Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Django Unchained
"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."
Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Django Unchained (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Butch Pooch / Ace Speck
Mr. Stonesipher
Cora
pvl63
Tarantino's ode aan de Spaghetti-western is erg geslaagd. Christoph Waltz speelt de eigenaardige premiejager Docter Schultz erg overtuigend. Jamie Foxx is sterk als Django die zijn herwonnen vrijheid al snel gebruikt om wraak te nemen op oude kwelgeesten.
Zoals het een goede Tarantinofilm betaamd wordt slapstick met realiteit afgewisseld. Bloedspetters vliegen in het rond. De film vliegt zo voorbij, na afloop had ik niet de indruk 2,5 uur gezeten te hebben.
De bijrol van Jackson is erg sterk als onuitstaanbare huisneger. Di Caprio is solide als sadist. De film eindigt met een ode aan de Zwarte Lucky Luke die de witte racisten een lesje leert.
Mooie onderhoudende film!
cantforgetyou
- 1956 berichten
Een hele goede film. Klein nadeel is de lange speelduur. Had van mij echt wel wat korter gemogen, maar verder lekker veel bloederige schietpartijen. Niet dat ik daar in 'real life' van houdt, maar in zo'n film past het gewoon heel goed. Flink over the top allemaal. Jamie Foxx speelt erg overtuigend, maar Christoph Waltz steelt de show.
polletjepiekhaar
Leuke vermakelijke film, Quentin op zijn best!
lekker over the top.
Het stukje met de KKK was hilarisch, ik zie niks zie jij wat? hahaha
Topfilm
Nomak
een uitermate matig Death Proof
Ik heb net nog eens het bericht gelezen waar je het hebt over exploitation in it's purest form.
Persoonlijk vind ik die film bij het beste horen wat Tarantino heeft gemaakt.
Naomi Watts
Persoonlijk vind ik die film bij het beste horen wat Tarantino heeft gemaakt.
Klopt, blijf gemengde gevoelens hebben. Eerste helft is uitermate sterk maar het tweede deel vind ik dan weer matig. Misschien dat ik dan wel één van de moeilijkst te beoordelen film vindt.
misterfool
Uiteraard, maar dat betekent nog niet dat elke film over slavernij per se een zwaar moralistisch drama hoeft te zijn. Bovendien laat deze film ook zien dat de slavernij zeer wreed was.
Majoor Landzaat
Jongens slavernij is gewoon schandalig.
Wie beweerd er iets anders dan?
qwertzu
Jemig wat baalde ik gisteravond 2 uur en een kwartier gekeken naar een werkelijk prachtige film....en dan opeens, gebeurd er me toch een onzin! Jemig eeuwig zonde dat iemand een film zo weet te verknallen(letterlijk verknallen)!! Hij was mooi integer en gewoon super goed todat dat bloedbad waarbij Waltz doodgeschoten werd, snapte ineens helemaal niets meer van de film. Hij moest diCaprio een hand geven en begint dan ineens in een huis vol gewapende mannen te schieten, sloeg echt helemaal nergens op en was voor de film ook echt niet nodig!! Tot die tijd was hij echt spannend en ik wilde echt graag weten hoe het verder zou gaan. Vanaf dat moment was voor mij de film verprutst, het is dat mijn man toch even het einde wilde kijken, anders had ik hem versneld afgespeeld! Erg jammer dat ze de film zo om zeep geholpen hebben, heb toch nog 3* gegeven, maar dat is puur omdat ik tot die achterlijke scene de film zo mooi vond, gewoon een 4,5* in mijn ogen, helaas!!
samslam
Dat gaat om eergevoel.
Maar over het algemeen volg ik je mening wel, tot het einde van de onderhandelingen is dit een topfilm, maar dan was het verhaal op, kwam de vaststelling dat er tot dan toe te weinig over the top geweld in de film zat, en moest het dan maar gecompenseerd worden.
Precies!
dekschrobber
3,5* beslist niet meer.
Misschien komt het dat ik niet helemaal van dit genre houdt. Het enerzijds 'waarheidsgetrouw' over willen komen en tegelijk lachwekkend willen zijn. Zoals met de sherrif, of kussens KKK, de blauwe outfit, ik vond het zelf een opgezochte/ overdreven humor. Maar goed, dat is mijn mening. Ik kon er niet om lachen.
Wat mij een betreft prima speelduur, leuke film, maar niet geweldig. Één van de eerste scenes in het donker in het bos, vanwaar al die lichten? Zodat ze kunnen filmen? Is dat anno 2013?
Keuze van muziek kon ik verder waarderen. Rol van diCaprio was mijns inziens niet bijzonder speciaal.
timbo_
Eindelijk. Django Unchained. Het heeft even geduurd, maar nu heb ik dan ook de allerlaatste Oscarkandidaat gezien. Na het fantastische Inglourious Bastards waren de verwachtingen voor Django groot. Daarom ondanks het cijfer toch een heel klein beetje teleurgesteld. Django Unchained voelt namelijk vooral aan als een herhaling van dat eerdere meesterwerk. Dat begint al met Christoph Walt die praktisch dezelfde rol speelt als in Inglourious Bastards.
Met dien verstande dat Django die memorabele Waltz scenes die Inglourious Bastards wel bevatte miste. Vooral dialoogtechnisch is de film simpelweg minder sterk. Dat wordt nog wel goedgemaakt door de geweldige rollen van het trio Christoph Waltz, Jamie Foxx en de absolute topper Samuel L. Jackson, maar het kan toch niet verbloemen dat Django Unchained ondanks het puike acteerwerk, een aantal bijzonder geslaagde actiescènes, de heerlijke soundtrack en uitstekende cinematografie in alles net iets minder blijkt dan Inglourious Bastards.
DjFrankie
Humor, en leuke dialogen, had echter wel wat ingekort kunnen worden.
Dat gaat om eergevoel.
Wat jij en qwertzu dus zeggen slaat totaal nergens op. In Inglourious Bastards was de eindscène in de bioscoop ook zo ontzettend over the top, het hoort toch gewoon bij de film en de stijl ervan? Die scène was zo vet en maakte de film gewoon. Je wist toch ook dat je dat wel kon verwachten. En bijna 2 punten aftrekken voor één scène vind ik echt een banale actie, sorry.
qwertzu
Niet voor één scene maar omdat de film dan een volkomen misser wordt! En omdat dat in een andere film gedaan is hoef ik het toch niet mooi te vinden?
En jij roept dat het bij de film en de stijl ervan hoort, nou dat vind ik dus totaal niet! Daarom was ineens de film voor mij een grote flop! Kwam uit het niets en voegde totaal niets toe, was absurdistisch en onnodig! En jij vind dat soort scenes blijkbaar "vet" maar ik vond het onnodig en totaal niet passen bij de film En om dan meteen te roepen dat mijn mening en die van samslam nergens op slaat...... ooit gehoord van vrijheid van menings uiting, dat betekent dat iedereen zijn/haar mening mag hebben of jij het nou met die mening eens bent of niet!
Nieksnut
qwertzu: had je al eerder Tarantino gekeken? Het is namelijk wel typisch Tarantino: personages die er nogal strikte en typische principes op na houden en daardoor onvoorspelbaar, onvoorstelbaar en tegelijkertijd voorspelbaar zijn (je zag van mijlenver aankomen dat Schultz de hand van Candy niet ging schudden immers). De personages zijn echte characters (in Kierkegaardse zin van het woord) en geen realistische persoonlijkheden. Daar moet je van houden. Ikzelf kan daar des te meer van genieten, trots boven verstand, principes boven pragmatisme en Tarantino kan daar dan heerlijk chaotische situaties mee creëren. Ook was ik blij dat de film een cliché 'underdog wins all'-einde kende. Ik heb genoten, die 165 minuten zijn voorbij gevlogen. Goede soundtrack ook, hoewel ik van Tarantino iets beter ben gewend.
lol.
disneystore
Zoals Nieksnut zegt, qwertzu. Dat jij die mening hebt maakt me niet uit, maar dat zoiets ging komen was echt helemaal te verwachten. Wat jij dan kan doen is de film op DVD kopen, en dan, vlak voordat Schultz de hand van DiCaprio moet schudden op "stop" drukken, in de cinema gaat dat natuurlijk niet, dan hoop ik jou hier spoedig terug te zien reageren met een 4,5 en je complimenten voor deze supergoede Tarantino film.
FilmProduction
Ik heb laatst een bioscoopbon gekregen voor mijn verjaardag en ik zit een beetje te twijfelen of ik naar Django Unchained moet gaan of toch (als hij nog draait) naar Skyfall, wil iemand die ze beiden heeft gezien me even advies geven?
disneystore
Ik zou Django gaan zien, die is beter dan Skyfall, hoewel Skyfall ook best leuk is, maar die komt trouwens toch op DVD en bluray binnen 2 weken, dus denk ik dat ze die al niet meer draaien.
stfuympos
I count six shot's nigger
I count two guns nigger
Enough said.
Skyfall is veel beter.
axel1966
Skyfall is veel beter.
Skyfall is goed! Maar beter dan Django,laat me niet lachen!
Ik vind ook raar dat je een bond film gaat vergelijken met een western!

Netflix brengt westernklassieker 'Django Unchained' van Quentin Tarantino terug in het aanbod

'Django Unchained' keert terug naar Netflix: 'Alles klopt, echt briljant'

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Alom geprezen western 'Django Unchained' van Quentin Tarantino vanavond (1 juli) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

Reservoir Dogs
Misdaad / Drama, 1992
premie jagertexasheldslavernijplantationmaatschappijvriendschapvriendenwraakrivaliteitreddenschietpartijracismedangerkindnessdentistdjangoslave tradepost-credits sceneodd coupleblack slaveagreement deadly19e eeuwchattanoogagermancotton plantationplantation ownerold west western1850smississippi