Genre: Romantiek / Drama
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: Madeline Carroll, Callan McAuliffe en Aidan Quinn
Plot Flipped
"You never forget your first love."
'Flipped' vertelt het verhaal van Juli Baker en Bryce Loski. Juli houdt van kippen, zit vaak tijdenlang bovenin haar lievelingsboom voor zich uit te staren en gelooft, vanaf het begin dat ze zijn mooie blauwe ogen zag, dat ze ooit met Bryce zal gaan zoenen. Jammer genoeg voelt Bryce niet zoveel voor Juli. Hij vindt haar zelfs maar een beetje vreemd, want wie houdt er nou van kippen en zit zo lang wat dom voor zich uit te staren in een boom? In groep acht verandert echter alles. Bryce begint Juli toch wel erg leuk te vinden, terwijl Juli begint te denken dat de mooie blauwe ogen van Bryce misschien wel net zo leeg zijn als hijzelf...
Julianna "Juli" Baker
Richard Baker
Daniel Baker
Young Juli
Young Bryce
Alweer een heerlijke film van Rob Reiner.
Ben persoonlijk een gigantische fan van Stand by Me en toen ik een half jaar geleden hoorde dat Reiner Flipped ging uitbrengen kon ik niet wachten om hem te zien. Ik denk wel de film waar ik me het meest op heb verheugd de afgelopen tijd.
Het deed me dan ook pijn aan mijn hart dat deze film nergens aandacht krijgt en waarschijnlijk stilletjes aan alles en iedereen voorbij vaart.
Echt jammer, want Flipped is net als Stand by Me gewoon een toppertje in het coming of age genre. De film is heerlijk fris en de twee hoofdrolspelers zijn bijzonder leuk. Daarbij is de manier van vertellen gewoon erg origineel en zorgt voor een heldere kijk op de vriendschap die Juli en Bryce in de loop van de jaren opbouwen. Vooral omdat je een goede inzake krijgt over de beide hoofdrolspelers, om de beurt wordt hetzelfde verhaal vanuit het perspectief van Bryce of Juli verteld. Flipped is daarom ook nog is een heel toepasselijke naam.
Daarnaast is de gehele cast in vorm en krijg ook weer dat typisch nostalgische gevoel bij het kijken van deze film. Komt vooral ook door het leuke buitenwijkje waar de film zich afspeelt, de bloedmooie plaatjes die je als kijker voorgeschoteld krijgt en de vrolijke sixties nummertjes die de finishing touch geven.
Ik heb genoten en ben totaal vervoerd door deze film. Een film die helaas te laat is gemaakt door Reiner, waardoor ik er geen fijne, nostalgische jeugdherinneringen aan overhoud. Iets waar deze film anders zeker voor zou hebben gezorgd! Nu houd ik er gewoon fijne herinneringen aan over!
Elineloves
'' All I ever wanted was for Juli Baker to leave me alone. ''
Deze coming of age film heeft een fijne opbouw. Het start met een heerlijk nummer, en in nog geen 5 minuten zie je de groei van een jong kleutertje naar een ouder schoolkind. De fijne voice-over verteld je de hoognodige dingen, geen onnozel en irrelevant gezever, maar puur wat je moet weten over de personages. Vanuit zijn oogpunt schakelt de film over naar dat van haar. Interessant, zo kun je zien hoe zij het beide apart hebben beleefd.
Flipped is een rustig en klein filmpje met grote impact. Tuurlijk kun je wel raden wat er gaat gebeuren, maar het is zo schattig neergezet dat je vanaf de eerste minuut al hoopt dat ze samen komen. Madeline Carroll zet een personage neer waar je gemakkelijk verliefd op zou kunnen worden. Intrigerend, lief en een beetje gek. Met haar en haar gevoelens leef je ook direct mee.
De prachtige vertelling zorgt dat het een film is voor alle leeftijden. Het is lief, een tikkeltje dramatisch, grappig en het voelt ontzettend echt en dichtbij aan. Het goede acteerwerk van de hele cast, er is niemand die 'minder' is, wordt gedurende de hele film vastgehouden.
Yes, I'm FLIPPED!
Leland Palmer
Onverwacht klein meesterwerk van regisseur Rob Reiner deze Flipped. Een film waar ik best lang naar uitgekeken heb. De trailer was al geweldig, maar dit eindresultaat is eh, ja... schitterend!
Binnenkort 'Misery' maar weer eens zien - dat was altijd mijn favoriete Reiner, maar die plaats lijkt ingepikt te zijn door deze bijzonder mooie vertelling. Als je de eind jaren '50 en begin jaren '60 sfeer, met die huizen, kapsels, kleding, auto's, muziek, etc. als fundament gebruikt, zorgt alleen dat er al voor dat je mij vanaf het begin beet hebt. En dankzij de magistrale chemie tussen Bryce en Juli bleeft dit tot aan de aftiteling het geval. Oké, eerlijk is eerlijk; daarna ook nog wel even.
Rob Reiner heeft de touwtjes goed in handen en zorgt met de uitermate pakkende voice-over én de vertelling vanuit zowel Bryce als Juli haar perspectief voor een érg leuke (de best mogelijke) opbouw naar het einde, zoals we die alleen maar hadden willen zien. Wat mooi zeg. Sowieso zorgt de film door de uitermate boeiende interactie tussen de twee hoofdpersonen ervoor dat je vanaf het begin tot het einde vastgeklampt zit aan het beeld, omdat je maar één ding wil zien; die kus! En die duurt niet lang meer.
Een film die vol zit met zoet sentiment, wat ervoor zorgt dat je regelmatig met glinsterende ogen naar het beeld zit te loeren. Ik heb er een zwak voor, maar Reiner brengt het ook zo mooi allemaal! De muziek, de vele mooie geschoten scénes, de boom en het mooie gebruik van licht wat de ''oude'' sfeer nóg meer naar boven haalt. Bryce en Juli vormen werkelijk een schitterend koppel in (voor mij) nu al de beste film (annex leukste vertelling) over jeugdliefde, denk ik. Ja, dit kan even niet meer stuk.
Carroll en McAuliffe hebben beide een mooie uitstraling, vooral de eerstgenoemde. Sterk gespeeld. Ze passen precies bij elkaar in deze romantische film (duim omhoog voor de casting), die zelfs nog wat meer te bieden heeft dan alleen ''het gedoe'' tussen de twee. Jep, heb hier érg van genoten.
Prachtige kleine romantische film in een heerlijk tijdsbeeld van de jaren '60.
Regisseur Rob Reiner (meatball in All in the Family) overtreft zich weer en lijkt een patent op prachtige films te hebben. De cast bestaat ook uit vele goede acteurs o.a de karakter acteur John Mahoney de vrij onbekende Penelope Ann Miller , en jaren '80 , '90 actrice Rebecca De Mornay die met een geslaagd comeback bezig is.
Maar de echte ster is toch de nog jonge Madeline Carroll waar we nog veel van zullen horen.
Mooie film die precies de juiste toon weet te treffen qua humor en drama. De 'flipped' structuur lijkt aanvankelijk wat flauw (we zien de gebeurtenissen continu door zowel de ogen van McAuliffe als Carroll), maar dit blijkt uiteindelijk de troefkaart van de film te zijn. Het geeft diepgang aan de gebeurtenissen en biedt inzicht in de personages. Knap gedaan. Daarnaast wordt er een fijn tijdsbeeld geschetst, met een sterke supporting cast. Eén van de betere films van regisseur Reiner, die hier met het materiaal net zo goed uit de voeten kan als in zijn Stand By Me, waar deze qua tijdsbeeld wel wat van wegheeft.
SaNDuTjE
Door de veelal zeer lovende recensies hier ben ik met hooggespannen verwachtingen aan Flipped begonnen. Helaas heeft de film ze maar gedeeltelijk kunnen waarmaken.
Alles lijkt te kloppen aan de film. De manier van vertellen, het acteerwerk, de chemie tussen de Julie en Bryce, de mooie jaren '50 setting. Vooral Carroll zet een goeie rol neer als de sterke maar dromerige Julie. De manier van vertellen (nadat een scene heeft plaatsgevonden wordt deze vanuit Julie en Bryce nogmaals verteld) vind ik een slimme toevoeging voor het simpele verhaal.
Ondanks dat de uitwerking erg goed is en er zeker sprake is van chemie tussen de hoofdrolspelers, wist de film me nergens echt te raken zoals ik gehoopt had. Misschien dat het toch een gebrek aan enige diepgang is of het feit dat er weinig tot de verbeelding meer spreekt. De gedachtes worden immers uitgesproken (voice-over) en de belevingen worden nagespeeld.
Misschien dat een herziening hier nog verandering in brengt.
Voor nu toch zeker 3,5*
Naomi Watts
Ja, lief! Erg lief klein filmpje met een jeugdig idyllisch koppeltje. Meestal heb ik niet zo veel met puppy love maar bij Flipped werkt het best goed. Vooral Carroll speelt aandoenlijk, leuk meisje om te zien en haar manier van doen en laten is erg schattig. Flipped doet inderdaad denken aan The Wonder Years omdat het van het perspectief van beiden hoofdpersonages belicht wordt. Geeft het geheel een fijne meerwaarde.
Setting is ideaal, leuke aankleding, foute kapsels en lelijke art-deco. Een film die met zijn kleine gebaartjes gewoon erg mooi is. Een fijn filmpje van Reiner, al is het nog geen WHMS maar eindelijk maakt ie weer een werkje dat goed te pruimen valt. Want veel kwaliteit heeft hij op WHMS na niet uitgepoept. Toch komt ie niet verder dan 3,5*, ik mis toch wat magie. Iets wat ik bij Jeux d'Enfants wel had. Deed mij op momenten ook aan Jeux denken, al zijn ze grotendeels niet ehct vergelijkbaar. Lief filmpje, die met Carroll en de vertelstructuur echt ijzersterke troeven in hun hand hebben.
Filmkriebel
Luchtige tiener-romantiek en brok-in-de-keel film. Reiner is echt de meester van de nostalgie. Hij had me al beetgenomen met "Stand By Me", nu doet hij het nog eens over met "Flipped" dankzij een uitstekende cast die hij wist bijeen te krijgen. Het is erg geïdealiseerd allemaal, maar de gevoelens zijn zo authentiek en de 2 jongeren zo kwetsbaar dat ze het hartje opwarmen. Film neemt ook een beetje het standpunt "Mannen komen van Mars Vrouwen van Venus" over en dat liefde net als een radio is... je moet de goede golflengte weten te vinden. Het verhaal speelt zich opnieuw af in de sixties, dat zo'n beetje het perfecte era is op alle vlak in Reiners ogen denk ik.
Ik vond het uitstekend en kan geen zwakke punten vinden, behalve dat de romantiek op het scherm nog wat mocht blijven duren.
Sjoerdow
De acteerprestaties zijn dik in orde in deze frisse film met een mooie jaren 50-sfeer.
Sympathieke karakters en een leuke vertelwijze. Wel vond ik het jammer dat er geen verklaring werd gegeven voor het wantrouwen en pessimistische gedrag van pa Loski, terwijl hij wel heftig reageerde toen ze aan tafel begonnen over zijn carrière als saxofonist. Daar had wat mij betreft wat meer over verteld mogen worden, of ze hadden info weg moeten laten.
otherfool
Een bij vlagen suikerzoete, maar immer sympathieke extra-lange aflevering van The Wonder Years in het Amerikaanse suburbia van de jaren '50. De wat nukkige Bryce en de über-schattige Juli ontwikkelen een haat/liefde/aandacht/negeer relatie rond eieren, bomen, een etentje en een veiling, episodisch vanuit de voice-over verteld vanuit beide standpunten.
Na een half uurtje is de frisheid er weliswaar een beetje vanaf en Reiner slaat de plank wat mis met de gehandicapte oom van Juli, maar het leuke spel (goede support cast ook natuurlijk) en een lieflijke kleine romance weten de film toch met succes naar het eind te dragen.
3 ruime sterren.
Threeohthree
Bovengemiddeld.
Erg leuke maar vooral frisse feel-good movie van de heer Reiner. Het uitgangspunt mag dan wel een versleten cliche zijn, maar de weg er naar toe is bijzonder aangenaam.
Een standaard introtje, maar de chemie voor zover je daarover kan spreken, tussen Lily Morgan en Ryan Ketzner is bijzonder goed, maar met name Morgan is erg vrolijk en spontaan.
Verder wordt er een geasvalteerd pad bewandeld van ups en downs, maar altijd combineerd met frisse wind, zo is bijvoorbeeld de editting erg goed, wardoor het tempo vlot blijft, en bovendien houdt het de boel lekker luchtig.
Al met al een erg vrolijk speels filmpje met een blije soundtrack, weinig vernieuwend, maar mede door de regie van Reiner, bovengemiddeld.
Suikerschattig.
Schattigheid troef in deze hedendaagse romantische filmvariant op The Wonder Years. Toch blijft de film wel heel erg aan het feelgood-oppervlakte kabbelen en mist het verhaal wat dat betreft een klein beetje smaakmakers. Wel is alles mooi geschoten en de soundtrack er eentje om je vingers bij af te likken. Ach, zo eens in de zoveel tijd kan suikerzoete cinema helemaal geen kwaad.
Goed.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Lief - braaf - schattig - mierzoet - melig - sentimenteel - kinderlijk
Dit is een kleine greep van de vele trefwoorden die Flipped omvatten.
Madeline Carroll is een meisje met een erg schattige uitstraling, iets dat deze film absoluut nodig heeft. Prima gecast dus. Ze mist misschien ietwat pit, iets dat niet had misstaan, maar ze kan weinig fout doen met zo een overkomen.
Het verhaal is nogal melig en op veel momenten sentimenteel, soms ook onnodig (gehandicapte oom van Juli Baker, om maar iets te noemen) en vaak te kinderlijk om als volwassen persoon te volgen, al past het perfect in het geheel van de film.
Ik had wel een boel meer creativiteit verwacht van Reiner. Hij bouwt een ouderwets liefdesverhaaltje op tussen twee jonge pubers, en dat op een mierzoete toon, zonder mooie vondsten of verassende ideeën. Had ook graag wat meer lef gezien, door de liefde tussen Juli en Bryce onbeantwoord te laten, bijvoorbeeld. Al zou de doelgroep dat nooit goed keuren.
Al met al een lief filmpje, dat weinig bijzonders behelsd, maar wel een erg fijn sfeertje bezit en daardoor erg goed te herbekijken - keer op keer - is voor de jonge kijkers.
Kleine 3,5*
O ja, en had ik al gezegd dat Flipped te braaf is?
BBarbie
Lief - braaf - schattig - mierzoet - melig - sentimenteel - kinderlijk
Dit is een kleine greep van de vele trefwoorden die Flipped omvatten.
(...)
O ja, en had ik al gezegd dat Flipped te braaf is?
Geef precies mijn waardering weer.
Had wel wat pittiger mogen zijn.
Directeur Rob Reiner is wel een rasverteller.
Tonypulp
Wel aardig. Leuk qua opzet, maar niet meteen op de juiste toon. Vind het vooral op het gebied van sfeer niet helemaal lekker, maar dat is heel persoonlijk. Ben niet zo'n fan van de jaren 50/60 setting en het oubollige en vrij duffe karakter kon ik maar met moeite los laten. Zonde dat de film zo kort is, want mocht het nog een half uur doorgaan dan had er nog meer in gezeten. Hoe langer de film duurde... hoe leuker het werd.
Madeline Carroll steelt de show met haar geweldige down to earth personage. Juli Baker verovert al meteen aan het begin je sympathie, terwijl je nog heel erg lang dwars zit met Bryce. Het is lastig om er hoogtepunten uit te pikken, aangezien dit vaak films zijn met een continue flow. Luchtig, lief.. je kent het wel. Maar toch zitten er wel scenes in die er bovenuit springen. Het stuk waar de boom wordt neergehaald steekt er ver bovenuit
Er valt weinig uit te halen verder. De film heeft met John Mahoney en Madeline Carroll twee troeven in handen, maar verder weet het weinig indruk te maken. Zowel de soundtrack als het vrij brave visuele karakter van de film weten weinig toe te voegen wat echt in mijn straatje ligt. Al met al niet onverdienstelijk, en de appeal die het voor velen heeft is me wel duidelijk, ik ben er alleen niet zo gek op
Prachtige film over een buurjongen en buurmeisje die elkaar wel leuk vinden, zonder dit van elkaar te weten. De film speelt zich af begin jaren '60 en heeft een fijne nostalgische sfeer. Een mooi verhaal over eerste liefde, waarbij de scenes zich zowel vanuit het standpunt van de jongen als het meisje worden gefilmd. Madeline Carroll en Callan McAuliffe doen het leuk.
arno74
Een leuk verhaal en leuk bedacht. Ik hou het qua waardering op 3*, het verhaal is voor mijn smaak net iets te plat en qua onderwerpen te beperkt/eentonig om echt uit te schieten. Het zijverhaaltje met de gehandicapte oom was wel aardig, maar veel meer diepgang dan dat zat er niet in. Wel fijn om een keer gezien te hebben.
Zeer mooie en goed gemaakte film, met een sterk script.
De vertelstijl is redelijk origineel. Dan weer vanuit het standpunt van het jongen, dan weer vanuit het standpunt van het meisje. Interessant om te zien hoezeer hun beleving van dezelfde gebeurtenissen verschilt.
Madeline Carroll en Callan McAuliffe zijn goed gecast en spelen hun rollen met verve. Overdreven sentimenteel is de film niet, maar wel hartverwarmend. De vader van Bryce is een opvallend nurkse man.
Ik had pas vrij laat door dat de film zich eind jaren 50, begin jaren 60 afspeelt , maar de tijdsbepaling is ook niet zo belangrijk, het is een tijdloos verhaal.
Shinobi
"All I ever wanted was for Juli Baker to leave me alone."
Deze film past prima in het straatje van Rob Reiner.
Het uitgangspunt doet me gelijk denken aan het gezegde 'meisjes plagen, kusjes vragen', alleen zijn de rollen hier omgedraaid. Het vormt de basis van een aandoenlijke coming-of-age film die ondanks veel - zoet - sentiment en braafheid naar behoren werkt.
'Flipped' vertaalt de titel letterlijk naar het vertelperspectief en de manier waarop Juli en Bryce over elkaar denken; als kijker ga je ook anders naar bepaalde gebeurtenissen kijken. Deze structuur heeft iets verfrissend, al wordt het op een gegeven moment iets te veel van het goede. Daarbij lijkt men enkele subplotjes tegen het einde aan volledig te vergeten.
Ik begrijp dat het bronmateriaal het verhaal situeert in de moderne tijd, maar dat Reiner heeft gekozen voor een jaren '50 setting. Toch ligt het er niet zwaar bovenop, waardoor het geheel iets tijdloos heeft. De duidelijk aanwezige chemie tussen Madeline Carroll en Callan McAuliffe versterkt de fijne sfeer, hoewel er niet buiten de gebaande paden wordt getreden.
Al met al best een sympathieke coming-of-age film die helaas te veel op safe speelt.
3,0 Sterren.
Melig.
Wat op zich niet zo heel erg is, maar gezien de twee vervelende hoofdpersonages komt de "romance" nooit uit de verf. Integendeel zelfs. Het kinderlijke geleuter begint na een tijdje te vervelen en werkt de intenties van de film tegen.
Het helpt ook niet dat het verhaal zichzelf in de film zelf herhaalt. Eerst valt het meisje voor de jongen, nét wanneer de jongen om is begint het meisje een hekel te krijgen aan hem. En zo heb je meteen deel 2 van deze hele jeugdsaga.
Visueel fleurig, dat wel, maar veel te gelikt en te kitscherig. De 50s/60s sfeer zit er ook wel redelijk in, maar spreekt mij niet zo aan en is ook wel érg makkelijk (paar voorspelbare hitjes en kledij voornamelijk). Allemaal veel te keurig, maar dat heb je met Reiner films.
Mnee, deed me weinig.
très joliette
Helemaal geweldig. Een pareltje. 'Some people are less then the sum of their parts, some people are more'. Loved every second.
Decec
Een goede komedie/drama/romantiek film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Prima camerabeweging...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
coumi
Reiner is een goede maar wat wisselvallige regisseur. Heeft twee van mijn absolute all time favorites gemaakt(When Harry Met Sally.... en Stand by Me), maar ook enkele echte missers(North, The Story of Us). Van deze Flipped, al zeven jaar oud inmiddels, had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, destijds gemist en nu ingehaald dankzij Film1. Flipped staat op Wikepedia vooral omschreven als de film die aan de kassa veel te weinig opbracht in verhouding tot de kosten, maar desalniettemin vond ik dit toch wel een prettige film om een keer te zien. Gesitueerd eind jaren vijftig van de vorige eeuw( dus misschien was al te nostalgisch voor het grote publiek) word een klein maar fijn romantisch verhaal verteld over een eerste ontluikende kinderliefde. Word nergens zo klef als het klinkt dankzij de inventieve vertelwijze(de gehele film door worden de situaties steeds vanuit de twee verschillende hij/zij perspectieven verteld, waardoor de film op een grappige manier ook mooi laat zien hoe mensen gebeurtenissen totaal anders kunnen interpreteren) en door de rustige, zelfverzekerde regie waarin Reiner in krap anderhalf uur erg to the point blijft en geen moment verspilt. Sommige zaken, met name bij de bijrol figuren, hadden beter uitgewerkt kunnen worden(zo komen we nooit te weten wat nou precies de frustratie is van de vader van Bryce), maar in zijn totaliteit is dit aangenaam kijkplezier. Het hoge niveau van Reiners beste werk word niet gehaald maar Flipped had absoluut meer waardering verdiend dan de financiële flop waarvoor hij thans bekend staat. De moeite waard.
jippie2010
Prachtig gemaakt, echt, lief, sfeervol en luchtig.
Met een beetje meer diepgang zou het echt een pareltje zijn geworden. *4.0
Donkerwoud
Af en toe komt een esthetisch oninteressante titel als 'Flipped' (2010) harder binnen dan ik had verwacht. Het aantrekken en afstoten tussen buurkinderen Bryce Loski (Callan McAuliffe) en Juli Baker (Madeline Carroll) is bedrieglijk eenvoudig in opzet. Een jongetje en een meisje in de late jaren '50/vroege jaren '60, als er een lossere jeugdcultuur opkomt en een sterkere vrouwenstem door patriarchale machtsverhoudingen begint te klinken. Tegen die context ontvouwt zich hun kalverliefde langs gespiegelde perspectiefwisselingen door voice-overs van hem en van haar. Die stijltruc werpt steeds net een ander licht op Bryce's doorsnee middenklasse gezin met aan het hoofd een dominante vader, die zijn eigen tekortkomingen projecteert op de nieuwe buren. Of Julie's reflecties op de gevolgen van haar minder conformistische kunstenaarsgezin met kippen in de tuin en een slordig onderhouden grasveld. Of de pijnlijke omstandigheid dat de zorg voor een verstandelijk beperkte oom niet alleen op hun financiële situatie drukt, maar ook een stigma oproept in de burgerlijkheid van suburbia. 'Flipped' (2010) is een ontroerend kleine coming-of-age film, waarin de wrijving tussen de jeugdige personages op een volwassen manier vormkrijgt. Met een snufje zoete nostalgie en oog voor de soms schrijnende mores van het jong-zijn.
mrklm
Nostalgische 50s-romantiek beschrijft de ongemakkelijke verstandhouding tussen de beginnende tieners Bryce [Ryan Ketzner] en buurmeisje Juli [Morgan Lily] door verschillende episodes vanuit beide perspectieven te vertonen volgens het beproefde “He Said, She Said”-principe met Madeline Carroll en Callan McAuliffe als de volwassen versies van de twee hoofdpersonen. Dat leidt uiteraard tot de nodige misverstanden die op een vermakelijke en goedgehumeurde manier zijn vormgegeven door Rob Reiner. Het is prettig om weer eens een romantisch komisch drama te zien zonder enige kwaadaardigheid en de aangename toon, maar ook de sterke ondersteunende cast (waaronder Aidan Quinn en John Mahoney) verzekeren een glimlach en wie houdt van nostalgie kan lekker wegdromen bij de prettige soundtrack. Pretentieloos en zeer onderhoudend.
Roger Thornhill
Een lieve kleine film van een regisseur die hiermee terugkeert naar een onschuldiger tijdperk toen pubers nog rebelleerden via de Everly Brothers en sex nog ver in de toekomst lag – voor mijzelf waren de associaties met Stand by me in ieder geval onontkoombaar. Leuk idee ook om regelmatig het perspectief te "flippen", en de jonge acteurs doen het naar behoren, maar de thematiek is wel èrg dun, hoezeer ik ook de kalverliefde wel degelijk serieus kan nemen (het lijkt de dag van gisteren). En van die wijze opa kreeg ik op een gegeven moment ook wel genoeg. Nee, het spoorde gewoon niet zo goed tussen mij en de film, ik had niet het gevoel dat deze gebruikelijke perikelen nou een avondvullende film verdienden – in ieder geval niet déze film.
Shadowed
De herziening bevestigt het cijfer. Heerlijk hoe regisseur Rob Reiner hiermee zowat zijn beste film aflevert, terwijl de inhoud van Flipped allesbehalve ambitieus of complex wordt neergezet. De twee kinderen doen het erg goed, de kleurrijke invulling werkt uitstekend en de korte speelduur is doeltreffend. Het vormt daarmee één van de weinige films die echt kan profiteren van de simplistische inhoud en de kijker vooral meeneemt in een nostalgisch aanvoelende trip. Uitstekende film voor een regenachtige middag voor als je slechte bui even in de goede richting moet worden geduwd.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996