• 9.374.749 stemmen

Ted (2012)

Komedie / Fantasy | 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Geregisseerd door: Seth MacFarlane

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Ted

"Ted is coming."

John laat een kerstwonder uitkomen door zijn enige vriend in zijn leven tot leven te wekken: zijn teddybeer. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn grove, en zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

MacFarlane weet ze wel te kiezen, zeg; Mila Kunis, Laura Vandervoort, Jessica Stroup, Melissa Ordway;alsof ik zelf bij de casting betrokken was.

't Is een aardig regiedebuut, met zo'n beetje alle humoristische taferelen die Family Guy al tien jaar gaande zo populair maakt; ongepaste 9/11 grappen, ellenlange (kip)gevechten, eigenaardige karakters (Ted's baas ), herhalende gags, eindeloze referenties en een waslijst aan cameo's. Dat allemaal gestrekt over een anderhalf uur dat onverwachts toch een zoet einde kreeg. Had toch iets anders verwacht, 't was allemaal toch vrij braaf uiteindelijk om echt bij te blijven.

avatar van Zeus.

Zeus.

Krap aan een 6. Had van te voren toch wel enigszins hoge verwachten gezien Seth MacFarlane aan het roer stond. Kon die hoge verwachtingen uiteindelijk niet geheel waarmaken. Uiteraard zitten er enkele goede, gevatte humoristische momenten in, maar ze zitten er te weinig in om 't echt een hele sterke komedie te maken.

De gevatte humor zoals die bij Family Guy voorkomt, komt hier toch in mindere mate voor helaas. Het einde had van mij ook niet zo zoetsappig gehoeven. Had 't stukken sterker en orgineler gevonden als de film tien minuten eerder geëindigd was (voor degene die hem gezien hebben, weten wel waarom).

Op voorhand dus de verwachting dat dit een van de betere komedies van 2012 zou worden, maar aan die verwachting heeft die vooralsnog niet voldaan.

avatar van Number23

Number23

'My daughter better still be alive you sick son of a bitch.'

Met gemak de beste komedie van het jaar tot nu toe. Is ook niet moeilijk als de humor hetzelfde is als in een serie waar je helemaal fan van bent.

Family Guy is super vanwege het feit dat het nooit echt ergens over gaat, maar dat er per aflevering wel een handjevol 'celebs' afgezeken worden. Zo ook in deze film.

Ook de humor is identiek, met harde grappen over gevoelige onderwerpen. Vooral 9/11 wordt er gretig bijgehaald.

Mark Wahlberg zal nooit mijn favoriete acteur worden, maar wederom laat hij zien dat hij een comedy met gemak kan dragen en Mila Kunis blijft een heerlijke meid met die grote kijkers en die mooie stem. MacFarlane als Ted steelt natuurlijk de show en er komen ook een paar andere 'buddies' langs: Patrick Stewart als narrator (Avery Bullock in American Dad!) en Patrick Warburton (Joe Swanson in Family Guy).

Heb mezlf kapotgelachen

avatar van NERD

NERD

Als toch wel fan van Family Guy kan ik alleen maar zeggen dat dit een ongelovelijke k*tfilm is. Uiteraard zijn dit soort films niet gericht op baanbrekend camerawerk, maar naast grappen ontbrak het in deze film ook compleet aan redelijke shots. Leek soms wel amateurwerk.

In totaal 5 keer gelachen, ja ik heb het geteld. 1,5 sterren.

avatar van Safaci

Safaci

Ted zit vol met leuke, grappige, seksistische, racistische en bizarre momenten (zoals we van McFarlane gewend zijn) en als je van Family Guy houdt, dan zul je ook van deze film houden. Toch?

Ik ben niet verliefd geworden op deze eerste film van McFarlane, laat ik het zo zeggen. Maar ik mag hem wel. Het smaakt naar meer.

De film heeft mij zeker vermaakt, maar achteraf had ik het gevoel dat McFarlane zich een beetje heeft ingehouden. Het leek alsof er wat miste. Wat er precies miste weet ik niet.

3,5

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bijzonder vermakelijke komedie die een MacFarlane toont die wel meer kan dan voor een spervuur aan grappen en verwijzingen zorgen. Ted brengt een beetje de magie terug van weleer en doet dat in perfecte balans met MacFarlane's kenmerkende stijl. De beste komedie van dit jaar.

Uitgebreidere recensie:

Cult Movies Reviewed: Ted (2012, Seth MacFarlane) - recensie - cultmoviesreviewed.com

Edit: Sam Jones

avatar van wwelover

wwelover

Fout en flauw, maar wel hilarisch. Leuker dan ik had verwacht. Mark Wahlberg heeft ook de nodige komische talenten, mag hij wel vaker wat meedoen. Maar de grote ster is natuurlijk 'Ted'. Heb bijna de hele film in een deuk gelegen, en ik vond het verhaal ook niet eens zo slecht. Tuurlijk wel cliché, maar niet storend.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Grappige film, was natuurlijk ook wel te verwachten als Family Guy-fan. Het idee is in de eerste instantie al gewoon droog. Jammer dat het verhaal wel erg cliché is, en niet als bij Family Guy totaal omslaat of ontspoord. Misschien wel een vereiste om hier een bioscoopsucces van te maken, ruim anderhalf uur iemand interesseren in een bioscoop is moeilijker dan een tv-aflevering van 20 minuten. Wat wel is gebleven zijn de snoeiharde grappen en de vele referenties aan de Amerikaanse popcultuur. Het tempo is wel een heel stuk lager dan - daar komt ie weer - Family Guy en dat is jammer. Verder is Mark Wahlberg onverwacht goed gecast en Mila Kunis had vervangen kunnen worden door tig anderen. Special effects rondom de teddybeer zijn subtiel maar eigenlijk meesterlijk, Ted mixt perfect met de acteurs en de settings.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

En daar is hij eindelijk dan. De langverwachte film van Seth Macfarlane: Ted.

Als Family Guy- (zie profielfoto) en Southpark fan zijnde, waren mijn verwachtingen hoog. Ik ben dan ook naar de speciale premiere geweest in Pathe Arena in Amsterdam, om Mark Wahlberg in levende wijze te zien. (For the girls: Yes, he Really is thàt handsome in live.)
Los van Lieke van Lexmond die mijn uitzicht verpestte (zei kondigde hem aan), was het een 'thrill' om naar Mark te kijken en hem te horen praten over zijn carriere en zijn beleving m.b.t. deze film.

De film is, ik zal maar meteen met de deur binnen vallen: Geslaagd.

Mark Wahlberg en Mila Kunis, waren al eerder samen te zien in Max Payne. Waar zij toen beide een erg stoere karakter neerzetten, waren zij in deze film erg soft, zoals de rol van ze eiste.
Op sommigen momenten vond ik Mila Kunis wel een egoistische bitch. Ik dacht steeds: 'Bro's before the Ho's right? Dat is toch een ongeschreven regel?

Maargoed, daar kijk ik even doorheen. Afterall, waren de punchliners en de grappen in deze film zo actueel en 'spot on,' dat ik 70 procent van de film in een deuk lag, Tot aan de laatste scene van de film: Taylor Lautner!!

Inmiddels is het publiek al redelijk bekend met het fenomeen: motion capture, wat ook hier weer is gebruikt. Daardoor lijkt de beer: Ted, enorm echt. Wel een kanttekening though: waarom doet Ted me zo ontzettend aan het beertje uit de reclames van Robijn denken?

Alhoewel Ted voor elke kind de ideale knuffelbeer is, zijn de seksistische grappen in deze film wel erg aanwezig. Ik raad dan ook niet aan om dit met je kleine kinderen te kijken, of misschien hun oren dicht te houden tijdens bepaalde scenes.

Het lukt acteurs/komieken niet vaak om van een serie, naar een volwaardige film te gaan. Seth MacFarlane came a long way and did a fine job. 'Keep them coming!'

Rating: 3,5*

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Als groot Family Guy fan kan ik toch zeker zeggen dat de film Ted heel erg geslaagd is. Ik denk dat velen vooraf waarschijnlijk hun twijfels hadden over deze film, niet wetende dat MacFarlane ook heel goed zal worden in de "motion pictures"

Ted biedt alles op het gebied van humor.Vele geniale one-liners en situaties zorgen voor hilarische situaties. De humor is zowel van laag als hoog niveau en dat houdt de film gevarieerd. Mark Wahlberg and Mila Kunis zetten een leuke acteerprestatie neer en er lijkt enige chemie tussen die twee. Ook leuk om te weten dat de persoon die de stem van Joe Swanson inspreekt bij Family Guy een rolletje heeft in de film.

Ik hoop voor meerdere Family Guy fans te kunnen spreken door te zeggen dat Ted een zeer komische film is die vele malen heeft gezorgd voor veel gelach. De grappen zijn lekker grof en de humor van MacFarlane is zeer zeker aanwezig. Ik heb lopen schateren van het lachen en daarom beloon ik Ted met 4 sterren!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Een groot gedeelte van de film is fucking grappig er zitten veel stukken in die je onthoud en erg leuk zijn, ik heb dan ook meerdere malen in een deuk gelegen. Aangezien dit een komedie is is hij daarom al geslaagd, de orginele invalshoek en de manier waarop TED is. maakt de film alleen maar geslaagder, geef dan ook 4 sterren. maar TED2 hoeven ze voor mij niet te maken, zal wel weer meer van hetzelfde worden en dat is dan weer minder.

avatar van stevyforello

stevyforello

Een fantastische komedie! Seth maakt van zijn Family Guy humor TED humor en doet dat echt op heel sterke wijze. Het een en ander is natuurlijk wel wat cliché maar dat hoort gewoon een beetje bij het genre. Mila Kunis is helaas geen toptalent maar Mark maakt haar tekortkomingen goed. Leuk grof, gevoel, een goed verhaal en origineel. Zeker een komedie top 10-er!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een pratende teddybeer zie je niet elke dag voorbij komen en dit zorgde dan ook voor enkele leuke situaties waaronder het feestje met cocaïne en de actieheld van vroeger. Je kunt zien dat deze regisseur een andere visie heeft dan de gemiddelde crew uit Hollywood dankzij bijvoorbeeld het gesprek over de Joden die gewoon welkom waren. ''Joden mogen ook gewoon komen'' - ''ja natuurlijk hoezo?'' - ''nee ik vraag het gewoon'' - ''ja dat is toch logisch'' - ''ja waarom begin je er dan over'' - ''nee jij gooit het juist op tafel''... etc etc. Zo gaat het soms allemaal net wat verder en worden de kansrijke momenten goed benut zoals het gevecht tussen John en Ted waarbij er diverse rake klappen worden uitgedeeld. Wel zonde van het vriendinnetje die flink wat roet in het eten gooit met al haar moeilijkheden en zo de helft van de speelduur verpest. Ook het einde waarin ze de beer terug vastnaaien en er een wens wordt gedaan is erg clichématig en had ik liever anders gezien. Al was die scheve bek die hij trok dan wel weer tof.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ben ik de enige die Ted verrassend braaf vind? Ja, je hebt natuurlijk een neukende teddybeer die blowed en scheld, maar zelfs die dingen blijven binnen de lijntjes en dat wist ik allemaal al toen ik aan de film begon. Wat me opviel was vooral hoe veilig de film zelf was. Niet alleen werd er een standaard plot gekozen met een veel te happy end (kunnen we niet eens kappen met die valse sterfscènes?) dat bijna moralistisch was, maar zelfs Ted zelf is eigenlijk over het algemeen alleen een klootzak tegen mensen die erom vragen. Hij is gewoon een lompe beer met een goed hart. Ik had iets harders verwacht, maar slechts een aantal grappen leken hard hun doel te raken. Tenzij je een scheldende teddybeer shockerend meer, maar zo origineel is dat nu ook weer niet in een tijd waarin het niet moeilijk is om harde taal te vinden bij cartoonpersonages. McFarlane houdt zich het liefste bij veel culturele verwijzingen in zijn dialogen, waarvan de helft leuk is en de andere helft te gemakzuchtig. En voor het gemak gebruikt hij het plot van iedere film van Judd Apatow, waardoor het bijna verrassend is dat Seth Rogen nergens opduikt.

Naast de one-liners is Ted het leukst in zijn wat wildere scènes, zoals die met het feestje met Sam Jones of de vechtpartij. Helaas zijn dat soort momenten schaars en wordt er daarentegen opvallend veel aandacht besteed aan de relatie tussen Wahlberg en Kunis, alsof het een romantische komedie is en het publiek daarvoor komt. Ik vond het allemaal ook opvallend lang duren voor het voorspelbare plot, zeker omdat het nergens echt hilarisch wordt. Op zijn best is Ted geestig, maar de geniale komedie die sommigen erin zien heb ik niet kunnen ontdekken. Daarvoor is het allemaal veel te makkelijk, braaf en veilig, vaak zonder scherpte.

avatar van voskat

voskat

Zoals verwacht leuk, maar hij ontsteeg niet aan het niveau van een doorsnee Family Guy aflevering.

Twee van de beste grappen waren sowieso al aan de trailer vergeven, dus dat kwam de uiteindelijke "lach-dichtheid" niet ten goede. Bovendien kwam dat stukje over 90's zangers die alleen in klinkers zingen ook al eens voorbij in Family Guy. Zelf-plagiaat, tsss.

Eervolle vermelding voor: zebrapad (alleen waren wij blijkbaar de enigen in de hele zaal die hem snapten/opmerkten)

avatar van Respekked

Respekked

Mweh, typisch gevalletje: kijk de trailer niet!!

Meeste geslaagde grappen zitten daar al in. Verder is bijna alles al in Family Guy gedaan, maar dan vaak wat scherper/harder/leuker. Stoorde me (wat TOR en voskat hierboven terecht aanhalen) aan de gemakzucht van MacFarlane. Lachen om het rennen van een dik jochie heb ik bijvoorbeeld dit weekend nog voorbij zien komen op CC tijdens FG weekend. Helaas kon er daarom meestal niet meer dan een (moeizame) glimlach vanaf.

Blijft over Ryan Reynolds , de scheet van McHale en Sam Jones.

avatar van TMP

TMP

Leuke komedie, die het wel moet hebben van het titelpersonage. Ted is erg grappig en vormt een leuk koppel met John Bennett (Mark Wahlberg). Het verhaaltje om de grappen heen stelt niet erg veel voor, maar dat is zeker niet storend.

avatar van ibendb

ibendb

Seks, drugs, alcohol en Flash Gordon!

Ted is een erg grappige film over een pratende teddybeer die alles behalve een brave teddybeer is. De film heeft een erg slap en cliché verhaaltje, maar door de humor steekt deze film met kop en schouders boven de gemiddelde komedie uit. Ted zelf is lekker grof en onbeleefd. Maar waar ik me nogal aan stoorde, waren Mark Wahlberg en Mila Kunis. Zij zijn er gewoon om de film te vullen. Hun romance was dan ook niet zo interessant. 3,5*

avatar van samslam

samslam

Lang geleden dat ik nog zo goed gelachen heb met een film, maar de moppen worden bij een ronduit gruwelijk slecht verhaal gezet, het einde van de film halen mag echt als een prestatie worden beschouwd. Van zodra de beer uit het scherm is en Jackie van the 70's show met Mark Wahlberg (wat een non-acteur) hun ding mogen doen heb je nood aan een fast forward knop, dus ga 'm vooral niet in de cinema zien. Ook de muziekjes onder de scenes, nee, een misbaksel met enkele geslaagde moppen.

(ik ben wel een fan van American Dad en Family Guy, maar het bedroevende is dat daar in aflveringen van goed 20 minuten vaak een beter verhaal in verwerkt is dan in deze eindeloze flop.

avatar van Damian030

Damian030

Lachen gieren brullen elke seconde. Zelf ben ik 14, en ben gister met een vriend er heen geweest. De eerste 5 seconden lagen we al in een deuk. Geld zeker waard. Ik snap niet dat het gemiddelde hier 3.5 is, het is echt een geweldige film.

avatar van Mofvvv

Mofvvv

Ik had meer verwacht van Seth Macfarlane. De film was niet echt vindingrijk, origineel, creatief, ... te noemen. Buiten het gevloek en de drugs was het gewoon een brave romantische komedie.

Opgelet spoiler!

Tevens allerlei oude elementen in de film... teddybeer komt tot leven bij vallende ster (exact zelfde manier waarop pinocchio tot leven komt), teddybeer bemoeilijkt de relatie tussen de hoofdrolspelers (zelfde concept als bij you, me and dupree), en als kers op de taart wordt Ted nog eens ontvoerd ook...

avatar van zxstyle

zxstyle

Gisteren in de Bios gezien en ik heb om ted best kunnen lachen.

Ik had wel het idee dat Wahlberg en Kunis op de automatische piloot speelde en verhaaltechnisch was Ted ook niet echt een hoogstandje.

In elk geval leuk om een keer te zien.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zeldzaam grappige comedy, zeker gezien het concept. MacFarlane is gelukkig een held die zijn kwaliteiten verder trekt dan het briljante Family Guy. Zelden een cast zó in z'n element gezien. Ted is extreem loveable, die bromance voel je direct en blijft de gehele tijd hangen. Tikkeltje grof en politiek incorrect? Fuck yeah. Maar alles behalve goedkoop. Een shitload aan verwijzingen gecombineerd met die trademark droge delivery en voice acting van Seth. Beste comedy van 't jaar...en waarschijnlijk wel langer dan dat.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Grensverleggend is het zeker niet. Politiek incorrect? Och, we hebben wel vaker grove humor gezien waar je het niet zou verwachten. En ja, het verhaal bewandelt de geijkte paden van de romcom gemixt met een beetje bromance. Wel jammer dat het einde perfect in dat plaatje past. Aangezien Ted voor een romcom lichtelijk anarchistisch is had het einde dat ook wel mogen zijn. Al levert de vallende Ted wel een fraaie scène op.

Maar goed, ik heb me uiteindelijk prima vermaakt en goed gelachen. Ik volg Family Guy al een aantal jaar niet meer (al zie ik nog wel eens een aflevering) maar de humor in Ted sluit daar goed bij aan: veel popcultuur-referenties, wat poep- en piesgrappen, hier en daar een grap waarbij je wat dieper moet nadenken en wat licht absurdistische humor. De flashbackhumor van Family Guy zou niet werken in een film en MacFarlane laat het dan ook achterwege.

Leuk ook om de cast van Family Guy samen eens in een live action film te zien, vooral Patrick Warburton (David Puddy!) is altijd geweldig als hij goed materiaal kan gebruiken. De rest doet het ook prima al hebben ze, buiten Mila Kunis, geen grote rollen. Die cast wordt ook prima eengevuld door Mark Wahlberg die als John een mooi koppel vormt met Ted.

avatar van perceived

perceived

Veilige middenweg.

De intro en het eerste kwartier vond ik echt geweldig. Wat daarna volgde was vooral veel van hetzelfde. Verhaal is er nauwelijks (misschien ook niet zo heel belangrijk), het is vooral de humor die me teleurstelde. Er zitten zeker (op een paar vingers te tellen) rake grappen in, de rest is te kort en niet erg krachtig uitgewerkt. Het karakter van Ted en het script bieden hier volop mogelijkheden toe. Jammer dat dat uitblijft en niet wordt opgebouwd of meer uitgebuit.

Leuk tussendoortje, maar hier zat veel meer in. 6/10*

avatar van rep_robert

Wat vooral opvalt aan Ted is eigenlijk dat de film gebalanceerder is dan je denkt. Ondanks de fantastische schunnige humor en de vele verwijzingen van MacFarlane weet hij het toch vooral erg goed te doseren. Wat neerkomt op een film die qua verhaallijn best voorspelbaar is, maar wel erg goed wordt uitgewerkt. De band tussen Ted en Wahlberg komt behoorlijk goed uit de verf en wordt nergens ongeloofwaardig. Dat is naast de humor eigenlijk het sterkste punt van de hele film.

Dus buiten een bij vlagen erg grappige film kijk je eigenlijk vooral ook naar een erg sympathieke film. Iets dat ik op voorhand niet had verwacht.

Trouwens, nog een extra punt waar MacFarlane mee scoort zijn de fantastisch grappige verwijzingen naar Flash Gordon en de uiteindelijke climax van deze verwijzingen op het feestje. Het feestje waar de fenomenale Sam Jones(Flash Gordon) samen met de boze Chineze buurman voor hilarische momenten zorgt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Was als liefhebber van Family Guy toch wel benieuwd naar het debuut van MacFarlane. Hij verzorgt ook nog eens de stem van de schattige teddybeer en het kan niet anders of het moet er één van het ergste , geile, waterpijprokende, vuilbekkende soort zijn.

Ik vond dat de film tamelijk flauw begon eigenlijk en vreesde voor een flop, maar vanaf dat het begon te onweren werd het al snel beter. De klik tussen John en Ted is duidelijk aanwezig en al snel wil je zelf ook zo'n vrolijke beer. Lachen, gieren, brullen met de grove grappen van Ted en de vele leuke verwijzingen naar andere films en sterren. Wahlberg doet het zeker niet onaardig en Kunis... zucht... dan begint de filmbeoordeling sowieso op drie sterren

Maar dan helaas het sentimentele en o zo voorspelbare einde. Een film als dit heeft toch helemaal geen dergelijke sterfscene nodig? En je weet op voorhand dat het nu aftellen is tot dat ie weer levend wordt. Tja... MacFarlane móest dan wel met een goede grap komen om de voorgaande verloren tien minuten weer goed te maken, en dat deed hi gelukkig. Het is een komisch debuut geworden wat ik had gehoopt en ook wel had verwacht. Ben nu al benieuwd naar zijn volgende!

avatar van RPVDD

RPVDD

Zeer vermakelijk! Het begin is veelbelovend waarin Ted ontzettend goed in gemonteerd is. Het verhaal is aan de ene kant vrij voorspelbaar, maar werd erg verrast door de karakteristieken van Ted. Heerlijk ook, die links naar Family Guy etc. Wat mij het meest is bijgebleven is, zoals velen al zeiden, 'Fuck you thunder'!!

Gewoon leuk voor een avondje uit, maar is net zo leuk op de bank.

Meh.

Sowieso geen Family Guy fan, al is die serie misschien door de jaren heen wat veranderd, want zoveel van die humor herkende ik niet in deze film. Ted heeft echter een hoop andere problemen.

Probleem 1 was dat de eerste echte grap (de Apache helicopter) echt zó enorm slecht was dat de film een tijdje nodig had om daar weer bovenop te komen. Probleem 2 is dat er weer een hoop gezopen en geblowed wordt. Vind het al triestig als van die kansloze jeugd dat een film lang loopt te doen, een 35-jarige en een teddybeer maken het absoluut niet beter.

Veel verwijzingen zijn ook niet meer dan dat. Gewoon namedropping zonder een straaltje humor. De Alien referentie op het eind ... eh? Er zitten ook wel wat leukere zaken in, hoewel ik Flash Gordon nooit gezien heb en die vreselijke 80s vibe niet kan pruimen vond ik het wel leuk verwerkt in de film.

Af en toe is Ted wel leuk, maar het blijft bij een aantal momenten. Daarnaast is het te simpel en braaf voor een film die dat absoluut niet wil zijn. Treed TOR zijn kritiek op het verloop en de focus van het verhaal ook absoluut bij. Die dramamomenten zijn ook echt dramatisch (slecht).

Had er wat meer van verwacht, 't is nog geen Whedon fiasco maar MacFarlane heeft nog een lange weg voor de boef vooraleer hij een deftige film zal kunnen regisseren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vorige week in de bioscoop gezien en heb me kostelijk vermaakt. Vooral het eerste uur is erg onderhoudend en komisch. Ik heb een aantal keren erg hard gelachen en dat komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor.

Ted beviel me als personage een stuk beter dan de figuuurtjes uit Family Guy of American Dead. Ted zit nog het meest in het verlenge van een Brian of Stewie uit Family Guy. Het is allemaal heel zachtaardig en sympathiek gebracht en maakt dit echt een feel good movie.

Het acteerwerk is overigens ook prima. Naast de ontroerende Ted doet Mark Wahlberg het erg leuk. De bijrollen zijn ook prima bezet met natuurlijk Mila Kunis als lust voor het oog. Het beste van alles zijn echter de dialogen en de inside jokes. Misschien dat niet alles even goed is maar uit de mond van een koddig beertje kan ik MacFarlane veel vergeven.

Erg leuk