• 9.218.297 stemmen

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: Madeline Carroll, Callan McAuliffe en Aidan Quinn

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Flipped

"You never forget your first love."

'Flipped' vertelt het verhaal van Juli Baker en Bryce Loski. Juli houdt van kippen, zit vaak tijdenlang bovenin haar lievelingsboom voor zich uit te staren en gelooft, vanaf het begin dat ze zijn mooie blauwe ogen zag, dat ze ooit met Bryce zal gaan zoenen. Jammer genoeg voelt Bryce niet zoveel voor Juli. Hij vindt haar zelfs maar een beetje vreemd, want wie houdt er nou van kippen en zit zo lang wat dom voor zich uit te staren in een boom? In groep acht verandert echter alles. Bryce begint Juli toch wel erg leuk te vinden, terwijl Juli begint te denken dat de mooie blauwe ogen van Bryce misschien wel net zo leeg zijn als hijzelf...

avatar van très joliette

très joliette

Helemaal geweldig. Een pareltje. 'Some people are less then the sum of their parts, some people are more'. Loved every second.

avatar van hijman1946

hijman1946

helleke schreef:

Na het zien van de hoge score had ik grote verwachtingen, maar die zijn totaal niet ingelost.

In plaats van een film van 90 minuten, lijkt me dit eerder 2 bijna identieke films van elk 45 minuten.

Eén keer vanuit het standpunt van Bryse en een tweede keer vanuit het standpunt van Juli.

Dit is duidelijk meer een film voor de puberende jeugd.

De film kon mij niet echt bekoren; iets te kinderachtig, net als de acteerprestaties.

Vandaar slechts 2 sterren.

Pubertijdovergeslagen ?? lol

avatar van utrecht boy

utrecht boy

Dit is zoveel meer dan een standaard coming of age film. Het heeft iets speciaals, een prachtige warme sfeer, de hele uitwerking en gebeurtenissen, en bovendien zeer goed acteerwerk van de jonge hoofdrolspelers.

Ik had ook nooit verwacht dat ik aan het eind van deze film een traantje zou laten, dat gebeurt mij zeer zelden. Dit gebeurde in de scène waarin Bryce een gat had gegraven in de tuin en terug kwam met dezelfde soort boom die zoveel betekend had voor Juli. De hele aanloop naar dat moment zorgde ervoor dat ik even emotioneel werd.

Heerlijk om zo positief verrast te worden door een film die je een paar maanden geleden al opgenomen hebt en vervolgens telkens uitstelt om te kijken omdat je er toch niet veel van verwacht. Een uur of 2 geleden gaf ik deze film 4 sterren maar ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. Hoe meer ik eraan denk, hoe meer ik het waardeer. Vandaar dat ik mijn stem verhoog naar 4.5 sterren.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Flipped is een mooie, lieve CoA film over Bryce en Juli die tegenover elkaar wonen.

Het opvallende aan de film is de vertelwijze. Verschillende situaties worden in beeld gebracht vanuit het perspectief van Bryce én van Juli. Ondanks dat dit gebeurt, voelt het nergens repetitief aan. Mogelijk komt dit door de uitstekende acteerprestaties.

Verhaalsgewijs wordt de film nergens écht creatief of vernieuwend. Ik had het mooi gevonden als de opa wat meer diepgang zou krijgen, zodat de affiniteit van hem voor Juli wat duidelijker zou worden. Ook worden de subplotjes, die voldoende ruimte bieden om extra diepgang aan het verhaal en de personages te geven, naar het einde toe enigszins weggemoffeld. Het script was daarentegen wel erg sterk.

avatar van Daan258

Daan258

Oeiii, toch wat tegengevallen na het zien van de film.

Ik denk dat mijn verwachtingen echt veel te hoog waren na het lezen van alle reactie's.

Ik moet zeggen dat ik me zeker wel vermaakt heb met de film. Hoe het verhaal verteld word door middel van het perspectief van Bryce en Juli, de sfeer en setting ook onwijs groot pluspunt aan de film maar het verhaal in het geheel toch wat tegenvallen en vond het nogal dun was. Waardoor het na ongeveer een uur kijken wel heel erg op hetzelfde niveau bleef hangen en vanaf toen niet altijd even vermakelijk meer was.

Maar daar in tegen maakt ook het acteerwerk wel weer een hoop goed. Madeline Carroll vond ik echt bijzonder sterk in de film. Zo jong maar zo'n goede actrice. Ik heb haar al vaker in films gezien en het viel me al vaker op dat zij het niet slecht doet.

Ik vind het onwijs moeilijk om de film te beoordelen.

Zit erg te twijfelen tussen 2,5* en 3,0*.

Helaas moet ik er toch een 2,5* van maken maar het schilt echt niks of ik had er een 3,0* van gemaakt. dit komt gewoon vooral omdat het verhaal absoluut zo veel beter uitgewerkt had kunnen worden. Zonde dit.

Maar ik heb me verder niet verveeld bij het bekijken van de film.

Prima tussendoortje dus maar nogmaals had ik door de reactie's er wel behoorlijk wat meer van verwacht.

avatar van Kooiker

Kooiker

Lieve film met fantastisch acteerwerk van vooral het meisje. Maar toch ook wel erg Amerikaans, dus hopen op een traan en of heel goed of heel fout en maar weinig grijstinten. Maar Rob Reiner (de polish meathead uit All in the family) houdt het onder controle.

avatar van marximaal

marximaal

prachtige film en het puberbrein mooi in beeld gebracht. Logisch ook dat het daarom misschien wat kinderachtig overkwam bij bepaalde kijkers maar volgens mij kan dit ook niet anders wanneer je gaat spelen wat er in het hoofd van de kids omgaat.

Ik heb serieus kunnen genieten van deze film

avatar van QwiTTa ICE

QwiTTa ICE

Madeline Carroll heeft deze rol prachtig neergezet 3,5*

avatar van TronMan

TronMan

Mocht je de (geniale) serie 'The Wonder Years' ook geweldig vinden, deze film werkt met dezelfde formule. Alleen speelt het zich af in het jaar 1963. Het verhaal valt zeker niet tegen. Verrassend mooie film, goed geacteerd.

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/drama/romantiek film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Prima camerabeweging...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van coumi

coumi

• 12045 stemmen

Reiner is een goede maar wat wisselvallige regisseur. Heeft twee van mijn absolute all time favorites gemaakt(When Harry Met Sally.... en Stand by Me), maar ook enkele echte missers(North, The Story of Us). Van deze Flipped, al zeven jaar oud inmiddels, had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, destijds gemist en nu ingehaald dankzij Film1. Flipped staat op Wikepedia vooral omschreven als de film die aan de kassa veel te weinig opbracht in verhouding tot de kosten, maar desalniettemin vond ik dit toch wel een prettige film om een keer te zien. Gesitueerd eind jaren vijftig van de vorige eeuw( dus misschien was al te nostalgisch voor het grote publiek) word een klein maar fijn romantisch verhaal verteld over een eerste ontluikende kinderliefde. Word nergens zo klef als het klinkt dankzij de inventieve vertelwijze(de gehele film door worden de situaties steeds vanuit de twee verschillende hij/zij perspectieven verteld, waardoor de film op een grappige manier ook mooi laat zien hoe mensen gebeurtenissen totaal anders kunnen interpreteren) en door de rustige, zelfverzekerde regie waarin Reiner in krap anderhalf uur erg to the point blijft en geen moment verspilt. Sommige zaken, met name bij de bijrol figuren, hadden beter uitgewerkt kunnen worden(zo komen we nooit te weten wat nou precies de frustratie is van de vader van Bryce), maar in zijn totaliteit is dit aangenaam kijkplezier. Het hoge niveau van Reiners beste werk word niet gehaald maar Flipped had absoluut meer waardering verdiend dan de financiële flop waarvoor hij thans bekend staat. De moeite waard.

avatar van jippie2010

jippie2010

Prachtig gemaakt, echt, lief, sfeervol en luchtig.

Met een beetje meer diepgang zou het echt een pareltje zijn geworden. *4.0

avatar van cales77

cales77

Tranen in mijn ogen. Kwam ook omdat ik aardig wazig was deze tweede kerstdag

Alles klopte in deze film.

avatar van Zwaagje

Zwaagje

Wat een leuk en lief filmpje; ik heb er van genoten. Het einde vond ik het minste deel, verder was de opbouw erg leuk vanuit de twee gezichtspunten. Het einde had wat rustiger uitgewerkt kunnen worden. Het was leuk geweest als er nog iets met de vader was gebeurd. Misschien is 5.0* wat overdreven, maar zo vlak na de film is dat het gevoel.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Lief, klein filmpje van Rob Reiner. Het verhaal voltrekt zich als het ware rond een oude plataan die gekapt dreigt te worden. Schitterende boom trouwens. Het is overigens een ander soort plataan dan je hier doorgaans aantreft. Platanen zijn echte stadsbomen; ze gedijen goed in verontreinigende lucht, zijn goed opgewassen tegen het snoeien en hebben het voordeel flink hard te groeien. Zoals de liefde, die altijd triomfeert. Door de extreme droogte vorige zomer vielen er grote stukken schors van hun stam af en ze staan er nu maar blootjes bij vind ik. Als jong boompje stelt de plataan niet zo heel veel voor, maar eenmaal uitgegroeid zijn het prachtige exemplaren. Laten staan dus die bomen!
Liefde is niet voor een gat te vangen. Een meisje krijgt een nieuwe overbuurjongen en raakt op slag verliefd op hem, maar de jongen ziet haar op dat moment nog niet staan. Op een gegeven moment raakt ze op hem uitgekeken. Pas wanneer hij doorheeft dat ze niet meer verliefd is krijgt hij eindelijk de vlinders in de buik.. Afwijzing is een groot afrodisiacum natuurlijk.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een heerlijke warme film. Er wordt aardig in geacteerd en is A trip down Memory Lane met classic cars, een heerlijke songs uit de sixties en in een scene waarin er naar Bonanza op tv wordt gekeken. Was gewoon 90 minuten heerlijk genieten van deze film. De volgende films zijn / worden vandaag ook gekeken.

- De actie film Vendetta (2015) op Netflix

- De oorlogsfilm A Bullet for Rommel (1969) uit eigen collectie. Staat niet op MM

- De actie horror Mutant Girls Squad (2010) uit eigen collectie

En vanmiddag 2 afleveringen gezien van de serie In Vlaamse Velden op Netflix

avatar van Davido

Davido

Leuk, lieve, zachte film. Lekkere muziek. Door de reacties waren mijn verwachtingen veeeeeel te hoog. Mogelijk dat hij daardoor iets tegen viel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Af en toe komt een esthetisch oninteressante titel als 'Flipped' (2010) harder binnen dan ik had verwacht. Het aantrekken en afstoten tussen buurkinderen Bryce Loski (Callan McAuliffe) en Juli Baker (Madeline Carroll) is bedrieglijk eenvoudig in opzet. Een jongetje en een meisje in de late jaren '50/vroege jaren '60, als er een lossere jeugdcultuur opkomt en een sterkere vrouwenstem door patriarchale machtsverhoudingen begint te klinken. Tegen die context ontvouwt zich hun kalverliefde langs gespiegelde perspectiefwisselingen door voice-overs van hem en van haar. Die stijltruc werpt steeds net een ander licht op Bryce's doorsnee middenklasse gezin met aan het hoofd een dominante vader, die zijn eigen tekortkomingen projecteert op de nieuwe buren. Of Julie's reflecties op de gevolgen van haar minder conformistische kunstenaarsgezin met kippen in de tuin en een slordig onderhouden grasveld. Of de pijnlijke omstandigheid dat de zorg voor een verstandelijk beperkte oom niet alleen op hun financiële situatie drukt, maar ook een stigma oproept in de burgerlijkheid van suburbia. 'Flipped' (2010) is een ontroerend kleine coming-of-age film, waarin de wrijving tussen de jeugdige personages op een volwassen manier vormkrijgt. Met een snufje zoete nostalgie en oog voor de soms schrijnende mores van het jong-zijn.

avatar van Timk

Timk

très joliette schreef:

Gister gezien, voor mij een compleet onverwacht meesterwerkje. Heb echt twee uur zitten genieten. En sluit me aan bij bovenstaande.

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg leuk.

Had er op voorhand niet al te veel van verwacht. Ooit zag ik het weleens voorbijkomen en had waarschijnlijk gedacht "als ik deze nog eens zie zal ik hem meepakken". Recentelijk brak die dag aan en besloot ik deze goed beoordeelde film van Reiner maar eens op te zetten. Heb er vervolgens veel plezier mee gehad en vlot naar kunnen kijken.

Centraal in de film staan kinderen, wat betekent dat Reiner weer het mierzoete pad heeft opgezocht. Vaak vind ik dit bij typerende regisseurs een beetje matig uitpakken, maar dit keer weet Reiner zich heel goed te redden. Zelden werd de wereld van de kids zo herkenbaar in beeld gebracht. Voorspelbaar is het zeker, maar iets voelde redelijk dicht bij huis aan en daar kan de film goed op drijven.

De kinderen acteren erg leuk en zorgen voor genoeg eigenzinnigheid binnen hun personages. Eigenlijk kunnen ze vooral steunen op het schattige en onschuldige karakter dat ze meekrijgen. In principe zie je deze karikaturen erg vaak verschijnen, maar Reiner weet ze toch wel iets extra's mee te geven. Dat kan er deels mee te maken hebben dat ze ook gewoon goed acteren.

Verder volgt er een redelijk typerend verhaal maar luchtig in beeld gebracht. Felle filters, een zonnig sfeertje en genoeg tempo. De sfeer van de buurt en verhaal zelf wordt sterk naar voren gebracht. Reiner laat zijn film niet te lang duren, maar raffelt ook niets af. Daarnaast wordt er geen thema diep genoeg uitgegraven om afgeraffeld aan te voelen. Er wordt heel goed beseft dat het vooral achtergrond is en daarom voelt de film tevens nergens te zwaar aan.

Schattige film dit. Optimaal mee vermaakt en kunnen genieten van het zonnige sfeertje. Wellicht zal ik deze film altijd tot de beste film van Reiner rekenen. Moet er ook nog wel meer van hem zien, maar ik denk dat ik nu de best beoordeelde titels achter de rug heb. Flipped is daarvan wel duidelijk de snoezigste. Zo'n film als deze is wellicht simplistisch qua karakter, maar de herkenbaarheid wordt zelden overgedaan. Genoten dus.

avatar van mrklm

mrklm

Nostalgische 50s-romantiek beschrijft de ongemakkelijke verstandhouding tussen de beginnende tieners Bryce [Ryan Ketzner] en buurmeisje Juli [Morgan Lily] door verschillende episodes vanuit beide perspectieven te vertonen volgens het beproefde “He Said, She Said”-principe met Madeline Carroll en Callan McAuliffe als de volwassen versies van de twee hoofdpersonen. Dat leidt uiteraard tot de nodige misverstanden die op een vermakelijke en goedgehumeurde manier zijn vormgegeven door Rob Reiner. Het is prettig om weer eens een romantisch komisch drama te zien zonder enige kwaadaardigheid en de aangename toon, maar ook de sterke ondersteunende cast (waaronder Aidan Quinn en John Mahoney) verzekeren een glimlach en wie houdt van nostalgie kan lekker wegdromen bij de prettige soundtrack. Pretentieloos en zeer onderhoudend.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Pracht film, heel duidelijk van de hand van Rob Reiner. Al bij de eerste shots moest ik denken aan "stand by me", ook zo'n juweeltje.

Madeline Caroll speelt werkelijk de sterren van de hemel, maar wat een verschrikkelijk accent! MC Auliffe doet er overigens weinig voor onder.

Dat het verhaal continue vanuit beide oogpunt wordt verteld vind ik een groot pluspunt, ook weer een beetje a la stand by me (gezien vanuit het het standpunt van de jongens afgewisseld met de werkelijkheid.) Van mij een 4☆

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een lieve kleine film van een regisseur die hiermee terugkeert naar een onschuldiger tijdperk toen pubers nog rebelleerden via de Everly Brothers en sex nog ver in de toekomst lag – voor mijzelf waren de associaties met Stand by me in ieder geval onontkoombaar. Leuk idee ook om regelmatig het perspectief te "flippen", en de jonge acteurs doen het naar behoren, maar de thematiek is wel èrg dun, hoezeer ik ook de kalverliefde wel degelijk serieus kan nemen (het lijkt de dag van gisteren). En van die wijze opa kreeg ik op een gegeven moment ook wel genoeg. Nee, het spoorde gewoon niet zo goed tussen mij en de film, ik had niet het gevoel dat deze gebruikelijke perikelen nou een avondvullende film verdienden – in ieder geval niet déze film.

avatar van Shadowed

Shadowed

De herziening bevestigt het cijfer. Heerlijk hoe regisseur Rob Reiner hiermee zowat zijn beste film aflevert, terwijl de inhoud van Flipped allesbehalve ambitieus of complex wordt neergezet. De twee kinderen doen het erg goed, de kleurrijke invulling werkt uitstekend en de korte speelduur is doeltreffend. Het vormt daarmee één van de weinige films die echt kan profiteren van de simplistische inhoud en de kijker vooral meeneemt in een nostalgisch aanvoelende trip. Uitstekende film voor een regenachtige middag voor als je slechte bui even in de goede richting moet worden geduwd.