Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Judy Greer
Releasedatum: 7 november 2013
Bekijk via Videoland
Plot Carrie
"Know her name. Fear her power."
De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telepathische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Carrie (BoekMeter)
Heather
Nicki Watson
Noodless
Morgen al vergeten.
Voor mij gewoon een overbodige film, maar ik kan me wel inbeelden dat de jongeren dit wel kunnen smaken indien ze niet graag oude films kijken. Geef mij toch maar de film uit de jaren'70.
Leuke cast weliswaar....naar het einde iets teveel van het goede qua krachten. 6/10
surfplankje
natuurlijk ook weer erg voorspelbaar maar met de nieuwe technieken van tegenwoordig kan het er toch vermakelijk uitzien, en dat is bij deze film goed geslaagd. 3 sterren
paul83
Nu neem je de slechte punten van de Palma's film en presenteert ze als sterke punten. Het opvallende al vrijwel alle de Palma films is zijn ronduit belabberde manier om karakters uit te werken. Zijn personages doen maar wat, er is geen enkele ontwikkeling of motivatie. Vaak zijn ze heel erg over the top zoals in Scarface, of volledig imbeciel zoals in Body Double. Of in het geval van Carrie, het overkomt haar. Zij is net zo goed een slachtoffer als al die anderen. De onschuldigen. Ze roept iets op maar heeft het niet in de hand. Wat is dan de boodschap van de Palma's versie, don't mess with psychokinesis? Bij het einde van de Palma's versie vroeg ik me af waar ik nou eigenlijk naar had zitten kijken. Wat wil de Palma in godsnaam zeggen met deze film? Dat iedereen naar de hel kan lopen?
Dan is deze versie veel duidelijker. Carrie ontdekt, onderzoekt en gebruikt het.
Helemaal mee eens. Echter, waar het origineel nog redelijk verontrustend was (kwam misschien door de kop van Carrie en de tergende muziek keuzes van Da Palma), was deze dat niet. Maar deze versie is gewoon wat meer gepolijst als het origineel. Chloe is ook net wat te mooi om te overtuigen als Carrie.
HALVE TAMME. (moderator series)
"Herzien".
Een exacte kopie van het orgineel op een paar punten na,zoals al door andere MM-gebruikers
vermeld wordt.Naar mijn mening zit Moretz goed in haar rol,want het drama tintje weet ze goed
te vervullen in deze film(leefde echt mee met het personage Carrie).
En ja haar moeder : Gekker en geschift zijn ze er volgens mij niet(of toch wel
Al met al heb ik weer een keurige filmavond achter de rug.Drie solide sterren van
mijn kant voor Carrie (2013).
Halve * erbij.
slam1975
Blij dat ik hem niet in de bioscoop heb gekeken. Maar zo op het werk tussen de bedrijven door is het goed te doen. Maar er zat zeker geen grimmige sfeer in zoals het origineel. De personages waren net iets te oppervlakkig. Vond de remake weinig toevoegen. Origineel was gewoon spannender, daar zat echt een nare sfeer in, komt ook door de muziek. Bij deze had ik niet echt het gevoel dat hij echt spannend was ofzo. Maar prima te doen als je je verveelt op het werk, kijkt wel lekker weg, maar verder niks bijzonders ofzo.
Wazowski
En dan hebben we 't nog niet over de filmstijl gehad. In de finale van de nieuwe versie deed Carrie me denken aan Mickey Mouse in Fantasia.
Deze wilde ik even quoten voor waarheid, had precies hetzelfde gevoel daarbij
handelaar
kwam misschien door de kop van Carrie en de tergende muziek keuzes van Da Palma).
Sissy Spacek kon er anders ook heel behoorlijk uit zien; kijk maar eens naar Prime Cut met Lee Marvin
uberjason
Gister naar deze re-remake gekeken, en ik vond de film best meevallen. Ik had minder van deze versie verwacht, maar ze hebben de hoofdpersonages wat meer uitgediept, iets wat denk ik een hoop heeft meegeholpen. Carrie word wel aardig gespeelt door Chloe-Grace Moretz, al vind ik haar nog steeds veel te knap om zo'n muurbloempje te laten spelen. Het jammere is de manier waarop Carrie haar krachten gebruikt..veel gebarentaal en op het laatst gaat ze wel erg los..beetje over the top. Het eindstuk vond ik wel weer goed gedaan, en volgens mij was die ook meer getrouw naar het boek. Waar ik me het meest aan stoorde was het exacte copieeren van het script uit 1976..zelfs Piper Laurie's biecht tegen het einde van de originele film hebben ze letter voor letter overgenomen, en dat gaf mij het gevoel dat de script supervisor van Carrie 2013 niet heel veel op tafel heeft gegooit..ik kon op het laatst elke zin voorspellen..of dit nu juist het idee was, weet ik niet, maar het viel behoorlijk op.
Qua SFX was deze Carrie subliem. De score van Marco Beltrami viel een beetje tegen en de spanningsopbouw bij het schoolbal kon nog niet in de schaduw van het origineel staan. De welbekende emmer met bloed bleef maar vallen..ik telde zo'n 4 of 5 keer..dat was ook minder impact.
Voor een hervertelling in een modern jasje is Carrie goed geslaagd, maar dan moet de generatie van nu het origineel nooit gezien hebben ( of er sentimentele waarde aan hechten)
Mescalino
Tegen beter weten in toch maar de remake bekeken. Het origineel vind ik een klassieker dus ik had weinig hoop.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet teleurgesteld ben. Ik heb de hele film uitgekeken en nergens heb ik me gestoord. De film blijft redelijk trouw aan het origineel en wijkt wat betreft verhaal niet veel af. Het enige punt wat mij stoorde was Chloe als carrie. Hoewel ze een goede acteer prestatie neerzette vond ik haar niet zo overtuigend als sissy spacek en dan bedoel ik puur uiterlijk. Zoals uberjason het schreef ze is te knap om muurbloempje te zijn.
Er waren nog een paar andere kleingiheden die ik minder vond maar ik kom toch wel op zo'n 3,5 ster uit.
Veel beter als ik had verwacht.
Halcyon
Bijna shot-per-shot remake van De Palma's meesterwerk. De film is best vermakelijk, maar De Palma is overduidelijk de betere regisseur en Spacek de betere actrice. Ik ben wel blij dat ze die typische stijl van De Palma niet gekopieerd hebben, want dat zou pas echt een farce geweest zijn. Op zich lust ik wel een remake af en toe - of reimagining zoals dat tegenwoordig zo mooi heet - maar toch bekruipt mij het gevoel dat dit exemplaar nogal overbodig is. Net omdat deze versie zo weinig toevoegt aan het origineel, behalve dat de effecten misschien iets indrukwekkender ogen. Al met al ontbeert dit project toch een ziel.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Ik vind dit een goede remake. De originele was altijd al leuk, maar ik vind deze nieuwe versie ook echt goed geslaagd. De special effects zien er goed uit en in deze versie laten ze Carrie nog wat meer van haar kunstjes zien. Daar houd ik wel van. Ik vond Julianne Moore iets minder goed spelen. Terwijl ik altijd erg graag naar haar kijk. Hier was ze iets minder overtuigend. Misschien omdat ze een 'power' vrouw is en hier moest ze een 'labiel' type neerzetten. De jonge cast speelt ook goed en ik baal dat ik deze niet in de bios heb gezien, dan had die nog beter overgekomen. 4 sterren hoor!!!
MacHop
Afgaande op de vele negatieve reacties ben ik aan deze film begonnen met de nodige scepsis, maar dat bleek ongegrond. De film zit knap in elkaar en de special effects zijn erg mooi gemaakt. Ook de acteerprestaties vallen niet tegen en de film kijkt erg lekker weg. Ook de opbouw naar de climax is prima. Al met al een vermakelijke film en een meer dan geloofwaardige remake.
toetje1977
Hitgirl met echte superpowers!
Het origineel kende ik wel van naam, en ook de inhoud was mij enigszins bekend, maar heb ik nooit gekeken. Ik heb deze film dus redelijk onbevangen kunnen kijken en ik moet zeggen dat ik me het merendeel van de film redelijk vermaakt heb. Chloe Grace Moretz speelt prima en het verhaal kabbelt een beetje voort maar is nergens vervelend.
Het laatste half uur echter, gek genoeg het moment waar de hele film naar toe gewerkt wordt, stond me echter toch wel een beetje tegen. Ik vond de verandering van Carrie als persoon zo extreem dat ik het niet helemaal trok. Van lief, naïef, schattig meisje naar het kwaad zelve haast, enigszins spastisch vertolkt door Grace Moretz. Nu snap ik dat dit in feite de essentie van het verhaal is, er schuilt iets kwaads in haar, de duivel wellicht, maar het deed het niet echt voor mij . De visuals waren voor het grootste gedeelte goed gedaan de vertragingen bijvoorbeeld tijdens de crash op het einde maar soms waren ze tergend de stenenregen en het in elkaar klappen van het huis, vliegende Carrie....
Extra puntjes voor Chloe Grace Moretz, ik hoop dat we die wel vaker terug gaan zien want acteren kan ze. Portia Doubleday, die de rol van bad girl Chris Hargensen speelt, vond ik gek genoeg erg vaak lijken op Alyson Hannigan. Dat stoorde me wel want ik zag steeds Lilly uit How i met your mother en dat paste niet in deze film. Maar goed, dat ligt aan mij vermoedelijk dat ik dat zie
Vermakelijk, maar meer ook niet.
Devoo
Vrij goede remake van één van mijn favoriete films ooit. De originele Carrie staat in mijn top-10 dus ik kon niet anders dan deze ook eens een kans te geven. Het is me niet tegengevallen. Natuurlijk overtreft deze het origineel nooit. Het laatste halfuur van de originele versie is echt angstaanjagend en kruipt onder je huid, dit doet deze helemaal niet. Toch een aardige film.
mixmaster
kan het origineel niet overtreffen , de ijzingwekkende sfeer van het origineel kon ik in deze remake nergens voelen.
het is allemaal wel aardig gedaan maar geef mij het origineel maar hoor.
Emielb
lang verhaal
Helemaal mee eens. Ik moest een beetje huilen van binnen tijdens het kijken van de film, geen sfeer, geen schrikmomenten, geen tempowisselingen, echt inspiratieloos.
Redelijke remake, die echter niet kan tippen aan het origineel en verder ook niet echt wat nieuws te bieden heeft.
Regisseur Kimberly Peirce volgt soms vrij letterlijk het pad van voorganger De Palma, al is die laatste duidelijk de betere van de twee en dat zie je er op regiegebied ook wel vanaf. Chloë Moretz is een talentvolle actrice, maar als Carrie niet zo goed op haar plaats. Wat hier opvalt, is dat Carrie hier ook veel meer krachten lijkt te hebben dan in het origineel en die ook gebruikt. Hierdoor gaat de spanningsopbouw op een gegeven moment toch wel vrij snel verloren, wat ten koste gaat van de finale, die juist in het origineel zo sterk is.
Verder blijft het hier allemaal ook wat oppervlakkiger. Alleen Julianne Moore, die de moeder speelt, vond ik wel erg sterk. Al die religieuze teksten en die zelfkastijding, maken haar op sommige moment toch best creepy. Hoewel de spanning op het laatst dan wat verdwenen is, is het wel aardig spectaculair en kijkt het daardoor nog best aardig weg. Als remake had het nog wel wat eigentijdser gemogen, door de sociale netwerken bijvoorbeeld meer te betrekken bij het pestthema, dat op dit moment ook aardig actueel is.
Niet heel slecht, niet heel goed. Als remake niet geslaagd, als eigentijdse film, slecht gedeeltelijk. Als geheel is het echter wel iets beter dan ik van tevoren gedacht had.
erik1677
Zo slecht vond ik deze remake eigenlijk nog niet. Ik had al enig tijd het voor me uit gesteld om deze remake te gaan kijken, want het orgineel vind ik echt heel erg goed. En na de remakes van Nightmare on elmstreet, friday the 13th en hellraiser revelations (al is die laatste geen remake) zag ik hier weinig heil in.
Maar het schetst mijn verbazing dat ik deze best wel aardig goed vind.
Julianne Moore speelt voortreffelijk als de reli gekke moeder. Angstaanjagend goed zelfs. En Chloe Grace Moretz vind ik ook formdabel. Op de rest van de cast heb ik ook niks aan te merken en de sfeer is uitstekend getroffen.
Al hoop ik dat vele die het orgineel niet kennen die ook uit gaan checken , want die is uiteraard beter.
Een minpuntje vond ik wel, dat de climax op het schoolbal wel een beetje tam was.
Dat had natuurlijk vooral in deze tijd veel uitbundiger en smeriger gekunt.
Daarom wel een volle punt aftrek.
maar verder, niks te klagen.
Zwolle84
Na herziening nog een halve ster erbij: uitstekende remake die prima naast het origineel kan bestaan. Dat origineel heeft nog altijd m'n voorkeur vanwege de niet te evenaren magie en sfeer, maar de remake heeft toch zeker ook pluspunten, zoals de sterke cast, (uiteraard) gavere effecten, beter uitgewerkt plot en lekker extreme ontknoping. Van de hedendaagse remakes vind ik dit absoluut een van de betere.
Tarkus
Vond het een redelijk goede horror-thriller, al is het begin nogal traag en een beetje saai.
Het is pas in de tweede helft dat de film goed op gang komt en de meeste, bloederige, scènes te zien zijn.
De vertolkingen waren wel prima, zowel van de jonge als wat oudere, en bekendere, cast.
Misschien moet ik eens op zoek gaan naar het origineel en ze dan beiden eens bekijken, wellicht kan ik dan een nog beter oordeel vellen.
Maar slecht was dit zeker niet.
Perfectly clear
Middelmatige verfilming van het het Stephen King debuut uit 1974, het verhaal is naar mijn idee teveel veranderd naar de huidige tijd, liever zag ik een mooie verfilming met de huidige technieken in de oorspronkelijke tijd waarin het geschreven was, zonder die mobieltjes
Ebenezer Scrooge
Carrie werd vroeger gepest op school, nu is ze ook nog verkracht.
De verwachtingen waren hooggespannen, maar niet heus. Totaal niet scarrie. De humor is er vreemd genoeg ook helemaal uitgefilterd. Julianne Moore is een prima actrice maar wat mij betreft staat ze volledig in de schaduw van Piper Laurie. En die eindscene! Wat stond die Chloë Moretz allemaal raar met haar armen te zwaaien. Het leek Hans Klok wel. Die rare fratsen had Sissy Spacek niet nodig.
Kimberly, go to your closet and pray for forgiveness!
HorrorHoney
Ik vond het een goede film. Zoals anderen al zeiden waren de handgebaren op het einde een beetje overdreven, maar de film zelf is beter dan ik had verwacht. Geweldig acteerwerk van Chloe Moretz. Een dikke 3!
Vascago
Totaal overbodige remake. Slecht was ie niet eens, maar sfeer, spanning en acteerwerk zijn in het origineel toch een heel stuk sterker. Verder is dit bijne een shot voor shot remake. Kijk liever het origineel.
edje555
Heerlijk vermaak....
hou hier wel van...
de oude versie oke oke...
veel afro-pruiken.
Turbodevil
Het origineel heb ik niet gezien, dus geen vergelijk.
Leuke film om een keer gezien te hebben, meer niet.
Op een enkele moment na was de spanning niet te merken.
Grootste deel van de film was het redelijk rustig met haar krachten, en lijkt het een tienerfilm.
Aan het einde gaat ze los en lijkt ze net lid van X-men.
Serpicos
Fijn om deze remake van het toch wel meesterwerkje uit 1976 mee te pikken. Er wordt veel 'gekopieerd ', maar dat vormde geen probleem, met dank aan het verhaal dat ik natuurlijk wel gaaf blijf vinden en de (nieuwe) speciale effecten die goed uitpakken. Wel een paar punten van kritiek ;de figuranten deden echt flauw net zoals een paar actrices, Moretz speelt goed maar is ronduit te mooi voor deze rol en het idiote einde (

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Orphan
Horror / Thriller, 2009