Deep Blue Sea (1999)
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J
Releasedatum: 28 oktober 1999
Plot Deep Blue Sea
"Bigger. Smarter. Faster. Meaner."
Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...
- Trailer (YouTube)
- Deep Blue Sea (MusicMeter)
Carter Blake
Brenda Kerns
Boat Captain
Helicopter Pilot
mikoz
zwak verhaal en de personages konden me niet echt boeien ..
dan toch nog 3* omdat ik witte haaien en haaien in het algemeen toch wel fantastisch vind.
maar valt uiteraard in het niet bij jaws ( deel 1 dan )
CAPIpsv
Film is niks mis mee, inderdaad geen erg goed verhaal.
Wel scenes bij waar je even van schrikt.
een 2,5*
movielauxje
Beste film over haaien, maar ik heb wel Jaws nog niet gezien, en dat ben ik niet meteen van plan.
sash!
Mocht je jaws gezien hebben, zou je deze niet de beste haaienfilm vinden, maar deep blue see is zeker niet slecht
Nieke
Deze kan ik blijven kijken. Ja, de haaien zijn soms (ontzettend) nep. Ja, het acteerwerk is soms maar ditje datje. Ja, weer het concept van 'tien kleine negertjes'.
Maar kijk naar die haaien! Ik durf te wedden dat negen van de tien mensen denken dat alle haaien ongelooflijk nep zijn, terwijl er 'echte' shots tussen zitten. Thomas Jane (nu al Tom Jane) heeft dan ook zelf tussen de haaien gezwommen om echte beelden te krijgen.
Grom grauw en knap: 4* (ik ben gewoon voor beestenfilms...)
Machiavelli
Verhaal is dunnetjes ten gunste van de actie/spanning. Ik zag in de extra's dat er veel van de karakteropbouw aan het begin van de film is weggelaten om de vaart er in te houden. En dat vind ik geslaagd. Puntje van je stoel film, maar dan niet om na te denken.
Dead01
- 1977 stemmen
Slechte film.
Haaien zijn niet goed gedaan vind ik,als je er documentairers over ziet tegenover hier.Verhaal is vrij saai.
Acteerwerk was tussen de 2.Dat Samuel L. Jackson hier in wou mee spelen snap ik niet goed,zo een goede acteur in zo een slechte film.
Had er meer van verwacht.
1.5sterren
Fragglo
Ik zag de film een paar jaar geleden (was toen 11 of 12), toen was ik eigenlijk alleen naar de film aan het kijken omdat er haaien in voorkwamen en dat spannend vond. Verder vind ik het niet zo geweldige film. 2*
CAPIpsv
Film is niks mis mee, inderdaad geen erg goed verhaal.
Wel scenes bij waar je even van schrikt.
een 2,5*
kom toch terug op mijn becijfering, heb weer eens gezien, en heb te overhaast conclusies getrokken.
Een 1,5# meer ook niet
SuperSideSwipe
Het probleem met deze film voor mij is dat ik haaien niet eng vind. Hierdoor vond ik Jaws ook wat minder dan menig ander.
Opzich is het best een lekkere actiefilm, en LL Cool J is altijd wel grappig in films.
Maar de monster kon me niet boeien, dus de film is ook niet helemaal geslaagd.
3,0
soom
er zitten wel schrikmomenten in, bijvoorbeeld op het moment dat die vogel wegvliegt, schrok ik me echt kapot jongens....!
de haaien zien er beter uit dan in Jaws.
Stephan
de haaien zien er beter uit dan in Jaws.
Maar de film is 10x k#t....
Van 2.0 naar 5? Of wilde je een statement maken...
Fredo Corleone
Ben ik de enige die vind dat de haai uit Jaws (1975) er beter uit ziet dan de haaien uit Deep Blue Sea?
Stephan
Nee... De haai uit Jaws 'lijkt' er goed uit te zien...
Toen Jaws uitkwam durfden de mensen de zee niet meer in omdat ze de haai uit Jaws hoofdzakelijk NIET zagen.
Maar de CGI uit DBS is ook maatje pink.
djelle
Ik zie niet in waarom de haaien uit DBS er slecht uitzagen. Ze kwamen voor mij overtuigend echt over...
koiboy
het zijn net tekenfilm haaien. maar ondanks dat vond ik hem wel spannend.
djelle
Tekenfilmhaaien?? Ik had echt niet dat idee...
Dead01
- 1977 stemmen
het zijn net tekenfilm haaien. maar ondanks dat vond ik hem wel spannend.
idd slechte haaien maar spannend????
vraag me af waar in de film,je ziet echt alles aankomen
vraag me af waar in de film,je ziet echt alles aankomen
soom
een statement? nee, ik vond dat ik een goede film te weinig sterren had gegeven. Hij is echt wel okee.
jaspertje3
Leuke film!
Natuurlijk zie je dat de haaien niet echt zijn, en de film biedt niet echt dingen die we nog niet eerder hebben gezien. Maar het tempo blijft er goed in, wat de film erg vermakelijk maakt. Ook leuke rol van de kok LL Cool J.
De plotselinge dood van Samuel L. Jackson was ook vet ! Echt nooit zien aankomen
Leuke film dus voor een avondje met vrienden, 3,5 ster
Youri
Wat een fake film. Nog slechter dan alle vervolgen op de klassiekr JAWS. Het wordt tijd dat er een reggiseur komt met een orgineler script.
Dylan Blanker
Deze film haalt het niet bij Jaws (deel 1), maar ik vind deze film tot nu toe wel de beste haaienfilm na Jaws (deel 1). De film blijft van begin tot eind spannend, en op sommige momenten enorm spannend met overwachte, angstige en afschrikwekkende wendingen. De film is ook goed gefilmd (mooie camerabewegingen door het ondergelopen labratorium), met redelijk goed acteerwerk, en het tempo blijft er goed in. Ook een leuke rol van de kok LL Cool J. Echt een film om na 10 uur s' avonds te bekijken. *** en een half (3,5).
Zeker de moeite waard!
Dylan.
SmuttWars
Zijn er na Jaws 1 dan mooie haaienfilms gemaakt dan? Deze is wel te doen! **,5
Doom
Goede film, met toch best wel harde beelden voor een actie/thriller film.
Deep Blue Sea begint interessant, vind het persoonlijk altijd wel leuk om te zien hoe men 'iets' gaat onderzoeken. Om dan ook nog eens te zien dat een haai helemaal 'los' slaat bij zo'n onderzoek vond ik geweldig.
De film kende meerdere goede scenes waarin je de haai z'n werk ziet doen om zijn vrijheid te krijgen. Bijvoorbeeld de scene waarin 'Russell Franklin' wordt opgegeten. Geweldig, ook erg onverwachts.
Helaas kende deze film ook zijn minpunten. Bijvoorbeeld dat de haaien aanvallen er niet altijd even mooi uit zagen. Vond het af en toe iets te duidelijk computer werk en dat stoorde me best wel. Ook vond ik de rol van die kok erg overbodig en storend, met zijn geloof. Het bidden voordat je kopje ondergaat enzovoort.
De acteer prestaties waren verder best wel in orde, vooral viel het werk van Samuel L. Jackson weer eens op en de voor mij nog onbekende Saffron Burrows.
Turkeyloverz
Ik keek deze film alleen omdat ik Training day al gezien had en ik verwachtte eigenlijk niet veel.Ik vond het nergens spannend of leuk worden, vanaf het begin boeide het me niet.Je ziet alles aankomen en het verhaal sloeg echt nergens op.Ik vond de haaien prachtig maar jammer dat ze er zo ''nep'' uitzagen.Beelden onder water waren ook prachtig..De acteurs probeerden er echt nog iets van te maken, maar dat ging niet..
Dylan Blanker
Ik had nog een opmerking over deze film, namelijk dat de haaien en de haaienaanvallen er best wel nep uitzagen, en dat is echt een minpunt van de film. En best wel jammer, want voor de rest was de film behoorlijk goed en vermakelijk.

Deep Blue Sea 3
2020

Deep Blue Sea 2
2018

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Saw

Breakdown
Actie / Thriller, 1997

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006
shark attackschepselwetenschapperhaaikiller shark genetic engineeringanimal horrorunderwater facility