• 9.376.876 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J

Releasedatum: 28 oktober 1999

Plot Deep Blue Sea

"Bigger. Smarter. Faster. Meaner."

Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...

Carter Blake

Brenda Kerns

Boat Captain

Helicopter Pilot

'Het' inziet!

Gelukkig kunnen de meesten dit niet inzien.

avatar van Doom

Doom

Zwaar kinderachtig om altijd meteen weer te gaan muggenziften over verkeerd Nederlands. Vreemd genoeg ook elke keer als het over Jaws gaat.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Ik zie dat niet zo als verkeerd Nederlands. 'Het' is dan 'het feit dat Jaws saai is'. Ik ben zo'n muggenzifter, maar ik zie hier niets fouts aan.

mikey

Het ging me eigenlijk over het feit dat je de waarheid in pacht hebt. En dat bij Jaws ( ) nota bene! Ps ik zou wel -dit- ervan hebben gemaakt. Dat klinkt iets gematigder

avatar van Doom

Doom

Dan zal ik het wel verkeerd hebben. Mijn excuses.

In mijn ogen blijft Jaws een afschuwelijke langdradige film zonder enige interessante gebeurtenissen en/of dialogen. Deep Blue Sea mag er dan wel een stuk minder uit zien en een stuk minder serieus overkomen, echter het is wel vermaak. Iets wat ik nooit van Jaws zal kunnen zeggen.

mikey

Jaws: De dialogen zijn juist heel sterk, en alleen al de openingsscene is geniaal. Tuurlijk is deep blue sea entertainment. En je weet maar nooit: misschien vind je Jaws in de toekomst wel geweldig. Sorry voor het hoge off-topic gehalte.

avatar van Montorsi

Montorsi

supersimpel filmpje, het standaardverhaaltje van de bloeddorstige moordenaar die de hoofdpersonen 1 voor 1 afmaakt is weer eens van stal gehaald. Uiteraard overleven er 2 mensen het.. Kop maar in, 1.5*

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een blubber film, verkeerde casting ook wat mankeert die highlander look-a-like van een Jane... Alleen die kok is te doen. Verhaal is weer abominabel. Effects op sommige stukken na gaan dan nog wel. Een wederom de fout zoals in elke slechte film, totaal ongeloofwaardige emoties.

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Je moet deze film niet met Jaws vergelijken, dat kan helemaal niet. Op zich is het best een aardige film ik geef er dan ook 3 sterren voor. Maar als je gaat vergelijken met Jaws uit 1975 dan valt alles over haaien tegen. Dat moet je dus niet doen.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. weer zo iemand die denkt om jaws in te halen. zo nep zijn deze haaien

avatar van RJR

RJR

Deep Blue Sea valt niet te vergelijken met Jaws, alleen omdat de laatste veel beter is...

Maar goed, Deep Blue Sea was gewoon zo'n film die je in de bioscoop kijkt en de dag daarna alweer vergeten bent dat je de film ooit gezien hebt.

2, 5 *

was best wel leuk maar jaws is 100x beter

avatar van Muzikant

Muzikant

Lekkere haaienactie

avatar van katoheyvaert

katoheyvaert

Deze film kan je inderdaad niet vergelijken met Jaws !! Deze film is gewoon veel beter !!

Deze drie haaien die zo slim zijn geworden door die achterbakse dokteres..

En dan een voor een alle hoofdpersonages wil vermoorden op gruwelijke wijze !

En ten slotte blijven er maar twee over !!

Deze film is het echt waart .. Met veel plezier gun ik deze film vijf sterren !!

avatar van Nixon17

Nixon17

Haaien zien er wel leuk uit maar voor de rest is het idd wel beetje "heb ik al ergens anders gezien" gevoel. 3* dat dan nog wel

avatar van cheris

cheris

Ik vond dit zeker een goeie en leuke film. Ik hoor (bijna) iedereen deze film met jaws vergelijken. maar ik vind dat je dat niet kan doen..Zitten teveel verschillen in om een vergelijking te maken.

Ik heb me zeer vermaakt met deze film, tuurlijk waren er ook minder goeie stukjes, maar al met al een leuke film..

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Dit was meer een aktie / thriller / horror, Jaws was toch meer Horror / Avontuur?? 4* voor dit vermakelijke filmpje van een goeie regisseur, en de mooie muziek van Trevor.

avatar van Nis

Nis

Fijne film hoor, kijkt lekker weg, behoorlijk spannend en een aantal goede schrikeffecten.

Ik vond sommige haaienacties ietwat over the top, ik verwacht dit ik ook altijd bij films met een dergelijk plot.

Ik heb genoten van deze film, zeker weten.

avatar van hel1

hel1

nee, niet wat ik verwachtte. de beelden zijn ook te onecht wat bij mij toch wel een groot deel van de spanning weghaalt. ook het verhaal en de acteurs zijn niet overweldigend.

avatar van Falkor

Falkor

Ik vind deze film enger dan Jaws eigenlijk.

Naar Jaws kan ik beter kijken. ( niet echt zo eng ).

maar ik moet zeggen dat ik Jaws veel beter vind dan Deep Blue Sea.

avatar van R_D_C

R_D_C

waarom vinden er zoveel deep blue sea slecht?

ik vind het juist 1 van de betere haaienfilms.

oke soms waren de effecten iets minder maar om hem zo af te kraken.

ik weet nog goed dat ik op sommige momenten in de cinema echt wle geschrokken was hoor.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Ik vind dit nog de beste haaie film

avatar van by_the_way

by_the_way

Je hebt Jaws zeker nog niet gezien?

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Voor sommige mensen is Jaws te oud en doen ze het met deze. Zelf vind ik dat de acteurs en de regisseurs het niet slecht hebben aangepakt. Beter dan die Shark Attack troep enz.

avatar van Wassup !

Wassup !

Slater schreef:

, je hebt helemaal gelijk.

avatar van Wassup !

Wassup !

Middelmatige film, maar die effecten zagen bij momenten niet uit. Simpele haaienfilm meer niet. 2** .

avatar van veron35

veron35

jaws was veel beter.

avatar van joostie

joostie

*** hij had wel wat schrik momenten

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond wel spannende film. En gruwelijk vies.had niet verwacht wat met jackson gebeurde. maar toch 3 sterren Het einde was slecht

avatar van saw1991

saw1991

wel ik vond hem echt super als je de special effects weg doet is hij echt gewoon geweldig alé, ik vond de effecten nog meevallen kheb al slechter gezien

ik geef hem gewoon een vijf

omdat ik toenvan haaien ben beginnen houden

5*****