132.194 gebruikers | 82.870 films | 30.189 regisseurs | 3.421.365 berichten | 4.774.844 stemmen

locatie: Films » Kids (1995) » Info

Drama
91 minuten

geregisseerd door Larry Clark
met Leo Fitzpatrick, Chloë Sevigny en Justin Pierce

De film volgt de tiener Telly, wiens idee van "safe seks" is om alleen seks met jonge maagden te hebben. Eén van de meiden die hij in het verleden ontmaagd heeft blijkt hier een besmetting met het HIV-virus aan overgehouden te hebben. Ze gaat naar Telly op zoek om hem het nieuws te brengen. Telly staat echter op het punt om opnieuw onveilige seks te hebben met een nietsvermoedend meisje.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2010, 15:18 uur
Bully een opvolger? Nooit, ten eerste was Bully op een echt gebeurd verhaal gebaseerd en is de film veel zwaarder geladen dan kids. Misschien behalve het einde of de Jenny verhaal lijn maar ja, bully en kids zijn echt niet te vergelijken op de meeste vlakken.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2011, 20:21 uur
De film vond ik behoorlijk tegenvallen en de personage "Telly" een heel naar mannetje.
De verhaallijn was niet veel bijzonders, aan het einde nogal valse muziek. Wel de film afgekeken, maar zonde van me tijd. 2.0 sterren, dat meer ook omdat Chloe Sevigny goed heeft gespeeld zoals altijd.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

New Kids Nitro (€ 14,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

New Kids Nitro (€ 16,15)
gratis verzending

Spy Kids 4 (€ 16,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2011, 20:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
yeyo schreef:
Meneer Bungel schreef:

Haha inderdaad, geweldig dagje, en niet te vergeten lekker aids krijgen door een gedrogeerd meisje te verkrachten :P

Ach, wat niet weet wat niet deert voor Casper, toch? ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 1:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze gelijk gekeken na Ken Park.

Wat ik fijn vond aan deze film is dat het zich afspeelt in de drukte. Ik kreeg het gevoel ook bij de hangplek te staan, of zat te gluren naar de dronken jongeren om me heen. Het maakte de film iets intrigerender en op een bepaalde manier was de gekte van de stad en personages goed te voelen. Richting het einde zie je ook nog even wat vage beelden van gebroken personen op straat. Dat maakte wel een diepe indruk op me.

Mijn "favoriete" personage was Casper, het allerlaatste shot van hem was echt geweldig. Hij ontwaakt uit de waanzin. Want die is er genoeg in de wereld van Kids... Kinderen die blowen, jongeren die zichzelf in een coma zuipen, vieze gladjakkers die meisjes ontmaagden en een groep van meer dan 20 die een man in elkaar schoppen.

Een hoop teringzooi dus. Op een subtielere manier gebracht dan het latere Ken Park.

Jammer dat de dialogen zo hersendodend waren. Ik snap dat het hier gaat om gesprekken tussen ontspoorde jongeren maar na een tijdje irriteerde het me heel erg.

*3,0

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 12:39 uur
Ja die dialogen tussen Terry en Casper waren echt kansloos. Heel de tijd "nigga" tegen elkaar _O^ Verder blijft dit toch wel een toffe film, misschien een tikkeltje overdreven. Maar het geeft denk ik wel een redelijk goed beeld van jongeren. Ook 15 jaar naar dat deze film uit is gekomen is het allemaal relevant en herkennen we allemaal denk ik wel iets in deze film. Herkende Leo Fitzpatrick nu ook trouwens als Johhny uit The Wire

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 19:25 uur
Zeer sterke film.
Met handheldcamera gefilmd, de acteerprestaties (ook de seksuele en drugsgerelateerde stukken) ongelooflijk sterk en bovendien een mooie soundtrack.
Verder is het thema akelig en confronterend tegelijk, wat logischerwijs voor de nodige controverse heeft gezorgd in de jaren '90.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 1:19 uur
een echt goeie realistische film.
met goeie thema´s

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 1:29 uur
Het probleem is dat ik niet zo kan meeleven met de personages. Geen een personage past bij mij. Het boeit me dan ook niet wat ze meemaken of beleven (niet dat ze wat bijzonders meemaken ofzo, heb bijna alles al gezien in the real world, dus shockerend was het sowieso niet).

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 13:28 uur
herder schreef:

deze film is gewoon vis noch vlees: of je draait een pakkende docu… of je draait een film met een kern ( zie 'thirteen'). Hier is het maar wat in scène gezette ongein. Raakte me ook niet. Of toch een beetje: ik zag het als tijdverlies.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 10:48 uur
Sex, drugs en ... AIDS daarover draait deze film eigenlijk de hele tijd (vooral de eerste 2 dan).
'k Had er niet echt een waw gevoel bij en had er eigenlijk wel meer van verwacht. Het einde is ook zo abrupt gedaan.
Het zal toch maar bij een keertje blijven.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 23:00 uur
Goede film, de soundtrack en de beelden geven constant een dubbel gevoel mee. Een juiste schets van de realiteit 3.5*