Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
Naomi Watts
Legio voorbeelden maar Orbison in Blue Velvet is toch wel een schoolvoorbeeld ja
Stu-Pot
Al is dat per individu verschillend, al vind ik redeneren vanuit je eigen persoonlijke smaak nogal kortzichtig. Vooral omdat de functie van muziek in film een veel complexere functionaliteit kent.
Het is per individu verschillend maar toch vind je mijn invulling van muziekkeuzez in films kortzichtig? Nogal tegenstrijdig als je het mij vraagt.
Naomi Watts
Dat het per individu verschilt is gewoon een aanname (wel een onnodige open deur) maar kortzichtig blijft het. Daarmee beperk je je toch wel in filmbelevingen die zo leunen op de poëtische harmonie van beeld en geluid zoals cinema als Spring Breakers doet.
Naomi Watts
Het gaat dus helemaal niets worden met de film, amper animo bij de premieres.
Zeer succesvolle Europese premiere tour. Pers in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië waren grotendeels erg enthousiast.
disneystore
Dat is toch logisch? Ik zou muziek van bijvoorbeeld Lady Gaga, Katy Perry, 50 Cent, Usher & co niet aan kunnen horen in een film, hoe sfeervol die scene ook wel mag zijn. Ik schaar bovengenoemde artiesten niet onder 'foute' muziek maar onder 'slechte' muziek.
Er zit geen Lady Gaga in , geen Katy Perry, en die andere 2 ook niet. Skrillex represent "de Spring Break jeugd" juist, daar ging het om voor Harmony, dat is het hele doel van de film.
Harmony Korine over Skrillex:
"I wanted Skrillex for sure because the music is so physical. It’s experiential; it’s like video game symphonies, pure energy. I wanted the film to work in a very similar way. And I also thought his music is what they’d be listening to. His music has this poppiness to it, and then this harder, abrasive and violent quality that he was mashing up. "
Kijk, de reden waarom Harmony Korine zo'n goede regisseur is, is het feit dat hij een heel aanpasbare persoonlijkheid heeft, hij bekijkt geen dingen oppervlakkig omdat het 'pop culture' is. Hij is typisch iemand die geïnteresseerd is in alles, die gewoon àlles verschillend kan bekijken. Als je een afschuw krijgt van alles wat nieuw en populair is, maakt dat je eng van de wereld, dat weet Korine ook, neem nu bijvoorbeeld Lady Gaga, waarom zou zij een slechte artiest zijn? Wat is je argument? "Ze zingt slecht?" of "Ze maakt haar muziek niet eens zelf?" Yoko Ono prijsde haar de hemel in als N. 1 artist van deze generatie. Over 50 jaar is Lady Gaga de popzangeres die opkwam voor LGBT rights, diversiteit. Het probleem is dat dit niet meer met open armen wordt ontvangen door mensen die heimwee hebben naar iets dat ondertussen lang geleden gebeurd is. Rap is now, rap is it. Rap was vroeger een subgenre uit The Bronx, toen discriminatie (al kan het nog altijd beter) nog dagelijkse kost van voor jongeren. "Kijk naar mij, kijk naar wie ik ben, en kijk waar ik nu sta, op een podium, en dat podium is hoger als jou". Dat was rapmuziek. En Waka Flocka, Gucci Mane, Lil' Wayne gaan gewoon hard, waarom niet? Muziek moet je niet altijd zo serieus nemen, kan gewoon fijn zijn om te luisteren, die trappy hiphop. Ik snap écht niet wat je verwacht had van de soundtrack dan?
D-ark
, mag ik een teiltje aub. Je bent dus van mening dat muziek die je bagger vindt nooit goed bij een sfeer in een film kan passen als ik je goed begrijp. Je doet me denken over het legioen Neil Young fans die de soundtrack van Dead Man niet in context van een film kunnen zien en daarom er nooit over stoppen jammeren hoe bagger het is. Ook al is die muziek speciaal gemaakt voor de film zal ik het nooit los opzetten, maar in de context van de film helpt het gigantisch mee de sfeer die Jarmush wilt neerzetten tot leven te roepen.
Meneer Bungel
I.m.g.: Korine (+ babes) vs. Skrillex (ik neem aan een soort potsierlijke hiphop?) = maybe... probably.
Stu-Pot
En die poëtische harmonie zal bij mij nooit tot zijn recht komen omdat de scene en sfeer die het oproept verpest wordt door rampzalige muziek.
Donkerwoud
In die trailer moesten ze een keer of tien SPRING BREAK roepen. Had er toen al geen zin meer in.
Naomi Watts
Als dat alles is. Spijtig dat dergelijke ridicule redenen je dingen onthouden die behoorlijk de moeite waard zijn.
Maargoed, heb mijn eigen promotie tour al gehouden, als dat niet heeft geholpen houdt het op
Donkerwoud
Ach, ik heb movie 43 inmiddels ook gezien, dus de kans bestaat dat deze ook nog wel op mijn pad komt.
Stu-Pot
Daar gaat het ook niet over, ik plaats Skrillex zijn muziek wel in het rijtje van de Lady Gaga's en Katy Perry's van deze wereld.
Ik ook hoor. Ik schrijf ook niet alle muziek af slechts omdat het pop of populair is. Genoeg pop-artiesten waar ik mezelf wel kan opbrengen om het te luisteren. Maar als hij dan zo aanpasbaar en geïnteresseerd in alles is, had hij toch verder kunnen kijken dan Skrillex. Op z'n minst ook andere genres verwerkt hebben in zijn film.
Ik heb geen afschuw rond alles was nieuw en populair is. En Lady Gaga? Ik vind haar muziek saai en eentonig. Met haar lyrics ben ik ook niets. Als je één nummer hebt gehoord van haar, heb je ze allemaal gehoord. Al vond ik één nummer van haar niet zo slecht.
Praat jij nu echt de muziek van Lil' Wayne goed? Are you fucking kidding me?
Stu-Pot
Yup yup. Al zullen er wel uitzonderingen zijn.
D-ark
Dat zeg ik ook goede man als je verder leest in mijn bericht
. En ja Vanessa Hudgens+neonlichten+Korine+birtney liedjes=filmish goud
Yup yup. Al zullen er wel uitzonderingen zijn.
ieder zijn ding maar ik vindt je blik nog steeds onzettend kortzichtig om de redenen die boven al genoemd worden.
Meneer Bungel
Dat zeg ik ook goede man als je verder leest in mijn bericht
Muziek in film heeft toch vooral met context en timing te maken en niet bepaald met smaak.
Inland Rabbit
Ik ken zelfs films waar Beethoven passend is, dat is normaal toch echt niet aan te horen.
disneystore
Praat jij nu echt de muziek van Lil' Wayne goed? Are you fucking kidding me?
Ja. Ik vind Lil' Wayne wel aardig.
Naomi Watts
Tja, MF Doom, Atmosphere, A Tribe Called Quest, Big L, Masta Ace hadden hier niet echt op hun plaats geweest. Al had wat Flying Lotus niet misstaan, vooral niet in combi met Martinez.
goongumpa
Tja, de dagen dat Korine tracks van Burzum, Eyehategod en Sleep in z'n film stopte, lijken nu wel echt gedaan.
Stu-Pot
Eens, maar een vleugje Goa-trance wel gezien de trailer.
Naomi Watts
Eens. Al moet je dit gewoon gaan zien, verwacht niet dat ie je tegenvalt. Kan niet anders dan dat dit de verrassing van 2013 wordt. Bovendien is het ook een satirische aanklacht op dat Spring Break volk, smaakvolle muziek haalt dat lege bestaan dan weer niet onderuit
jarno1975 (moderator series)
En weer een nieuwe poster Alleen wel gejat van deze.
Naomi Watts
Toffe poster weer. Ben benieuwd wanneer ik nou eens met een kritische noot mag komen aanzetten
Naomi Watts
Niet zo origineel inderdaad (understatement), maar maakt hem niet minder tof
krizl
Waarom? Is het nu niet gewoon de bedoeling 'feestmuziek' en '2012 gangstarap' erin te stoppen?
Zei ik dan iets over gangster-rap ?!
Nee, Skrillex maakt gewoon pure '2012' No-brain-hipster-nonsense crap
plak er maar een naam op...
Misschien past dit wel bij deze film, maar voor mij gaan dit 92 zware minuten worden met een soundtrack als dit , ookal ben ik fan van Korine's films
Greets
Inland Rabbit
Je kan jezelf ook gelijk ophangen (ja please do). hou eens op jullie!

Mescaline
Greets
Zolang de muziek passend is bij een bepaalde scene in de film is het toch geen irritatie punt? Zoveel films die ik erg hoog beoordeel bevatten muziek die ik normaal gesproken ook echt zelf niet zou luisteren maar wat wel erg passend was bij het geheel of een stukje van de des betreffende film.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981