Genre: Romantiek / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Notting Hill
"Can the most famous film star in the world fall for the man on the street?"
De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.
Anna Scott
Tony
Martin
Rufus the Thief
MoTh
ik ben heeeelemaal geen romantische komedie-liefhebber maar dit vind ik een suuuuper ontspannende toffe zachte plakfilm. tof! tof! tof! 4*
SuperSideSwipe
Hugh was top, en Roberts weer balle zoals altijd. Ben gewoon geen van van Roberts, Oceans twelve heeft ze ook al zo goed weten te verzieken.
Over het geheel een redelijk geslaagde romantische komedie, maar niets bijzonders.
3,5
Gwendoline
Hhhmmm ik weet niet hoor. Ik vind het wel een beetje anders maar het blijft echt weer zo'n Hugh Grant film. En ik heb net besloten dat ik Hugh Grant een beetje zat ben. Doe is wat nieuws Hugh! Word vakkevuller!
Starry Night
Best grappig. Hou ook niet zo van Hugh Grant, maar deze rol past hem als een handschoen. Ik ben trouwens ook niet zo weg van La Roberts, dus op zich wel grappig dat ik de film wel waarderen kan.
soom
Hugh Grant op zijn best. Rhys Ifans is als zijn abnormale huisgenoot supergrappig. Coole film, met een happy end: Allemaal al eens gezien, en toch, door het spel van Hugh en Julia, is het een mooie film.
djelle
Weer zo'n verschrikkelijk zeemzoet romantisch komedie'tje met de irritante Hugh Grant. Voorspelbaarder dan ooit, clichematiger kan niet, verfilmd volgends de standaardprocedure en een verhaaltje dat slapper is dan oma's nylonkousen.
0,5 voor af en toe wat leuke humor.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
0,5 voor af en toe wat leuke humor.
Godslastering.
Notting Hill is zo'n film waar je af en toe een bui voor hebt, en 'm dan in je DVD-speler kan stoppen en waar je dan kan genieten van het geweldige spel, de op en top Britse keurigheid, Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans, Tim McInnery, de muziek van Ronan Keating, de leuke finale, de prachtige scene met de interviews, de hilarische scene in het restaurant, de sfeervolle scene in de tuin, de klassieke scene met de persmuskieten, en ga zo nog maar even door. Een dikke 4*! Richard Curtis is de beste!
willum
Verrassend goede film eigenlijk, had ik niet gedacht. Ook een feest van herkenning voor mij. Het einde was helaas wel erg voorspelbaar en cliche, de rest van de film vondt ik erg geslaagd, goed gecast ook. Grappig om 'Capt. Darling' in een andere rol te zien. 4 sterren.
AHWA
Helemaal niet zo slecht of zoetsappig als ik had verwacht. Grappige oneliners zijn het sterkste punt van deze film en het duurde even voordat ik doorhad dat ik naar Capt. Darling zat te kijken, dat was een leuke herkenning. Maar ook Constable Goody van The Thin Blue Line heb ik voorbij zien komen.
Julia Roberts en Hugh Grant doen het niet onaardig. De film duurt me net echt iets te lang. 3,5*
LittleBox
Dat einde is zo erg; die vreselijk vastgebeitelde glimlach van Robert als ze achter die tafel zit zorgt er haast voor dat er iets naar het beeldscherm werd gegooid. Maar ja, dat is zo zonde voor de TV.
Eigenlijk hoort deze film in de categorie horror, als je het mij vraagt. Ik krijg er de verkeerd soort kriebels van.
Net als op school: een 1 voor de moeite.
Angrod_Pallanén
De glimlach van Roberts is beroemd, geprezen en gevreesd, dat doet niemand je na.
Doom
Ben nog altijd van mening dat bij die mooie glimlach de film had moeten eindigen, dan was het gevoel vele malen beter geweest dan het gemaakte einde...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Dat viel toch wel mee?? Trouwens vanmorgen de film herzien: fantastisch.
Doom
Dat viel toch wel mee?? Trouwens vanmorgen de film herzien: fantastisch.
Nou ja, ik had ook wel zo'n einde verwacht daar niet van. En ok, het vele malen keer beter is misschien dan overdreven maar ik denk werkelijk dat het leuker was geweest om te stoppen bij die beeldschone glimlach van Julia Roberts.
Maar ik vind het ook een zeer goede film hoor, de humor is gewoon geweldig in deze film. Net zoals het acteren overigens, heb enorm genoten.
Ga hem binnenkort ook nog eens herzien.
Ik heb hem ook herzien, en hij blijft erg goed. De film is niet alleen grappig maar werkt ook op emotioneel niveau, en is bovendien visueel ook erg interessant. De scene bijvoorbeeld waarin Grant door zijn straat loopt en er een heel jaar aan seizoenen aan hem voorbijtrekt is prachtig gedaan. De dvd bevat overigens een aantal erg grappige verwijderde scenes.
joan
mooie film echt hoeveel keer je hem ook bekijkt blijft gewoon goed !!!!
*Sanniiii*
Echt een superfilm!!
Heb hem gisteren gezien (na die paar andere keer) en hij blijft echt GOED!!
Het is een supergoed einde maar de film had ook kunne stoppen bij die glimlachen daar weet niet waarom
!
xenne
redelijk vermakelijk sprookje ... ik vond Grant & Roberts wel overtuigend in hun rol zitten, aangevuld met enkele leuke bijrollen oa van Ifans ... helaas was het laatste half uur er voor mij toch wat te veel aan, het werd langdradig, film begon zich in rare bochten te kronkelen om toch maar dat voorspelbare einde te serveren waar iedereen zat op te wachten, nl : ze leefden nog lang & gelukkig .... 2¾
Hi-Tek
Ik had hier ook een zoetsappig verhaaltje verwacht en had ook geen interesse in deze film tot mijn moeder vroeg of ik mee ging kijken.
Dit was gewoon zo'n lekker feel good movie en Julia Roberts zat gewoon goed in haar rol en Hugh Grant acteerde nog niet zo slecht.
De huisgenoot zorgen gewoon voor een aantal komische momenten waar ik echt om heb gelachen.
De film keek gewoon lekker weg met een aantal leuken grappen, geen meesterwerk mischien maar wel goed voor 3,5*
BlueSword
leuke en mooi romantische komedie.
zelf ben ik geen grote fan van dit soort films maar deze heb ik al een aantal keer bekeken.
aardig goed geacteerd en leuke cast.
PaasKiekes
Valt tegen. Ik moest beter weten want Julia Roberts speelt in deze film de hoofdrol. Ik kon ze in deze film niet zien. Vooral hare Grote mond. Kon haar amandelen tellen in hare mond
1*. omdat ik van humor hou.
hinie
romantische film!
de spanning tussen die 2!
heerlijk neergezet!
ronengel
Zo cliché als wat, maar het interesseert me weinig...het blijft namelijk een lief filmpje
olivier
'Tof' is inderdaad hét woord voor een uitermate originele prent in het vreselijke romantic-comedy-genre. Origineel en romantic comedy? Een uitermate zeldzame combinatie...
dekat
Dit is echt de beste film in zijn genre. De acteurs spelen hun rol allemaal uitstekend en de humor is top voor een romantische film te zijn. En of julia nu mooi is of niet acteren doet ze als de beste in deze film. Ik vind ze veel beter in deze film dan bijvoorbeeld in my best friends wedding of runaway bride.
hinie
En dat dat nummer ,,she,, kippevel krijg ik daar altijd van....
Thomas83
Leuke film. Een van de betere romantische komedies.
Hugh Grant doet het altijd goed in rollen van de wat sullige romanticus (al laat hij in Bridget Jones' Diary zien dat hij ook een eigenlijk tegenovergestelde rol aankan), en Julia Roberts is charmant en vind ik best aardig acteren.
Maar wie voor mij de show echt stal was Rhys Ifans als "Spikey". Hij speelt echt zo heerlijk een wat lomp, slonzig en vies typetje. Prachtig ook met dat zware accent erbij.
Echt een leuk komedie, waarbij je je niet zo snel zou moeten vervelen.
JJ_D
Trouwens vanmorgen de film herzien: fantastisch.
Laatst heb ik 'Notting Hill' zelf ook aan een nieuwe (kritische) kijkbeurt onderworpen, en ik kwam tot de conclusie dat hij een stuk minder grappig is dan ik aanvankelijk gedacht had. De grapjes zijn niet meer nieuw en de drive - die bij een eerste kijkbeurt zeker aanwezig was - was zoek. Toch blijft het een ontspannende film, zij het louter als entertainement.
2,75* / (3* toen ik hem eerst zag)
darkRomance
Ik heb deze film al zo vaak gezien dat ik 'Oh NEE' begin te roepen als ik merk dat hij alweer op televisie komt.
Maar ik heb deze film al zo vaak gezien omdat ik hem graag zie. Het zeemzoete, romantische filmpje bekoord mij nu eenmaal altijd
crewke
Deze film heeft me zo geraakt dat ik het mijn beste film allertijden vind. Hij toont zo mooi aan dat in liefde alles mogelijk is en dat het een mens echt tot het uiterste kan drijven om iemand te overtuigen hem/haar graag te zien.

Romantische klassieker 'Notting Hill' met Hugh Grant en Julia Roberts vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

'Notting Hill'-regisseur Roger Michell op 65-jarige leeftijd overleden

Netflix verwijdert onder meer 'American Gangster' en 'Inglourious Basterds'