Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Bess
Forest
ATL Twin
ATL Twin
Een Naomi Watts pleaser die laatste zin?
Haha
Nee, ik neem mezelf wel vaker voor om films die nu vies tegenvallen, maar waar ik best kwaliteit in kan ontdekken nog eens opnieuw te kijken. Ik heb al wel vaker een cijfer na een herziening bijgesteld.
@Jari
Mee eens. Dat (audio)visuele waar een aantal helemaal lyrisch over zijn, is mijn ding totaal niet. Films als bijvoorbeeld Tree of Life (1,0*) en Enter the Void (niet eens afgekeken), kan ik niets mee. Is gewoonweg niet aan mij besteed. Zelfde geldt voor deze film. Kan er niets mee.
@Jari
Ik vond Tree of Life juist enorm goed, maar Enter the Void een stuk minder. Fear and Lothing, maar ook deze Spring Breakers, vond ik erg matig bij de eerste kijkbeurt. Het is niet echt mijn subgenre zeg maar.
Tipje, vermijd Only God Forgives ook maar
Ja, die lijkt me dan weer wel erg boeiend, maar dat zal dan ook wel een teleurstelling worden
Jari
. Prima recensie, ook niets waar ik verder op in wil of kan haken. Kan me in alles wel vinden.
OGF zou ik je juist wel aanraden, daar zit veel meer samenhang en narratief in. Plus veel geweld, dat ligt je ook wel volgens mij.
Narratief?
Wilde net zeggen dat in een doofstommen instituut meer wordt gesproken dan in Only God Forgives.
Jari
Sorry man, heb mijn best gedaan
Ben er zonder vooroordelen naar gaan kijken, maar helaas. Inhoudelijk is mijn recensie ook niet zo diepgaand. Ik vond en vind het vrij lastig deze film te beoordelen eerlijk gezegd. Het enige wat duidelijk werd is dat mijn smaak niet bij dit soort films ligt.
OGF ga ik ook zeker binnenkort eens proberen. Ik vond Goslings Drive namelijk wel sterk, al kwam de echte waardering daar ook pas na een 2e kijkbeurt.
Naomi Watts
Een Naomi Watts pleaser die laatste zin?
disneystore
Ik vind je recensie ook niet slecht, Ajax.
Het moet je natuurlijk ook liggen, maar dat iemand bijvoorbeeld een 0,5 geeft vind ik , omdat je in Spring Breakers duidelijk ook objectief gezien goede punten kan vinden al is het je ding niet, gewoon idioot. Het zag er visueel toch ook gewoon erg knap uit, of het nu je stijl is of niet.
Naomi Watts
Wat een onzin blijf je verkondigen. Elke film kan een 0,5* krijgen. Je eigen beoordelingscriteria opdringen aan een ander. Manmanman.
mjk87 (moderator films)
bjectief gezien goede punten
Maar wat zijn dat? Ik probeer zelf dat soort absolute termen te vermijden. Als recensent voor een krant moet je wellicht wat anders kijken, maar dit forum is voor de liefhebber die toch vooral puur subjectief kan en mag beoordelen.
Je snapt het niet. Ik haak al af.
In mijn ogen kunnen films echt geen 0,5 krijgen, net zoals 5 sterren (behalve Spring Breakers, voor mezelf.)
Ik zie altijd positieve, en negatieve aspecten in films, al is het de belichting. Als dat geslaagd is, en al is de film toch zo kut, verdient hij nog een 1 inplaats van een 0,5 in mijn ogen. Ik drink niemand iets op, ik verkondig alleen hoe het bij mij zit.
Sorry man, heb mijn best gedaan
Geen excuses nodig. Nee, klopt. Dit is puur voelbare cinema, die je moet beoordelen op gevoel. Heb je ook prima gedaan. Echt goed zal je het bij herziening niet vinden, maar misschien wat ruimte voor verbetering. Past bij mij perfect in het beeld van mijn favoriete films, al is het een hate it or love it geval. Verdeeldheid is onvermijdelijk.
Je snapt het niet. Ik haak al af.
Maar je valt iemand wel aan die het doet, dus je dringt wel iets op.
Je vind geen films 5* verdient maar voor jezelf doe je het maar bij Spring Breakers. Oftewel: je hele betoog is een farce. Gelukkig ben je consequent in je ideaal. Klinkt allemaal vrij logisch.
Ik vind je recensie ook niet slecht, Ajax.
Als een film geweldig knap gemaakt is maar ik vind er werkelijk geen ene reet aan, dan geef ik gewoon een 0,5* als ik dat de waarde van de film vind. Je moet ophouden mensen te verplichten dingen niet te doen, vrij irritant is dat. Iedereen heeft eigen beoordelingscriteria.
disneystore
Maar je valt iemand wel aan die het doet, dus je dringt wel iets op.
"Aanvallen", leuk verwoord. Omdat Spring Breakers voor mij perfect is, verdient deze wel een 5*. Ik heb nooit één andere film gezien waarbij alles zo goed in elkaar zat als Spring Breakers, maar dat is dan bij mezelf. Nu, een film kan nooit zo slecht zijn om 0,5 te krijgen in mijn ogen, oftewel heb ik zo'n slechte film dan nog niet bekeken, is ook goed mogelijk. Daarbij vind ik, dat als je echt negatief (of positief) gaat doen over een film, je ook tegen een beetje tegenwind moet kunnen, fin. Als je mij de mond gaat snoeren met de woorden "je valt iemand aan" komen we hierbij weer bij het "WE ZITTUH HIER OP UHN DISCUSSIEFORUM" thema aan. Al is mijn betoog een farce, voor mij kan het iets anders zijn, dat is hoe je het ervaart.
Je snapt het niet. Ik haak al af.
Ik doe hetzelfde. Ik geef aan waarom ik een 0,5 geef. Als de stijl je niet ligt, kijk je naar verhaal en personages. Verhaal is er niet en de personages zijn stuk voor stuk irritant. Voor de rest blijft er bar weinig over. En als je een film zo laat eindigen, tja.....
Het is natuurlijk reinste onzin om te gaan verkondigen dat je geen 0,5 kunt geven en ook geen 5,0. Oh wacht, alleen bij Spring Breakers.
En wat NW betreft:
Ik snap het nu, gezien deze quote van je: "Eigenlijk, truth be told, prefereer ik Spring Breakers boven seks. Ja, het is eruit."
Logisch dan dat je de film keer op keer bekijkt.
disneystore
Kun je quoten waar ik jou heb verplicht een hogere score te geven want ik vind het even niet meer terug. En a.u.b niet typen dat "het erop neer komt."
Naomi Watts
Iemands mening diskwalificeren (wat jij doet) heeft weinig met discussiëren te maken.
disneystore
IK geef geen 0,5 of 5,0. Alleen bij Spring Breakers, ja.
En wat NW betreft:
Logisch dan dat je de film keer op keer bekijkt.
Haha. Ja, aan hyperbolen bij Spring Breakers geen gebrek
disneystore
Iemand mening diskwalificeren (wat jij doet) heeft weinig met discussiëren te maken.
Waarom? Wat is er fout met iemands mening diskwalificeren? Voor hetzelfde geld kan jij toch niet akkoord zijn met mijn mening, dan was het toch ook gewoon zo?
@Disneystore
Ik heb net zo veel recht om een film volledig de grond in te boren als dat jij het recht hebt om de film de hemel in te prijzen. Dat je het er niet mee eens bent, logisch. Dat je je er totaal niet in kan vinden, ook logisch. Kan jou het schelen dat ik de film compleet afmaak, het enige wat telt, is wat jij er zelf van vindt. Voor jou de beste film die je ooit hebt gezien. Ik denk daar totaal anders of. Het zij zo. Ga hier verder geen woorden aan vuil maken.
Naomi Watts
Het oneens zijn met een mening is nog wel even iets anders dan een mening diskwalificeren tot nietszeggend. Zonder zelf geen argumenten aan te dragen of pogingen te doen voor een discussie. Vruchteloze insteek voor een discussie imho.
tattoobob
Durf zelfs te stellen dat de dames alleen bestaan in zijn fantasie. Dat is wat Spring Breaker is, één grote fantasie. De dames zijn niet meer dan projecties van het ideaalbeeld binnen de mannelijke psyche. Al snap ik dat het er wat over is, Alien is nogal apart
Zo heb ik de film nooit bekeken....misschien dan nog maar eens herzien.
Naomi Watts
Ook niet echt de meal ticket van de film, en het is ook maar slechts een 'theorie'. Het is toch vooral een ervaring/trip. Al zijn er genoeg strohalmen die dit vermoeden in stand houden.
gillie24
Originele insteek. Aangaande de twee dames die overblijven, kan ik het enigzins begrijpen, maar er zijn er al twee naar huis vertrokken. Wat is hun rol dan in de fantasie? Zij passen niet in het ideaalbeeld wat jij schetst.
Auke Briek
This is my dream y'all! Zelf had ik het nog niet zo gezien, maar interessant. Wel duurt het nogal lang voordat we Alien te zien krijgen en gaat het verhaal nog eventjes verder wanneer hij het strijdtoneel heeft verlaten. Twee redenen waarom ik zelf geneigd ben om voor een meer realistische interpretatie te kiezen. Maar goed, wel leuk om eens op te letten bij mijn eerste kijkbeurt thuis als de blu-ray binnen is.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981