• 9.377.366 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van AHWA

AHWA

Look at my sji-it.

avatar van danuz

danuz

Vooral erg mooi gefilmd wel. Begin weer een beetje benieuwd te raken.

Naomi Watts

Met Benoît Debie aan het roer was daar toch geen twijfel over . En dan nog wel met de Arri LT.

disneystore

Dit gaat Korine's eerste "grote" film worden na Gummo volgens mij. 15 jaar later

Dit kan gewoon niet anders dan goed gaan. James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens zijn de perfecte cast.

Naomi Watts

Ik zie Gummo ook niet echt als een "grote" film. Dit is wat dat betreft zijn eerste "grote" film. In ieder geval één waar hij eindelijk een goede crew en cast om zich heen heeft kunnen bouwen.

De cast zal wel wat verkeerd publiek trekken die niet echt cinemakenners zijn, en er zullen snobs zijn die door de cast worden afgeschrokken of hierdoor al negatief de film in gaan. Ik verwacht verdeeldheid.

avatar van McSavah

McSavah

Kan niet wachten op reacties van het 'verkeerde' publiek dat hier op af gaat komen

En Mister Lonely is een grotere film qua productie dan Gummo, als je alleen al naar het budget en cast kijkt. Daar gaat deze natuurlijk weer makkelijk overheen.

avatar van Ataloona

Ataloona

Kijk hier behoorlijk naar uit, die eerste teaser met Hudgens is lekker zweverig en prachtig geschoten. Was eerst nou ook weer niet overtuigd dat dit een knaller wordt (ondanks de heerlijke cast), maar ben nu wel psyched (nog even wachten op de reacties vanuit Venetië)

avatar van starbright boy

Begin ook weer benieuwd te raken. Korine is me nog nooit tegengevallen.

Naomi Watts schreef:

Ik denk dat sommige meisjes dit willen gaan zien om een komedie te zien met hun favoriete Disney sterren zoals Vanessa Hudgens en Selena Gomez, of sommige gaan dit zoals je zegt niet zien omdat ze een Disney film verwachten. Ik kijk er allesinds naar uit, vind 't juist ontzettend leuk om (ondertussen al wat meer volwassen) Disney sterretjes in zo'n rol te zien, dat het een Korine film is maakt het dus nog beter

disneystore schreef:

Ik denk dat sommige meisjes dit willen gaan zien...

Ik denk dat ook heel veel mannen dit willen zien hoor

jarno1975 schreef:

Ik denk dat ook heel veel mannen dit willen zien hoor

Dat betwijfel ik niet.

Het enige dat me nogal verontrust is dat deze film volgende film zijn première maakt, en er is nog geen trailer of poster verschenen.

Dat betwijfel ik niet.

De film krijgt zijn première op een filmfestival. Het is dan ook niet zo vreemd dat er nog geen trailer of poster. Er zijn al wel 2 clips en een banner verschenen. Ik verwacht dat een trailer niet zo heel lang meer op zich laat wachten. Een verdere release lijkt vooralsnog pas in 2013 te zijn.

disneystore

Maart 2013, althans dat las ik op een Spring Breakers blog.

disneystore schreef:

Maart 2013, althans dat las ik op een Spring Breakers blog.

Imdb geeft aan: Zweden 29 maart en Denemarken 18 april.

Naomi Watts

Muse Productions heeft al bekendgemaakt dat die data indicaties zijn. Nog geen officiele releasedata.

disneystore schreef:

Klopt. Die meisjes vinden alles prima zolang hun idooltjes erin zitten, al weten ze niet wat ze te verwachten staat. Al zijn velen van die meisjes niet op leeftijd om een rated R film te mogen aanschouwen.

Idem. Nooit zo uitgekeken naar een film. Qua cast en crew een waar dreamteam en een crew die enorm stijlvast zijn. Een zeer goede fundering.

disneystore

Kan niet wachten om de reacties van deze meisjes te lezen

In tussentijd ga ik me wat meer verdiepen in Korine's werk. Gummo en de Umshini Wam short waren eigenlijk de enige 2 films die ik echt kende van hem. Ondertussen komt Kids er nog bij, beter dan Gummo imo.

disneystore schreef:

Ondertussen komt Kids er nog bij, beter dan Gummo imo.

Kids (1995)? Is van Larry Clark!

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel mede geschreven door Korine.

Meneer Bungel

Klopt, maar da's toch weer wat anders dan ''van Korine'' in mijn optiek.

Meneer Bungel schreef:

Kids (1995)? Is van Larry Clark!

Maar wel geschreven door Harmony Korine. Ik zie het als één van Korine's mede creaties.

Meneer Bungel schreef:

Klopt, maar da's toch weer wat anders dan ''van Korine'' in mijn optiek.

Dan verwoord ik het als Clark en Korine's film

disneystore schreef:

Maar wel geschreven door Harmony Korine.

Mede geschreven.

disneystore schreef:

Ik zie het als één van Korine's mede creaties.

Ik weet niet genoeg van hoe die film tot stand is gekomen, maar lijkt me toch gewoon een film van Larry Clark, vooralsnog.

Mede geschreven.

Je neemt het woord "van" te letterlijk op denk ik.

Meneer Bungel

Je bericht was tamelijk onduidelijk, dus een nuancering was wel op z'n plaats.

disneystore

Sorry dan, almachtige crew van moviemeter, dat mijn bericht onduidelijk was.

Hopelijk moet ik hier geen boete voor betalen.

Meneer Bungel

Nee hoor, en ook sarcasme is toegestaan bij mijn weten!

Naomi Watts

Clark mag Kids hebben en ook veel meer zijn geesteskindje natuurlijk.

Naomi Watts schreef:

Nieuwe korte teaser van de opening van het Film Festival van Venetië. Dit keer het personage van James Franco (Alien).

YouTube - New Spring Breakers teaser from the Venice Opening Ceremony

Nu ook in hoge kwaliteit op Vimeo