• 9.377.055 stemmen

Ted (2012)

Komedie / Fantasy | 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Geregisseerd door: Seth MacFarlane

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Ted

"Ted is coming."

John laat een kerstwonder uitkomen door zijn enige vriend in zijn leven tot leven te wekken: zijn teddybeer. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn grove, en zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden.

avatar van shrink

shrink

Onderhoudende film, maar hier had veel meer ingezeten. Ging met een dubbel gevoel naar bed. TED is super gemaakt, maar het verhaal (vooral de ontvoering) is matig.

avatar van Kondoro

Kondoro

Dacht eerst " Een pratende teddybeer . WTF? " maar toch best wel leuk!

Komt er miss nog een Ted 2?

avatar van MizKriz

MizKriz

Ik heb goed gelachen met de film.

Ik hoorde wel zo'n identieke stem van Peter Griffin in Ted.

Het cliche van "er was eens" en "en ze leefde nog lang en gelukkig" mochten ze voor mijn part eraf gelaten hebben. Maar in het algemeen is dit wel een totale grappige film. Ik dacht in het begin dat dit zo'n Chucky na-aap film ging zijn, maar dit is geen thriller, dit is humor, hoewel Chucky ook wel humor brengt.

Ding is wel, je moet voor de humor van Seth MacFarlane zijn om dit echt goed te vinden. Echt wel grappige humor.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Bij vlagen hilarisch al komt de grappenmachine ala Family Guy niet helemaal lekker op gang. Wahlberg laat zien dat hij ook dit soort rollen makkelijk wegspeelt. De cgi van de beer is wel heel erg goed trouwens en met een leuke bijrol van Ribisi. Leuke, voorspelbare maar toch zeker vermakelijke film.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Toch wel aardig vermaakt met de platte humor.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Leuk!

Een must see voor de trouwe Family Guy kijker, waar ik mezelf toch toe mag rekenen. Seth MacFarlane mag dan overkomen als een vreselijke gladjanus, met zijn humor is weinig mis. Ted is niet veel meer dan een live action kloon van zijn series (al is Ted zelf natuurlijk geanimeerd), maar daarin is hij dan ook prima geslaagd.

Hoofdpersoon Ted is een fijne mix van Peter en Brian Griffin, met een vleugje Stewie. Grofgebekt en banaal als Peter, maar met de intelligentie en karakterfouten van Brian. Mila ("Meg") Kunis als de female lead is een logische keuze. Verder passeren een heleboel minor Family Guy karakters de revue. Enkel de keuze voor Mark Wahlberg blijft een eigenaardige, al speelt hij zeker niet onverdienstelijk.

Het verhaaltje is uiteraard ridicuul (een teddybeer die tot leven komt), maar het past goed bij MacFarlane's humor. Enkel tegen het einde wordt de film onnodig moralistisch (een fake sterfscène), waardoor een top notering in rook opging. Niettemin een kleine smet op een verder goede komedie.

avatar van Daniël44

Daniël44

Eerst leek de film me eerlijk gezegd wat kinderachtig, maar het bleek gewoon een leuke en grappige film te zijn. Seth MacFarlane heeft namelijk altijd zeer goede humor. Ook was het goed geacteerd door Mark Wahlberg en Mila Kunis. Ik heb er aardig van genoten!

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Ted vond ik leuk. Goede grappen, geinige stem en gewoon een aardig verhaal. Geen tranen over je wangen van het lachen, maar prima vermaak. Wahlberg had ik hier zelf nooit in verwacht (eerder een Jonah Hill of iemand uit die hele club), maar is weinig op aan te merken. Kunis idem, al past deze rol ook wel prima bij haar. Kinderachtig vond ik het eigenlijk nooit, enkel die melodramatische plotwending op het einde vond ik een beetje jammer. En ik ben ook heel erg benieuwd wat deel II moet worden. Met een levende teddybeer twee keer hetzelfde trucje uithalen word denk ik moeilijk.

avatar van AC1

AC1

Het einde leek wel een climax uit een actiefilm en plaatste een domper op de vreugde maar voor de rest is het verrassend genoeg een prima komedie.

avatar van witboek

witboek

Grappig, maar veel gevloek voor een beer

avatar van masterton

masterton

Leuke film, zou daar een Lilly putter in die beer zitten ,want er zit zeker iemand in hoor, misschien Arnold uit de jaren 80!!

avatar van DeaQoN

DeaQoN

masterton schreef:

Seth McFarlane’s ‘Ted’ Reveals its Motion-Capture Technique - screencrush.com

avatar van mikey

mikey

#omg de sat night fever grap is regelrecht uit Airplane! Maar dan ongrappig.

Toch wel een enkele leuke grap en cameos.

avatar van kevinverwijst

kevinverwijst

Gisteren avond op tv! daarom reageer ik even. De eerste keer toen ik Ted zag was het hilarisch! super film en grappig, ben ook fan van Family Guy. Maar gisteren toen ik Ted voor de tweede keer zag heb ik heb na een uur afgezet. Vond hem helemaal niet meer zo leuk en grappig dat had ik met A Millions ways to Die in the West ook. Eerste keer super leuk maar bij de tweede keer kon ik niet wachten tot die afgelopen was. Weet niet of andere mensen dit ook hadden en omdat ik Ted nog niet beoordeeld had na de eerste keer toen ik hem zag geef ik hem nu maar **2 sterren helaas.

Aardig plat bij tijd en wijlen, typisch Amerikaans..

Dat gezegd, als je dat voor lief neemt is de film niet onaardig.

Twee en een halve ster.

avatar van THiZ-iZ-MaDNeSS

THiZ-iZ-MaDNeSS

Ik vind Family Guy geweldig dus ik had veel verwachtingen voor deze film. Misschien teveel want viel uiteindelijk tegen. Paar grappige momenten maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van masterton

masterton

[quote]DeaQoN schreef:

Seth McFarlane’s ‘Ted’ Reveals its Motion-Capture Technique - screencrush.com[ Ik wist dat echt niet hoor, dus bedankt voor de info. Zeker het moment wanneer ze ruzie hadden, en die teddybeer de hele gang doorvloog was leuk gemaakt!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een van de leukste komedies die ik in jaren heb gezien!

Bij het begin kon ik al gelijk opmaken dat Mark Wahlberg iets over zijn jeugd wilde weggeven en het is ook overduidelijk dat hij op die leeftijd een teddybeer heeft gekregen, en wenste dat die ook daadwerkelijk tot leven zou komen. In real life zou dat niet gaan uiteraard en daarom zou Wahlberg als alternatief zich gecast hebben in de film Ted, als pseudoniem John, waar de wens wel daadwerkelijk uitkomt en zou hij ook wel eens met de gedachte rondgelopen hebben van hoe het nou zou zijn als zijn lievelingsbeer met hem opgroeide? Mark en Rogan besloten het zoete sprookjesgedeelte ook maar weg te laten...

Ted is vrijwel de coolste teddybeer ooit die op de bonnefooi, met de inmiddels 35 jarige John opgroeid en er het voorbeeld van heeft, en die voorbeeld is nou niet bepaald denderend, want John die zuipt en blowt maar wat door het leven en zit ook vol met lekkere vunzige humor, waar de twee zich behoorlijk in kunnen vinden. Dit ook tot nodige frustratie van John's vrouw Loridie hier ook erg leuk wordt neergezet door Mila Kunis, die inmiddels al een kantoorbaantje heeft en een stuk volwassenner is. Dit veroorzaakt ook een bijna zeer ingewikkelde driehoeksverhouding; Lori hamert er maar op los dat John een keer volwassen moet worden, John moet uiteindelijk kiezen tussen zijn vrouw en zijn lievelingsbeer, die hij inmiddels al veel langer kent dan zijn vrouw, en ondertussen gaat Ted ook steeds verder de wijde wereld in met misschien nog fatalere gevolgen, en komen we er achter dat Ted nog veel asocialer, oversekster, arroganter en losbandiger is dan zijn bezitter, en vooral zijn gladheid maakt het tot een nog ongeleidere projectiel. Hoe lang zouden ze dit nog volhouden?

Dat zal je zelf zien in deze heerlijke prent waarbij Ted je continu weer weet te verrassen, shockeren en krom laat liggen van het lachen. Ook hoe John op den duur op zijn klunzige manier de boel recht probeert te houden, en dan valt Ted ook nog in de smaak van een obsessieve vader en zoon die hem wel willen kopen...

En ik ging echt helemaal stuk bij die scene met die Chinese buurman. Man man man!

Ja, puberale humor kan altijd nog wel leuk zijn als het goed getimed en geplaatst is, en zelfs nog hartverwarmend, want uiteindelijk "leefde ze lang en gelukkig"

Zeer leuk en zeker niet voor serieuze en politiek correcte mensen besteed. Ik kijk al uit naar deel 2, waar helaas Mila niet in meedoet.

avatar van Film Pegasus

Gooi de ingrediënten van Family Guy bij elkaar en maak het klaar volgens een recept van een doorsnee Hollywood romcom en je hebt Ted. Een film met veel potentie en grappen op papier. Helaas werkt het niet allemaal. Niet dat de grappen zo slecht zijn, maar het is nergens verrassend. Zoals de verteller het in het begin zegt: "No matter how big a splash you make in this world, whether you're a Corey Feldman, Frankie Muniz, Justin Bieber or a talking Teddy Bear, eventually nobody gives a shit.". En dat had ik ook snel met Ted. Het feit dat hij een teddybeer is kan je geen anderhalf uur volhouden zonder er meer mee te doen. Zonder al dat gevloek zou het zelfs een Disneyfilm kunnen zijn.

Ted heeft wel z'n momenten en is niet slecht. Maar het wordt ook nooit meer dan dat. Wahlberg en Kunis acteren één van de vele projecten. Begrijpelijk dat Kunis niet meedoet in deel 2. Tenzij er genoeg geld op tafel ligt zeker?

avatar van davert89

davert89

Een van de leukere komedies die ik de laatste tijd heb gezien. Regelmatig hardop moeten lachen; prima vermaak dus!

avatar van firepotatoe

firepotatoe

De meeste films krijgen van mij minimaal een 3. Maar dit vond ik echt helemaal niks.

* 2

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

platte humor van begin tot einde. Het is mij een wonder hoe een acteur als Wahlberg zich voor zo'n kutfilm heeft laten strikken. En voor hen die dachten dat dit wel een leuke familiefilm zou kunnen zijn voor op zondag, vergeet het maar de humor is grof en totaal niet geschikt voor kinderen. De film zelf is bijna nooit grappig. Heb maar weinig zin om naar Ted 2 te kijken. 2 sterren maar eigenlijk is dat nog te veel.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

zag dat ik nog niet eens gestemd had.

Leuke film maar niet echt super. Ted wordt wel prima ingesproken door MacFarlane.

Mede hierdoor de 3* sterren.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Leuke film met goed acteerwerk en een grappig verhaal gekoppeld aan

vele hilarische scenes. Mijn lachspieren hebben in ieder geval overuren

gemaakt.

Ik ben een tevreden filmkijker, tot en met. 4 verdiende sterren van mijn

kant voor Ted (2012).

avatar van Jaarme

Jaarme

Prima

avatar van Panta Rei

Panta Rei

Even naar gekeken, maar toch maar afgezet. Is niet mijn soort humor.

Hoewel ik vond dat die beer best goed kon acteren.

avatar van panax

panax

leuke film,

ik had er geen hoge verwachting van maar dat viel me heel erg mee

ted speelde heel goed !!

de rest van de cast was ook leuk,zeker flash gordon !!

naar mijn gevoel vond ik de film in de tweede helft beter !!

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Het uitermate grappige uitgangspunt is ongeveer halverwege de film wel uitgewerkt, en omdat noch John noch Ted verder eigenlijk een echt interessant personage is en er ook niet veel pakkende plotontwikkelingen plaatsvinden kakt de film een beetje in en voelt het geheel vanaf dan aan als "little more than an excuse to watch a toy bear say and do outrageous things", zoals James Berardinelli stelt. Vanwege diverse toch wel erg leuke grappen (Wahlberg die een rijtje typische white trash-meisjesnamen afratelt!) en cameo's (Ted Danson, Ryan Reynolds, de briljante Giovanni Ribisi voor de televisie) uiteindelijk toch een dikke voldoende, maar wat er nog voor Ted 2 over kan blijven is mij een raadsel.

avatar van ILDIB

ILDIB

gewoon grappig. Tikkie te lang dat wel.

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Wahlberg is voor mij de nieuwe adam sandler, jezus wat irritant.