Genre: Komedie / Fantasy
Speelduur: 106 minuten / 112 minuten (unrated)
Geregisseerd door: Seth MacFarlane
Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane
Releasedatum: 13 september 2012
Bekijk via SkyShowtime
Plot Ted
"Ted is coming."
John laat een kerstwonder uitkomen door zijn enige vriend in zijn leven tot leven te wekken: zijn teddybeer. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn grove, en zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden.
John Bennett
Tami-Lynn
Robert
Frank
Tenenkrommende Ted.
Ted kent een paar erg leuke grappen, maar eveneens een hoop dooddoeners en andere voorspelbaarheid. De beer is op zich wel vermakelijk, maar niet alleen het moralistische verhaaltje hangt als een zwaard van Damocles boven de toch al onevenwichtige film. Ook de flauwe filmgrapjes, waaronder een Saturday Night-spoof die rechtstreeks gekopieerd lijkt te zijn uit de koker van komediegrossiers Abrahams & Zucker, helpen niet mee aan een sterk verloop. Het zijn van die momenten, net als tijdens de tenenkrommende 'kanker-grapjes' dat je jezelf afvraagt wie zoiets anno nu goedkeurt. Ze helpen een hoop ander leuks om zeep.
Gelukkig is Giovanni Ribisi, hoe zeer misschien ook aan de haren er bijgesleept, aanwezig om met zijn enge filmzoontje een en ander af te leiden van de te grote hoeveelheid blow en coke grapjes. De vuilbekkende Ted zelf zorgt gelukkig voor voldoende vermaak, maar de meeste grappen ontstijgen het banale niveau niet. En zijn dus te doorsnee of te fout om te doen bulderen van het lachen. Maar de regelmatige grijns kan wel van stal worden gehaald, want grinniken zit er sowieso wel in. Een beetje actie en nog wat meer gevloek vullen de 106 minuutjes makkelijk en vermakelijk, maar het is allemaal te gemakkelijk. Flash Gordon is geinig, maar na twee minuten is zo'n grap wel op.
Het vervolg zal ongetwijfeld in de denkbeeldige steigers staan, want er is uiteraard gescoord aan de bioscoopkassa's. Niet zo gek. Want naast het originele gegeven, zullen een hoop ouders zich vergissen. Nog meer volk. En dus zal menige bioscoopzaal eveneens op zondagmiddag gevuld zijn met kindertjes en langzaam wit wegtrekkende ouders, die al snel zullen ontdekken dat dit geen Disney is. Soms slaat de kijkwijzer namelijk wel degelijk ergens op. Misschien wel de leukste grap.
Redelijk.
thunderball
Deze vorige week ook gaan zien.
Best geinige comedy, die af en toe behoorlijk uitpakt.
Toch had ik er eigenlijk meer van verwacht, het bleef vaak toch te keurig binnen de lijntjes en eigenlijk was het stiekem toch gewoon een relatiecomedy.
De scene's zonder de vuilbekkende beer waren voor mij dan ook veelal dodelijk saai en konden in iedere ander willekeurige romantische comedy hebben gezeten.
Kunis is natuurlijk een mooie, leuke meid, maar vond het karakter wat ze speelde stom vervelend.
Voor mij had de film te veel saaie, te veel doorsnee scene's om echt van begin tot eind te kunnen boeien en vaak was het gewoon niet grappig genoeg.
Beste scene: die waarin Wahlberg met Ted vecht en alles, incl elkaar, in puin geslagen wordt.
Verder was het ook geinig om Sam J. Jones als zich zelf te zien (en zich zelf in de zeik te nemen) en ja, hij acteert nog net zo slecht als dertig jaar geleden!
Een magere zeven ofwel, 3,5 ster.
david bohm
Aardige comedy waarbij ik het gegeven van een als mens functionerende teddybeer al gauw als vanzelfsprekend beschouwde, wat komt door de geinige dialogen en het acteerwerk van Mark Wahlberg. De humor is vrij plat, de romance ontzettend cliché en ook de ontvoering heb ik weleens spannender gezien. Maar al met al is het een onderhoudende film
Sergio Leone
Bijna geniaal.
De film was amper begonnen of de tranen stonden me al in de ogen. Eerst de grap over de jodenkinderen en dan die over de Apache-heli: zelden zo hard moeten lachen.
Het verhaaltje dat zich nadien ontvouwt raakt eigenlijk kant noch wal en overloopt de waslijst aan clichés zonder enige uitzondering - best wel spijtig.
En toch is Ted de beste komedie sinds lang: de meeste verwijzingen (lang niet alle) zijn geslaagd, de cameo's zijn fantastisch en de moppen volgen elkaar in een razend tempo op.
Het einde is wat lang uitgesponnen en zelfs klef, maar doet eigenlijk totaal geen afbreuk aan de rest.
Dé ster is ongetwijfeld Seth MacFarlane. Qua timing en droge delivery is hij ontzettend sterk. Hij raapt met gemak de enkele steken op die Mark Wahlberg en vooral Mila Kunis (hoewel wederom smokin' hot) laten vallen.
Patrick Stewart - als verteller - komt ook geweldig uit de verf, net als een hilarische Giovanni Ribisi.
Om af te sluiten had ik nog een quote kunnen plaatsen, maar ik zou aanraden hetzelfde te doen zoals ik voordat ik de film ging zien: niks van trailers of spots zien, geen recensies lezen of wat dan ook. De verrassing zal des te groter zijn, in positieve zin uiteraard.
Elineloves
Te hoge verwachtingen naar aanleiding van de trailer en de vele positieve verhalen. Voor mij zaten alle leuke momenten in de trailer waardoor ik niet meer echt verrast werd tijdens de film zelf. Ik heb dan, helaas, ook weinig kunnen lachen. Sommige grappen waren wel oké ''Still better than Katy Perry'' en ''Back off, Susan Boyle! '' maar verder dan een klein glimlachje kwam ik dan niet.
Tikkeltje overrated mijn inziens. Mark Wahlberg vind ik nooit echt geslaagd, niet mijn soort acteur, maar gelukkig was Mila Kunis wel een plaatje.
Enkele leuke 'Ted' momenten, maar niet sterk genoeg om echt te entertainen. Te vaak een gevalletje 'makkelijk willen scoren'.
DramaKing
Ai, deze was echt zwak. Wahlberg speelt het veel te oprecht waardoor het hier en daar echt genant is om naar te kijken en moeilijk om je mee te identificeren. Rauwer was leuker geweest , gezien de maker was dat wel de verwachting. De beer is vet bijdehand en af en toe wel lollig. Hij had een half uur korter gemoeten en veel pittiger gespeeld (de slechterik en zijn zoontje waren best grappig).
Leland Palmer
Zeer geestige film van MacFarlane, deze 'Ted'. Toch wel een tijdje naar uitgekeken, want de trailer zag er bijzonder grappig uit en dat is de film (bij vlagen) gelukkig ook. Ted is gewoon een machtig karakter.
Daar leunt de film op en dat doet-ie goed. Het ongelofelijk simpele verhaaltje zit vol met droge, onnozele humor en daar hou ik wel van. Althans wel hoe MacFarlane het altijd weet te brengen. Opmerkingen of wat dan ook maar die regelmatig uit het niets komen, Flash (ahaaah, saver of the Universe!), die lul van een baas, drugs, drank, hoeren die op de grond poepen, leuke cameo's, etc. En dat allemaal samen met die teddybeer. Het mierzoete verhaaltje is dan ook alleen maar om te lachen.
Ja, heb me prima vermaakt. Echt teveel leuke scénes om op te noemen. Wahlberg doet het prima, maar het is de CGI die de show steelt. Leuk gemaakt. MacFarlane mag wel weer een film maken.
Toch wel vrij geslaagd, ook al vind ik Ted toch nog een iets te brave film dat niet buiten de lijntjes durft te gaan.
Er valt wel genoeg te lachen in de film gelukkig, maar extreem grappig wordt het niet zo vaak. Wel moest ik lachen om de Chinees met de gans, de baas van Ted, het feestje van Ted met hun jeugdheld, Ted met de schijtende hoer en om de vechtpartij in de hotelkamer. Lekker absurd en compleet over de top. Maar te vaak werd er weer teruggevallen op dat onnodige relatieplotje, inclusief natuurlijk een break-up en Ted die de boel weer samen krijgt. Het einde was ook onnodig moralistisch met de dood van Ted die weer daarna tot leven wordt gewekt. Die schijndood plotjes moeten ze echt eens uit films weglaten, want je weet ook wel dat Ted weer terug gaat komen. Hoe moet er anders een deel 2 komen he...
Gelukkig krijg je een spervuur van grappen op je afgevuurd, waardoor de film constant toch best leuk blijft. En bijna niemand wordt gespaard. Joden, gehandicapten, dikke mensen (dat dikke kind werd wel een paar keer heerlijk belachelijk gemaakt, ghehe) etc...iedereen krijgt er van langs gelukkig. En tussendoor is het genieten van de schoonheid van Mila Kunis. Wat een heerlijke vrouw zeg! Walhberg speelde zoals hij vaak een rol speelt. Vrij droog. Ik had liever iemand als Sean William Scott in zijn plek willen zien als hoofdrol. Maar de ster van de film blijft gelukkig toch Ted, ook met een heerlijke voice-acting van Seth MacFarlane zelf. Het Family Guy niveau wordt niet gehaald, maar Ted mag er toch best zijn in een periode dat er sowieso vrij weinig geslaagde komedies nog uit komen.
Keane1983
Als groot fan van Family guy kon ik deze film natuurlijk niet missen.
Een aantal gastrolletjes die ook de stemmen inspreken bij familyguy vond ik erg grappig.
De "grapjes" die in Family guy gemaakt worden waren erg herkenbaar in deze film. Erg leuk, maar op een of andere manier ben ik het "te" gewent geraakt door de serie dat de grapjes nu niet zo een hele erge indruk op mij maakte....alhoewel....."Back-Off Susan Boyel" vond ik hylarisch.
Het verhaal is prima en zit leuk in elkaar, de sfx (met name Ted dus) ziet er goed uit.
Soundtrack is dik in orde en ook camerawerk is prima.
Als mensen niet bekend zijn met eerder werk van MacFarlane dan is de film erg verfrissend en op sommige punten soms lekker grof...ken je (zoals ik net al aangaf, familyguy) dan is het een beetje ...been there, done that.
Over het algemeen een erg geslaagde film.
Van mij een 3,0*
Eerlijk gezegd best genoten en vooral regelmatig in een deuk gelegen van het lachen. Bij het zien van de film moest ik regelmatig denken aan het konijn "Mr Floppy" uit de geweldige serie "Unhappily Ever After".
Qua verhaal stelt het eigenlijk allemaal geen ruk voor en is het ook één en al cliché wat de klok slaat. Maar de uitvoering was gewoon geweldig en hilarisch en dan vooral alle scenes met teddybeer Ted. Ted was gewoon geweldig met zijn grofgebekte uitspraken en fratsen/manieren en om hem heb ik me ook regelmatig in een deuk gelegen van het lachen. Het gevecht o.a. tussen hem en Mark Wahlberg was gewoon hilarisch (had wel wat weg van de eveneens hilarische serie "Bottom").
Trouwens nu we toch bij Mark Wahlberg zijn aangekomen hij deed het eigenlijk ook best leuk en goed. Het enige minpunt aan deze film vond ik al dat flauwe gedoe rond Mila Kunis. Daar kon zij overigens niets aan doen want iedere andere actrice die de rol had gekregen had ik ook vreselijk gevonden. Het einde dreigde nog een beetje in mineur te eindigen maar toch wist je dat het wel goed zou komen. Al met al heb ik me prima vermaakt met deze film en dan vooral natuurlijk om teddybeer Ted.
Ste*
- 2072 berichten
Eindelijk was het dan zover! Heb best een tijdje naar deze film uitgekeken, omdat ik een groot Family Guy- en Seth MacFarlane-fan ben. Dat het grappig ging worden dat wist ik bijna zeker, maar tegelijkertijd was ik ook een beetje bang voor de dingen die ik minder vind in Family Guy. Zoals soms het overdreven grof zijn alleen omdat het 'het kan', en inderdaad, nu Seth niet tegengehouden werd door een hoop tv-regels en Fox vlogen de fucks en de wiet en wat niet meer je om de oren. Ik vind dat iets te opzichtig 'edgy' willen zijn.
Ook de vele flauwe fart-grappen zaten er helaas in, net als de over de top gevechtsscene (die overigens wel ontzettend knap gemaakt is). Sowieso echt petje af voor de beer, wat een werk moet daar ingezeten hebben. Hij is echt supergrappig en lief om te zien, vooral als hij gewoon rondloopt.
Afgezien van de wat flauwere dingetjes af en toe, en Mark Walberg die ik persoonlijk echt een miscast vind, zaten er toch een hele hoop leukere grappen in, en zeker naar het einde toe ontpopte het zich tot een volwaardige film die ik eigenlijk echt nog best spannend en toch best ontroerend vond.
Eens te meer blijkt dat Seth een alleskunner is! Chapeau voor dit speelfilmdebuut.
Macmanus
Alleraardigst.
Om het script aan een Apetow film te hangen geef je Apetow wat veel eer imo. Leek veel meer op de films van Hughes en andere 80s classics, zoals Big. Wat ik best verassend vond maar ook weer niet eigenlijk. Na de trailer en succes leek het allemaal erg grof te worden. Maar uiteindelijk viel dat dus reuze mee. Wat ik wel positief vond van MacFarlane. Hij is een groot liefhebber van 80s films, hier wordt duidelijk gerefereerd aan Flash Gordon, maar de hele sfeer ademde erg Hughes en Big uit. Voor mij werkte de mix dan ook alleraardigst. Beetje romantiek, beetje drama, beetje humor. Het is allemaal niet extreem hilarisch maar het wilde imo ook niet een volbloed komedie zijn waardoor ik het goed trok.
Weet niet of hij nog gaat groeien na dit succes. Hoop het, want sommige grappen waren inderdaad wat simpel of kwamen niet helemaal aan. Maar qua sfeer heeft die er best wel iets leuks van gemaakt.
3.5 sterren.
Een leuke film, al waren de verwachtingen na het zien van de trailer misschien wel iets te hoog.
Op de een of andere manier had ik Ted een stuk grover verwacht. Natuurlijk zitten er wel enkele van dat soort brutale stukjes in, maar in grote lijnen blijft het allemaal redelijk braaf en binnen de lijntjes. Vooral het nogal clichématige einde viel wat tegen.
Er zijn gelukkig wel voldoende pluspunten. Ted zelf is zeker wel grappig en zijn oneliners komen leuk uit de hoek, al is niet elke opmerking even geslaagd. Ook die verwijzingen van Ted zelf naar films en series uit de jaren zeventig en tachtig zijn leuk, waarbij de rol van Flash Gordon erg leuk in het verhaal verwerkt wordt.
Ted is in ieder geval vermakelijk en het idee is best origineel te noemen. Het had op momenten nog wel wat scherper gekund, maar amusant is het wel en gezien het succes van Ted, is MacFarlane in ieder geval in zijn opzet geslaagd.
Naomi Watts
Aardig op momenten maar te vaak maar matig.
Ook lang niet zo gedurfd als ik verwacht had op basis van de trailer. Ted heeft zijn edgy momentjes maar stelt te vaak ronduit teleur. Ook spijtig dat McFarlane er weer tal van onnodige subplotjes in stopt. Kunis is zoals altijd weer zo overbodig als wat, vervelende verschijning ook en ook die andere vervelende verschijning Ribisi was overbodig. Had het maar bij een sidekick concept gehouden met Wahlberg en MacFarlane.
Ted vervalt al snel weer in een plichtmatige komedie met de nodige narratieve elementen. Drama en romantiek vallen vrij out of place, net als het gros van de grappen. Al zitten er wel wat aardige vondsten is maar helaas te veel een hit or miss geval. Wat grover, geen Kunis en wat minimalistischer zou wonderen doen. Geef de film door zijn concept en aardige momenten nog wel een minimale voldoende.
Filmkriebel
Everybody needs a best friend
Prachtige komedie, ik kreeg er niet genoeg van en heb er van de eerste tot laatste minuut van gehouden. Beetje sprookjesachtig en beetje TV-komedieserie (ALF). Niks aan te merken op de film. De animatie van Ted en zijn (on)volwassen grapjes zijn erg leuk. De vriendschap die moet wijken voor een vaste liefdesrelatie is meeslepend hoewel het helemaal geen verrassing is waar alles naartoe gaat. Ook die onzin met Sam "Flash Gordon" Jones en Nora Jones kon ik wel smaken. En ook Ryan Reynolds kwam nog eens als gay voorbijwandelen hoewel ik de man niet in de credits zag staan. Dat van die teddybeerfetisjisten leek me een beetje geforceerd maar Ribisi maakte veel goed met zijn dansnummertje op Tiffany's "I Think we're alone now". Ben ervan overtuigd dat die ook bij een tweede of derde keer niet zal tegenvallen. Ted slaagt volkomen in wat het wil zijn.
Hahaha.. denk dat je deze film het beste in kunt gaan zonder er ook maar iets van te weten, zoals ik. Dan zit je in het begin best wel te kijken van wtf!!
De film is in zn algemeenheid, zowel qua verhaaltje, karakters als grappen zeker niet helemaal geslaagd. Genoeg flauwigheden en mislukte humor om er helemaal kapot van te zijn. Maar Ted zelf is echt te grappig en een heerlijk personage. Regelmatig in een deuk gelegen.
Ook die vechtpartij was echt geniaal, hahaha. Vooruit 3,5*
martijn011
- 2034 berichten
Gewoon een prima komedie, maar zeker niet onderscheidend genoeg om een hele hoge score te halen.
Ted ziet er levensecht uit, CGI is prima in orde. De film kent een aantal fantastische scenes en de teddybeer is gewoon echt grappig en schattig.
Samen met Wahlberg vormt hij een prima koppel die echte vrienden op het witte doek zijn.
Helaas is niet alles positief. Zo is het verhaal redelijk voorspelbaar en cliche, en had die vader en zoon plotlijn er van mij uit gemogen. Ik denk zelfs dat wanneer Kunis er niet in had gespeeld en de film het alleen met Ted en Wahlberg had moeten doen, het beter had uitgepakt.
Toch heb ik me eindelijk weer eens vermaakt met een komedie en Ted is, zeker met vrienden en een paar kratten bier, een prima lachfilm!
Insignificance
Peter Griffin in een knuffelbeer. Niet eentje die een onuitwisbare indruk achterlaat. Het idyllische begin is wel leuk gekozen, maar de drank, drugs en seks komen desondanks niet als een verrassing. Voor een komedie kennelijk min of meer veilige keuzes en dat zal dan ook wel gelden voor de romantische rompslomp waarmee Wahlberg en Kunis de film regelmatig domineren. Nog lastig genoeg om daar doorheen te bijten.
Buiten die twee om heeft het gelukkig nog wel enkele leuke momentjes. Zoals op het feestje rondom Flash Gordon (de eend!) en een vechtpartijtje even verderop. Filmpje versoepelt ook nog wel wanneer Ribisi en zijn zoontje zich weer melden. Misschien had dat als uitgangspunt een meer levendig geheel opgeleverd. Nu blijft het bij gemakkelijk scoren en referenties dumpen die MacFarlane ook wel ergens anders kwijt kan.
Zeer vermakelijke film met een uitstekende cast vooral Ted was op momenten briljant.
Verder nog leuke bijrollen van Ted Danson , Tom Skerritt , Sam J. Jones (Flash Gordon (1980) ) en Norah Jones .
Captain Pervert
Gewoon een prima komedie, maar zeker niet onderscheidend genoeg
Dat ben ik dus niet met je eens.
Ted is, compleet onverwacht, één van de leukste, bizarre, originele, over the top komedies van de laatste tijd. Sinds The Big Lebowski heb ik niet meer zo'n geestige film gezien. Niet alleen zijn de situaties erg grappig, ook de dialogen en eindeloze one-liners zijn geniaal.
De film is lekker grof, bij vlagen vies en komt op vele momenten onverwacht uit de hoek. Denk aan de bijzondere gast op het hilarische feest van Ted (toen de buurman verscheen had de tranen op de wangen), de bizarre loopbaan bij de supermarkt en de verknipte vader met dat dikke zoontje. Alle leuke wendingen en grappen worden afgewisseld met geestige dialogen.
Daarnaast zit er geen enkel personage in dat niet grappig is. Van de homo-collega tot de white trash vriendin van Ted (geweldige scène in het restaurant).
Als je er over nadenkt was de film niet minder leuk geweest als Ted gewoon een mens zou zijn. En ook dat is weer een verdienst van deze film. Het is geen disney crap.
4,5 sterren. Dikke aanrader!
"Is that a shit?"
Aan de ene kant een conventioneel uitgewerkt romantisch relatiedrama; aan de andere kant een inventieve en vaak hilarische komedie. Een onevenwichtige film dus, maar dat is gelukkig niet echt een probleem. Wahlberg en Kunis zijn leuk in de hoofdrollen en teddybeer Ted is een volledig overtuigende creatie, zowel visueel als qua stem. Iets te lang en vooral naar het einde toe erg voorspelbaar, maar er zijn genoeg leuke verwijzingen en grappen om de aandacht er bij te houden. De cameo van Sam 'Flash Gordon' Jones is het beste van allemaal.
Chainsaw
Je denkt dat je weet wat je kan verwachten bij een film over een drugsgebruikende, drinkende en vloekende teddybeer. Wat ik enkel niet had verwacht is bijna geen enkele geslaagde grap. Opvallend hoe de maker van Family Guy, een show waar elke 10 seconden minstens ook 10 grappen naar je hoofd worden gevuurd, een behoorlijk brave film aflevert met een behoorlijk lage grapdichtheid. Wat MacFarlane eigenlijk heeft gedaan is een 13 in een dozijn Hollywood romkom voorzien van een pratende teddybeer. Leuk gegeven voor een sketch, te weinig voor een film van anderhalf uur.
Aan Wahlberg (behoorlijk slecht gecast) en Kunis de eer om twee uiterst oninteressante karakters neer te zetten, terwijl MacFarlane met zijn inmiddels zeer bekende stem wat grappen mag opdreunen die Family Guy waarschijnlijk niet gehaald hebben. Film bevat totaal geen vaart, komt enkel met clichés op de proppen en met de bijpersonages had veel meer leuks gedaan kunnen worden. Ribisi doet het nog wel aardig en de cameo van Tom Skerrit was geinig, maar daar heb je nog geen 90 minuten lang vermaak mee. Was het maar zo'n feest.
2 sterren.
Jesse xD
2 sterren.
Sluit me hier volledig bij aan. Al vond ik sommige grappen zodanig geslaagd dat de film voor mij in de 'vrijdagavond-met-vrienden-stack' komt. En Ted is met een biertje erbij ineens heel wat beter te pruimen.
Sjoerdow
Ted begint heel leuk en de humor is best origineel en geinig, maar richting het einde blijft er bar weinig over van de originaliteit.
Wahlberg en Ted vind ik samen best geinig. Mila Kunis heeft een leuk koppie, maar het had elke andere bekende dame uit Hollywood kunnen wezen. Waarschijnlijk zit ze in de film omdat ze samen met Patrick Warburton haar sporen verdient heeft met een stem in Family Guy.
Na ruim een uur kakt de film volledig in, dat begint bij een verwachte ontvoering. Ook het einde bewandelt elk pad van clichés waardoor dit niet meer dan een zesje wordt voor mij.
Een bijelkaar geraapt script, een paar goede grappen en referenties. De vele gastoptredens van Joel McHale, Ryan Reynolds en Sam "Flash" Jones kunnen hier ook niet veel meer van maken.
LOTR-lover
Ik had moeite om Seth MacFarlane (Ted) en Mila Kunis niet continu als Peter Griffin en Meg uit Family Guy te zien (horen eigenlijk). Ben een groot fan van Family Guy en had derhalve erg veel verwacht van Ted. Viel me echter best wel een beetje tegen. Er zitten natuurlijk genoeg geslaagde grappen in maar over het algemeen had ik 't allemaal wat grappiger en groffer verwacht (nogmaals, in vergelijking met Family Guy is Ted maar beschaafd). Tevens vind ik Mark Wahlberg echt een totale miscasting met z'n vreemde accent.
Toch 3*, ook omdat ik de animatie van Ted echt geweldig vind.
Martin de Geest
Ik verwachtte een wat banale film met een ongemanierde beer voorgeschoteld te krijgen. Maar dit is voor mij de film van 2012 geworden. Ik vond het erg leuk en op op een of andere manier kreeg ik tijdens het kijken van Ted hetzelfde pleziergevoel als toendertijd bij de Goonies en Gremlins.
Cinemaniak
Absoluut gelachen om deze comedy. Onverwachts sterk van Seth MacFarlane, die zich duidelijk nog moet ontwikkelen, maar lef toont door met deze film op de proppen te komen. Wellicht flink gehypet, maar zonder meer geslaagd en één van de opvallendste komedies van het jaar.
Ted werkte prima voor mij, verveelde geen moment, maar in grote lijnen was het verhaal iets voorspelbaar. De vooraf verwachtte absurditeit is mij alleszins meegevallen.
Metalfist
I look like something you give to your kid when you tell 'em Grandma died
Ik had de trailer van het regiedebuut van de maker van Family Guy al een paar keer gezien maar ik had nooit echt de behoefte gehad om er eens werk van te maken om de film te zien. Oké, het leek wel een leuk concept te zijn maar met komedies is het toch praktisch altijd het geval dat de beste jokes in de trailer zitten dus voor mij drong het allemaal niet. Het was dankzij een goede kameraad die deze film graag wou zien dat ik hem uiteindelijk meekeek en hoewel ik Family Guy niet meer zo schitterend vind als vroeger, bewijst MacFarlane hiermee toch dat hij het nog altijd niet kwijt is.
Want Ted is een erg vermakelijke film geworden en dat is vooral te wijten aan het leuke titelpersonage. Nu vind ik de parodie van een jongen die een kerstwens mag doen sowieso wel geslaagd als opzet maar de tot leven gekomen teddybeer is vulgair, grof en noem maar op en dat geeft gewoonweg een paar heerlijke momenten. Werkelijk iedereen in de film wordt wel op een bepaald moment in de zeik gezet (ik kwam niet meer bij met de opmerkingen van Ted ten opzichte van dat klein dikkerdje) en de film behoudt een goede vaart waardoor je je nergens verveelt. Beetje zonde van het hoge cliché gehalte, ik had een leukere fuck you gevonden mocht Ted het echt niet overleven, maar daar kan ik op zich nog wel mee leven. Al is het maar vanwege een paar geweldige scènes zoals het feestje met de enige echte Flash Gordon. Schitterend wanneer die opeens met die Aziaat en zijn gans begon te vechten.
Het personage Ted komt trouwens visueel een stuk beter tot zijn recht dan ik had verwacht. Natuurlijk wordt er compleet geconcentreerd op CGI, dat is hier ook echt wel nodig want dit kun je niet oplossen à la Jim Henson style, maar de interactie oogt vrij realistisch. Geen idee hoe MacFarlane en de zijnen het hebben opgelost maar in ieder geval chapeau. MacFarlane is als stem van Ted ook erg geslaagd trouwens. Van Mark Wahlberg ben ik niet direct een grote fan maar ik heb er in ieder geval ook geen apathie tegen. Op basis van Ted zou ik hem dan ook geen andere rollen in komedies willen zien verkondigen maar gelukkig werkt de combinatie met de digitale teddybeer wel vrij goed en heffen de twee elkander op naar een hoger niveau. Mila Kunis is zoals gewoonlijk weer vrij solide maar tegelijkertijd ook niet bijzonder. Al sinds Friends en 10th & Wolf een grote fan van Giovanni Ribisi maar ik had wel meer verwacht van zijn rol. Leuke verrassing in ieder geval want ik wist niet dat hij hier in meespeelde maar ik heb hem al beter geweten. Heerlijke bijrol ook nog van Sam J. Jones en de voice-over van Patrick Stewart is ook nog geslaagd te noemen.
Geheel tegen verwachting in me goed geamuseerd. Nu ben ik om de een of andere reden altijd wel wat guller voor een komedie als ik hem met meer mensen zie maar Ted heeft me toch een aantal keer goed doen laten lachen. De kracht van de film zit hem dan ook vooral in het titelpersonage en natuurlijk Flash Gordon.
Kleine 4*
dr nono
Leuk idee, maar meer ook niet. De film is voorspelbaar, daardoor is de tragiek niet bepaald aangrijpend te noemen. De grappen zijn plichtmatig en niet origineel, Na verhalen dat de film grof was had ik eerlijk gezegd meer verwacht.
Kortom: er had volgens mij veel meer ingezeten.
wilofski
Effe kort: een best wel grappige film waar je zeker geen spijt van gaat hebben, maar daar houd het wel bij op.
De film is eigenlijk perfect wat je van een romantische komedie kan verwachten: veel grappen en ook slijmerige scènes die het doen kriebelen (bij mij toch) van ambetantheid.
Toch vind ik hem beter dan de doorsnee romantische komedie, voornamelijk door de leuke vondsten die er tussen verweven zitten (de scènes met flash, die freak, het chick-magnet gehalte van die beer, de baas van die beer,... gecombineerd met puberale humor.
Het is nu ook wel niet dat deze film geniaal te noemen is, had hij (zoals hier al eerder vermeld is) een chickflick parodie geweest dan had hij nog veel hogere ogen kunnen gooien.
Wat eigenlijk een gemiste kans is want zo ver lag de film er eigenlijk niet van af.
Het grootste probleem daarvoor zijn de eigenlijk maar matige acteurs: zelfs met een beter script hadden deze nooit meer kunnen brengen dan een chickflick. Of ze zouden opeens pakken beter moeten acteren dan ze in deze film gedaan hebben.
De moppendichtheid had ook iets hoger mogen liggen, maar op zich niet zo'n erg. Behalve de verplichte tenenkrullende romantische scènes heb ik me geen enkele moment echt slecht gehad
Nog om af te sluiten: alles wat met de beer te maken heeft vind ik wel goed uitgewerkt. Vooral dan de animaties zelf: deze zien per tip top in orde uit. Maar ook zijn karakter, zijn dialogen,... Wanneer Ted in beeld komt verschijnt meestal ook een lach op u gezicht.
Besluit: een top film voor een avondje plezier, zeker aan te raden (perfect compromis om met de vriendin te zien!).
Had meer potentieel, maar wat er is is wel goed gedaan.
Voor de mensen die denken dat deze film grof gaat zijn: ik denk dat zelfs manne van tegen de 12 deze film kunnen zien.

Ted 2

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

The Hangover
Komedie, 2009
droomvriendschapliefdebuddyteddy beartoy comes to lifewishes come true