Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 26 december 2013
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot 47 Ronin
"For courage. For loyalty. For honor."
Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.
Kai
Yasuno
Hazama
Basho
wwelover
Het viel nog mee, had er minder van verwacht. Het verhaal is nog aardig uitgewerkt, maar echt spannend wordt het nooit. De cast is aardig, Keanu Reeves heeft maar weinig tekst en dat is altijd goed. En de heks was echt heel erg storend. Aziatische versies van dit verhaal zullen veder vast spannender zijn.
jacobine_rodijk
Erg vreemd dat ie getatoeëerde karakter - ondanks dat ie veelal gepromoot wordt op de posters e.d. - haast niet in de film voorkomt; laat staan wat te doen heeft.
Verder nogal vreemde miskleun, 't Engels rolt niet echt over de tong bij de meeste Japanse acteurs wat nogal storend is voor een twee-uur durende prent. Waardering was een stuk hoger geweest als Universal 't gewoon in de oorspronkelijke taal had gedaan en 't bovennatuurlijke element achterwege had gelaten; voegde namelijk enkel frustratie toe. Maar goed, aan een $175 miljoen budget zitten een aantal voorwaarden vast en één daarvan is dat 't publiek niet al teveel mag gaan lezen. Jammer, de potentie was er wel namelijk; productie deed me op schaarse momenten zelfs herinneren aan Ran (1985).
Yorick van Wageningen speelt ook mee in deze film als Kapitan.
Hij zit er inderdaad in, maar 't is praktisch een figurant; waarschijnlijk is zijn initiële scène(s) geknipt.
Shinobi
"We are 47."
Gisteren zonder enige verwachtingen meegepakt in de bios, omdat ik alleen maar negatieve berichten heb gelezen over deze film. Ik moet zeggen dat het me reuze is meegevallen.
Het verhaal is vrij rechttoe-rechtaan zonder grote verrassingen. Het is duidelijk te merken dat hier een aantal veranderingen in zijn doorgevoerd, want de rol van Keanu Reeves zou in eerste instantie maar een kleine bijrol zijn. Nu de aandacht zo prominent op zijn personage is gericht, is hier nauwelijks meer sprake van. Dat is toch jammer te noemen, want ik had graag gezien dat de spotlight meer op het personage van Hiroyuki Sanada gericht was; aangezien hij de leider is van de 47 Ronin en zichzelf heeft voorgenomen om wraak te nemen.
Gelukkig zit het met de actie wel goed. De actiesequenties worden prima in beeld gebracht, wat voor veel spektakel zorgt. De CGI is gedegen; de vele gedaantes van de heks zien er prachtig uit. Met name haar transformatie tot draak was echt nice.
Een minpunt is de Engelse taal. Ik had gelezen dat de acteurs eerst hun scènes in het Japans opnamen om zo de emoties beter over te brengen en daarna opnieuw in het Engels schoten. Voor mij mocht het gewoon in het Japans blijven voor de authenticiteit, maar de verandering van taal zal vast met de Amerikaanse industrie te maken hebben.
Overigens worden er een paar tradities m.b.t. eer uitgelegd, zoals Seppuku en Bushido. Voor de doorsnee kijker zal het enigszins wazig overkomen, maar ik vond het een welkome toevoeging.
Al met al best een vermakelijke film om eens gezien te hebben. Het is geen topper, maar de manier waarop 47 Ronin afgekraakt wordt, is naar mijn mening onrechtvaardig.
3,0 Sterren.
voskat
Mooie plaatjes, maar enorm voorspelbaar. Dat geeft op zich niet zo, maar het is helaas allemaal niet echt meeslepend. Het laatste gevecht is voorbij na een paar minuten op de automatische piloot.
Jammer weer, Hollywood.
filmkul
Aardige film, maar geen topper. Het verhaal is eenvoudig maar wel met voldoende vaart. De actie belooft steeds heel wat maar valt uiteindelijk toch tegen. Het lijkt als of een aantal actiescenes afgekapt wordt. Verder is het Engels van de Japanse acteurs slecht en komt niet ten goede van de film. De fantasy elementen zijn aardig, maar lijken niet te passen in de film. Niet slecht, maar er had zoveel meer in kunnen zitten. 3.0
LOTR-lover
Kon deze film voor € 5,- meepakken in de bios, en ondanks de slechte recensies was ik er toch wel benieuwd naar. Heb er geen spijt van gekregen (nou was dat voor € 5,- ook niet zo snel gebeurd) want heb me prima vermaakt met 47 Ronin. Vind het wel weer een duidelijk voorbeeld van een totaal onnodige 3D release. 2D was hier prima geweest, aangezien het 3D nergens echt iets toevoegd.
De film neemt in het eerste gedeelte de moeite om de personages wat uit te diepen en het verhaal duidelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat de film soms wat traag is maar maakt dat meer dan goed met de prachtige scenery van Japan in die tijd. Het verhaal op zich vind ik geweldig, hoewel ik graag wat meer de focus op de leider van de Ronin had gezien in plaats van op Kai (Keanu Reeves' rol).
De actiescenès zijn prachtig vormgegeven en een genot voor het (actieliefhebbende) oog. Ik vind samoerai's altijd iets fascinerends hebben en dat zorgt ervoor dat ik bij de film echt op een ruime voldoende uitkom. Gewoon even genieten van pracht en praal en geslaagde actie op het scherm. Prima vermaak.
7/10 (IMDB)
John Lee Hooker
Pas na de afloop wordt er verteld dat deze blockbuster is gebaseerd op ware gebeurtenissen en dat vond ik jammer. Ik had wel eerder van een 'ronin' gehoord maar niet van de gehele groep, bestaande uit zevenenveertig leden. Als ik dat wist, stond ik wat vaker stil bij de activiteiten van de betreffende Aziaten. Als we kijken naar het gegeven dat Carl Rinsch hier een vrij doorsnee product van heeft gemaakt was het misschien toch niet nodig om deze toelichting er bij in te voegen. Ik denk dat het allemaal wel een stukje intenser en beter had gekund; merendeel komt over als een middelmatige Hollywood productie. Erg gelikt allemaal, soms wat chaotisch gefilmd en sowieso natuurlijk een beetje jammer dat de acteurs gewoon Engels praten.
Maar waarschijnlijk dient deze zwaarden verzameling enkel als eenvoudig vermaak en niet om een verborgen geschiedenis tentoon te stellen. In dat opzicht vind ik het best geslaagd. De sfeer is prima, acteurs zijn redelijk en de strijkmuziek vult emotionele betrokkenheid aan.
Brabants
De bushido van de samoerai blijft een interessant thema voor het maken van een film. De wraak van de 47 Ronin is hierin een beroemde gebeurtenis in de Japanse geschiedenis. Visueel gezien is deze Hollywood productie hierin een hoogstandje en een streling voor het oog. Het plot zit echter ongerijmd in elkaar met een lange opbouw van deze traditie en is de rol van Hollywood acteur Keanu Reeves hierin als toevoeging aan de Buitenlandse cast een verhaal apart. Buiten het feit om dat dit op het eerste oog natuurlijk publiek aantrekt, voegt het verder in de film niets toe aan het eigenlijke verhaal. Het einde had tevens wat meer aandacht mogen verdienen en is dan ook niet in verhouding met de opbouw van het verhaal. De rol van Rick Genest aka zombie boy is op de poster meer van waarde, dan wat we in de film zelf te zien krijgen. Toch is het alles overziend een interessante film die het aanraden wel waard is.
Echt slecht.
Valt al bijna niet te bevatten met welk idee deze film gemaakt is. De film speelt zich af in Japan met een bijna uitsluitend Japanse cast, toch wordt er de hele film lang Engels gepraat. Waarschijnlijk door de semi-hoofdrol van Reeves, die het niet kan laten op te duiken in elke Hollywood goes Asia film.
De film gaat aan de haal met een Japans verhaal maar doet eerder aan een HK film denken, met dank aan de eerder magische invulling van het verhaal. Ook "Japan" zelf lijkt meer op China of Thailand, met die kleine afgescheiden bergjes in de achtergrond. Veel lijn zit er niet in.
Het Engels van de Japanners is drakerig, ook dat euvel blijft voor problemen zorgen. Niet dat een film als deze écht sterk acteerwerk nodig heeft, maar het gestamel en gestotter is een productie van deze omvang echt niet waardig. Asano in een wat grotere rol, toch is het jammer om het als relatief charismaloze bad guy terug te zien. Waar is de tijd dat hij lekker personages als Kakihara mocht vertolken. Hij is z'n neusje voor goeie films en interessante rollen duidelijk kwijt.
De CG was ook écht niet aan te zien verder (dat vosje alleen al). Lelijke mythische wezens in een kitscherige setting, je vraagt je af of ze daar echt zo'n enorm budget aan moeten besteden hebben. Verder zeer matig aan elkaar geëdit en voorzien van een lame soundtrack. 't Is episch Hollywood ten top.
Mnee, echt een draak van een film. Amper te bevatten hoe dit project tot stand gekomen is. Je mag hopen dat het uiteindelijke resultaat niet de visie van de regisseur is, al blijft hij toch voor een groot deel aansprakelijk. Er zit meer fout dan enkel wat knipwerk.
Dit moet weer een episch Hollywood verhaal in Azië zijn, maar ze slaan de plank goed mis. Vrij karig, op alle vlakken en Reeves past hier gewoon niet tussen. Langdradig (2 uur, pfff....doe daar eens een half uur af, wat is dat toch tegenwoordig??) en weinig boeiend. Gelukkig ziet de actie er nog redelijk uit (had overigens wel meer mogen zijn), waardoor het geen complete waste of time is. Maar wel zwaar onvoldoende.
Wereldwijd genadeloos geflopt, maar eigenlijk best wel leuk. Onderhoudende avonturenfilm met veel aktie en spektakel, plus de aanwezigheid van een zwijgzame Keanu Reeves. Dat is in ieder geval beter dan een spraakzame Keanu Reeves. Visueel ziet alles er piekfijn verzorgd uit, van de fraaie production design tot de eersteklas special effects. Eén en ander had wellicht wat vlotter verteld en gemonteerd kunnen worden, maar ik heb me hier prima mee vermaakt.
assowise
Geen slechte film, verdiende het om beter te presteren in de bios. Als mensen geld willen uitgeven aan de laatste Thor is dit hun geld zeker waard. Maar ja, misschien als je keuzes moet maken, je kunt je geld maar één keer uitgeven, kies je sneller voor iets waar je al iets meer van weet.
Toch lopen dingen niet helemaal lekker in de film. Niet omdat iedereen engels spreekt terwijl het een Japanse saga betreft, in Japan, met Japanse acteurs. Ook niet omdat Keanu Reeves de hoofdrol speelt, hij is tenslotte een half-demon en heeft ook wel iets aziatisch in zijn ogen. Ik kan de vinger er niet echt opleggen maar het is allemaal te doorzichtig/voorspelbaar en tegelijk te deus-ex-machina. De spanning ontstaat door regels, natuurwetten, dingen die wel of juist niet kunnen. Er moet iets op het spel staan voor onze held maar we weten nooit helemaal hoe dat zit met demonen, heksen enz. Waarom is een krachtige heks tevreden met een positie als hulpje van een hufter? Waarom is ze niet gewoon de baas?
Dit soort kleine frustraties zorgen er voor mij voor dat ik niet lekker in de film zit en niet heel erg om onze helden kan geven. Hoeveel magie kunnen zij krijgen/gebruiken?
Met je verstand op nul is het echter een vermakelijke film die er erg goed uitziet.
cor1946
Best goede film, de acties waren goed. Goed speel van Reeves die ik een tijd niet in films heeft gezien.
Moviestar1979
Het regiedebuut van Carl Rinsch, het filmdebuut van Rick Genest en het debuut van Jin Akanishi in een Hollywood-productie.
Volgens Keanu Reeves werd de film eerst in het Japans opgenomen, en vervolgens in het Engels.
Dit om de Japanse cast tegemoet te komen voor hun medewerking.
Naast Reeves werden er 5 Japanse acteurs gecast die in de VS niet snel herkend zouden worden.
47 Ronin (2013) is de 7e verfilming m.b.t. deze gebeurtenis, maar kan worden gezien als de 1e Hollywood-productie.
Genroku Chushingura (1941), Chûshingura (1958), Chushingura - Hana no Maki Yuki no Maki (1962), Ako-Jo Danzetsu (1978), Shijushichinin no Shikaku (1994) en Saigo no Chushingura (2010) waren allemaal buitenlandse films die betrekking hadden op deze geschiedenis.
De film kreeg met name veel kritiek te verduren m.b.t. de actie.
Hier kan ik mij wel in vinden, maar echt slecht is het niet.
De CGI vond ik persoonlijk tegenvallen, en kon dit beter in beeld worden gebracht.
Hoewel de film 119 minuten duurt, had het einde nog wat uitgerekt mogen worden.
Ik blijf het voorlopig even op 2.5 * houden.
ikkegoemikke
I see only samurai before me.
Als ik de recensies van deze "47 Ronin" moet geloven zou dit een verschrikkelijk Hollywood poging zijn om een Japanse legende te verfilmen. In de internationale filmpers wordt de film dan ook genadeloos, hoe toepasselijk, neergesabeld. Een greep uit het jargon dat op Rotten Tomatoes wordt gebruikt : cloddish, dour, tedious to watch, a funeral march, humorless as your junior high principal, as Japanese as a grocery-store California roll, Keanu Reeves looks as miserable and bored as the audience …” En zo kan je nog doorgaan waardoor de score van 13% een logisch resultaat is. Het is overduidelijk dat Keanu Reeves geviseerd wordt en ongeschikt wordt bevonden voor het vertolken van deze Samoerai saga.
Ik begrijp het eigenlijk niet zo bijster goed. Persoonlijk heb ik zo'n gevoel dat dit weer zo'n opgeklopt gedoe is, maar dan in de negatieve zin. "Gravity" werd door de experts de hemel in geprezen en overladen met Oscar-nominaties (Onterecht vond ik, behalve dan voor het technisch gedeelte natuurlijk). “47 Ronan” krijgt daarentegen de volle lading en wordt vervolgens met de grond gelijk gemaakt.
Op 3 Februari 1982 verscheen er in het weekblad Robbedoes een nieuwe stripheld , Kogaratsu, Een samoerai die een ronin werd, getekend door Michetz. Op het voorblad stond vermeld « Kogaratsu, een stripverhaal zoals je er nog nooit gezien hebt... ». Sinds de jaren 70 ben ik een verwoed lezer van dit weekblad en heb dus ook die eerste afleveringen met groeiende verbazing bekeken. Een totaal andere manier van het benaderen van een strip en ik heb dan ook deze verhalen verslonden. Wat vond ik, buiten de tekenstijl, zo uniek aan dit stripverhaal ? Dat was de kennismaking met het unieke Japan : de tradities en gewoontes waar wij westerlingen soms van opkijken, de loyaliteit, het eergevoel, de kalmte en sereniteit, de rituelen, het mystieke en het magische. Dat alles bevatte dit stripverhaal en om eerlijk te zijn, dat vond ik ook een beetje terug in "47 Ronin".
De 2 uur durende actie-avonturen film was voorbij voordat ik het wist. Kai (Reeves) is een halfbloed, half Japans, half Brits, die door Lord Asano in de bossen werd gevonden en die hem onder zijn hoede nam. Kai werd echter nooit als een volwaardig iemand aanzien en verstoten door de andere samoerai onder leiding van Oishi. Op de dag dat hun meester Asano door de shogun Tokugawa Tsunayoshi ter dood veroordeeld wordt en de samoerai verbannen worden, en dus ronin worden, wordt Kai afgevoerd en verkocht als slaaf. Uiteindelijk nemen deze samoerai met de hulp van Kai weerwraak voor wat hun meester is aangedaan.
Keanu Reeves vond ik eigenlijk best passen in de rol van Kai. Buiten zijn precies Aziatisch uiterlijk heeft hij ook zijn uitstraling mee. Reeves heeft echt zo’n apathische en emotieloze gelaatsuitdrukking. Maar dat hebben de meeste Japanners ook wel, zodanig dat hij niet te expliciet opvalt tussen die andere samoerai. Trouwens is er ook al eens zo’n rol vertolkt door Tom Cruise in “The last Samurai”. En om eerlijk te zijn vind ik Cruise nu eens echt geen persoon die daarin thuishoort. Dat de Japanners een gebrekkig (alhoewel het niet zo gebrekkig klonk) stotterend Engels praten, stoorde mij niet. Dan kan je ook de vele WWII films opnoemen waar de Duitsers telkens weer een Engels praten met een vettig dialect ondertoontje. Of zelfs recent de film "The Family" waar een heel Bretoens dorp vlekkeloos Engels praat. En er zal ook wel een commerciële reden zijn om het Engelstalig te houden met een Keanu erbij.
De film is een afwisseling van prachtige beelden uit de natuur en de gemeenschap waar Kai verblijft. Vlotte actie en strijdtaferelen met andere samoerai,mythische wezens en magische personages. En een prachtige omgeving met overdadige en kleurrijke settings en kostuums. Met momenten worden we getrakteerd op prachtige digitale effecten. Het oranjekleurig monster met 6 ogen en een immens gevaarlijk rondzwiepende staart. De heks Mizuki die meermaals van gedaante verandert, zich voortbeweegt als een rondwapperend kleed en getooid is met als Medusa rondkronkelende haarlokken. Het meest geslaagde effect vond ik de laaghangende mist waarin zich menselijke gedaantes vormen. De test die de samoerai ondergaan in het Tengu-bos is redelijk spannend. De grote finale is de bestorming van het paleis van Kira.
Een ondergewaardeerde actie film die elementen van fantasy heeft meegekregen. Ik vreesde dat ik Reeves de hele tijd zou bekijken als een Japanse "Neo", maar uiteindelijk bleek dit redelijk mee te vallen. Een voor mij wonderbaarlijk geslaagde film.
Leno
Eigenlijk is alles mislukt aan deze film. Vanuit historisch perspectief valt er best een leuk verhaal te vertellen, maar het fantasy gedeelte slaat helemaal nergens op en de karakters zijn volstrekt oninteressant. Reeves is zoals gebruikelijk bijzonder saai en kan de film niet dragen. Dat iedereen Engels spreekt blijft tot het einde storend. Qua setting en sfeer is het ook erg matig overigens.
Captain Pervert
47 Ronin gaat globaal over een blank jongetje dat in het bos gevonden wordt door ene Lord Asuno, die hem opneemt in de gemeenschap van het stadje Ako. Als het jongetje groot is raakt de poep de ventilator in Ako en moet hij samen met 47 ronin (samurai zonder meester) de boel rechtzetten. Klinkt op papier prima. Maar de uitvoering is minder.
Na een korte intro opent de film terwijl een groep samurai met hun meester jacht maken op een beest. Het is dan een behoorlijke teleurstelling als dit een groot CGI-beest blijkt te zijn. Sterker nog: de hele film is doorspekt met mythologie en fantasy-elementen. Dat kan een kwestie van smaak zijn, maar ik vind het niets. De film is losjes gebaseerd op de legende van 47 ronin zoals die in Japan al generaties lang verteld wordt. Dit verhaal is weliswaar op waarheid gebaseerd, maar de makers van deze film geven er wel een èrg vrije interpretatie aan.
Dat de film gebaseerd is op een bekend volksverhaal wordt echter pas vermeld aan het einde van de film. Beter was geweest om dit aan het begin te doen, zodat je de gebeurtenissen beter kan plaatsen en plotelementen beter op waarde kan schatten. Je verwacht namelijk een soort "The Last Samurai" maar je krijgt een soort "Lord of the Rings".
Eenmaal gewend aan het fantasy-element trekt een niet onaardige maar inspiratieloze film aan je voorbij. De actiescènes zijn weinig talrijk en ook niet heel bijzonder. Het is vooral kommer en kwel rondom Kai, het personage van Keanu Reeves die weer een soort "Neo" neerzet. Hij helpt de ondankbare Japanners keer op keer uit de brand maar moet wachten tot de aftiteling voor het minste greintje waardering. Zijn lotgevallen worden op een gegeven moment een beetje potsierlijk, met als dieptepunt zijn korte carrière als gladiator op het schip (doet denken aan "Unleashed"). Minstens zo potsierlijk is de vreselijk overacterende Cary-Hiroyuki Tagawa als machtige Shogun. Tagawa, die opvallend oud en dik geworden is sinds zijn hoogtijdagen in "The Rising Sun", spreekt niet met zijn stembanden, maar alle blaffende klanken uit zijn mond vinden hun oorsprong in zijn tenen.
In Japan, zeker in die tijd, draait alles om de eer. Het helpt voor je begrip en inleving wel als je eerder films hebt gezien waarin mensen seppuku plegen om hun eer te redden. Als je niet bekend bent met dit fenomeen dan komt de film helemaal raar over. Zo is er bijna geen scène waarin niet één of ander personage diep buigt voor een ander en/of hierbij een of ander symbolisch zwaard overhandigt. Er wordt nogal wat geknikt, gebogen en zelfmoord gepleegd in 47 Ronin.
Visueel is de film degelijk. Decors zijn overtuigend en de CGI is prima. Inhoudelijk kon ik niks met de film. Het zou beter gewerkt hebben zonder de blanke "halfbloed" Kai. Zijn personage voelt nogal in de film "geplakt" en komt, volgens mijn 2 minuten durende onderzoek op Wikipedia, ook niet voor in het oorspronkelijke verhaal over de 47 ronin. Niets ten nadele van Reeves zelf trouwens: hij wordt vaak bekritiseerd wegens gebrek aan talent en zijn uitdrukkingsloze tronie maar - hoewel ik het daar niet mee oneens kan zijn - kan hij bij mij wel een potje breken. Keanu is OK. Deze film echter, is niet OK.
Een film met alleen maar Japanners, geheel Japans gesproken, met wat meer actie en desnoods wat over the top wire-fu (vliegende mannetjes) zou beter geweest zijn. Dan zouden zelfs de malle fantasy-elementen beter te verteren geweest zijn. Hoe dan ook, deze vreemde film doet geen recht aan de bekendste legende die de Japanse cultuur rijk is.
Ik stoorde me niet zozeer aan Engels sprekende Japanners, maar eerder het gebrek aan empathie dat ik bij 47 Ronin heb gekregen. De film probeert heel erg episch te zijn, maar door de platte personages en het gebrek aan een goede opbouw in de film kan het nergens deze pretenties waarmaken. Het kon me eerlijk gezegd aan m'n reet roesten wat er allemaal met die platte personages gebeurde in de film.
Zodoende gat 47 Ronin niet de boeken in als een goede film, ondanks de verwoede pogingen die de makers hebben gedaan.
Smugmarty
Voor mij was dit een perfecte combinatie van Fantasy, Historisch (kostuum) drama en Actiefilm met een stuk romantiek.
Eergevoel, Wraak, Japans cultureel erfgoed krijg je op de koop toe..
Wellicht wat veel om extreem uit te blinken in specifieke facetten maar vond de optelsom meer dan goed.
Ik vind Reeves goed gecast en het verhaal en meer dan vermakelijke wegkijker.
Aanrader.
Hauer_Paul
Ik ben heel eerlijk. Toen ik de film voor het eerst keek vond ik er weinig aan, maar ik had ook de verkeerde verwachtingen. Ik heb de film gisteren een herkansing gegeven en ik vind deze echt een stuk beter! Mooi en klassiek verhaal, authentieke decors en kostuums en mooie special effects. Het is nog steeds geen top 10 materiaal, maar 47 Ronin is zeker de moeite waard om een keer te kijken.
Elineloves
Lange zit. Een niet al te boeiende zit voor mij. Een verhaal over eer en wraak. Een hoofdrolspeler die zijn beste tijd duidelijk gehad heeft. Met tegenzin lijkt hij in deze film te spelen. Ik weet weinig over Ronin, zeg maar niks eigenlijk, en door deze film ben ik ook niet veel wijzer geworden behalve een cliché verloop en een liefdesverhaal dat niet werkt. Het is zo....veramerikaanst. (
) waarom spreekt echt iedereen Engels?
De film wil nergens echt uitschieten, ookal is het visueel wel aardig. Die heks deed me ook weinig en van spanningsopbouw hadden ze ook geen kaas gegeten. Het voelt zo tam aan allemaal. Maar goed, wat weet ik er nou van? Ik ben een vrouw, niet bekend met het verhaal, genre ligt me niet echt, dus ik kan louter spreken over mijn filmbelevenis. En dat was helaas niet al te best, het wist me onvoldoende mee te voeren in het verhaal en was met vlagen tamelijk saai.
doctari
Dit was niet best..."47 boring" zou een betere titel zijn.
Het is in beginsel een prima verhaal, het komt er door een enorm matige uitwerking alleen totaal niet uit. Alleen in de allerlaatste scene komt de potentie van de film eindelijk tot zijn recht en wordt duidelijk hoe krachtig de film had kunnen zijn.
Jammer alleen dat we van tevoren 1 uur en 3 kwartier zouteloze dertien-in-een-dozijn PG-13 actie voorgeschoteld krijgen, waarbij echt zo ongeveer alles mis gaat.
Het ergste zijn daarbij ongetwijfeld de performances. Reeves is nog houteriger dan anders, en dit in combinatie met de slaapverwekkende dialogen en de Japanse kast die duidelijk moeite heeft met de Engelse teksten maakt het allemaal een enorm stroeve bedoening. De humor ontbreekt ook bijna totaal.
Zeker gezien het budget vond ik het er ook allemaal niet al te briljant uitzien. Zowel qua kostuums als qua CGI heb ik veel en veel beter gezien.
De actie heeft dan nog wel zijn momenten, maar is ook niet heel opzienbarend. Het is kijkbaar maar daar is het mee gezegd.
En zo sleept de film zich bijna 2 uur lang van cliche naar cliche, zich ondertussen afvragend of het nu een serieus drama of een blockbuster wil zijn. Voor een drama is het uiteindelijk veel te vlak (en zit er veel te veel onzin in), voor een goede blockbuster missen de vaart en de humor.
Het eindresultaat is een zouteloze bedoening.
Filmkriebel
Het cijfer vind ik toch wat aan de lage kant.. dit is niet van het slechtste dat ik heb gezien. Vooral visueel is het schitterend. De mengelmoes van middeleeuws Japan en een vleug fantasy werken zoals het moet. Het leunt qua sfeer zelfs vrij dicht aan tegen Aziatische soortgenoten zoals The Sorcer and the White Snake, weliswaar met een Hollywoodsausje, die me nog smaakte ook.
Het wraakverhaal is standaard, en ook de dialogen zijn van het niveau van Christophe Lambert-films. Toch is het altijd leuk als het goed gebracht is. Er valt wel wat te klagen over Keanu Reeves : wat een luie acteur is dit geworden. Zijn personage is totaal zielloos; de andere Japanse acteurs deden het veruit beter dan hijzelf en maakten dat Reeves makkelijk werd vergeten. Alles wat er nog van Reeves overschiet zijn herinneringen aan de films die hij 20 jaar geleden maakte.
Een groep verbannen samoerai probeert het tegen een andere groep op te nemen na de dood van hun meester. Op zich een vrij simpel verhaal over wraak en eer, maar avontuurlijk en onderhoudend gebracht. De film ziet er zeker mooi uit met vooral prachtige kostuums. Genoeg actie en een redelijk spannende finale. De rol van Keanu Reeves is minder groot dan je zou verwachten.
john mcclane 2
stel je in op een mytisch japans fantasie/actie film.
ziet er geweldig mooi uit.inclusief heksen en monsters.en het bekende samurai gegeven met eer,trots.
maar ook een wat overbodig liefdes verhaal.
maar dat stoort niet want zoals gezegd prachige beelden.
maarrr,als je je daarna op zoek gaat naar het Echte achterligende verhaal,kan ik me voorstellen dat je de makers deze film kwalijk neemt.
behoorlijk 3!
Kliko_Green
In eerste instantie liet ik me te veel beïnvloeden door de recensies hier.
Ik vind het toch wel een aardige film. Acteerwerk is redelijk goed verzorgd. Daadwerkelijk schitterende kostuums en de special effect waren prima.
Verhaallijn is niet supersterk maar kijkt heerlijk weg.
Qua muziek vond ik het stuk bij de aftiteling het beste.
dvdcrusher
Vast een goede film maar af en toe wat geforceerd. Keanu met een strenge blik 2 uur lang moeten aanschouwen is iets te veel van het goede. Weinig op te aan te merken maar ik heb al betere films gezien in dit genre, toch 4 sterren
Richard_Voorhees
Veel aandacht is er gegaan naar de aankleding en dat is goed terug te zien. Prachtige decors en kostuums. Het verhaal zelf heeft minder om handen en schijnt ook weinig met het oorspronkelijke 47 Ronin verhaal te maken te hebben.
Hier en daar wat minder CGI had de film waarschijnlijk ook wat beter gedaan, maar het is niet anders.
Geen bijzondere film, maar ik heb me ermee weten te vermaken.
Roger Thornhill
Een dun en voorspelbaar maar klassiek en zeker niet vervelend plot, visueel een lust voor het oog. Keanu Reeves zal wel gecast zijn vanwege de financiering en met het oog op de Westerse markt, maar qua (stijl van) acteren valt hij niet uit de toon en in de vechtscènes is hij meer dan adequaat, dus met zijn rol heb ik geen enkel probleem (afgezien van zijn lelijke baard). Hoewel er volgens IMDb inmiddels 151 miljoen dollars terugverdiend zijn, is deze film volgens de Engelse wikipedia-pagina "currently estimated to be the largest box office bomb in film history, unable to recover its $175 million production (excluding advertising and distribution) budget", dus wanneer deze regisseur zich weer aan een avondvullende speelfilm mag gaan wagen is onduidelijk (zoek op YouTube naar carl rinsch the gift voor een zeer onderhoudende korte film die hij voor Philips maakte). Nee, 47 ronin is geen Seven samurai, maar persoonlijk heb ik me hier toch best mee vermaakt.
Na drie jaar dook Keanu Reeves ineens op in deze Actie / Fantasy film en haalde daarbij zijn "Matrix" movies uit de kast, als de leider van 47 Japanse krijgers.
Nadat de slechte heerser Lord Kira (Tadanobu Asano) hun leider heeft vermoord en hen heeft verbannen, zijn 47 ronin (samoerai zonder meester) uit op wraak en eerherstel. Nu ze niet naar huis kunnen terugkeren zijn ze genoodzaakt de hulp in te schakelen van Kai (Keanu Reeves). Samen trotseren ze een wereld vol met mythische wezens, magie en andere levensgevaarlijke bedreigingen.
"47 Ronin" heeft meer weg van een digitale kermisattractie als "Clash of the Titans (2010)" dan een klassieke samoerai film, oftewel een film die duidelijk meer ambitie heeft dan hij waar kan maken. Keanu Reeves krijgt de nodige Aziatische zwaargewichten tegenover zich en lijkt daardoor een beetje op Tom Cruise in "The Last Samurai (2003)". Ko Shibasaki was overigens wel een fraaie Aziatische verschijning om naar te kijken.
Al met al een matige Actie / Fantasy film, die leuk is om eens een keer gezien te hebben (vooral vanwege het meespelen van Keanu Reeves) en meer zeker ook niet.

Blade of the 47 Ronin
2022