Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
Knisper
Dat is een quad-poster. Dat formaat wordt vaak voor de reguliere poster in Engeland gebruikt.
Voor Naomi Watts is alles relevant
You know me so well sir
Erg toffe Quad poster vanuit de UK. Candy
. Toch erg fijn dat 'ze' niet meegaan met de word of mouth en Candy met de promo's in de spotlight zetten. Alien is lollig en nutty en geweldig ingevuld door Franco maar het is toch Hudgens die de show steelt.
Inland Rabbit
vind jij
Evenwichtige performances hoor, misschien Rachel Korine niet zoooo, maar ach.
disneystore
Super interessant en lang interview met Korine, veel uitleg en een goede interviewer, ook belangrijk. Verder zegt Korine dat Rachel degene is die het meest risico's neemt, zowel qua acteren als dansen in bikini in een "really ghetto hood". Hoezo 'niet zoooooo, maar ach', Inland? Gewoon, op welk vlak staat Korine's vrouw wél in de spotlights en welk niet?
Naomi Watts
Interessant interview. Qua denkwijze hebben we wel heel erg veel gemeen lees ik hehe
SPRING BREAKERS Conférence de presse à Paris - YouTube
8. “Goin’ In (Skrillex Goin’ Down Remix)” – Birdy Nam Nam
9. “F**k This Industry” – Waka Flocka Flame
10. “Smell This Money (Original Mix)” – Skrillex
11. “Park Smoke” – Skrillex
12. “Young N****s” – Gucci Mane (feat. Waka Flocka Flame)
13. “Your Friends Ain’t Gonna Leave With You” – Cliff Martinez
14. “Ride Home” – Skrillex
15. “Big Bank” – Meek Mill, Pill, Torch & Rick Ross (feat. French Montana)
16. “Son Of Scary Monsters” – Music by Cliff Martinez & Skrillex
17. Big ‘Ol Scardy Pants – Cliff Martinez
18. Scary Monsters on Strings – Music by Skrillex
19. Lights – Ellie Goulding
Inland Rabbit
Grouper staat daar niet eens op en Britney ook al niet, laat maar zitten dan.
krizl
Ik kijk zo uit naar deze film... maar auwch die soundtrack ! FAUT faut faut !!!!
Naomi Watts
Inmiddels ook de Duitse premiere gehad. Ook in Duitsland waren ze natuurlijk lyrisch.
Wat een baas die Harmony. Lekker awkward, maar die vermaakt zich blijkbaar kostelijk met Hudgens, Benson en Gomez zonder vrouwlief Rachel
jarno1975 (moderator series)
En weer een nieuwe Red band trailer (Youtube HD)
Naomi Watts
Haperende plaat modus weer maar erg toffet railer. Oogt door de montage wel wat rommelig maar toch wel flink wat segmenten die essentieel zijn voor de juiste beeldvorming. Wat een visueel orgasme is dit toch.
disneystore
Nee, eigenlijk vind ik het qua montage juist de beste tot nu toe, in het algemeen ook.
disneystore
Waarom? Is het nu niet gewoon de bedoeling 'feestmuziek' en '2012 gangstarap' erin te stoppen?
Stu-Pot
Buiten Skrillex (die ik ontzettend vind zuigen) ken ik er geen enkele van. Die Cliff Martinez ligt waarschijnlijk in hetzelfde straatje als Skrillex?
Shinobi
Ho, ho, ho geen kwaad woord over Cliff Martinez. De beste man is o.a. bekend van de soundtrack van Drive.
Naomi Watts
Nee, juist zijn complete tegenpool. Martinez is wat mij betreft de beste composer wat betreft filmscores, met Angelo Badalamenti als close second. Ideale sfeerbuilder. Dat maakt de samenwerking ook ideaal. Ben ook geen fan van Skrillex maar in cinema tellen die wetten niet. In de context van de film vind ik Scary Monsters and Nice Sprites bijvoorbeeld een tamelijk briljante keuze.
Stu-Pot
Ho, ho, ho ik heb toch niets slechts gezegd over Martinez?
Drive moet ik nog steeds eens kijken dus daar kan ik hem niet van kennen.
Klinkt veelbelovend. Eens Youtuben.
disneystore
Naomi Watts verwoord het perfect. De muziekkeuze van een film moet enkel en alleen beoordeeld worden op of het goed past bij de film, zo ja, of het op juiste momenten toegepast wordt. Had iemand eerlijk verwacht, in Spring Breakers, nu serieus een indie rock bandje, of Vivaldi's winter te horen langskomen? Ik ben echt geen fan van Skrillex, laat staan luister ik ernaar, maar bij de trailer werkt het ontzettend gaaf. Je kan best gewoon niets verwachten van deze film als ik sommigen hier hoor. Wordt het nu juist serieus genomen of juist niet? Ikzelf ga liefst voor "de gulden middenweg."
D-ark
SPRING BREAKERS Conférence de presse à Paris - YouTube
En de officiële soundtrack listing:
“F**k This Industry” – Waka Flocka Flame
Hehe, inderdaad. Veel van Waka is trouwens wel inwisselbaar
Eens. Ik snap ook niet waarom veel bij filmmuziek teveel redeneren vanuit hun persoonlijke smaak. Ben geen fan van Skrillex en consorten maar fout vind ik het ook weer niet.
Stu-Pot
Dat is toch logisch? Ik zou muziek van bijvoorbeeld Lady Gaga, Katy Perry, 50 Cent, Usher & co niet aan kunnen horen in een film, hoe sfeervol die scene ook wel mag zijn. Ik schaar bovengenoemde artiesten niet onder 'foute' muziek maar onder 'slechte' muziek.
Naomi Watts
Nee, dat vind ik niet logisch. Mijn muzikale persoonlijke preferenties zijn bij film totaal niet meer aan de orde. Mijn favoriete muziek hadden de film al helemaal onderuit gehaald.
Skrillex is in het proloog van Spring Breakers prima op zijn plaats, sterker nog, ken geen muziek die beter op zijn plaats zou zijn. Geluid heeft binnen film een grote esthetische functie en gaat wel verder dan wat ik goede muziek vindt. De muziekkeuze passen allemaal perfect bij de setting en de scenes die zij ondersteunen.
Al is dat per individu verschillend, al vind ik redeneren vanuit je eigen persoonlijke smaak nogal kortzichtig. Vooral omdat de functie van muziek in film een veel complexere functionaliteit kent.
D-ark
Muziek in film heeft toch vooral met context en timing te maken en niet bepaald met smaak. Mooi voorbeeld hiervan is het welbekende gebruik van Roy Orbison in blue velvet. Als ik naar een actiefilm met jason statehem kijkt vindt ik de generieke rock of techno die er onder zit veel toepasselijker dan een poppy Selena Gomez liedje ook al ben ik totaal geen fan of overtuigd van de kwaliteit van beide.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981