Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
Naomi Watts
Ik kan me die scene helemaal niet herinneren met die vastgebonden jongens? Of
Heb je 'm alleen in de bios gezien?
- 11917 berichten
Ik heb eigenlijk ook geen idee, en ik heb 'm op Blu-ray al gezien en daar komt ie ook niet voor. Of heb ik kans 'm bij de deleted scenes tegen te komen?
- 11917 berichten
Staat op Breaking It Down geloof ik.
Is dat de naam van een featurette?
Naomi Watts
Die 3-delige docu. Staat bvb ook de scenes op waar Hudgens zichzelf inzeept met dollar bills. Staan meerdere scenes op die de cut niet gehaald hebben. Al zou het ook een outtake kunnen wezen. Staat iig op de BD die jij hebt.
Film en extra's inmiddels al zo vaak gezien dat ik niet meer weet waar ik het precies gezien heb
- 11917 berichten
3-delige docu???? Ik moet volgens mij echt die BD beter gaan uitspitten. Of ik heb een naar verhouding behoorlijke vanilla-disc, kan natuurlijk ook...
Naomi Watts
Ik kijk altijd mijn Amerikaanse kopie, misschien dat de indeling op die UK versie anders is maar bevat het wel al de extra's. Volgens mij zitten op de UK versie er ook nog extra's op de DVD.
Auke Briek
Staat op Breaking It Down geloof ik.
Dit Is toch gewoon het einde van de Everytime scene?
Naomi Watts
Klopt. Ik heb de desbetreffende video niet kunnen kijken omdat ik op mijn werk alleen mobiel online kan en youtube daar niet werkt. Ik dacht dat Fortune en BlueJudaskiss naar een ander fragment met vastgebonden jongens refereerden omdat ze beiden zo stellig waren dit nooit gezien te hebben. Maar dit is gewoon de Everytime scene uit de film idd. Erg opmerkelijke constatering van desbetreffende heren.
Fortune
Ik kan me niet herinneren dat er iemand vastgebonden werd in de film. Dat stukje begint met drie vastgebonden boys op een bed, kan me dat totaal niet voor de geest halen, lijkt voor mij wel een stukje dat ik nooit heb gezien. Het is lang geleden en misschien is dit toch wel gewoon voorgekomen in die montage en alleen heel even daarin dat ik het me daarom helemaal niet bekend voorkomt.
Naomi Watts
Je ziet ook niet dat ze vastgebonden worden. Is gewoo nde Everytime montage.
Tegenvallende film waarin vier meiden een restaurant beroven om hun voorjaarsvakantie te financieren. Een nogal wazige film waarbij vooral de manier van monteren me nogal tegen stond. Op zich zien de beelden er wel mooi uit en ook de rol van James Franco wordt vermakelijk neergezet. Harmony Korine zal niet mijn favoriete regisseur worden.
oemoemenoe
niet om aan te zien , ziet hoofdzakelijk naakte idioten met hun armen omhoog tegen elkaar aan wiegen.
Gish
Mmmm, fascinerende film deze Spring Breakers. Ik kan me erg goed voorstellen dat hier een controverse ontstaat tussen de haters en liefhebbers. Moet zeggen dat gebruiker Naomi Watts me over de streep getrokken heeft tot aanschaf van de BluRay versie. Ik deel ook dat enthousiasme, maar zet ook vraagtekens bij het spectaculaire maar discutabele einde van de film. En toch, er gaat een vreemde aantrekkingskracht uit van Spring Breakers, en bovendien is dit zo'n film die je, net als bijvoorbeeld Drive, of God Only Knows veel vaker kunt zien.
Vooralsnog dus toch een dikke 4 sterren en misschien komt daar nog verandering in.
Decec
Een matige misdaad/dramafilm...
Redelijk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Flauw...
Drugs is niets....
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Te snel camerabeweging...
Geen moeite waard...
Hannibal
Het valt niet mee om anderhalf uur te kijken naar een stel grietjes waarvan de herseninhoud ergens tussen de grootte van een doperwt en een walnoot ligt, die zo nodig naar Spring Break moeten om zodoende nog meer domheid in hun lichaam te gieten en te snuiven.
Als daarnaast de film zelf inhoudelijk weinig te bieden heeft dan durf ik rustig te vertellen dat dit niet 'my cup of tea' is. Er is aandacht besteed aan het plaatje, de cameravoering was best aardig en het spelen met kleuren had af en toe wel iets moois, maar dat heeft de film voor mij niet gered.
De moord op de 'gangsta' op het laatst was natuurlijk ook volslagen belachelijk. In hun neonbikini's wandelen ze een streng beveiligd terrein op en schieten iedereen voor hun donder. Zelfs Rambo zou het minder koelbloedig doen. Ze hadden geluk dat die gangsta schijnbaar geen beveiliging kon betalen die ook goed kan mikken.
Samenvattend: Waardeloos.
Naomi Watts
Het blijft onaangenaam opvallend hoe veel mensen het einde letterlijk opvatten. Lijkt me door de voiceover van Brit en Candy waar hun transcendente ontwikkeling centraal staat.
Hannibal
Ach, dan heb ik de onderliggende diepgang aan het einde maar gemist. De enige transcendente ontwikkeling die ik zag, werd slechts veroorzaakt door drank en drugs, waardoor ze zich dieper en dieper de afgrond in lieten stortten.
Naomi Watts
Het ligt er ook niet dik bovenop hoor, Korine is niet de man die iets wil opdringen. Ik snap ook wel als jij het er niet in ziet of de rest te leeg vindt om het erin te kunnen zien.
Vervolg is aangekondigd.
Het vervolg mag dan overbodig zijn maar ik ben zo psyched. Omg Omg Omg. [/fanboymode]
HALVE TAMME. (moderator series)
Vervolg is aangekondigd.
Een vervolg mag dan overbodig zijn maar ik ben zo psyched. Omg Omg Omg [/fanboymode]
Het woord overbodig wat jij gebruikt vind ik voor mijzelf zeer passend, maar ik begrijp jouw enthousiasme, aangezien jij volgens mij de meeste berichten hebt achter gelaten bij deze film.
jarno1975 (moderator series)
Titel is ook bekend: Spring Breakers: The Second Coming
De film zal worden geregisseerd door Jonas Åkerlund
Het enige goede nieuws lijkt me nog dat Irvine Welsh het script schrijft. Dat deed hij o.a. ook al voor Trainspotting (1996) en Filth (2013)
Naomi Watts
Het is een mooi compliment voor de film maar het vervolg komt nog niet eens in de buurt van het origineel. Heeft niets van doen met Korine's visie, de ziel van Spring Breakers. Ik dacht dus gewoon hetzelfde team maar niet dus. Kut dit. Dit is een artistieke visie verkrachten en een kunstwerk om zeep helpen.
Ik ben zo pissig nu. Godverdomme. Iedereen die hier een aandeel in heeft gehad gun ik alle ellende. Dit is fucken met een artistieke visie. Boycotten deze poep.
Naomi Watts
Nog erger dan je zou denken,hier is de realiteit wel binnen gekomen. Ik was de medestander van deze film, ik zal de tegenstander van de sequel worden.
jarno1975 (moderator series)
Heeft niets van doen met Korine's visie.
Heb je ooit gedacht dat dat wel zou zijn dan? Is volgens mij nooit geen sprake van geweest.
Dit wordt gewoon een mainstream filmpje dat mee gaat liften op het "succes". Verwacht ook niet dat er iemand uit Korine's versie mee gaat doen in dit deel 2.
Naomi Watts
Ja. Naïef misschien maar had verwacht dat dit auteurswerk beter beschermd zou zijn. Bovendien heeft Korine het altijd gehad over een remix, dus het was mogelijk geweest. Ik ben er kapot van. Het gaat inderdaad mainstream troep worden en iedereen met een connectie met het origineel moet dit publiekelijk boycotten.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik lees nu jouw bericht die je geplaatst hebt om 18:37, duidelijk tot en met.
Een vervolg had wat mij betreft uit mogen blijven, maar Akerlund en Welsh, dat had slechter gekund. Daar zit wel enige ambitie achter, Hoop dat we de Akerlund van zijn betere clips krijgen (zoals Try Try Try van The Smashing Pumpkins, Smack My Bitch Up van The Prodigy of Telephone van Lady Gaga). Een mix van die drie komt aardig in de buurt eigenlijk. Ik zou het het beste vinden als het een volledig nieuw verhaal wordt in de stijl van.
Ik had het vervelender gevonden als ik had gelezen dat Korine een vervolg zou gaan maken. Die moet gewoon verder met iets heel anders weer.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981