Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
fortunecookies
Helaas teleurgesteld in de film. Niks aan te merken op verhaal. De uitwerking was prima, Skrillex altijd goed, maar waarschijnlijk ''just not the good moment''. Springbreak tijdens de zondag sneak gezien, de dialogen werden te vaak herhaald naar mijn menig. Een film die je leuk vind of niet. Wie weet over een tijdje weer terug kijken op een beter tijdstip.
Is dit niet heel anders dan wat we van Harmony Korine gewend zijn...?
Auke Briek
Voor de gein even op google maps gezocht naar gas stations in Sarasota: het stikt er letterlijk van die dingen. En dat St. Petersburg zo dichtbij is maakt "we finally got to see some other parts of the world" eigenlijk nog sarcastischer.
Ja, Spring Breakers blijft natuurlijk een karikatuur van de werkelijkheid, maar dan wel een hele toffe.
Naomi Watts
Ja, dat haalde ik aan met mijn bericht hieronder. Wat ik alleen niet snap is dat het dan zo'n 'big deal' is, om naar St. Petersburg te trekken, aangezien ze er sowieso toch al 50 minuten vanaf wonen. Daarbij wordt het 'one gas station' gedoe telkens weer aangehaald, terwijl Sarasota ook vrij levendig lijkt tijdens spring break. Vrij raar dus, daarom dat ik dat 'small town' gevoel hard aanvoelde. En die commentaar mikt wel behoorlijk op het 'Faith-personage.'
Sarasota heeft Spring Break festiviteiten maar is nergens groots, het is geen Spring Break mekka zoals St. Pete het is. St. Pete heeft het stokje van Daytona Beach overgenomen sinds hun Spring Break verboden hebben. De big deal is vooral financiëel, en daar verblijven tijdens Spring Break is niet goedkoop. De rit er naar toe valt reuze mee, al lijkt het zo wel op het eerste gezicht alsof ze staten verderop op school zitten
. Al is Sarasota ivm St. Pete wel een hell hole.
rilajem
Wat is dit een saai film, wat een ongelofelijk slechte film (slechtste ooit die ik gezin heb), gaat nergens over..
Montorsi
Viel me flink tegen. Visueel behoorlijk indrukwekkend maar verder buitegengewoon repititief en erg 'leeg'. Kan er net 3* uit duwen. Nachtje over slapen nu en dan een review neerpennen.
Montorsi
Zoals gezegd had ik er beduidend meer van verwacht.
Korine is bepaald geen doorsnee filmmaker. De adem van mening bezoeker in de sneak stokte bij het zien van de titel. Absoluut ook te prijzen dat Korine een artistieke insteek toepast op een enorm hersenloos festijn. Dat botst in elk geval aardig en dat is leuk als je het mij vraagt.
Ook visueel is het bij vlagen sterk. Neon-kitschy met een slick zooitje shots en camerabewegingen stelen de show. Daartussenin vond ik het minder. Het eerste halfuur is een aaneenschakeling van TMF-videoclips, waar geen enkele afwisseling in zat. Bier, tieten, belachelijk slechte muziek en slow-mo's. Te veel van het goede als je het mij vroeg en vond het toen ook allemaal niet echt de goeie kant op gaan, want er gebeurde verder gewoon helemaal niks.
Met de intree van Franco wordt het wat beter. Tamelijk geniaal personage toch wel, en de film wint wat vaart en verhaal. Toch zit daar ook veel van het zelfde in, wat belachelijk gedoe met al z'n shit" wat wel lollig is maar na een keer of 4 ook wel aan kracht inboet en dat geldt ook voor zijn "gevoelige" gedichtjes. Ook het feit dat we drie of vier keer de telefoonconversaties van de meisjes horen maakt dat ik het idee heb dat Korine niet al te veel te vertellen had. Als thema en omgeving zit je op zich wel gebeiteld, mits je ook inhoudelijk wat verder kan gaan.
Drie scenes maken dat je ziet dat Korine een begenadigd cineast is. Dat is die scene waarin Alien begint met Britney Spears te zingen waarbij een belachelijk soort saamhorigheid totaal botst met de beelden van overvallen etc. Verder de overval in het begin natuurlijk en het absolute slot, was denk ik wel het beste moment van de film. Vooral audiovisueel een indrukwekkend staaltje. Ook de muziek (buiten dan al die belachelijk slechte Skrillex-onzin die verder wel goed paste overigens) van Martinez was bij vlagen sterk. Maar het als je het mij vraagt door het concept jammer dat je eigenlijk anderhalf uur naar meer van hetzelfde zit te kijken. Korine weet weinig over te brengen zoals dat bij Gummo juist net wel lukte.
Krap 3*tje.
Naomi Watts
Jammer Montorsi, maar begrijp je volkomen. Overval en slot zijn idd magnifieke scenes.
Montorsi
Deze vraag kan ik wel aan jou toevertrouwen denk ik; Heeft Korine nog iets gezegd over deze stijlbreuk tov Gummo, Trash Humpers (wat ik er van gezien heb) etc. en hoe hij in de toekomst films gaat draaien?
Naomi Watts
Deze Spring Break fantasie zag hij erg transcendent voor zich en dus de keuze voor Debie was al snel gemaakt maar het lijkt een one time thing. Hij gaat nu een misdaadfilm maken die zich afspeelt in het zuiden van Amerika, dus denk dat ie weer terug grijpt naar zijn oude rough around the edges stijl. Daarna gaat zijn contract met Annapurna pictures in. Wat dus positief is voor de Korine fans, dat betekent dus budget en creatieve vrijheid.
disneystore
Die stijlbreuk was met Mister Lonely al half gemaakt. Die was opzich ook al totaal anders van bv. Gummo of Julien-Donkey Boy. Maar, zoals NW ook zegt, ik ben echt blij met Harmony Korine die in zee gaat met Annapurna. Ik denk dat Korine nu ook meer de stijl op gaat van Die Antwoord's Umshini Wam en Spring Breakers. Kijk er ongelooflijk naar uit
Naomi Watts
Als Korine fan zijnde, denk jij dat Korine ook hiermee door zal gaan, met de visuele flair die Debie etaleert? Ik dacht dat ie daar nooit zo veel mee had, maar dat het bij SB gewoon toepasselijk was. Ik dacht dat het meer een one time thing was.
EmmaKing
Dat James Franco zich durfde te verbinden aan deze film slaat echt alles. Wat een flater. Film is btw gebasseerd op rapper Dangeruss.. James Franco heeft de clip "Hanging with them dopeboys" geregiseerd en zijn rol is bijna geheel gebasseerd op Dangeruss (zit zelf ook in de film) Clip kun je hier zien, net zo waardeloos als de film zelf: YouTube - DANGERUSS- HANGIN WITH DA DOPEBOYS (VIDEO) DIR. BY JAMES FRANCO
Naomi Watts
En een recensie, als je dan toch van plan bent je post aan te vinken.
Het werd tijd
. Ik ben ook blij dat ie eindelijk in de buurt gaat draaien, scheelt me weer brandstofkosten.
disneystore
Bedoel je dat hij Debie verder als director of photography zal aannemen of gewoon verder zijn stijl zal toepassen? Bij Umshini Wam kwam Debie niet aan pas, en dat deed me af en toe toch denken aan Spring Breakers, dus ik denk dat Korine ' de stijl' zonder Debie ook wel kan voortzetten. Al vind ik het wel een goede combinatie. Ik verwacht iets totaal anders als Spring Breakers voor zijn volgende films, maar die 'dromerige sfeer' mag wel blijven. Ik hoop wel dat hij terug een slimme zet doet om terug met wat meer mainstream-acteurs in zee te gaan, want eerlijk, Spring Breakers zou de aandacht niet krijgen die het nu heeft zonder Franco, Gomez en Hudgens he. Ik ben echt blij met de positie waar hij nu staat, qua carrière, dus zou spijtig zijn als hij terug een trapje lager valt.
Auke Briek
Vandaag weer herzien.
Wat betreft de filmwereld: de meisjes komen niet uit Sarasota, Florida. Op een gegeven moment vraagt één van die alto-meisjes aan Faith "Are you going to Florida? ... Who are you going with?" Lijkt me een onzinnige vraag als ze zich reeds in Sarasota, Florida bevinden, wat dus niets anders kan betekenen dan dat ze ergens anders vandaan komen. Dan kan het best zijn dat ze dus uit een "small town" komen met "one gas station" en één ("the") Chicken Shack. Maar dit terzijde.
Wat toch een emotionele rollercoaster!
Telkens word ik weer overdonderd! De film schrikt me wakker met het eerste logo, biedt artistieke voldoening door het intro-font, laat me opwinding voelen in de openingsscène, heel even walging door die cellulitus-kont, maar dan snel weer puur, schaamteloos genot door die ongelofelijk lekkere borsten onder het bier (
), klamme warmte in de school/studentenhuis-scènes, poëtisch genot wanneer ze hun plannen op gepaste wijze vieren en hun benen in de lucht gooien, spanning en lichtelijke irritatie in de ingehouden/herhalende aanloop naar de Chicken Shack, angst en koude rillingen, wanneer ze daar eenmaal zijn aangekomen en hun 'ding' doen, ontlading en euforie wanneer ik die meisjes vol opwinding zie rennen met hun overvolle rugzakjes, genot wanneer ik die bus vol enthousiaste zieltjes zie, religieuze gelatenheid op het strand, op de scooters en in het bad, geilheid en viezigheid in de dans-scènes, een mix tussen walging, opwinding en respect door de scènes waar Rachel Korine los gaat, een begripvolle, mij zeer diep beroerende melancholiek vermengd met sarcasme in de totaal verneukte 'authenticiteits'-opvatting die we door de mobieltjes horen, een sombere gelatenheid wanneer aan het dansen eventjes een einde komt, plezier wanneer Alien zijn intrede doet, een totaal geschifte, schaterlach-opwekkende hilariteit wanneer Alien compleet los gaat op het bed, poëtische voldoening wanneer Alien met zijn gedichtje zijn gevoelige kant laat zien, enz. enz.
Naomi Watts
Ik snap wat je bedoelt. Dit was dan ook wel een uniek uiterste natuurlijk. Er stond mij alleen iets bij dat ie ooit had gezegd dat ie niet zo veel gaf om het visuele aspect, vandaar dat ik dacht dat SB meer uitzondering op de regel was. Ook verwacht ik niet dat Debie zijn vaste DOP zal worden. Die dromerige sfeer mag inderdaad wel blijven. Benieuwd hoe de toon gaat worden in zijn volgende films, al zou hij hier niet meer overheen gaan imho.
Vandaag weer herzien.
Nu je het zegt. Al speelt het hele begin segment wel af in Sarasota, maar wordt door Korine dus daar buiten geplaatst. De school waar zij op zitten is Ringling College, gesitueerd in - je raadt het al - Sarasota. Word tijd dat ik 'm maar weer ga zien, dit over het hoofd zien kan natuurlijk niet
. Maar goed ook, maakt het allemaal veel logischer maar alle ins & outs weten, met opname locaties e.d. zorgen voor wat verwarring.
disneystore
Mhm, Harmony Korine die beweert dat ie niet om het visuele aspect zou geven is wel vreemd, haha. Gummo was ookal puur audiovisueel, niets storyline ofzo. Maar inderdaad, Debie als z'n vaste zou 'm ook geen kwaad doen
Naomi Watts
Ik kan verkeerd ingelicht zijn hoor, het is niet dat ik het 'm zelf heb horen zeggen
disneystore
Ik denk dat het begin gewoon opgenomen is in Sarasota, aangezien dat dichtbij St. Petersburg ligt en toch wat kleinschaliger. Daarom, ik kreeg toch echt de hele 'small town'-bedoeling over. En dat hele 'let me guess, spring breakers?', die bus etc. Dat moet gewoon veel verder geweest zijn. Dan denk ik eerder aan de 3 staten ten noorden van FL zoals Alabama, Georgia of South Carolina.
Naomi Watts
Vond het monoloog van Gomez al zo out of place aan voelen (en wel meer dingen trouwens). Beetje het nadeel van de film sinds aankondiging o pde voet volgen. Ook vrij logisch dat je de filming locations bij elkaar houdt. Ze maken er inderdaad wel een big deal van. Is dat ook weer verduidelijkt
Gucci Mane toch niet in Amsterdam vrijdag voor het Spring Breakers feest in Kriterion. Schijnt een fan mishandeld te hebben. Zonde. Dat ie niet vies is van een wetsovertreding is 1 ding maar dit (als het waar is). Wtf.
Minken
Toen ik vanmorgen richting school fietste hing er in een bushokje een grote promo poster!

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981