Deep Blue Sea (1999)
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J
Releasedatum: 28 oktober 1999
Plot Deep Blue Sea
"Bigger. Smarter. Faster. Meaner."
Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...
- Trailer (YouTube)
- Deep Blue Sea (MusicMeter)
Carter Blake
Brenda Kerns
Boat Captain
Helicopter Pilot
Jordy
Het uitgangspunt is te belachelijk voor woorden, en sommige special effects zijn een beetje nep, maar verder vond ik het een erg vermakelijke film. Een paar zeer spannende scenes, en een erg leuke rol voor LL Cool J zorgen er voor dat de film boven de standaard rampenfilms uitstijgt. 3 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Ik had wel gedacht dat Sam L. Jackson het langer uit zou houden.
neo
coole film,die helaas na een goed begin ff op gang moet komen,maar daarna komt er ook wel vaart in.de haaien zien er wel mooi uit,maar je ziet ercht zo dat ze uit de computer komen.ll cool j heeft een leuke rol.de film is ook spannend en bevat goeie schrikeffecten
Obiwannes
Vond er echt niets aan! Slechte film,, en megaslechte special effects. De acteurs hebben er ook maar niets van gebakken in deze film. 1*.
vliegtuig13
Een van de spannende films die ik ooit heb gezien !!!! Mooie soundtrack, en mooie special effects. Je verveelt je echt geen moment, heel wat anders dan Jaws maar wel heel spannend en leuk ! I LOVED IT !
Blindfold
Ik ben een soort smurf in taalgebruik, dus je moet niet echt veel logica in mijn vergelijkingen zoeken.
Blindfold
Hij gebruikt wel telkens smurf op de plaats waar andere woorden zouden moeten staan, dus in dat opzicht is het wel vergelijkbaar.
Jerome-B
Dacht in eerste instantie een slap aftreksel van Jaws te krijgen, maar dat viel me erg mee gelukkig. De film was spannend, met goede schrikmomenten en er werd redelijk goed geacteerd. Verder zagen de special effects er over het algemeen best mooi uit! En zo belachelijk is het verhaal nou ook weer niet. 3,5 sterren.
petey
- 1901 berichten
maximus
Het verhaal steld niks voor, sp.. effecten
zijn wel aardig in deze film
GerwinF
Hey moet die spoiler van samuel jackson er niet eens uit? Een van de enige verassende momenten uit de film.
BoordAppel
Best een dom verhaal en een goed aantal neppe special fx vooral die ene
als jackson aan zn eind komt maar toch nog wel aan te zien.
Tonyvdb
Het meisje dat volgens IMDB Girl#2 is (Sabrina Geerinckx)
, heeft nog in mijn klas gezeten in BRugge !!
Dom wicht dat ze was maar ze mocht er wel wezen, fysionomischerwijze dan natuurlijk
darkcity
Ik vind dit persoonlijk een erg goede film, ben ook wel een waterspektakel-freak en hou van o.a ook The Abyss en dat scheelt een hoop. De Special fx zijn niet altijd even mooi en het verhaal is ook niet geweldig, maar de de spanning en muziek zijn zo mooi.
Ik weet dat er mensen zijn die dit een slechte film vinden, maar ik vind het een toppertje !
gimli f
Van dit soort films maken ze er te veel. Ze zijn hersenloos en niets bijzonders. Het zijn "veertig-in-een-dozijn" films, als je het mij vraagt.
Dat die Harlin helemaal vanuit Finland naar Hollywood is gekomen om dit soort films te maken...
Zou er een soort school zijn in de States, zo eentje waar je leert hoe je de meest simplistische, karakterloze actie-films in elkaar kunt flansen? Eenheidsworsten.
Zo eentje, waar nieuwbakken regisseurs vandaan komen die allemaal op precies dezelfde wijze zijn geschoold in het produceren van dit soort onzin?
Zo eentje waar les een begint met:
Men neme ongeveer 4 tot 5 mensen. Zowel mannnen als vrouwen. Natuurlijk een donkere persoon erbij. Allemaal jong, slim en superlekker. "Het moet natuurlijk echt overkomen, he?"
Verder neme men een script, waarin een soort afvalrace is verwerkt. Slechts een of twee personen mogen de race uitlopen...
Gaat u maar door.
BS
jammer van de slechte reactie, ik vind het namelijk wel een best goed film.
Ben het wel eens met de kritieken over de special effects, die hadden beter verwerkt kunnen worden.Het verhaal is ook niet erg orgineel.
Toch vind ik het mooi om de karakters zien groeien namete de film duurt.Vind de film wel erg spannend en er wordt goed in geacteerd.
Veertig-in- een-dozijn?Beetje wel ja,toch vind ik hem wel leuk om af en toe te kijken ivm de lekkere actie.
3,5 ster.
Herald
Tijdens de tweede keer kijken viel het me ineens op dat de heren hun wetsuits tot hun nek dicht hadden, maar Saffron Burrows een wetsuit met decolleté had. Jaja zelfs als je in een onderwatercomplex gevangen zit en wordt aangevallen door genetisch gemanipuleerde haaien moet je er sexy uitzien
Bandit
Kijk, natuurlijk moest ik ook meteen aan "Jaws" denken, maar dat niveau haalt "Deep Blue Sea" nergens, ik heb me best vermaakt.
LL steelt de show.
Tompie
Al bij al is dit toch een vrij inspiratieloze fromule film. Een beetje alien meet jaws maar van een zwak niveau. Het is gewoon wachten tot zowa iedereen dood zal zijn. Er wordt netjes voor gezorgd dat iedereen die iets op zijne kerfstok heeft binnen het verhaal er aan gaat, zo dat enkel de echte good guys overleven en er geen enkele morele vraag dient gesteld te worden, pff Voor mij veel te clichématig, en slechts een sterreke waard

Deep Blue Sea 3
2020

Deep Blue Sea 2
2018

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Saw

Breakdown
Actie / Thriller, 1997

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006
shark attackschepselwetenschapperhaaikiller shark genetic engineeringanimal horrorunderwater facility