• 9.374.006 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Ruby Sparks

"She's Out Of His Mind."

Calvin (Dano) is een schrijver die in zijn jongere jaren fenomenale successen heeft weten te behalen, maar nu worstelt met het schrijven en met zijn romantisch leven. Maar dan boekt hij eindelijk weer eens succes met een eigen verzonnen karakter genaamd Ruby. Als Calvin een paar weken later Ruby in levenden lijve thuis op de bank heeft zitten, is hij van slag en verbijsterd dat zijn gecreëerd karakter het echte leven heeft weten te vinden in de vorm van een levend ademhalend persoon.

Vanaf 13 september in de bioscoop

Trailer (YouTube)

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ziet er wel grappig uit,

avatar van MH040

MH040

Doet me denken aan Stranger Than Fiction (2006)

avatar van D.K

D.K

Van de regisseurs van Little miss sunshine, kan wel wat worden.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Fantastisch.

Beste cinema-ervaring van dit jaar

avatar van wibro

wibro

Te midden van al het soort negatieve berichten over Europa, euro en nog meer van al dat crisis nieuws waarmee je de laatste tijd wordt doodgegooid komen dit soort heerlijke feel-good movies voor mij als geroepen. Ook dit filmpje van de regisseurs van Little Miss Sunshine is wat dit genre betreft weer een voltreffer. Heerlijk spel en een voortreffelijke rol van de zeer aantrekkelijke ogende en sympathieke Zoe Kazan. De onderwater scène in het zwembad en de dansscène waar zij met haar slipje stond te zwaaien zijn om in te lijsten. Ook het script mag er wezen. Zeer origineel en ontzettend leuk bedacht. Het einde is misschien wat clichématig, maar dat stoorde mij niet in het minst. Ik vond het zelf een prachtige afsluiter van de beste komedie en misschien wel beste film die ik dit jaar gezien heb. Meer heb ik over deze film niet te zeggen, behalve dan dat deze film van mij een zeer hoge waardering krijgt.

avatar van fooraap

fooraap

Knappe karakterontwikkeling, gevarieerde thema's, prima vertolkingen, intelligent script en een gelaagde film. Dit is een onverwacht toppertje.

avatar van Fortune

Fortune

Inderdaad, heel erg. Gelukkig vind ik die leuk en ga ik deze ook een kans geven.

avatar van Gish

Gish

Uitstekende en meeslepende film, lijkt een beetje op Adaptation, althans er zijn wat raakvlakken.

Tot het einde toe verassend en origineel. Een van de betere films van 2012. Mis dit niet !!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Krachtig sprookje over een schrijver die een vreemdeling in zijn appartement aantreft en er achter komt dat deze marionette bestuurd kan worden met een oude typmachine. Vergezocht maar zeer overtuigend gespeeld door Dano en Kazan. Echter bleef het niet continu zo sterk want telkens als Calvin weer een nieuwe regel op het papier had gezet kon je Ruby's gedrag wel voorspellen. Ook het einde met de explosie aan losgeslagen experimenten waarin Calvin alle registers opentrekt lag eigenlijk steeds op de loer en de tweede ontmoeting in het park vond ik een beetje too much. Best apart maar ik ben niet verpletterd.

avatar van voskat

voskat

Die ene geweldige, geniale scène...

avatar van Gish

Gish

voskat schreef:

Die ene geweldige, geniale scène...

Welke beste Voskat?

avatar van voskat

voskat

Zijn bekentenis + demonstratie.

avatar van Rodrigo87

Rodrigo87

nou die scène dat ze onder water duiken niet te vergeten..

avatar van soom

soom

6 Jaar na de laatste film pas weer een andere film regisseren? Dan moet je wel met iets heel bijzonders aan kunnen komen, dacht ik vooraf. Ik had erg veel zin om deze film te aanschouwen, vooral vanwege Paul Dano. Zoe Kazan (haha, hilarisch, las ergens een opmerking, 'Geen familie van Hans Kazan', lag helemaal dubbel), Antonio Banderas, Annette Bening en welke andere acteurs dan ook, die erin meespeelden, boeiden me geen fluitketel. Alleen Paul Dano was interessant genoeg om Ruby Sparks te willen zien. Ik herinnerde me namelijk vooral Little Miss Sunshine, There will be Blood, the Ballad of Jack and Rose, waar hij schitterend spel afgeeft.

Nou, na deze film moet ik mijn mening maar weer bijstellen. Zoe Kazan (oh, was zij dat, in Me & Orson Welles?), is helemaal fabu-fantastisch-leus, geweldig schitterend. Sommige acteurskoppels verdienen elkaar gewoon helemaal. Om een voorbeeld te geven: Naar mijn mening zijn Ryan Reynolds en Blake Lively allebei niet echt mensen met diepgang in hun spel. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat ze samen zijn, want samen zijn ze leuk genoeg. Ok, dit is wel heel slecht opgeschreven natuurlijk, ze zijn natuurlijk niet alleen samen voor het feit hoe ze in hun werk spelen.

Anyway, Zoe Kazan en Paul Dano zijn heel sterke acteurs, allebei. Hij is zo steengoed he. Ik zou er alles voor over hebben om maar een tipje van het talent te hebben, waarmee hij elke rol tot in zijn duimen weet vast te klemmen. Zoe Kazan speelt op zo'n manier in op het spel van haar beau, dat ik echt helemaal onder de indruk raakte van het spel van hen allebei. Antonio en Annette zijn ook goed, maar Paul en Zoe stelen de show van hier tot aan de maan, en weer terug. Ik droomde helemaal weg. Geweldige, lieve film met enkele komische momenten, die visueel zo prachtig in elkaar steken, dat ik regelrecht dacht: Wauw. En dat denk ik nog steeds.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Mierzoete Romantiek film van de makers van het succesvolle 'Little Miss Sunshine'. Vond deze toch wel iets minder.

Vrij veel voorspelbare momenten, maar het idee was leuk en is ook redelijk goed uitgewerkt. Vond ook de muziek erg prettig.

Zoe Kazan is geknipt voor de rol als Ruby, maar wordt naarmate de film vordert toch lichtelijk irritant.

Gemiddelde romantische komedie. Een filmpje waar je je vriendin prima voor mee naar de bioscoop kan nemen.

avatar van Observator

Observator

Behalve dat ze de actrice is, is Zoe Kazan ook de schrijfster van Ruby Sparks. Getalenteerd.

avatar van rep_robert

Net zoals Little Miss Sunshine is Ruby Sparks ook zo'n heerlijke niemandalletje dat je wel vaker zou kunnen zien. Het script is origineel en bevat veel potentie.

Een groot valkuil bij dit concept is toch dat het in een platte film kan eindigen. Maar Kazan heeft dit gewoon heerlijk subtiel geschreven, waardoor de balans tussen de komedie en de menselijkheid in de personages goed blijft. Nergens gaat het qua drama of komedie over de grens.

Wellicht is het daardoor misschien geen echte topper omdat het nergens echt risico's neemt en binnen de lijntjes blijft. Toch overheerst uiteindelijk het heerlijke feel good gevoel en de soms betoverende scenes.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Voor dit soort films hebben ze in Amerika een mooie uitdrukking: utter nonsense. Wat een gigantische neppe ongeloofwaardig onzinnige flauwekul van de bovenste plank is deze zoet-tandenrottende film zeg . Zelfs een fantasy film als de Transformers heeft nog meer geloofwaardigheid in z'n pink zitten.

avatar van rep_robert

Je doet je naam wel eer aan. Drie zinnen zonder dat je eigenlijk iets zegt. Neem het vooral serieus

avatar van AHWA

AHWA

Mooie film. Goede rol van Dano, die zowel de komische als de dramakant van z'n rol prima vertolkt. Fijne rol ook van Zoe Kazan. Mooie muziek erbij, en de prachtige Deborah Ann Woll komt ook nog even voorbij.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Mooie film, jammer dat de film iets origineler wil overkomen dan hij daadwerkelijk is. Veel gelijkenissen met Stranger Than Fiction, Ober en als je verder kijkt misschien wel Weird Science .

De setting is daarentegen wel erg van deze tijd. Zoe Kazan speelt een manic pixie dreamgirl die de depressievelling gelukkig wil maken. Hebben we ook al eens eerder gezien, maar de uitvoering is wel goed. Fijne feel-good, die helaas wel een stuk scherper begint en beetje bij beetje steeds een stuk softer en liever wordt. De film wordt later weer wat somberder, maar komt dan wel met uitwegen die je van mijlenver al ziet aankomen.

Kracht wordt dus geput uit een feel-good sfeertje, met wat vreemde, soms zwartkomische elementen.
De uitstraling van Kazan helpt hierbij zeker. Ze was me eerder al positief opgevallen in The Exploding Girl (2009) en als Nina in de tvserie Bored to Death.
Leuke bijrollen van Steve Coogan en Antonio Banderas mogen niet onvermeld blijven.

Fijn filmpje.

Aardig.

Een leuke variatie op het fictie turned reality principe. Ik zag hier al wat namen voorbij komen, mij deed het dan vooral denken aan Video Girl Ai (oude anime). Deze film heeft ook wel een klein beetje weg van zo'n harem anime, alleen dan zonder de harem.

In ieder geval erg fleurig en vlot gebracht. Twee fijne acteurs (alleen misschien weer iets té cliché slungelachtig), mooie kleurtjes en een aangenaam sfeertje. Het plot verloopt verder wel zoals je verwacht en veel verrassingen zitten er niet meer in de film na het eerste half uur, maar het gaat nergens echt vervelen.

Humor is wel oké, de romantiek werkt ook wel, paar aardige bijrollen maar de film mist ergens dat beetje extra. Vond het na een tijdje ook net iets te somber worden, terwijl de film net draait op dat frivole.

Maar verder een leuk en gezellig filmpje, voor de volgende hoeven ze wat mij betreft geen 6 jaar meer te wachten.

avatar van D.K

D.K

Hmmm. Ben ik nou de enige die dacht/denkt(ben er nog niet uit) dat de moeder dezelfde gave als hem heeft.

ps: En wat is Zoe toch een schatje

avatar van mach2k

mach2k

D.K schreef:

ps: En wat is Zoe toch een schatje

Nope...

Lieftallige film....eerste helft zeer goed, zakt daarna wat weg..had een kwartiertje minder lang mogen zijn.

Wel een aanrader.

avatar van olbo

olbo

Beetje flauw en simpel gebracht. Had veel meer ingezeten.

avatar van Koen87

Koen87

Waar Stranger than Fiction excelleert laat Ruby Sparks steken vallen,voornamelijk dat ze er veel elementen in hebben gestopt doet niet ten goede van de film. de scène met zijn ouders mocht van mij geschrapt worden. Al is de rol zowel Dano als Kazan op het lijf geschreven.

avatar van wrist

wrist

wibro schreef:

Ik kan het met bovenstaande 99% eens zijn

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet voor mij deze romcom. Nochtans sprak het idee me wel aan maar er werd naar mijn mening veel te weinig mee gedaan. Ook de auteur van dit werkje (Zoe Kazan zelf) had last van wat writer's block. Zo werden écht leuke situaties uit de weg gegaan : heeft niemand eraan gedacht om de typmachine te verbergen of te stelen? ... Het is ook steeds net niet, zoals die uitgever en Ruby die in het zwembad gaan . En naar het einde toe was Ruby wel verwonderd dat ze Frans sprak en de eerste keer totaal niet. Schoonheidsfoutje? Leuk om eens te zien, maar deze film sprankelt nergens zoveel als Little Miss Sunshine. Daarvoor werd voor mij teveel aandacht besteed aan de rom en te weinig aan de com.