47 Ronin (2013)

mijn stem
2,83
729 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Fantasy
119 minuten

geregisseerd door Carl Rinsch
met Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada en Kô Shibasaki

Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.

153 BERICHTEN 31 MENINGEN
zoeken in:
avatar van JacoBaco
3,5
0
Erg leuke film dit... Begrijp ook echt niet dat mensen commentaar leveren op bijvoorbeeld een kapsel en kleding! Hoe realistisch wil je het hebben dan? Natuurlijk, we kunnen allemaal gaan zeuren over de veeeel te witten tanden in de aankomende Hercules film. En wie zegt dat Leonidas in 300 zulke mooie witte tanden had? En zo zijn er nog 50 voorbeelden. In mijn ogen zinloos mierenneuken. Maar ja, wie ben ik!

 
0
Gerlof1378
geplaatst:
Leuke film voor een keer, en dan snel weer vergeten. Wie bekend is met het verhaal van 47 Ronin, weet dat er geen monsters, heksen en draken inzitten. Best jammer want ik dacht zelf dus dat ze het
bij het originele verhaal zouden houden. Daar in tegen zag het er visueel wel goed uit, vooral de setting ziet er mooi uit. En met Keanu Reeves in de hoofdrol slaan ze de plank volledig mis, vind hem goed in Speed maar hier speelt hij weer erg zoutloos. Mijn conclusie is, als de makers het verhaal origineel hadden gehoud en een andere hoofdrolspeler hadden gecast, had deze film waarschijnlijk veel beter uitgepakt.

2,0
0
De film had zeker het potentieel om iets mooi uit te werken. Het klassieke verhaal van de 47 Ronin, met als extra Keanu Reeves als half demon. Maar helaas hebben ze net dat extra potentieel zeer slecht uitgewerkt, waardoor de hele film vrij zwak overkomt. Hier had veel meer ingezeten. Jammer.

avatar van milan90
 
0
Onverwacht een mooie film zitten kijken. Tikje Amerikaans voor een klassiek samurai verhaal. Er is veel besteed aan de kostuums, decor en de inhoud van fantasie, legende en geschiedenis. Ergens deed de film me wel denken aan Chinese ghost story en Cowboys & Angels.

avatar van Hauer_Paul
3,0
0
Ik ben heel eerlijk. Toen ik de film voor het eerst keek vond ik er weinig aan, maar ik had ook de verkeerde verwachtingen. Ik heb de film gisteren een herkansing gegeven en ik vind deze echt een stuk beter! Mooi en klassiek verhaal, authentieke decors en kostuums en mooie special effects. Het is nog steeds geen top 10 materiaal, maar 47 Ronin is zeker de moeite waard om een keer te kijken.

avatar van Elineloves
2,0
0
Lange zit. Een niet al te boeiende zit voor mij. Een verhaal over eer en wraak. Een hoofdrolspeler die zijn beste tijd duidelijk gehad heeft. Met tegenzin lijkt hij in deze film te spelen. Ik weet weinig over Ronin, zeg maar niks eigenlijk, en door deze film ben ik ook niet veel wijzer geworden behalve een cliché verloop en een liefdesverhaal dat niet werkt. Het is zo....veramerikaanst. ( ) waarom spreekt echt iedereen Engels?

De film wil nergens echt uitschieten, ookal is het visueel wel aardig. Die heks deed me ook weinig en van spanningsopbouw hadden ze ook geen kaas gegeten. Het voelt zo tam aan allemaal. Maar goed, wat weet ik er nou van? Ik ben een vrouw, niet bekend met het verhaal, genre ligt me niet echt, dus ik kan louter spreken over mijn filmbelevenis. En dat was helaas niet al te best, het wist me onvoldoende mee te voeren in het verhaal en was met vlagen tamelijk saai.

avatar van Mai*
1,0
0
Kon mijn aandacht niet er bij houden. Te lang dradig. +1 voor de moeite van de vechttechnieken.

3,0
0
Jammer van de monsters en draken Manga style. Die hadden wat mij betreft geen toegevoegde waard.

2,0
0
Dit was niet best..."47 boring" zou een betere titel zijn.

Het is in beginsel een prima verhaal, het komt er door een enorm matige uitwerking alleen totaal niet uit. Alleen in de allerlaatste scene komt de potentie van de film eindelijk tot zijn recht en wordt duidelijk hoe krachtig de film had kunnen zijn.

Jammer alleen dat we van tevoren 1 uur en 3 kwartier zouteloze dertien-in-een-dozijn PG-13 actie voorgeschoteld krijgen, waarbij echt zo ongeveer alles mis gaat.

Het ergste zijn daarbij ongetwijfeld de performances. Reeves is nog houteriger dan anders, en dit in combinatie met de slaapverwekkende dialogen en de Japanse kast die duidelijk moeite heeft met de Engelse teksten maakt het allemaal een enorm stroeve bedoening. De humor ontbreekt ook bijna totaal.

Zeker gezien het budget vond ik het er ook allemaal niet al te briljant uitzien. Zowel qua kostuums als qua CGI heb ik veel en veel beter gezien.

De actie heeft dan nog wel zijn momenten, maar is ook niet heel opzienbarend. Het is kijkbaar maar daar is het mee gezegd.

En zo sleept de film zich bijna 2 uur lang van cliche naar cliche, zich ondertussen afvragend of het nu een serieus drama of een blockbuster wil zijn. Voor een drama is het uiteindelijk veel te vlak (en zit er veel te veel onzin in), voor een goede blockbuster missen de vaart en de humor.

Het eindresultaat is een zouteloze bedoening.

2,5
0
Het verhaal opzich trekt me wel aan..het oude Japan, samurai, eer, wraak..wat fantasy erin..bekende acteurs..
Echter het was gewoon net niet allemaal. Dat de Engels met Japans accent wordt geproken, alla..ik kan me voorstellen dat het de toegankelijk (commercie) ten goede komt...maar komt geloofwaardihgeid niet ten goede. Kwam allemaal wat gemaakt en geforceerd over..vol clichees en geen enkele verrassing of onvoorziene plotwending, nergens ook echt spannend. Keanu Reeves vind ik op zich wel oke, maar ik vond hem hier totaal niet op zn plaats en begon me zelfs te irriteren aan hem. Het einde vond ik, hoewel ook niet echt verrassend wel aardig vandaar nog 2,5 ster

avatar van Rodger
2,5
0
Goed verhaal, mooie beelden.. prima vermaak...
2.5

avatar van Filmkriebel
3,5
0
Het cijfer vind ik toch wat aan de lage kant.. dit is niet van het slechtste dat ik heb gezien. Vooral visueel is het schitterend. De mengelmoes van middeleeuws Japan en een vleug fantasy werken zoals het moet. Het leunt qua sfeer zelfs vrij dicht aan tegen Aziatische soortgenoten zoals The Sorcer and the White Snake, weliswaar met een Hollywoodsausje, die me nog smaakte ook.

Het wraakverhaal is standaard, en ook de dialogen zijn van het niveau van Christophe Lambert-films. Toch is het altijd leuk als het goed gebracht is. Er valt wel wat te klagen over Keanu Reeves : wat een luie acteur is dit geworden. Zijn personage is totaal zielloos; de andere Japanse acteurs deden het veruit beter dan hijzelf en maakten dat Reeves makkelijk werd vergeten. Alles wat er nog van Reeves overschiet zijn herinneringen aan de films die hij 20 jaar geleden maakte.

avatar van galaxydriver32
2,0
0
Aardige film voor een keer, zelfs nog wel een beetje beter dan verwachtingen. De cast deed het prima. Het was natuurlijk voorspelbaar vanaf zo'n beetje minuut 1. Werd soms zelfs saai, weer het zelfde liedje met alle cliché's van toepassing. En toch heb ik geen spijt deze film te hebben gezien, ik was er ook helemaal in de stemming voor. Het was het kijken wel waard. Niet goed, niet slecht. Ik vind de cover wel totaal belachelijk, ik bedoel waarom staat die getatoeëerde vent erop terwijl hij echt maar iets van één zin zei? Het is natuurlijk aantrekkend bedoeld, maar vind het alsnog onzin. En natuurlijk baseer ik mijn stem daar ook niet op.

avatar van brymj
2,0
0
vrij achterlijke film eigenlijk, en erg misleidende poster bovendien, en uiteraard erg jammer van Keanu Reeves die er weer als een zoutzak bij loopt

3,5
0
Zeer vermakelijke film. Ik snap veel van het bovenstaande commentaar niet. Film was absoluut niet saai. Goed acteerwerk en mooie beelden

avatar van Tarkus
3,5
0
Goede film, zeer mooi gemaakt ook.
De speciale effecten en kostuums alleen al maken het de moeite waard om de prent eens te bekijken.
Maar ook de vertolkingen konden me wel bekoren, van de ganse cast.
Het verhaal is ook goed, maar is geen hoogvlieger, het heeft geen verrassingen in petto.
Kortom: mooi gemaakt, vooral een lust voor het oog.

avatar van Fryce
3,0
0
Heb mij best vermaakt, maar is allemaal zeker niet hoogstaand.

avatar van Al DeNiro
 
0
Het is mij een raadsel waarom dit prachtige verhaal over eer, tradities, wraak en onmogelijke liefde niet eerder gefilmd is. Deze film heeft ook nog eens fantasievolle wezens en magie, wat voor veel vermakelijke scenes zorgt. Verder is de romantisch tussen Kai en Mika zowel mooi als tragisch. Deze muziek past daar heel goed bij (luister vanaf 2.00): Kai & Mika

avatar van scorsese
3,5
0
Een groep verbannen samoerai probeert het tegen een andere groep op te nemen na de dood van hun meester. Op zich een vrij simpel verhaal over wraak en eer, maar avontuurlijk en onderhoudend gebracht. De film ziet er zeker mooi uit met vooral prachtige kostuums. Genoeg actie en een redelijk spannende finale. De rol van Keanu Reeves is minder groot dan je zou verwachten.

avatar van john mcclane 2
3,0
0
stel je in op een mytisch japans fantasie/actie film.
ziet er geweldig mooi uit.inclusief heksen en monsters.en het bekende samurai gegeven met eer,trots.
maar ook een wat overbodig liefdes verhaal.
maar dat stoort niet want zoals gezegd prachige beelden.

maarrr,als je je daarna op zoek gaat naar het Echte achterligende verhaal,kan ik me voorstellen dat je de makers deze film kwalijk neemt.
http://www.dekoele.nl/Samurai%20de%20krijgers%20uit%20het%20oude%20Japan/Samurai%20de%20krijgers%20uit%20het%20oude%20Japan.html

behoorlijk 3!

avatar van Kliko_Green
3,5
0
In eerste instantie liet ik me te veel beïnvloeden door de recensies hier.

Ik vind het toch wel een aardige film. Acteerwerk is redelijk goed verzorgd. Daadwerkelijk schitterende kostuums en de special effect waren prima.
Verhaallijn is niet supersterk maar kijkt heerlijk weg.
Qua muziek vond ik het stuk bij de aftiteling het beste.

avatar van Timothyvdmeer
3,0
0
vond hem verassend leuk. Qua acteerprestaties geen hoogvlieger maar dat is ook onmogelijk met Reeves.

Mooie beelden beetje fantasie leuke mix.

avatar van Darth Mallasorte
4,5
0
De Geest van de Samoerai komt hier naar boven, voor de één het zijn en het verliezen, voor de ander er naar streven en het verdienen. Goede film , waar eer bovenaan staat, mag gezien worden.

avatar van crowdsurfer
4,0
0
Gewoonweg een schitterende film! Natuurlijk vooral diegenen die van het genre houden. En een film moet gewoon boeien en ontspanning geven en al de rest is bijzaak. Ik heb van begin tot einde genoten en niet de neiging gehad om in slaap te vallen, dus geweldige film.
En of het verhaal nu met de werkelijkheid overeenkomt of niet, kan me weinig schelen. Ik gebruik graag mijn fantasie en apprecieer dat de makers hun fantasie ook gebruiken.
Aanrader!!!

avatar van dvdcrusher
4,0
0
Vast een goede film maar af en toe wat geforceerd. Keanu met een strenge blik 2 uur lang moeten aanschouwen is iets te veel van het goede. Weinig op te aan te merken maar ik heb al betere films gezien in dit genre, toch 4 sterren

 
0
Gijs2
geplaatst:
Film waar meer ingezeten had. De decors en de costuums zijn fantastisch. Het verhaal wordt echter verteld zodat een 6 jarige het ook begrijpt. De cgi stoort ook erg en het acteerwerk is ook niet best. De beelden zijn soms wel prachtig maar redden de film niet.

avatar van Jeyronicate
3,5
0
Genoten van deze film. Leuke setting en vooral de kostuums waren erg mooi!
Makkelijk te onthouden karakters en veel afwisseling. Ik vond het het zeker geen topfilm, maar wat er is staat als een huis en is uitermate vermakelijk.

avatar van Richard_Voorhees
3,0
0
Veel aandacht is er gegaan naar de aankleding en dat is goed terug te zien. Prachtige decors en kostuums. Het verhaal zelf heeft minder om handen en schijnt ook weinig met het oorspronkelijke 47 Ronin verhaal te maken te hebben.
Hier en daar wat minder CGI had de film waarschijnlijk ook wat beter gedaan, maar het is niet anders.
Geen bijzondere film, maar ik heb me ermee weten te vermaken.

avatar van Roger Thornhill
4,0
0
Een dun en voorspelbaar maar klassiek en zeker niet vervelend plot, visueel een lust voor het oog. Keanu Reeves zal wel gecast zijn vanwege de financiering en met het oog op de Westerse markt, maar qua (stijl van) acteren valt hij niet uit de toon en in de vechtscènes is hij meer dan adequaat, dus met zijn rol heb ik geen enkel probleem (afgezien van zijn lelijke baard). Hoewel er volgens IMDb inmiddels 151 miljoen dollars terugverdiend zijn, is deze film volgens de Engelse wikipedia-pagina "currently estimated to be the largest box office bomb in film history, unable to recover its $175 million production (excluding advertising and distribution) budget", dus wanneer deze regisseur zich weer aan een avondvullende speelfilm mag gaan wagen is onduidelijk (zoek op YouTube naar carl rinsch the gift voor een zeer onderhoudende korte film die hij voor Philips maakte). Nee, 47 ronin is geen Seven samurai, maar persoonlijk heb ik me hier toch best mee vermaakt.

avatar van horizons
2,0
0
Vlees nog vis. Maak of historische film of ga overboord met fantasy en actie. Nu was het te serieus van aard met teveel fantasy. Nochtans was het eind gevecht wel goed gedaan.
Gemiste mogelijkheden.

avatar van m1chel
2,5
0
Dit is alweer de vijfde interpretatie van het Japanse volksverhaal over de zevenenveertig Ronin. Je zou dan ook verwachten dat dit $175 miljoen kostende CGI-spektakel het erg goed zal doen in Japan. Vooral omdat naast Keanu Reeves vijf Japanse acteurs werden gecast om het verhaal meer authentiek te maken en daarnaast gevierde acteurs in hun thuisland. Echter belandde de film daar op een teleurstellende derde plek in de Box Office. Ook in Amerika bleven de verwachtingen getemperd, zeker omdat de Japanse acteurs doorgaans geen reden zijn voor volle zalen.

Keanu Reeves heeft zich na The Matrix nog maar weinig in noemenswaardige films laten zien. Na flops als Constantine en The Day The Earth Stood Still, werd het tijd om aan Hollywood te bewijzen dat hij nog steeds meetelt (dit lukte bij John Wick pas weer). In ieder geval is Reeves zijn vechtkunsten uit The Matrix nog niet verleerd. Regisseur Carl Rinsch maakt met deze eerste Hollywood productie over de Ronin zijn debuut. De productie verliep echter alles behalve vlekkeloos, want Rinsch werd zelfs verwijderd uit de montagestudio. Nadat de première meermaals werd uitgesteld, door bijvoorbeeld het toevoegen van 3D-effecten, reshoots en andere productiewerkzaamheden, beleefde de film begin deze maand dan eindelijk zijn première in Japan.

Waar de trailer deed vermoeden dat je hier een lange en wilde actie rit zou gaan beleven, is de actie veel te schaars in de film. Het verhaal steekt aardig in elkaar, maar het word nergens echt spannend. Als het personage van Reeves al vroeg in de film in gevecht raakt met een mythisch wezen, is het daarna gelijk een flinke tijd gedaan met de actie. Die tijd wordt ingevuld door het verhaal uiteen te zetten. Dit richt zich op de dorpelingen en hun meester, waar veel te uitgebreid aandacht aan word besteed. Op het moment dat Kai weer wordt opgezocht voor zijn hulp, waan je je even in een Pirates of the Caribbean-kloon. Iets wat overigens niet als compliment bedoeld is.

Een ander punt van kritiek is dat de CGI-effecten teveel aanwezig zijn. Het is af en toe net alsof je naar een computer spel zit te kijken. Juist door deze CGI-effecten zou je denken dat de 3D overweldigend moet wezen. Maar ook dat valt vies tegen. Op een enkele scène na brengt de 3D alleen maar diepte en blijft de echte 3D-lol weg, waardoor deze totaal niet uit de verf komt. Na het zien van de trailer, was mijn hoop voor het 3D-geweld een beetje gevestigd op de draken en andere wezens, maar daar wordt veel te weinig uitgehaald. Mede hierdoor is 47 Ronin een sfeerloze en saaie CGI-productie geworden.

Ook de verteller aan het begin van de film is verschrikkelijk. Zijn uitspraak van Japanse namen en woorden is niet om aan te horen. De Japanse cast spreekt gebrekkig Engels en dat begint al snel flink te storen. Universal Pictures zou er beter aan gedaan hebben om de film in zijn oorspronkelijke taal te laten uitkomen. Volgens Keanu Reeves is de film eerst in het Japans opgenomen, dit om het voor de ondersteunende cast wat makkelijker te maken. De film werd later opnieuw in het Engels ingesproken.

47 Ronin is een sfeerloze CGI-productie geworden, die te weinig actie bevat. Ook het 3D-effect kwam hierdoor, op een enkele scène na, totaal niet uit de verf. Het verhaal is nog wel aardig uitgewerkt, maar wordt nergens echt spannend. Het is jammer dat we deze film niet in zijn oorspronkelijke taal mogen aanschouwen. Door de verschrikkelijke uitspraak van de Japanse cast, wordt de film namelijk onbedoeld lachwekkend. De film oogt soms teveel als een computerspel en weet daarom de belofte van de spectaculaire trailer niet waar te maken.

avatar van keimpeS
3,0
0
Ik vond de film zekers niet tegen vallen, leuke monsters en gevechten. Voor mij een oosterse avonturen/fantasie achtige film. Verstand op nul en lekker genieten!

avatar van hijman1946
 
0
JacoBaco schreef:
Erg leuke film dit... Begrijp ook echt niet dat mensen commentaar leveren op bijvoorbeeld een kapsel en kleding! Hoe realistisch wil je het hebben dan? Natuurlijk, we kunnen allemaal gaan zeuren over de veeeel te witten tanden in de aankomende Hercules film. En wie zegt dat Leonidas in 300 zulke mooie witte tanden had? En zo zijn er nog 50 voorbeelden. In mijn ogen zinloos mierenneuken. Maar ja, wie ben ik!

HELEMAAL MEE EENS!!
Hijman

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.