• 9.378.696 stemmen

Geregisseerd door: Harmony Korine

Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Spring Breakers

"A little sun can bring out your dark side."

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Voor Naomi Watts is alles relevant

avatar van Knisper

Knisper

Dat is een quad-poster. Dat formaat wordt vaak voor de reguliere poster in Engeland gebruikt.

jarno1975 schreef:

Voor Naomi Watts is alles relevant

You know me so well sir .

Erg toffe Quad poster vanuit de UK. Candy . Toch erg fijn dat 'ze' niet meegaan met de word of mouth en Candy met de promo's in de spotlight zetten. Alien is lollig en nutty en geweldig ingevuld door Franco maar het is toch Hudgens die de show steelt.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

vind jij

Evenwichtige performances hoor, misschien Rachel Korine niet zoooo, maar ach.

purple FASHION MAGAZINE

Super interessant en lang interview met Korine, veel uitleg en een goede interviewer, ook belangrijk. Verder zegt Korine dat Rachel degene is die het meest risico's neemt, zowel qua acteren als dansen in bikini in een "really ghetto hood". Hoezo 'niet zoooooo, maar ach', Inland? Gewoon, op welk vlak staat Korine's vrouw wél in de spotlights en welk niet?

Naomi Watts

Interessant interview. Qua denkwijze hebben we wel heel erg veel gemeen lees ik hehe .

French premiere

Oef . De Franse pers was lyrisch.

avatar van AHWA

8. “Goin’ In (Skrillex Goin’ Down Remix)” – Birdy Nam Nam

9. “F**k This Industry” – Waka Flocka Flame

10. “Smell This Money (Original Mix)” – Skrillex

11. “Park Smoke” – Skrillex

12. “Young N****s” – Gucci Mane (feat. Waka Flocka Flame)

13. “Your Friends Ain’t Gonna Leave With You” – Cliff Martinez

14. “Ride Home” – Skrillex

15. “Big Bank” – Meek Mill, Pill, Torch & Rick Ross (feat. French Montana)

16. “Son Of Scary Monsters” – Music by Cliff Martinez & Skrillex

17. Big ‘Ol Scardy Pants – Cliff Martinez

18. Scary Monsters on Strings – Music by Skrillex

19. Lights – Ellie Goulding

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Grouper staat daar niet eens op en Britney ook al niet, laat maar zitten dan.

avatar van krizl

krizl

Ik kijk zo uit naar deze film... maar auwch die soundtrack ! FAUT faut faut !!!!

Naomi Watts

Inmiddels ook de Duitse premiere gehad. Ook in Duitsland waren ze natuurlijk lyrisch.

Wat een baas die Harmony. Lekker awkward, maar die vermaakt zich blijkbaar kostelijk met Hudgens, Benson en Gomez zonder vrouwlief Rachel .

avatar van Minken

Minken

Wie zou zich niet vermaken met zulke schoonheden.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

En weer een nieuwe Red band trailer (Youtube HD)

Naomi Watts

Haperende plaat modus weer maar erg toffet railer. Oogt door de montage wel wat rommelig maar toch wel flink wat segmenten die essentieel zijn voor de juiste beeldvorming. Wat een visueel orgasme is dit toch.

disneystore

Nee, eigenlijk vind ik het qua montage juist de beste tot nu toe, in het algemeen ook.

krizl schreef:

Waarom? Is het nu niet gewoon de bedoeling 'feestmuziek' en '2012 gangstarap' erin te stoppen?

avatar van Fortune

Fortune

Wel erg veel skrillex

Naomi Watts

Best logisch als composer zijnde .

Stu-Pot

Buiten Skrillex (die ik ontzettend vind zuigen) ken ik er geen enkele van. Die Cliff Martinez ligt waarschijnlijk in hetzelfde straatje als Skrillex?

avatar van Shinobi

Shinobi

Ho, ho, ho geen kwaad woord over Cliff Martinez. De beste man is o.a. bekend van de soundtrack van Drive.

Naomi Watts

Nee, juist zijn complete tegenpool. Martinez is wat mij betreft de beste composer wat betreft filmscores, met Angelo Badalamenti als close second. Ideale sfeerbuilder. Dat maakt de samenwerking ook ideaal. Ben ook geen fan van Skrillex maar in cinema tellen die wetten niet. In de context van de film vind ik Scary Monsters and Nice Sprites bijvoorbeeld een tamelijk briljante keuze.

Shinobi schreef:

Ho, ho, ho ik heb toch niets slechts gezegd over Martinez? Drive moet ik nog steeds eens kijken dus daar kan ik hem niet van kennen.

Klinkt veelbelovend. Eens Youtuben.

Naomi Watts schreef:

Naomi Watts verwoord het perfect. De muziekkeuze van een film moet enkel en alleen beoordeeld worden op of het goed past bij de film, zo ja, of het op juiste momenten toegepast wordt. Had iemand eerlijk verwacht, in Spring Breakers, nu serieus een indie rock bandje, of Vivaldi's winter te horen langskomen? Ik ben echt geen fan van Skrillex, laat staan luister ik ernaar, maar bij de trailer werkt het ontzettend gaaf. Je kan best gewoon niets verwachten van deze film als ik sommigen hier hoor. Wordt het nu juist serieus genomen of juist niet? Ikzelf ga liefst voor "de gulden middenweg."

avatar van D-ark

D-ark

Naomi Watts schreef:

SPRING BREAKERS Conférence de presse à Paris - YouTube

En de officiële soundtrack listing:

“F**k This Industry” – Waka Flocka Flame

, dit zal wel toepasselijker zijn

Naomi Watts

Hehe, inderdaad. Veel van Waka is trouwens wel inwisselbaar .

disneystore schreef:

Eens. Ik snap ook niet waarom veel bij filmmuziek teveel redeneren vanuit hun persoonlijke smaak. Ben geen fan van Skrillex en consorten maar fout vind ik het ook weer niet.

Stu-Pot

Dat is toch logisch? Ik zou muziek van bijvoorbeeld Lady Gaga, Katy Perry, 50 Cent, Usher & co niet aan kunnen horen in een film, hoe sfeervol die scene ook wel mag zijn. Ik schaar bovengenoemde artiesten niet onder 'foute' muziek maar onder 'slechte' muziek.

Naomi Watts

Nee, dat vind ik niet logisch. Mijn muzikale persoonlijke preferenties zijn bij film totaal niet meer aan de orde. Mijn favoriete muziek hadden de film al helemaal onderuit gehaald.

Skrillex is in het proloog van Spring Breakers prima op zijn plaats, sterker nog, ken geen muziek die beter op zijn plaats zou zijn. Geluid heeft binnen film een grote esthetische functie en gaat wel verder dan wat ik goede muziek vindt. De muziekkeuze passen allemaal perfect bij de setting en de scenes die zij ondersteunen.

Al is dat per individu verschillend, al vind ik redeneren vanuit je eigen persoonlijke smaak nogal kortzichtig. Vooral omdat de functie van muziek in film een veel complexere functionaliteit kent.

avatar van D-ark

D-ark

Muziek in film heeft toch vooral met context en timing te maken en niet bepaald met smaak. Mooi voorbeeld hiervan is het welbekende gebruik van Roy Orbison in blue velvet. Als ik naar een actiefilm met jason statehem kijkt vindt ik de generieke rock of techno die er onder zit veel toepasselijker dan een poppy Selena Gomez liedje ook al ben ik totaal geen fan of overtuigd van de kwaliteit van beide.