• 9.377.538 stemmen

Met onder meer: Julia Roberts, Hugh Grant en Rhys Ifans

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 1 juli 1999

Plot Notting Hill

"Can the most famous film star in the world fall for the man on the street?"

De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Nothing Hill is een romantische komedie die regelmatig heel leuk wordt door allerlei randzaken. Meestal zijn de grappen niet al te moeilijk te vinden maar toch blijft de film erg leuk.

Het verhaal is natuurlijk zo ongeloofwaardig als de **** maar daar moet je bij dit soort films overheen kijken. Een van de betere in zijn genre.

De gegeven sterren staan al in deze post

avatar van Spring 04

Spring 04

wel een van de betere romantische komedies die ik heb gezien wel wat voorspelbaar, maar dat is niet altijd erg

4 *

avatar van Tun-89

Tun-89

Hele mooie Romantiesche komedie met twee leuke

acteurs Julia Roberts en Hugh Grant.

Wat is Julia Roberts toch een tóp Actrice zeg!

Hele relaxte film om te kijken, je verveelt je helemaal niet.

Er zit een mooi verhaal in vindt ik,

wat zich steeds opbouwd.

Veel humor, en grappige stukjes.

Heb érg gelachen, vooral om Spikey!

Mooie gepaste muziek ook trouwens.

Vind het altijd wel leuk als mensen engels praten in een film, klinkt zo leuk.

Ik vind het zeker een aanrader als je van

Romantiesche komedie houdt.

avatar van film_kaza

film_kaza

Vind het verhaal te simpel en de sfeer is net als bij Four Wedding And A Funeral om uit te kotsen. Typisch romantiek zonder leuke acteurs of nog goed verhaal ofzo.

Er waren maar een paar leuke grapjes en de 2 hoofdpersonen vond ik maar niks. Hugh Grant is soms een beetje leuk maar hij heeft nog in geen enkele film mij uit vrolijk weten te maken.

1,5

avatar van *eef

*eef

Leuke film, weer een beetje het standaard romantische-komedie; jongen ontmoet meisje, ze worden verliefd, kunnen niet bij elkaar zijn en natuurlijk komt alles weer goed.

avatar van Saldek

Saldek

Spring 04 schreef:

4 *

Ben het helemaal mee eens. Het is wat voorspelbaar, maar ja, dat zijn er zoveel, zoals de meeste actiefilms (al moet ik toegeven dat er tegenwoordig echt wel 'splitsing' gaande is). Dus is het nauwelijks zinvol te noemen om te beoordelen op cliche of niet. Deze film zit ook vol van die dingen. En toch is dit qua roman-komedie mijn fave der favorieten. Echt helemaal o.k. deze film. Een niet meest interessante film, maar voor de 'feel-good'-factor krijgt ie van mij vijf vette sterren.

avatar van anne J

anne J

Ik hou niet van dit soort films, maar Notting Hill is al jaren een favoriet van mij En ik heb een hele harde week achter de rug dus ik ga dit weekend helemaal ontspannen en ik heb vanochtend (I know) film gekeken. En toen dacht ik aan Notting Hill, want die had ik al wel in drie jaar niet meer gezien.

Ik blijf bij mijn rating, 4,5*

Het is gewoon een perfecte film, goede dosis komedie ook. Spike is geweldig bijvoorbeeld,

avatar van Maartenn

Maartenn

Ik ben ook absoluut geen fan van dit soort Romantisch Komedisch, veel te zoetsappig naar mijn mening. Maar op de een of andere manier vind ik deze romcom wel een erg leuke film! Waar dat precies aan ligt kan ik niet echt leggen, maar ik heb de film nu een keer of 3 gekeken op de televisie en iedere keer eindigd de film voor mij weer met een voldaan gevoel. Leuk acteerwerk van Hugh Grant en mvrouw Roberts met af en toe een goede vlaag Britse humor er doorheen!

Ik heb de film gisteren gezien en ik vind het een erg leuke romantische komedie. Veel gelachen om spikey ook.

En ik vind julia roberts één van de leuke actrices om naar te kijken, een lekkere feel-good movie

avatar van Inperfections

Inperfections

Leuk in zijn genre. Ik heb slechter gezien

avatar van kentukkie

kentukkie

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

kentukkie schreef:

te weinig sc-fi- suspense naar mijn mening

Dat ben ik het niet met je eens. Inderdaad is het een romantische komedie, maar het sci-fi element komt toch wel heeeeeeeeeeeeeeel erg naar voren op de filmset, wanneer hugh grant een hi-tec koptelefoon opzet.

avatar van Antina

Antina

Heerlijke film, ik heb hem met heel veel plezier gekeken. Echt een meidenfilm, dat wel; een echte feel-good movie!

avatar van starsailor

starsailor

Heerlijk romantische film met 2 heerlijke hoofdrolspelers. Fijn verhaal, lekkere muziek, echt om bij weg te dromen.

avatar van Saldek

Saldek

......leuk !

avatar van 606

vond het wel een redelijke film

leuk vanwege de komische tint erin

3,5 ster

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

SAAAAAAAAAAAAAAAIII

Veel te langdradig kon me totaal niet concentreren... Af en toe wel mooie stukken die de film moesten proberen te redden, maar in totaal een grote afknapper!

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Ik heb zo'n hekel aan Hugh Grant dat welke film dan ook waar hij in zit per definitie slechts 1 ster krijgt. Ik kan er ook niks aan doen, dat gehakkel-ik-speel- de-twijfelende-brit-en -ik-ben-onhandig-en-ik-flirt... ik word er helemaal dwaas van als ik dat zie.

avatar van Theatertje

Theatertje

Dit is een echte chickflick, een meidenfilm. Samen met mijn vriendinnen ben ik deze film gaan zien toen ie uitkwam in de bioscoop, en we hebben ons dol geamuseerd. De acteurs acteren over the top, maar dat is helemaal niet erg, want je verwacht van deze film geen vertolkingen zoals in een Shakespeare-verfilming. De beelden zijn mooi gefilmd en kleurrijk, wat het geheel ten goede komt. En natuurlijk de muziek is prachtig... Ik heb me onlangs de soundtrack aangeschaft, en het blijft mooi, zelfs 8 jaar na verschijnen. Maar, en dat vind ik jammer, Hugh Grant werkt op de zenuwen met zijn gestotter. 3.5 sterren.

avatar van lottetje

lottetje

Eindelijk heb ik deze film gezien. En ik vond hem helemaal super.

Hugh grant vind ik geweldig, hij speelt in iedere film precies dezelfde rol, maar die ene rol is helemaal top. en Julia Roberts was ook super als idool.

soms vond ik het een beetje langdradig.

avatar van Alina

Alina

Nothin Hill is een mooie film. Er is een klik tussen de hoofdrolspelers en dat is belangrijk. Hoewel ik Hugh Grant niet kan uitstaan, vond ik hem in deze film wel sympathiek. Mooi verhaal en goed uitgewerkt. 3,5*

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

heel romantisch..

2 super sterren bij elkaar in een film!!

gewoon prachtige film.

een 5.0

avatar van Jenn87

Jenn87

Leuk origineel verhaal, leuke acteurs en erg humoristisch!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

kentukkie schreef:

te weinig sc-fi- suspense naar mijn mening

het is ook geen science-fiction thriller, maar een romantische komedie...

avatar van ...Kroelie...

...Kroelie...

Heel romantisch, orgineel en humoristisch. Echt een prachtige film, kan hem niet vaak genoeg zien! 4.5*

avatar van pink_roosje

pink_roosje

een van de betere romantische komedies 3*

avatar van joeypotter

joeypotter

Ik heb erg genoten van Notting Hill. Meestal ben ik niet zo met romantische komedies maar deze is erg leuk....Het britse accent van de film spreekt me erg aan en ik vind de locaties ook bijzonder gekozen,

4.5 * van mijn kant.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Herzien. Wederom pure klasse, met topspel van Grant & Roberts, maar ook kleinere namen als Gina McKee, TimMcInnery, enz. En dat liedje She van Costello is fenomenaal...!!!!!

avatar van erikje22

erikje22

zeer leuke film, een van de beste 'engelse' komedies

avatar van Jan W

Jan W

Theatertje schreef:

Dit is een echte chickflick, een meidenfilm.

Huh? Als man geniet ik ook van deze film hoor

Prima film met die heerlijke engelse humor. Goede cast en met veel plezier gemaakt. De combinatie Grant en Roberts past wonderwel bij elkaar. Wat mij betreft nog iets beter dan Four Weddings (een andere chickflick favoriet.. )

Namens Hounds & Horses kan ik zeggen dat deze film in zijn genre een topper is, 4,0