• 9.379.780 stemmen

Western / Actie | 165 minuten

Genre: Western / Actie

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

IMDb beoordeling: 8,5 (1.860.713)

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Django Unchained

"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.

Django Freeman

Dr. King Schultz

Calvin J. Candie

Broomhilda von Shaft

Butch Pooch / Ace Speck

Mr. Stonesipher

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hangt enorm veel big word of mouth rond deze nieuwe Tarantino, zoals altijd bij zijn films. Ook omdat zijn fanboys groep zo groot is. Het aantal pagina's op moviemeter lijkt mij ook een hele slechte graadmeter. Ook is zoiets als Expendables nog veel fanboy gevoeliger, ook veel social media exposure, zelfs een Harmony Korine heeft dat nu.

avatar van Reinbo

Naomi Watts schreef:

Maar een eerste trailer? De (merk)naam Tarantino brengt natuurlijk bepaalde verwachtingen met zich mee en de eerste trailer is toch de eerste graadmeter om te bepalen voor jezelf of dit iets is wat je voor ogen had of niet. Lijkt me voor een Tarantino veel te gewoontjes. Ook kan een trailer een verkeerd beeld geven maar het lijkt me duidelijk dat een trailer haar publiek altijd probeert te triggeren.

Maar op Kill Bill na zijn QT's films filmtechniesch gezien toch altijd vrij gewoontjes.... En hier zal het ook heus uit zijn kenmerkend lange scenes met focus op de dialogen zijn. Dus vanuit dat perspectief snap ik de kritiek ook niet echt. Het is misschien enkel dat de trailer wat gewoontjes en minder een teaser is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat ben ik met je eens.

• 19685 berichten

Eerst eens zien wat Koolhoven zelf van zijn western bakt.

De titel is al niet bijster origineel, want dat is dezelfde als die van een vevolg op 'Appaloosa'(2008) geschreven door Robert B. Parker.

De plannen van Ed Harris voor het maken van een vervolg op Appaloosa schijnen nog niet van tafel te zijn.

Het lijkt mij ook geen must om een western overdreven "smerig" en duister te maken, zoals Koolhoven aanhaalde.

In het 'Spaghetti' subgenre werd dat vaak te ver doorgedreven.

Tarantino lijkt mij wel eigenwijs genoeg om lekker tegen die trend (zie o.a. de TV serie 'Deadwood' ) en verwachtingen in te gaan.

Bovendien heeft hij niet alleen ' Spaghetti' western favorieten, maar ook traditionelere Amerikaanse.

The Golden Stallion (1949) van B-western ster Roy Rogers is er zo een, die hij ooit noemde.

Wellicht wil hij ook van dat genre iets laten doorschemeren in zijn film.

Een duidelijk voorbeeld is de outfit die Jamie Foxx draagt in Django.

Die lijkt als twee druppels water op die van Michael Landon in de TV serie Bonanza.

Vooralsnog zie ik het niet duister in.

Drs. DAJA

Maar Tarantino heeft aangekondigd een spaghetti-western te willen maken, sterker zelfs van zijn laatste paar films is Inglourious Basterds qua script een spaghetti-western in disguise en Kill Bill Vol. II qua decoupage vrijwel een grote ode aan de spaghetti-western. Django Unchained (qua titel natuurlijk ook een grote referentie naar de spaghetti-western) zou zijn grote spaghetti-western moeten zijn. Wat Martin Koolhoven zegt; dat de film nog vrij weinig kenmerken heeft van een spaghetti-western (afgaande op de trailer) en meer een western-achtige ode van Tarantino aan zichzelf is (als ik dat zo mag samenvatten) is helemaal niet zo ver gezocht.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima trailer, voor mij niet iets om me zo druk om te maken. Bij 'Inglourious Basterds' gaf de 1e (leuke) trailer echt een vreselijk verkeerd beeld van de uiteindelijke (briljante) film zelf, dus ik oordeel nog niet. Wat ik wel zie is / lijkt een geweldige rol van DiCaprio (!).. wat ik verwacht is een rustig tempo á la Tarantino en een film waar het genre komedie niet misplaatst zal zijn.

Waar ik bang voor ben is Christoph Waltz.. ik hoop dat ik het mis heb, maar waarschijnlijk had hij het beter bij 'Inglourious Basterds' kunnen houden en had iemand anders hier misschien beter op zijn plaats geweest. Lijkt hetzelfde kunstje wat te zijn, maar misschien past het op komisch vlak.

avatar van RuudC

RuudC

Ik word eerlijk gezegd niet heel warm van de trailer. Misschien verandert dat richting de bioscooprelease, anders wacht ik wel tot die op tv komt.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Reinbo schreef:

Twee dingen vallen op. Het zou best wel eens kunnen dat ik een beetje Christoph Waltz moe raak (Zijn kunstje blijft steeds hetzelfde). En DiCaprio lijkt me ijzersterk in deze rol.

Dit viel mij ook op inderdaad, en ik vind Waltz ook totaal niet in een western passen met zijn accent.

Ik werd ook niet echt warm van deze trailer. maar ja het is nog maar de eerste, even afwachten wat er nog komen gaat.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Opnames zijn ook nog tot juli, kan dus goed zijn dat er nog belangrijke scènes geschoten moeten worden

Drs. DAJA schreef:

Maar Tarantino heeft aangekondigd een spaghetti-western te willen maken, Django Unchained[/i] (qua titel natuurlijk ook een grote referentie naar de spaghetti-western) zou zijn grote spaghetti-western moeten zijn.

Visueel is het dat in ieder geval niet.

Hoe het verhaal uitpakt moeten we afwachten.

Van enige Italo western-achtige muziek is ook nog niets te horen, maar dat kan eventueel nog veranderen.

Daar kun je weinig van zeggen op dit moment.

avatar van blackcat13

blackcat13

trailer maakt me gematigd enthousiast, ik heb zo het idee dat deze trailer wel een heel verkeerd beeld geeft van de film. Dat hoop ik althans. Dus weeg ik niet zwaar aan de trailer, wat ik wel weer zie is stijl, humor en hele mooie western beelden, het stadje en de omgevingen zien er erg gelikt uit. Ik kan niet wachten op de sterke dialogen die er ongetwijfeld gaan komen, de scene met Django en Waltz' personage aan die tafel waar ze in die saloon een biertje drinken, ik heb al hoge verwachtingen van die scene haha. Bij Inglorious Bastards vond ik de lange dialogen echt ijzersterk en keek ze allemaal met een grote grijns, zelden wordt ik zo goed entertained, echt mijn humor. Dus ja ik kijk er naar uit, en de trailer vertelt voorlopig dat er in ieder geval aandacht aan is besteedt (logisch). Oh en dat DiCaprio sowiezo cool is in deze film!

Brix schreef:

Visueel is het dat in ieder geval niet.

Hoe het verhaal uitpakt moeten we afwachten.

Daar kun je weinig van zeggen op dit moment.

Ik heb het natuurlijk ook enkel over wat de trailer doet vermoeden.

• 19685 berichten

Your guess is as good as mine

Drs. DAJA schreef:

Maar Tarantino heeft aangekondigd een spaghetti-western te willen maken,

Heeft ie dat echt zelf gezegd? Want hij zou beter moeten weten.

Meestal reppen onwetende media zulk soort onzin. Spaghetti western = Italiaanse western.

Dat wordt dit niet. Maar de titel; verwijst er wel naar, dus enig verwantschap had ik wel verwacht.

Filmpje1 schreef:

Huh?

avatar van trebremmit

trebremmit

Een Duitse premie jager met een Duits accent, nee dat past niet echt.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

trebremmit schreef:

Een Duitse premie jager met een Duits accent, nee dat pas niet echt.

Owh lol ik wist niet dat hij een Duitser speelde dan is het wel logies, desalniettemin vind ik hem na Inglorius Bastards wat irritant worden steeds het zelfde trucje.

Jesper187

17.1% van de tegenwoordige Amerikaanse bevolking is van Duitse komaf. Hoewel de Duitse immigranten destijds meer geconcentreerd zaten in het noorden, was het denk ik toch niet zo gek wanneer iemand in het zuiden met een Duits accent sprak, of überhaupt Duits sprak. Maar omdat je het waarschijnlijk amper in westerns tegenkomt, klinkt het een beetje raar, maar het was wel degelijk mogelijk.

avatar van RuudC

RuudC

Dan is het nog maar de vraag hoe hoog dat percentage was in het jaar waarin de film zich afspeelt. Dat kan goed een stuk lager (of hoger) gelegen hebben. Niet dat het uitmaakt hoor. Wat mij betreft maakt Tarentino alleen maar gebruik van Duitsers. Het zal me een worst wezen.

• 19685 berichten

In Koolhoven's geplande western 'Brimstone' krijgen we Hollanders in het "wilde westen" te zien (en horen)

(Volgens zijn zeggen)

Het was daar natuurlijk ook daadwerkelijk een ' smeltkroes' van nationaliteiten.

Lang niet iedereen beheerste de Engelse taal goed.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Wtf, die trailer...waar zijn de Spaghettiwestern-kenmerken!?

Wouter schreef:

Heeft ie dat echt zelf gezegd? Want hij zou beter moeten weten.

Zo heeft ie dat volgens mij gezegd, hij had het er zelfs nog over dat ie in Spanje en Italie wou draaien ivm de spaghetti-western authenticiteit. En tsja of je perse Italiaans moet zijn om een spaghetti-western te maken... Daar hebben we het al uitgebreid over gehad...

avatar van Wouter

Je zegt toch ook niet dat Pulp Fiction een poliziesco is? Of eurocrime? Waar denk je dat 'spaghetti' voor staat?

Delfts blauw komt uit Delft en Champagne uit Champagne. Anders is het iets anders.

Noem jij Unforgiven of High Plains Drifter spaghetti westerns?

Anyway, zo ver ik weet wilde Tarantino het zelfs geen western noemen, maar een southern. Dat hele verhaal over draaien in Spanje of Italië heb ik nooit gelezen.

Drs. DAJA

Nee maar Pulp Fiction lijkt ook niet op een poliziesco, het was volgens mij heel lang de bedoeling dat dit in veel opzichten op een spaghetti-western moest lijken en daarvoor wou ie zelfs naar Spanje/Italie. Die 'Southern' term heb ik idd ook langs horen komen.

Wouter schreef:

Een Engels ontbijt dat in Japan is gemaakt noem je toch ook nog steeds een Engels ontbijt? Hetzelfde geldt voor Gouda kaas en tig andere voorbeelden.

avatar van mrs A

mrs A

Oke, lijkt me wel wat! En kijk er ook naar uit DiCaprio eens in zo'n rol te zien!

Nee maar Pulp Fiction lijkt ook niet op een poliziesco,

Best wel, hoor.

Heb je een bron?

Die 'Southern' term heb ik idd ook langs horen komen.

Al direct toen ik hoorde dat ie en western ging maken. Nog voor de titel bekend werd.

avatar van bierbak

bierbak

Sorry als ik even een domme vraag stel, maar wat is een southern dan precies?

The Daily Telegraph schreef:

Tarantino is also planning a new genre, a form of spaghetti western set in America's Deep South which he calls "a southern".

"I want to explore something that really hasn't been done," he says. "I want to do movies that deal with America's horrible past with slavery and stuff but do them like spaghetti westerns, not like big issue movies. I want to do them like they're genre films, but they deal with everything that America has never dealt with because it's ashamed of it, and other countries don't really deal with because they don't feel they have the right to.

avatar van bierbak

bierbak

Ahzo, Tarantino vindt dus een nieuw genre uit. Interessant.