Genre: Actie / Fantasy
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot 47 Ronin
"For courage. For loyalty. For honor."
Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.
Kai
Yasuno
Hazama
Basho
Olivia
Die man vol tatoeages is redelijk bekend, hij heeft het record wel denk ik. Maar hij heeft zich ook eens geheel laten bedekken met concealers / foundation door een make up merk. Dat bijbehorende filmpjeis een you tube hit. Hij zal wel herkenbaar zijn voor het grote publiek en ingezet worden om mensen naar de bios te trekken.
Chr.s
Voor iemand die zo prominent op de poster staat is 4 sec screentime wel erg weinig. :-p
Brabants
Erg vreemd dat ie getatoeëerde karakter - ondanks dat ie veelal gepromoot wordt op de posters e.d. - haast niet in de film voorkomt; laat staan wat te doen heeft.
############
Ik wist niet eens dat Rick Genest(zombie boy) actief was in de filmindustrie. Blijkt zijn tweede film te zijn. Ik ben benieuwd.
Olivia
Is wel een beetje gek idd....je zou denken dat Keanu Reeves genoeg is om publiek te trekken.
Shinobi
"We are 47."
Gisteren zonder enige verwachtingen meegepakt in de bios, omdat ik alleen maar negatieve berichten heb gelezen over deze film. Ik moet zeggen dat het me reuze is meegevallen.
Het verhaal is vrij rechttoe-rechtaan zonder grote verrassingen. Het is duidelijk te merken dat hier een aantal veranderingen in zijn doorgevoerd, want de rol van Keanu Reeves zou in eerste instantie maar een kleine bijrol zijn. Nu de aandacht zo prominent op zijn personage is gericht, is hier nauwelijks meer sprake van. Dat is toch jammer te noemen, want ik had graag gezien dat de spotlight meer op het personage van Hiroyuki Sanada gericht was; aangezien hij de leider is van de 47 Ronin en zichzelf heeft voorgenomen om wraak te nemen.
Gelukkig zit het met de actie wel goed. De actiesequenties worden prima in beeld gebracht, wat voor veel spektakel zorgt. De CGI is gedegen; de vele gedaantes van de heks zien er prachtig uit. Met name haar transformatie tot draak was echt nice.
Een minpunt is de Engelse taal. Ik had gelezen dat de acteurs eerst hun scènes in het Japans opnamen om zo de emoties beter over te brengen en daarna opnieuw in het Engels schoten. Voor mij mocht het gewoon in het Japans blijven voor de authenticiteit, maar de verandering van taal zal vast met de Amerikaanse industrie te maken hebben.
Overigens worden er een paar tradities m.b.t. eer uitgelegd, zoals Seppuku en Bushido. Voor de doorsnee kijker zal het enigszins wazig overkomen, maar ik vond het een welkome toevoeging.
3,0 Sterren.
Norman Mailer
Wie?!
Corran
Lijkt op de valreep nog een van de grootste financiële flops van het jaar te worden.
Al DeNiro
De Japanse tradities zijn mooi om te zien en einde is ontroerend. Verder is de heks en haar gedaantes ook goed gedaan.
Al DeNiro
Enige minpunt is dat Lord Kira en zijn grote/bijna onverslaanbare samurai-strijder heel makkelijk aan hun einde komen
panjoe
Die tradities worden echt belachelijk verwesterd weergegeven.
Draak van een film dit. Ik ging er naartoe met verwachtingen die reeds ontzettend laag waren, hopend op een actiespektakel, maar dat viel op ieder vlak tegen. Cheesy dialogen, lachwekkende zogenaamd authentieke taferelen, veels te korte, praktisch afgeraffelde actiescenes die met name steunen op overdonderend geluid, belabberd acteerwerk, weinig boeiende mythes... Toch nog 1,5* ster omdat ik nog enigszins vermaakt werd door het spektakel.
Yugnav
Wat een tegenvaller! Na het zien van de trailer leek het me echt een geweldige film. Maar het is weer eens zo'n trailer waar alle spannende momenten al in zitten, en het verhaal eromheen gewoon matig is uitgewerkt. Als ik hem niet in de bios had gezien, had ik hem gewoon afgezet. Liep vrij geïrriteerd weer naar buiten.
Al DeNiro
Ik moet zeggen dat ik na zien van Karate Kid, Nico, Black Rain, Rising Sun, Last Samurai en 47 Ronin enorm respect heb gekregen voor Japan en haar cultuur (hard werken, respect, eer, vechtsporten, samurai/ninja). Verder hebben ze ook heerlijk eten en sexy vrouwen
_Casper_
Toffe film!, Film gaat over een groep samurai die nadat hun meester door een soort verraad om het leven is gekomen wraak willen nemen.
Heb de film in 3D gezien, en bij deze film geeft de 3D wel een dikke meerwaarde,
Het verhaal is miss een beetje voorspelbaar en niet heel diepgaand, maar er ziet een heerlijke vaart in, ziet er mooi en indrukwekkend uit (3D effecten!) en de actie is goed
Waardoor het een toffe film is om te zien (maar wel in 3D!)
feyenoord126
Film leek na het begin veelbelovend. Het jagen op dat beest deed me doen geloven dat het een mooie film werd, met veel beesten, etc. Het verhaal bleef echter erg voorspelbaar, en werd nooit echt spannend. Geen topper, maar keek toch makkelijk weg. 3.5*
AHWA
Ik vond hem nog best aardig. Prima verhaal, aankleding en decors prima, acteerwerk ook dik in orde, alleen Reeves natuurlijk wat minder. Er had wat meer creativiteit in de vechtscenes mogen zitten, maar soit. Ik heb me prima vermaakt, en speelduur verveelt geen moment.
RipCurl
Net als al die semi-Japanse films voelt het alsof de acteurs voorlezen vanaf een blaadje. Er zit vaak weinig kracht en emotie in. Het is geen slechte film, want zoals eerder gezegd zijn de decors schitterend...maar het voelt toch allemaal net niet goed aan. Het was opzich een vermakelijke fim, maar zou hem geen 2e keer kijken.
voskat
Mooie plaatjes, maar enorm voorspelbaar. Dat geeft op zich niet zo, maar het is helaas allemaal niet echt meeslepend. Het laatste gevecht is voorbij na een paar minuten op de automatische piloot.
Jammer weer, Hollywood.
filmkul
Aardige film, maar geen topper. Het verhaal is eenvoudig maar wel met voldoende vaart. De actie belooft steeds heel wat maar valt uiteindelijk toch tegen. Het lijkt als of een aantal actiescenes afgekapt wordt. Verder is het Engels van de Japanse acteurs slecht en komt niet ten goede van de film. De fantasy elementen zijn aardig, maar lijken niet te passen in de film. Niet slecht, maar er had zoveel meer in kunnen zitten. 3.0
Biosguru
Wat een bak Kitsch. Er is niet eens meer de moeite gedaan om de lipsync van de Japanse karakters op orde te krijgen. En dat beste filmvrienden en vriendinnen is echt aantoonbaar ***** aan je publiek hebben. Want die zien het kennelijk toch niet. We hebben het hier echt over een middagje extra werk voor de geluidstech's om dit wel ok te krijgen. Nobody cared...
JasonBourne
Ik kan me helemaal vinden in je recensie
"We are 47."
....Ik moet zeggen dat het me reuze is meegevallen....
Het verhaal is vrij rechttoe-rechtaan zonder grote verrassingen....
... ik had graag gezien dat de spotlight meer op het personage van Hiroyuki Sanada gericht was; aangezien hij de leider is van de 47 Ronin en zichzelf heeft voorgenomen om wraak te nemen....
Een minpunt is de Engelse taal...
Al met al best een vermakelijke film om eens gezien te hebben. Het is geen topper, maar de manier waarop 47 Ronin afgekraakt wordt, is naar mijn mening onrechtvaardig...
JasonBourne
Voegt de 3D wat toe in deze film?
Met uitzondering van de 3 hele minuten draak....niets
LOTR-lover
Kon deze film voor € 5,- meepakken in de bios, en ondanks de slechte recensies was ik er toch wel benieuwd naar. Heb er geen spijt van gekregen (nou was dat voor € 5,- ook niet zo snel gebeurd) want heb me prima vermaakt met 47 Ronin. Vind het wel weer een duidelijk voorbeeld van een totaal onnodige 3D release. 2D was hier prima geweest, aangezien het 3D nergens echt iets toevoegd.
De film neemt in het eerste gedeelte de moeite om de personages wat uit te diepen en het verhaal duidelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat de film soms wat traag is maar maakt dat meer dan goed met de prachtige scenery van Japan in die tijd. Het verhaal op zich vind ik geweldig, hoewel ik graag wat meer de focus op de leider van de Ronin had gezien in plaats van op Kai (Keanu Reeves' rol).
De actiescenès zijn prachtig vormgegeven en een genot voor het (actieliefhebbende) oog. Ik vind samoerai's altijd iets fascinerends hebben en dat zorgt ervoor dat ik bij de film echt op een ruime voldoende uitkom. Gewoon even genieten van pracht en praal en geslaagde actie op het scherm. Prima vermaak.
7/10 (IMDB)
John Lee Hooker
Pas na de afloop wordt er verteld dat deze blockbuster is gebaseerd op ware gebeurtenissen en dat vond ik jammer. Ik had wel eerder van een 'ronin' gehoord maar niet van de gehele groep, bestaande uit zevenenveertig leden. Als ik dat wist, stond ik wat vaker stil bij de activiteiten van de betreffende Aziaten. Als we kijken naar het gegeven dat Carl Rinsch hier een vrij doorsnee product van heeft gemaakt was het misschien toch niet nodig om deze toelichting er bij in te voegen. Ik denk dat het allemaal wel een stukje intenser en beter had gekund; merendeel komt over als een middelmatige Hollywood productie. Erg gelikt allemaal, soms wat chaotisch gefilmd en sowieso natuurlijk een beetje jammer dat de acteurs gewoon Engels praten.
Maar waarschijnlijk dient deze zwaarden verzameling enkel als eenvoudig vermaak en niet om een verborgen geschiedenis tentoon te stellen. In dat opzicht vind ik het best geslaagd. De sfeer is prima, acteurs zijn redelijk en de strijkmuziek vult emotionele betrokkenheid aan.
Juan martinez
Njaa, zon slechte film was het ook weer niet. Alleen klopt het wel dat de engels pratende japanners wat ongelukkig er uit is gekomen en het boven natuurlijke was niet nodig.
Verder was de actie goed, er was een interessant verhaal en de omgeving was prachtig om in 3d te zien
ralfsjam
Japanse verhalen die in het Engels gesproken worden. Ik blijf daar moeite mee hebben. Zeker als de meeste ook nog eens een Japans accent hebben. Zonder accent had het minder doen laten opvallen.
Het vertoon was aardig, maar natuur en omgeving als bergen en dorpen zwaar overdreven, en daarom nog minder serieus te nemen. Reeves had een soort automatische piloot acteermode aanstaan, en het verhaal zat ik zuchtend uit. Als ze in de laatste minuten nog eens de laatste zoetsappige rijmelarijm zinnen uitkramen naar elkaar toe, voelde ik dat daar de nek van de film gebroken werd. genade klap werd uitgedeeld.
Weinig vermaak, al had het wel de uitstraling...
2**
De GeuS
Een budget 175 miljoen? Waar hebben ze dat in godsnaam aan uitgegeven? Ik vond de film verder redelijk vermakelijk, met een standaard Reeves (lees; zonder gelaatsuitdrukking) die totaal geen toegevoegde waarde heeft; kleine 2,5*

Blade of the 47 Ronin
2022