MENU

47 Ronin (2013)

mijn stem
2,82
464 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Carl Rinsch
met Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada en Kô Shibasaki

Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.

Vanaf 22 juli te huur
Vanaf 30 juli te koop op dvd en blu-ray

TRAILER

 
avatar van the new guy
3,0
geplaatst op 30 maart 2014, 17:51 uur, permalink
Aardig filmpje waarin ik me vooral afvraag waarom die trage Amerikaan de hoofdrol speelt.

avatar van Nightfalls
2,5
geplaatst op 30 maart 2014, 18:14 uur, permalink
Normaal heb ik het niet op japanse samurai films, maar vond deze zo voor een zondagmiddag best wel te kijken.

Actie had wat meer mogen zijn, en waar allerlei vage beesten en demonen vandaan kwamen
was ook niet erg duidelijk.

Oh en die amerikaan had er van mij ook uit gemogen, al weet ik dan niet of ik hem alsnog was gaan kijken.

avatar van MovieMind
 
geplaatst op 2 april 2014, 0:30 uur, permalink
Het positieve na het kijken van deze film is dat ik een eerdere (andere) versie van dit verhaal wil bekijken zonder al die fantasierijke figuren, want het verhaal zelf is zeer goed en lijkt me in een andere versie veel beter.

3,0
geplaatst op 2 april 2014, 23:20 uur, permalink
In plaats van een lang verhaal, kort en bondig. Een mooi verfilmd, makkelijk wegkijkend samurai filmpje. Beetje fantasy/sprookje. Zeker de moeite waard.

4,0
geplaatst op 3 april 2014, 7:17 uur, permalink
Goeie film. Ik hou wel van een beetje fantasy in een film. Verder een goed verhaal over eer, trouw en loyaliteit. Ik vind Keanu Reeves trouwens zeker een meerwaarde voor deze film. Het zet een prima buitenstaander neer!

3,5
geplaatst op 3 april 2014, 19:10 uur, permalink
"I will search for you through 1000 worlds and 10000 lifetimes!" ...
" !!!
Heerlijke genre-film
!!! '47 Ronin' van Keanu Reeves ('Man Of Tai Chi') is een heerlijk actie
avonturenfilm waarin verbannen samoerai krijgers wraak nemen op hun grootste vijand Lord Kira.
Keanu Reeves alias Kai zet een overtuigende rol neer.
Naast avontuur en actie is er uiteraard ook DNA sporen te vinden van het genre fantasy.
Visueel een qua spektakel is dit een ware lust voor het oog. Niet verschieten als er tal van
creaties en demonen te voor schijn komen om de beest uit te hangen
!
Cary-Hiroyuki Tagawa alias Shogun Tsunayoshi en Hiroyuki Sanada alias Oishi zijn prima in hun
rollen ... !

avatar van ikkegoemikke
3,5
geplaatst op 4 april 2014, 22:56 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
I see only samurai before me.

Als ik de recensies van deze "47 Ronin" moet geloven zou dit een verschrikkelijk Hollywood poging zijn om een Japanse legende te verfilmen. In de internationale filmpers wordt de film dan ook genadeloos, hoe toepasselijk, neergesabeld. Een greep uit het jargon dat op Rotten Tomatoes wordt gebruikt : cloddish, dour, tedious to watch, a funeral march, humorless as your junior high principal, as Japanese as a grocery-store California roll, Keanu Reeves looks as miserable and bored as the audience …” En zo kan je nog doorgaan waardoor de score van 13% een logisch resultaat is. Het is overduidelijk dat Keanu Reeves geviseerd wordt en ongeschikt wordt bevonden voor het vertolken van deze Samoerai saga.

Ik begrijp het eigenlijk niet zo bijster goed. Persoonlijk heb ik zo'n gevoel dat dit weer zo'n opgeklopt gedoe is, maar dan in de negatieve zin. "Gravity" werd door de experts de hemel in geprezen en overladen met Oscar-nominaties (Onterecht vond ik, behalve dan voor het technisch gedeelte natuurlijk). “47 Ronan” krijgt daarentegen de volle lading en wordt vervolgens met de grond gelijk gemaakt.

Op 3 Februari 1982 verscheen er in het weekblad Robbedoes een nieuwe stripheld , Kogaratsu, Een samoerai die een ronin werd, getekend door Michetz. Op het voorblad stond vermeld « Kogaratsu, een stripverhaal zoals je er nog nooit gezien hebt... ». Sinds de jaren 70 ben ik een verwoed lezer van dit weekblad en heb dus ook die eerste afleveringen met groeiende verbazing bekeken. Een totaal andere manier van het benaderen van een strip en ik heb dan ook deze verhalen verslonden. Wat vond ik, buiten de tekenstijl, zo uniek aan dit stripverhaal ? Dat was de kennismaking met het unieke Japan : de tradities en gewoontes waar wij westerlingen soms van opkijken, de loyaliteit, het eergevoel, de kalmte en sereniteit, de rituelen, het mystieke en het magische. Dat alles bevatte dit stripverhaal en om eerlijk te zijn, dat vond ik ook een beetje terug in "47 Ronin".

De 2 uur durende actie-avonturen film was voorbij voordat ik het wist. Kai (Reeves) is een halfbloed, half Japans, half Brits, die door Lord Asano in de bossen werd gevonden en die hem onder zijn hoede nam. Kai werd echter nooit als een volwaardig iemand aanzien en verstoten door de andere samoerai onder leiding van Oishi. Op de dag dat hun meester Asano door de shogun Tokugawa Tsunayoshi ter dood veroordeeld wordt en de samoerai verbannen worden, en dus ronin worden, wordt Kai afgevoerd en verkocht als slaaf. Uiteindelijk nemen deze samoerai met de hulp van Kai weerwraak voor wat hun meester is aangedaan.

Keanu Reeves vond ik eigenlijk best passen in de rol van Kai. Buiten zijn precies Aziatisch uiterlijk heeft hij ook zijn uitstraling mee. Reeves heeft echt zo’n apathische en emotieloze gelaatsuitdrukking. Maar dat hebben de meeste Japanners ook wel, zodanig dat hij niet te expliciet opvalt tussen die andere samoerai. Trouwens is er ook al eens zo’n rol vertolkt door Tom Cruise in “The last Samurai”. En om eerlijk te zijn vind ik Cruise nu eens echt geen persoon die daarin thuishoort. Dat de Japanners een gebrekkig (alhoewel het niet zo gebrekkig klonk) stotterend Engels praten, stoorde mij niet. Dan kan je ook de vele WWII films opnoemen waar de Duitsers telkens weer een Engels praten met een vettig dialect ondertoontje. Of zelfs recent de film "The Family" waar een heel Bretoens dorp vlekkeloos Engels praat. En er zal ook wel een commerciële reden zijn om het Engelstalig te houden met een Keanu erbij.

De film is een afwisseling van prachtige beelden uit de natuur en de gemeenschap waar Kai verblijft. Vlotte actie en strijdtaferelen met andere samoerai,mythische wezens en magische personages. En een prachtige omgeving met overdadige en kleurrijke settings en kostuums. Met momenten worden we getrakteerd op prachtige digitale effecten. Het oranjekleurig monster met 6 ogen en een immens gevaarlijk rondzwiepende staart. De heks Mizuki die meermaals van gedaante verandert, zich voortbeweegt als een rondwapperend kleed en getooid is met als Medusa rondkronkelende haarlokken. Het meest geslaagde effect vond ik de laaghangende mist waarin zich menselijke gedaantes vormen. De test die de samoerai ondergaan in het Tengu-bos is redelijk spannend. De grote finale is de bestorming van het paleis van Kira.

Een ondergewaardeerde actie film die elementen van fantasy heeft meegekregen. Ik vreesde dat ik Reeves de hele tijd zou bekijken als een Japanse "Neo", maar uiteindelijk bleek dit redelijk mee te vallen. Een voor mij wonderbaarlijk geslaagde film.

3,5*

avatar van sofripa
2,5
geplaatst op 5 april 2014, 21:26 uur, permalink
Geflopt en das logisch. Onvoorstelbaar dat zo'n goed verhaal zo wordt verfilmd. Effecten matig, teveel zinloze dialoog, en gevechtschoreografie ronduit knudde. Jammer voor Reeves want zeker gegeven de Matrix weten we wat hij vermag en waar zijn sterke punten liggen.

avatar van Noodless
3,5
geplaatst op 6 april 2014, 20:57 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ikkegoemikke schreef :

Als ik de recensies van deze "47 Ronin" moet geloven zou dit een verschrikkelijk Hollywood poging zijn om een Japanse legende te verfilmen. In de internationale filmpers wordt de film dan ook genadeloos, hoe toepasselijk, neergesabeld. Een greep uit het jargon dat op Rotten Tomatoes wordt gebruikt : cloddish, dour, tedious to watch, a funeral march, humorless as your junior high principal, as Japanese as a grocery-store California roll, Keanu Reeves looks as miserable and bored as the audience …” En zo kan je nog doorgaan waardoor de score van 13% een logisch resultaat is. Het is overduidelijk dat Keanu Reeves geviseerd wordt en ongeschikt wordt bevonden voor het vertolken van deze Samoerai saga.

Ik begrijp het eigenlijk niet zo bijster goed. Persoonlijk heb ik zo'n gevoel dat dit weer zo'n opgeklopt gedoe is, maar dan in de negatieve zin.


Keanu Reeves vond ik eigenlijk best passen in de rol van Kai. Buiten zijn precies Aziatisch uiterlijk heeft hij ook zijn uitstraling mee. Reeves heeft echt zo’n apathische en emotieloze gelaatsuitdrukking. Maar dat hebben de meeste Japanners ook wel, zodanig dat hij niet te expliciet opvalt tussen die andere samoerai. Trouwens is er ook al eens zo’n rol vertolkt door Tom Cruise in “The last Samurai”.
Inderdaad !

De film is een afwisseling van prachtige beelden uit de natuur en de gemeenschap waar Kai verblijft. Vlotte actie en strijdtaferelen met andere samoerai,mythische wezens en magische personages. En een prachtige omgeving met overdadige en kleurrijke settings en kostuums. Met momenten worden we getrakteerd op prachtige digitale effecten. Het oranjekleurig monster met 6 ogen en een immens gevaarlijk rondzwiepende staart. De heks Mizuki die meermaals van gedaante verandert, zich voortbeweegt als een rondwapperend kleed en getooid is met als Medusa rondkronkelende haarlokken. Het meest geslaagde effect vond ik de laaghangende mist waarin zich menselijke gedaantes vormen. De test die de samoerai ondergaan in het Tengu-bos is redelijk spannend. De grote finale is de bestorming van het paleis van Kira.


Zeker een geslaagde film die de kijker heel wat te bieden heeft : een goed opgebouwd verhaal met heel wat fantasie-elementen en visueel duidelijke gevechten gekruid met heel wat eer, trouw , verraad, wraak en liefde. Natuurlijk heeft de film ook wat mankementen, maar de film is zeker geen flop voor mij. Integendeel zelfs. Leuk vertier ! 7/10

avatar van candymancandyman
1,5
geplaatst op 7 april 2014, 2:06 uur, permalink
Lang naar uitgekeken en ook nu weer moet ik zeggen dat je beter niet te vaak moet voorgeilen op een film. Dit was niet al te best. Die Reeves blijft een dooie Hollywood-diender, geen emotie, saai gewauwel en hij had er zin in, not. Maar hij niet alleen. Ik vond de meeste acteurs/actrices zwaar tegenvallen (vooral die heks, die las alles op van een papiertje) De filmposter (waarom staat die vent met die tatoos erbij) belooft meer dan wat er komt. De trailer belooft meer dan wat er komt (het is net politiek). De CGI van Piet Piraat is beter dan wat we hier voorgeschoteld krijgen. Er zaten teveel fouten in de film, meestal kijk in niet al te kritisch maar hier viel het teveel op zodat het ging storen. Ja, het blijft vreemd in films dat Duitsers, Fransen, Russen, Chinezen en zelfs Orcs engels praten. Dit maakt het niet echt geloofwaardiger. Hier had met de juiste acteurs, wat strakkere CGI, betere dialogen iets veel leukers uit kunnen rollen. Jammer.

avatar van mnrk
3,5
geplaatst op 7 april 2014, 16:52 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
I will wait for you in all of them.

Deze film van Carl Rinsch vond ik persoonlijk leuk om naar te kijken...

Het verhaal wordt naar mijn idee gewoon goed gebracht en de gehele setting, aankleding en locaties zorgen ervoor dat deze film boeiend blijft om naar te kijken en ook de juiste sfeer mee krijgt...

Keanu Reeves is op zijn plek in deze film (zijn voorkomen past goed bij deze film) en ook de overige cast is in orde en vullen elkaar goed aan...

Ook de score van Ilan Eshkeri was in orde...

Maar zo als veel andere mensen al melden : de man op de filmposter met zijn tattoos is overbodig !

avatar van DragQueen
3,5
geplaatst op 8 april 2014, 8:46 uur, permalink
Hoewel het een genietbare film is, had ik er toch iets meer van verwacht. Het geheel is onderhoudend, al had het goede verhaal wat beter uitgewerkt kunnen worden. Visueel ziet het er allemaal mooi uit. De prachtige omgevingen, evenals de gevechten, zijn sfeervol in beeld gebracht. Keanu Reeves heeft mij niet gestoord in de hoofdrol. Hij zet een prima acteer prestatie neer, en past ook goed in de film. De overige rollen zoals die van o.a. Sanada, worden ook uitstekend ingevuld. De laatstgenoemde speelde ook eerder in The Last Samurai. 3,5 Ster.

avatar van skipy05
4,0
geplaatst op 8 april 2014, 21:26 uur, permalink
Toch wel verrasent goede film. Geen flop waardig.
Verhaal is goed. Muziek in de film kwam ook mooi over.
Het enige wat ik minder vond was toch wel het Engels gans de film door.

avatar van Dominootje
3,5
geplaatst op 9 april 2014, 16:01 uur, permalink
Wat een plaatje! Als de locaties echt bestaan.. betoverd! Als alles een beetje is opgesmukt: jammer.
De heks was misschien wat te makkelijk misleid,, maar ach hee.. Het blijft een film die niet de historie weergeeft.

 
geplaatst op 9 april 2014, 23:58 uur, permalink
1ste wat me opvalt is de lelijke cover voor deze film , echt gepruts

avatar van m1701
3,0
geplaatst op 16 april 2014, 10:45 uur, permalink
Best een verrassend goeie film!
Ook acteerwerk vond ik best aangenaam... ja film keek lekker weg.
Duurde ook niet zo lang voor mn gevoel
3*

1,5
geplaatst op 16 april 2014, 11:36 uur, permalink
Eigenlijk is alles mislukt aan deze film. Vanuit historisch perspectief valt er best een leuk verhaal te vertellen, maar het fantasy gedeelte slaat helemaal nergens op en de karakters zijn volstrekt oninteressant. Reeves is zoals gebruikelijk bijzonder saai en kan de film niet dragen. Dat iedereen Engels spreekt blijft tot het einde storend. Qua setting en sfeer is het ook erg matig overigens.

avatar van Captain Pervert
2,0
geplaatst op 18 april 2014, 16:03 uur, permalink
47 Ronin gaat globaal over een blank jongetje dat in het bos gevonden wordt door ene Lord Asuno, die hem opneemt in de gemeenschap van het stadje Ako. Als het jongetje groot is raakt de poep de ventilator in Ako en moet hij samen met 47 ronin (samurai zonder meester) de boel rechtzetten. Klinkt op papier prima. Maar de uitvoering is minder.

Na een korte intro opent de film terwijl een groep samurai met hun meester jacht maken op een beest. Het is dan een behoorlijke teleurstelling als dit een groot CGI-beest blijkt te zijn. Sterker nog: de hele film is doorspekt met mythologie en fantasy-elementen. Dat kan een kwestie van smaak zijn, maar ik vind het niets. De film is losjes gebaseerd op de legende van 47 ronin zoals die in Japan al generaties lang verteld wordt. Dit verhaal is weliswaar op waarheid gebaseerd, maar de makers van deze film geven er wel een èrg vrije interpretatie aan.

Dat de film gebaseerd is op een bekend volksverhaal wordt echter pas vermeld aan het einde van de film. Beter was geweest om dit aan het begin te doen, zodat je de gebeurtenissen beter kan plaatsen en plotelementen beter op waarde kan schatten. Je verwacht namelijk een soort "The Last Samurai" maar je krijgt een soort "Lord of the Rings".

Eenmaal gewend aan het fantasy-element trekt een niet onaardige maar inspiratieloze film aan je voorbij. De actiescènes zijn weinig talrijk en ook niet heel bijzonder. Het is vooral kommer en kwel rondom Kai, het personage van Keanu Reeves die weer een soort "Neo" neerzet. Hij helpt de ondankbare Japanners keer op keer uit de brand maar moet wachten tot de aftiteling voor het minste greintje waardering. Zijn lotgevallen worden op een gegeven moment een beetje potsierlijk, met als dieptepunt zijn korte carrière als gladiator op het schip (doet denken aan "Unleashed"). Minstens zo potsierlijk is de vreselijk overacterende Cary-Hiroyuki Tagawa als machtige Shogun. Tagawa, die opvallend oud en dik geworden is sinds zijn hoogtijdagen in "The Rising Sun", spreekt niet met zijn stembanden, maar alle blaffende klanken uit zijn mond vinden hun oorsprong in zijn tenen.

In Japan, zeker in die tijd, draait alles om de eer. Het helpt voor je begrip en inleving wel als je eerder films hebt gezien waarin mensen seppuku plegen om hun eer te redden. Als je niet bekend bent met dit fenomeen dan komt de film helemaal raar over. Zo is er bijna geen scène waarin niet één of ander personage diep buigt voor een ander en/of hierbij een of ander symbolisch zwaard overhandigt. Er wordt nogal wat geknikt, gebogen en zelfmoord gepleegd in 47 Ronin.

Visueel is de film degelijk. Decors zijn overtuigend en de CGI is prima. Inhoudelijk kon ik niks met de film. Het zou beter gewerkt hebben zonder de blanke "halfbloed" Kai. Zijn personage voelt nogal in de film "geplakt" en komt, volgens mijn 2 minuten durende onderzoek op Wikipedia, ook niet voor in het oorspronkelijke verhaal over de 47 ronin. Niets ten nadele van Reeves zelf trouwens: hij wordt vaak bekritiseerd wegens gebrek aan talent en zijn uitdrukkingsloze tronie maar - hoewel ik het daar niet mee oneens kan zijn - kan hij bij mij wel een potje breken. Keanu is OK. Deze film echter, is niet OK.

Een film met alleen maar Japanners, geheel Japans gesproken, met wat meer actie en desnoods wat over the top wire-fu (vliegende mannetjes) zou beter geweest zijn. Dan zouden zelfs de malle fantasy-elementen beter te verteren geweest zijn. Hoe dan ook, deze vreemde film doet geen recht aan de bekendste legende die de Japanse cultuur rijk is.

2 sterren

avatar van ockhausen
3,0
geplaatst op 18 april 2014, 22:40 uur, permalink
wegkijkertje, niet meer, niet minder. specialeffects wel relaxed

avatar van Captain Pervert
2,0
geplaatst op 22 april 2014, 14:16 uur, permalink
Ook onbegrijpelijk dat die tattoo-bob, die welgeteld 6 seconden in beeld is, de poster heeft gehaald maar Hiroyuki Sanada, die een groot deel van de film draagt, niet.

avatar van rep_robert
2,0
geplaatst op 23 april 2014, 15:58 uur, permalink
Ik stoorde me niet zozeer aan Engels sprekende Japanners, maar eerder het gebrek aan empathie dat ik bij 47 Ronin heb gekregen. De film probeert heel erg episch te zijn, maar door de platte personages en het gebrek aan een goede opbouw in de film kan het nergens deze pretenties waarmaken. Het kon me eerlijk gezegd aan m'n reet roesten wat er allemaal met die platte personages gebeurde in de film.

Zodoende gat 47 Ronin niet de boeken in als een goede film, ondanks de verwoede pogingen die de makers hebben gedaan.

2,0*

avatar van Rebel80
2,0
geplaatst op 23 april 2014, 17:45 uur, permalink
Wat viel me dit tegen zeg.
In tegenstelling tot me voorganger irriteerd het mij gelijk van de start dat alles in het Engels was, acteren was ook niet echt een hoogstandje en er gebeurd eigenlijk weinig spectaculairs.

Vond het verder wel mooie settings en effects dus dan kom ik op 2*

2,5
geplaatst op 6 mei 2014, 17:57 uur, permalink
In de eerste plaats vind ik de kaft van 47 Ronin zeer misleidend. Twee van de belangrijkste figuren (Oshiri en Kiri) staan er niet eens op en een getatoeëerde kwibus die welgeteld 1 minuut in beeld is (als het al 1 minuut is...) pronkt met zijn lelijke tronie op de poster van deze film. Dat vind ik helaas misleidende reclame.
Toch zal ik ook naar de film moeten kijken. Ik begreep later pas dat dit een episch bestaand verhaal is en dat trok me wel. Ik weet niet of in dit verhaal ook een halfbloed meedoet, maar dan zal het zeker geen Amerikaan zijn. Ik heb eerdere berichten gelezen en ik ben het er meteen mee eens dat een dergelijke film in het Japans gesproken had moeten worden. Toch kiezen de makers van Engels omdat zij daarmee een veel groter publiek kunnen bereiken. Begrijpelijk, maar hierdoor verliest het verhaal gedeeltelijk wel haar charme.
Ik vond niet dat er slecht geacteerd werd. De actie was voldoende en vooral het einde, wat ik niet zal verklappen in verband met spoilers vond ik erg goed. Ik heb zelden een film gezien die het woord 'eer' zo goed neerzet. Niet het opnieuw kijken waard, maar zeker ook geen zeer slechte film.

avatar van JacoBaco
3,5
geplaatst op 8 mei 2014, 12:17 uur, permalink
Ben tegenzin aan deze film begonnen omdat, hoewel ik dat niet wil zijn, ik toch bevooroordeeld ben geworden vanwege de slechte recensies.

avatar van gauke
3,0
geplaatst op 19 mei 2014, 22:30 uur, permalink
Achteraf heb ik begrepen dat er nogal wat veranderingen in het script zijn aangebracht om deze tragedie fatsoenlijk te maken. De choreografie van de gevechten sprak (me) aan en de voor het voetlicht gebrachte wereld was fascinerend: de opnames van de landschappen waren schitterend, hetzelfde gold voor de schilderachtige decors en de, met het oog voor detail, vervaardigde kostuums. Maar het weelderige wraakverhaal zelf was te dun, te oppervlakkig en werd te houterig gebracht. Daardoor was het onmogelijk om spanning en emotie op te bouwen. De verboden liefde bijvoorbeeld riep nauwelijks gevoelens op. De finale daarentegen was verrassend sterk en consequent. Maar in het algemeen focuste de productie toch teveel op opzichtige speciale effecten met draken en zwarte magie en ook de Engelse taal paste niet.

2,5
geplaatst op 22 juni 2014, 22:07 uur, permalink
Ik vond het een fantasyfilm, daardoor maakte het mij niet uit dat er Engels werd gesproken. Verhaal is goed, echter wordt totaal niet overtuigend gebracht. Ik kreeg totaal geen empathie met personages. Te weinig actie en teveel rekken van het verhaal.

Gevechten kwamen soms houterig over en waar ik mij vooral aan kon storen is het feit dat hun kleding en haren er beter uitzagen als mijn haar en kleding, terwijl deze gasten al een jaar in het bos of in een put leefden.

avatar van Smugmarty
4,0
geplaatst op 14 juli 2014, 19:16 uur, permalink
Voor mij was dit een perfecte combinatie van Fantasy, Historisch (kostuum) drama en Actiefilm met een stuk romantiek.
Eergevoel, Wraak, Japans cultureel erfgoed krijg je op de koop toe..

Wellicht wat veel om extreem uit te blinken in specifieke facetten maar vond de optelsom meer dan goed.

Ik vind Reeves goed gecast en het verhaal en meer dan vermakelijke wegkijker.
Aanrader.

avatar van Smugmarty
4,0
geplaatst op 14 juli 2014, 19:28 uur, permalink
Leno schreef:
Eigenlijk is alles mislukt aan deze film. Vanuit historisch perspectief valt er best een leuk verhaal te vertellen, maar het fantasy gedeelte slaat helemaal nergens op en de karakters zijn volstrekt oninteressant. Reeves is zoals gebruikelijk bijzonder saai en kan de film niet dragen. Dat iedereen Engels spreekt blijft tot het einde storend. Qua setting en sfeer is het ook erg matig overigens.


Hoe wil je een Epische sage uitbeelden zonder in de categorie Fantasy terecht te komen? Hadden de monsters vervangen moeten worden door Nijlkrokodillen en de Heks door een Oude dame die kruiden mengt?

1,5
geplaatst op 19 juli 2014, 18:16 uur, permalink
Smugmarty schreef:
(quote)


Hoe wil je een Epische sage uitbeelden zonder in de categorie Fantasy terecht te komen? Hadden de monsters vervangen moeten worden door Nijlkrokodillen en de Heks door een Oude dame die kruiden mengt?


Haha nee het is een waargebeurd verhaal, de fantasie elementen zijn erbij verzonnen. Kortom: ze hadden gewoon het echte verhaal kunnen vertellen, dat was boeiend genoeg geweest!