• 9.374.485 stemmen

Met onder meer: Julia Roberts, Hugh Grant en Rhys Ifans

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 1 juli 1999

Plot Notting Hill

"Can the most famous film star in the world fall for the man on the street?"

De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.

avatar van starbright boy

Daar hebben wij een forumrubriekje voor: Link Daar kun je het de volgende keer vragen. Maar ik denk dat je Extreme Measures zoekt.

avatar van Janneke-van-Jip

Janneke-van-Jip

hey, super bedankt!!

avatar van Vera

Vera

Dit iz echt een romantische film!

Hugh Grant speelt weer heerlijk leuk en gek.

Mooie film ook. Humoristisch- romantisch heerlijk gewoon!

Van mij krijgt ie 5 ***!!

avatar van miak

miak

Dit is echt een leuke film... Het einde is een beetje voorspelbaar... Maar hij is wel grappig en leuk... 5

avatar van Alethio

Alethio

Dit is, in z'n genre, toch een van de beste, mooiste en grappigste films die ik ooit gezien heb. Spike is gewoon goddelijk.

avatar van ellen4556

ellen4556

Dit is echt een onwijse leuke film! Julia Roberts en Hugh Grand spelen deze film geweldig, meerdere kippenvel momenten!! Aanrader, ben meteen Roberts en Grand fan.

avatar van pjotr

pjotr

Laat ik dan maar niet gaan kijken...:)

avatar van empirekees

empirekees

ellen4556 schreef:

...ben meteen Roberts en Grand fan.

Als je fanmail gaat versturen verander dan ook even Grand in Grant.

Echt een mooie film.

vond hem zeer leuk !

avatar van bianca

bianca

Een van de meest romantische films die ik gezien heb.

avatar van mikey

mikey

Ik ken deze film, met die julia roberts, aarg!! Uitgezet na 30 minuten ergeren. geen beoordeling dus.

avatar van gNoLEm

gNoLEm

Eén van de beste romatische komedies die er is .. moet er wel bijzeggen dat dit zo'n beetje de enige rol is die Grand met enige overtuiging kan spelen.

avatar van michaeleo

michaeleo

gNoLEm schreef:

Dat kan ook gezegd worden over Julia Roberts. Laat haar een actrice spelen en ze is opeens (wel) erg geloofwaardig

Vond dit al met al best een aardige film, die naar het einde toe steeds leuker werd.

avatar van 11501150

Erg leuke en plezierige film. Het einde heeft een hoog "het leven is mooi" gehalte. Wel een beetje voorspelbaar, maar de ondertoon van de film is geweldig. Het leven IS mooi! 4*

Een van de beste romantische komedies ever!

avatar van tevelenco

tevelenco

een van de leukste comedies die ik heb gezien

met een prachtige rol van grant

en ook zijn huisgenoot spike was erg komisch

en dan ook nog voorzien van een prachtige soundtrack

echt een aanrader 4 *

avatar van Epitaph

Epitaph

Weet iemand waar dat shirt wat Spike in de film droeg met de text ''Fancy a Fuck'' te verkrygen is? Het is een erg leuke film ,

om met je vrouw naar te kyken.

avatar van Calimero

Calimero

Hele mooie film het is al lang geleden dat ik hem gezien heb maar ik moet nu nog lachen. En als ik die naam hoor dan geniet ik er nog steeds van.

avatar van E V

E V

Wel leuke, romantische komedie. Niks bijzonders verder.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dit vind ik echt dé romantische film. De film blijft geheel binnen zijn vermogen en is daarom perfect. Julia Roberts en Hugh Grant samen zijn echt geweldig. Het verhaal is leuk en gemakkelijk en juist dat maakt het voor mij echt geweldig.

Notting Hill is dan niet de meest geniale, maar voor mij wel de beste (ik blijf het herhalen) romantische film ooit....

avatar van sju

sju

Absluut geen slechte film, maar als je niet van romkoms houdt (zoals ik) kun je deze film links laten liggen. Trouwens minder grappig dann ik dacht ***1/2

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Flauw-->flauwer-->flauwst

Ik vind zowiezo Hugh grant geen goeie acteur.En van Julia Roberts heb ik ook nog niet veel goeie dingen gezien.Maar dit is echt het laagste van het laagste in het rom/kom genre

avatar van dave

dave

hele mooie ontroerende film

avatar van JustMe_nl

JustMe_nl

Mooie, leuke feelgood film. Door deze film ben ik fan geworden van Julia en een beetje van Hugh

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Prachtige romantische film, met een enorme feelgoodfactor erin, maar het brengt je helemaal in de "ik zal en moet nu naar Londen" sfeer. Zeer sterke rollen van Hugh en Julia.

avatar van mikoz

mikoz

Vroeger gezien met school , omdat we nog niet naar the mummy mochten

Vond er toen neit zo veel aan , na de film nu een paar jaar later weer gezien te hebben vond ik hem een stuk beter.

goed acteerwerk 4*

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Verschrikkelijk 2 vervelende acteurs bij elkaar....verder voorspelbaar & flauw 1,5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Normaal gesproken niet echt mijn ding, maar heb me al met al best geamuseerd met deze romantische komedie. Grant speelt een leuke rol en ook een aantal bijrollen zijn best geestig (de nichterige collega, de gestoorde buurman). De film doet alles precies volgens het boekje en is behoorlijk voorspelbaar, maar het heeft op zich best zijn charme. Het viel me in ieder geval niets tegen, dit.

Voordeel van de twijfel, kleine 3,5 sterren.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

In zijn genre een echte topper. Ik ben zelf niet zo dol op romantische comedies, maar deze mag er echt wel zijn.

Roberts doet het hier prima, wellicht omdat het neerzetten van een actrice dichter bij haar eigen leven ligt. Grant doet wat Grant het beste doet en de bijrollen zijn leuk opgevuld door goede britse acteurs. Rhys Ifans brak volledig terecht door met zijn rol.

Het verhaal is flinterdun, maar wordt goed over de film verdeeld. De muziek ondersteunt de sfeer prima. De typetjes zijn zeer herkenbaar (en dus ook voorspelbaar). Daarmee is het eigenlijk een standaard formule-film, maar op de een of andere manier haken de losse elementen perfect op elkaar in en is er sprake van de best mogelijke chemie. Wat maakt dat deze film boven andere in dit genre uitsteekt.

#ain't no sunshine when she's gone...#

avatar van Doom

Doom

Een erg mooie film met Julia Roberts en Hugh Grant. Vooral het begin van de film, het eerste uur zeg maar was geweldig. Zat zelfs al aan een 5 ster te denken, de humor was ongelovelijk goed, het acteren was briljant en het verhaal was interessant om te volgen.

Helaas zakte de film op het einde een beetje helemaal weg, het begon dus wat minder te worden dan het sterke begin. De scene tijdens de perconferentie was wel weer helemaal geweldig, alleen daar hadden ze de film moeten stoppen. Met die mooie glimlach van Julia Roberts. Helaas gingen ze door, trouwerij en zwanger zijn enzovoorts, dat vond ik dan weer net iets te ver gaan. Jammer.

Maar de film was gewoon geweldig, erg leuke humor en een mooi romantisch verhaal. Uiteraard maakt Julia Roberts een geweldige indruk, prachtvrouw.