• 9.377.028 stemmen

Ted (2012)

Komedie / Fantasy | 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Geregisseerd door: Seth MacFarlane

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Ted

"Ted is coming."

John laat een kerstwonder uitkomen door zijn enige vriend in zijn leven tot leven te wekken: zijn teddybeer. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn grove, en zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Meer van verwacht, verder wel oke filmpje

avatar van darthconner

darthconner

tattoobob schreef:

Grappige film,mij iets te zoetsappig...jammer.

Verder leuke en grappige scenes...wel allemaal een beetje voorspelbaar hoor

Ik twijfel tussen 3.5 en 4 sterren,ik begin met 3.5 misschien verhoog ik hem later nog.

Ik heb volledig hetzelfde probleem. Is 'Ted' een 3,5 of 4 waard? Sommige scènes waren echt schitterend, terwijl anderen weer wat tegenvielen. Momenteel ook een 3,5. Kan zijn dat ik een 4 geef na een herziening.

avatar van nickyb100

nickyb100

De eerste woorden van ted in de film laat mij meteen denken aan stem van brian griffin(niet storend). +3 Mila Kunis

avatar van Barry83

Barry83

Hoge verwachtingen, achteraf een flinke tegenvaller voor mij

Vond de film saai, was blij dat deze afgelopen was en humor was erg flauw. Leuk voor tussendoor misschien maar meer ook niet.

avatar van Spetie

Een leuke film, al waren de verwachtingen na het zien van de trailer misschien wel iets te hoog.

Op de een of andere manier had ik Ted een stuk grover verwacht. Natuurlijk zitten er wel enkele van dat soort brutale stukjes in, maar in grote lijnen blijft het allemaal redelijk braaf en binnen de lijntjes. Vooral het nogal clichématige einde viel wat tegen.

Er zijn gelukkig wel voldoende pluspunten. Ted zelf is zeker wel grappig en zijn oneliners komen leuk uit de hoek, al is niet elke opmerking even geslaagd. Ook die verwijzingen van Ted zelf naar films en series uit de jaren zeventig en tachtig zijn leuk, waarbij de rol van Flash Gordon erg leuk in het verhaal verwerkt wordt.

Ted is in ieder geval vermakelijk en het idee is best origineel te noemen. Het had op momenten nog wel wat scherper gekund, maar amusant is het wel en gezien het succes van Ted, is MacFarlane in ieder geval in zijn opzet geslaagd.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Mijn verwachtingen waren juist heel laag. Viel me érg mee en ik heb echt een paar keer hard moeten lachen.

avatar van INCTRL

INCTRL

Wat een flop zeg. Dit soort humor valt misschien goed in the USA (zie imdb ratings) maar is zo achterhaald in Nederland. Wij lachen niet meer over grappen met een waterpijp en homograppen. En vooral niet als dit eindeloos herhaalt wordt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nee, Nederlanders houden erg van verfijnde humor .

avatar van INCTRL

INCTRL

Eminem8Milefreak schreef:

Is deze wat een goede film? Of te South Park achtig?

Southpark is uniek en is een tekenfilm. Ted kan je niet met Southpark vergelijken. Lord of the Rings komt nog meer in de buurt van Southpark dan die humorloze onzin in Ted.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Naomi Watts schreef:

Nee, Nederlanders houden erg van verfijnde humor .

Dat zegt 'ie niet.

INCTRL schreef:

Wij lachen om irritante Brabanders die constant "Jonguh" roepen en domme, onverstaanbare dingen uitkramen

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Spreek voor jezelf graag.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardig op momenten maar te vaak maar matig.

Ook lang niet zo gedurfd als ik verwacht had op basis van de trailer. Ted heeft zijn edgy momentjes maar stelt te vaak ronduit teleur. Ook spijtig dat McFarlane er weer tal van onnodige subplotjes in stopt. Kunis is zoals altijd weer zo overbodig als wat, vervelende verschijning ook en ook die andere vervelende verschijning Ribisi was overbodig. Had het maar bij een sidekick concept gehouden met Wahlberg en MacFarlane.

Ted vervalt al snel weer in een plichtmatige komedie met de nodige narratieve elementen. Drama en romantiek vallen vrij out of place, net als het gros van de grappen. Al zitten er wel wat aardige vondsten is maar helaas te veel een hit or miss geval. Wat grover, geen Kunis en wat minimalistischer zou wonderen doen. Geef de film door zijn concept en aardige momenten nog wel een minimale voldoende.

avatar van rep_robert

Praat in zi'n algemeenheid natuurlijk, net zoals INCTRL voor ons bepaald dat wij(Nederlanders) niet meer kunnen lachen om Ted, ook al scoort de film goed.

avatar van danuz

danuz

Ben het grotensdeels wel met Naomi eens. Voor mij was de film vooral leuk wanneer er op de 'bromans' geconcentreerd wordt, de rest is toch meer bijzaak voelt het.

avatar van KingJ

KingJ

aardige film, leuk uitgewerkt concept

viel een beetje tegen bij mijn hoge verwachtingen, het verhaal is dunnetjes en de humor is wisselend, echter toch ook wel hilarische momenten (ik denk aan bijvoorbeeld poep-opruimen en Garfield), heb af en toe in een deuk gelegen

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

@rep_robert

Dat had ik in de gaten, maar bedankt voor je uitleg Maar jij associeert de 'Nederlandse humor' (in hoeverre dat bestaat) vooral met New Kids? Hmm, is nou niet het eerste wat mij te binnen schiet.

avatar van rep_robert

Zijn wel films die miljoenen mensen trekken, dus dat is wel het eerste dat in mij opkomt ja. Welke Nederlandse komedies doen dat na? Daarnaast gaat het natuurlijk om de opmerking dat Amerikanen achterlopen qua humor en dat wij Nederlanders een betere smaak hebben. Dan is New Kids natuurlijk het logische weerwoord

avatar van Theunissen

Even iets totaal anders, moesten jullie bij het zien van deze film ook steeds denken aan

"Ted Bundy". Zal waarschijnlijk aan de titel van de film gelegen hebben

avatar van Z1ppo

Z1ppo

TED had af en toe zijn grappige momenten maar was te langdradig af en toe vond het dan ook niet een top film

Had misschien iets te hoge verwachtingen er van..

2.5 vind ik een goede cijfer hiervoor

avatar van Waku

Waku

Leuke en makkelijk wegkijkende komedie over vloekende , zuipende en rokende teddybeer.

Had hem eigenlijk we hilarischer verwacht maar waarschijnlijk was het verwachtingspatroon te hoog. Verder leuke verwijzingen naar de begin jaren 80 ( clip Tiffany en de film Flash Gordon).

Film die niet verveelt. Leuk tussendoortje.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Matige film. Het verhaal is erg voorspelbaar en een tikkie zoetsappig. Er zitten wel wat grappige momenten in, vooral de wat grovere humor was wel leuk, maar ik heb eigenlijk nergens hard om kunnen lachen. Beetje een tegenvaller dus. 2,5 ster

avatar van specialized

specialized

Voorspelbaar en op een paar dingen na niet echt grappig.

avatar van tattoobob

tattoobob

Theunissen schreef:

"Ted Bundy". Zal waarschijnlijk aan de titel van de film gelegen hebben

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Everybody needs a best friend

Prachtige komedie, ik kreeg er niet genoeg van en heb er van de eerste tot laatste minuut van gehouden. Beetje sprookjesachtig en beetje TV-komedieserie (ALF). Niks aan te merken op de film. De animatie van Ted en zijn (on)volwassen grapjes zijn erg leuk. De vriendschap die moet wijken voor een vaste liefdesrelatie is meeslepend hoewel het helemaal geen verrassing is waar alles naartoe gaat. Ook die onzin met Sam "Flash Gordon" Jones en Nora Jones kon ik wel smaken. En ook Ryan Reynolds kwam nog eens als gay voorbijwandelen hoewel ik de man niet in de credits zag staan. Dat van die teddybeerfetisjisten leek me een beetje geforceerd maar Ribisi maakte veel goed met zijn dansnummertje op Tiffany's "I Think we're alone now". Ben ervan overtuigd dat die ook bij een tweede of derde keer niet zal tegenvallen. Ted slaagt volkomen in wat het wil zijn.

Hahaha.. denk dat je deze film het beste in kunt gaan zonder er ook maar iets van te weten, zoals ik. Dan zit je in het begin best wel te kijken van wtf!!

De film is in zn algemeenheid, zowel qua verhaaltje, karakters als grappen zeker niet helemaal geslaagd. Genoeg flauwigheden en mislukte humor om er helemaal kapot van te zijn. Maar Ted zelf is echt te grappig en een heerlijk personage. Regelmatig in een deuk gelegen.

Ook die vechtpartij was echt geniaal, hahaha. Vooruit 3,5*

avatar van Davezelf

Davezelf

Mijn zoon van 13 vond hem erg leuk. Thema van Alf (20 jaar geleden) werd nog even dunnetjes doorgelicht. Geen bijster originele onderbroekenlol en tot op de seconde voorspelbaar. De leeftijdkeuring vind ik scherp, maar met 16+ hadden ze denk ik weing kijkers gehad. Leuk om met je vrienden (12 - 16jr) te gaan bekijken.

avatar van Wernertje

Wernertje

De film had van mij een hoge waardering gekregen als het niet een standaard cliché verhaal had. Het zoetsappige verhaal over de keuze tussen twee vrienden en een geliefde wat natuurlijk weer eindigt in een happy end heeft. Dit concept hebben wij natuurlijk al vaker gezien.

Ted is goed geanimeerd en zijn grove humor is zeker om te lachen, een beetje jammer dat er af en toe wat Adam Sandler humor in zat, zoals de overdreven reactie van de drie zaken mannen in het restaurant met de scheet en de Tom Skerrit grapjes.

Wel de moeite waard, maar eens gezien en daar blijft het ook bij.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Heerlijke humor!

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik had echt naar deze film uitgekeken, maar de verwachtingen zijn niet uitgekomen.

Helaas was deze film van het begin tot het eind voorspelbaar, zoals zoveel Amerikaanse komedies. De flauwe humor begon me echt te vervelen.

Er waren een paar grappen in waar ik wel om kon lachen, maar dat was het dan ook.

Helaas kom ik niet verder dan een *2.0