacovens
een positief iets is dan dat we Zero Dark thirty op 10 januari al te zien krijgen.
Naomi Watts
Sowieso begint januari al met een enorm hoogtepunt met de nieuwe Kiarostami
. 2013 gaat zo heerlijk worden, zoveel is zeker.
wolfmanrene
International Film Festival Rotterdam en A-Film Distribution presenteren met medewerking van EYE een exclusieve 70mm-preview van THE MASTER. De film beleeft hiermee de Nederlandse première op woensdag 23 januari als publieksopening van het festival. THE MASTER gaat op donderdag 24 januari uit in Nederland. De officiële openingsfilm van IFFR 2013 wordt later bekend gemaakt. De vertoning van de 70mm-kopie van THE MASTER wordt mede mogelijk gemaakt door EYE Amsterdam. Daar is deze bijzondere versie van THE MASTER dagelijks te zien vanaf zaterdag 26 januari.
%%%%%%
Joaquin Phoenix, nice. Ik dacht dat hij gestopt was en zich meer op het muziek wilde richten.
rascaly
Volgens wikipedia was dat een soort promotiestunt: "In oktober 2008 werd aangekondigd dat Phoenix zou stoppen met acteren. Hij zou zich meer toe gaan leggen op een muzikale carrière.[1] In september 2010 werd onthuld dat deze carrièreswitch in scene was gezet voor de mockumentary I'm Still Here van Casey Affleck."
Wat The Master betreft zit ik al weken in spanning te wachten. There Will Be Blood was in mijn ogen een waar meesterwerk en de trailer van The Master ziet er althans veelbelovend uit, zowel wat de verhaallijn als de acteerprestaties betreft. Bovendien is Paul Thomas Anderson zonder twijfel een van de meest begaafde hedendaagse regisseurs. 2013 kan dus niet mooier van start gaan!
Werkelijk een prachtfilm. Liefhebbers van There Will Be Blood moeten dit zeker gaan zien. Liefst op 70mm.
Co Jackso
- 21924 berichten
Met pijn in mijn hart geef ik slechts 3,5* aan de nieuwe film van mijn favoriete regisseur. Hoewel The Master in technisch opzicht wel degelijk een parel is, mist de film verhaaltechnisch gezien de goede focus, wat vooral na pak en beet 90 minuten duidelijk aan het licht komt. De centrale personages draaien om elkaar heen, wat ervoor zorgt dat het verhaal zich iets teveel voortsleept. Vanaf dat moment moet de film het vooral hebben van nog enkele memorabele scènes waarin het sublieme acteerwerk en de technische kwaliteiten van de film volledig tot hun recht komen.
Martin Koolhoven over THE MASTER van PT Anderson: Mededeling: cookies - is.gd (2e gast, op ongeveer 'n kwart van deze podcast)
eRCee
- 1978 stemmen
En liefhebbers van Magnolia?
Starmaster501
Vond Magnolia wat vermakelijker dan There Will Be Blood, die naar mijn mening af en toe behoorlijk saai werd. Voor de rest goede film. Denk dan ook dat ik hierbij dezelfde mening ga krijgen.
Maar in mijn ogen verschillen Magnolia en TWBB vrij veel van elkaar.
En liefhebbers van Magnolia?
Niet automatisch. Ik vond die film bijvoorbeeld veel minder dan There Will Be Blood en The Master, die meer op elkaar lijken.
eRCee
- 1978 stemmen
H'm, we zullen zien. Ik vond There will be blood dan weer niks, maar het plot van The master ligt me denk ik meer.
Vanavond kijken op de SS Rotterdam bij de Jameson's Film Experience. Benieuwd.
Starmaster501
Misschien een wat domme vraag, maar wat houdt 70mm precies in?
Starmaster501
70mm is dus hoge resolutie, en de meeste biosfilms zijn 65mm?
Meesterwerkje van PT Anderson. Geweldige rollen, zeg maar gerust groots, van Hoffmann (zIjn beste ooit wellicht) en Joaquin Phoenix. Met schitterend subtiel camerawerk, feilloze editing en een a-synchrone soundtrack weet P.T. Anderson zich verder te ontwikkelen tot een van Hollywood's meest interessante en kundige regisseurs. Het eerste anderhalf uur behoort tot het beste wat cinema ooit heeft voortgebracht, dan ontspoort de film op Lynchiaanse wijze, om vervolgens toch een beetje te verzanden in stuurloosheid. Miste het laatste half uur wat focus en ook de bioscoop op de SS Rotterdam was verre van ideaal. Daarom een 4,5 voor nu, maar alles in mij voelt dat er eigenlijk meer in zit. Het schreeuwt dan ook om herziening om de keuze voor het eind beter te duiden.
Wellicht woensdag eens op 70 mm in een riante bioscoop bekijken.
Beste film van dit jaar heb ik mogelijk al achter de rug.
70mm is dus hoge resolutie, en de meeste biosfilms zijn 65mm?
Nee, 35 mm, maar dat was vroeger. tegenwoordig is alles digitaal.
Het is dus eigenlijk 2x zo groot als normaal..
4 keer.
Film spookt een dag later nog steeds lekker rond. Goed teken. Wat een fenomenale personages. Binnenkort weer.
Leland Palmer
Goed om te horen, ben zeer benieuwd naar de nieuwste van mijn favoriete regisseur.
Fortune
Dit klinkt heel erg goed. Heb er zin in!
Waar heb je die riante bioscopen eigenlijk? Voor deze film wil ik wel een tripje gaan maken.
Op het IFFR wordt ie in 70 mm vertoond in Pathe 1/

There Will Be Blood
Drama, 2007

Boogie Nights
Drama, 1997
post-traumatische stress-stoornissexual obsessionboekreligiedrifteralcoholischpost warcult leaderscientology religious cultcharismatic leaderright hand man jaren 40past life regression