• 9.376.060 stemmen

Ted (2012)

Komedie / Fantasy | 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Geregisseerd door: Seth MacFarlane

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Ted

"Ted is coming."

John laat een kerstwonder uitkomen door zijn enige vriend in zijn leven tot leven te wekken: zijn teddybeer. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn grove, en zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden.

disneystore

Heerlijk entertainment! Zoals eerder vermeld blijft het wel allemaal erg braaf voor Seth Macfarlane, het meesterbrein achter de Family Guy serie. Overigens is er een overvloed aan poop & fart grappen. Maar het is gewoon een enorm leuk concept en wordt mooi vormgegeven. Hilariteit genoeg zoals de scène waar de kwade Chinees het appartement betreed met zijn gans. Of het nieuwsbericht met '' Look what Jesus did! Look what Jesus did! Look what Jesus did!'' is ook weer typisch Family Guy. Of als hoogtepunt '' I can hear the fat boy running! I bet this would be hilarious. '' Genoeg geslaagde grappen die me wel even zelfs de slappe lach gaven. Acteerprestatie's waren goed voor een komedie. Toch jammer van de duidelijke Hollywood-clichés soms. Het typische en ze leefde nog lang en gelukkig einde hoefde voor mij totaal niet en persoonlijk zou het voor mij een geslaagder, meer schokkend einde zijn als Ted gewoon dood bleef. Was ook wel sentimenteel op sommige momenten. Voor de rest heerlijke film, tot nu toe de beste komedie van 2012!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Braaf is het woord dat onaangenaam opvallend terug blijft komen. Jammer.

the knight schreef:

groot south park fan dus dit zal mij wel liggen denk ik

Wat heeft deze film dan met South Park te maken..?

Naomi Watts schreef:

Braaf is het woord dat onaangenaam opvallend terug blijft komen. Jammer.

Natuurlijk komen er wel genoeg fucks in de film, maar de echt grove, gedurfde grappen die in Family Guy vaak langskomen miste ik hier toch even.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Family Guy is helemaal niet gedurfd. Kenmerkend is juist de dichtheid van de grappen en de willekeurigheid daarvan. South Park is dat wel.

Tonypulp schreef:

Voor mij gaat het toch ook niet echt om hoe gedurfd de grappen zijn in South Park in vergelijking met Family Guy. Wat me wel opvalt is dat deze film veel minder grof is als de normale aflevering van Family Guy. South Park ben ik al gestopt met kijken sinds 2009, dat heb je na zo'n 15 seizoenen wel gehad.

avatar van Hdde

Hdde

Ted viel erg tegen. De gekopieerde dans scène (parodie?) (Airplane! (1980)) was voor mij het hoogtepunt. Het zou één van de komedies of dé komedie van 2012 moeten worden volgens velen. Dit is het echter niet geworden.

avatar van Zeus.

Zeus.

Krap aan een 6. Had van te voren toch wel enigszins hoge verwachten gezien Seth MacFarlane aan het roer stond. Kon die hoge verwachtingen uiteindelijk niet geheel waarmaken. Uiteraard zitten er enkele goede, gevatte humoristische momenten in, maar ze zitten er te weinig in om 't echt een hele sterke komedie te maken.

De gevatte humor zoals die bij Family Guy voorkomt, komt hier toch in mindere mate voor helaas. Het einde had van mij ook niet zo zoetsappig gehoeven. Had 't stukken sterker en orgineler gevonden als de film tien minuten eerder geëindigd was (voor degene die hem gezien hebben, weten wel waarom).

Op voorhand dus de verwachting dat dit een van de betere komedies van 2012 zou worden, maar aan die verwachting heeft die vooralsnog niet voldaan.

avatar van bmike

bmike

Wat een flauwe kul is dit zeg, Niets waard !!!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Toch weer opmerkelijk dat deze film op imdb zo hoog scoort (omgerekent 3,9 *) en hier behoorlijk wordt afgekraakt. Lijkt wederom op een bevestiging dat de Amerikaanse humor niet overeenkomt met de nederlandse.

avatar van Fortune

Fortune

Tonypulp schreef:

Family Guy niet gedurfd?

Meest seksistische tekenfilm die er is. Was eerst altijd elke week kijken hoe ver Family Guy nu weer zal gaan.

avatar van danuz

danuz

Het is meer dat de algehele thematiek van een South Park episode wat doordachter is en daardoor controversieler overkomt. Family Guy moet het echt hebben van één enkele controversiele grap op een episode.

disneystore

Maar Family Guy is wel grappiger als South Park. En misschien gaat South Park ''goed om met maatschappelijke problemen.'' De aflevering van Jackin' Off San Diego was inderdaad wel grappig (dat verwijst naar de maker van Invisible Children) maar voor de rest valt het wel mee. Family Guy is gewoon heerlijk droog en altijd lachen geblazen. Films zoals The Hangover zijn toch ook niet zo doordacht als South Park? Maar die staat wel in de top 250..

avatar van Jesper187

Jesper187

Family Guy grappiger dan South Park misschien wanneer je 14 bent ja... Ik hoop in ieder geval dat deze film leuker/grappiger/beter is dan Family Guy, want de serie vind ik drie keer niks.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Subjectief allemaal, natuurlijk.

avatar van Fortune

Fortune

Als je FG niks vind, kijk dan niet, en kijk deze film ook niet maar ga niet aan komen zetten dat FG voor 14 jarigen is want de fans zijn gewoon van alle leeftijden net als bij South Park.

Alsof SP meer volwassen is, is gewoon puberaal om te zeggen.

Jesper187 schreef:

Lol? Achja, zoals het al gezegd wordt. Subjectief natuurlijk. South Park is vooral zo grappig omdat het zo goed omgaat met maatschappelijke kritiek. Zoals de parodie op The Human Centipede, waarbij Kyle dat alles moet doorstaan omdat hij ''Agree'' heeft geklikt op een iTunes melding omdat hij het niet had gelezen. Ik zeg niet dat South Park slecht is, maar Family Guy hun grappen zijn gewoon ''droger'' en ''lachwekkender''. Er zijn ook volwassenen die Project X een goede film vinden, die vind ik dan weer niet goed.

avatar van Esp

Esp

Heb de film net gezien, maar was helaas beneden mijn verwachtingen. Nadat ik de trailer gezien had, verwachtte ik een originele en hilarische film. De film was minder grappig dan verwacht, en was vrij cliché. Maar begrijp me niet verkeerd, er zaten genoeg hilarische momenten in, maar ik had op dat gebied meer verwacht van Seth MacFarlane. De acteerprestaties zijn trouwens wel goed in deze film, daar was niks mis mee. Het verhaal was erg leuk en op zich goed uitgewerkt, maar door de clichés werden zaken al snel voorspelbaar.

Ondanks alle minpunten heb ik toch met veel plezier gekeken, en af en toe flink gelachen.

avatar van Waackx

Waackx

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken, het klinkt alsof The Beaver (2011) met Paul (2011) wordt gemixt.

2 films die ik allebei erg slecht vond, plus Wahlberg en Kunis zijn vaak dramatisch om naar te kijken.

Alleen MacFarlane spreekt me aan vanwege Family Guy ookal is The Cleveland Show weer enorm slecht van hem.

avatar van _Casper_

_Casper_

de film begint heel tof en sterk, heb echt een aantal keren hard moeten lachen tof en leuk verhaal en goeie orginele grappen.. maar halferwge de film zakt de film helaas een beetje in.. en krijg je van halferwege tot het eind een beetje rare mix

Halferwege verliest de film zn humor en veranderd een beetje in een standerd ''slappe romantische komedie verhaal'' jongen verliest meisje door beste vriend, beste vriend wil t goed maken, blablablabla

en dan gebeurd er wat met de beste vriend en krijg je wat actie scenes...

Nu klinkt dit vrij negatief maar ik heb me toch ontzettend vermaakt met deze film en geef hem 3*

alleen vind ik het erg jammer dat het de kracht waarmee de film begon niet vast heeft kunnen houden want anders was het echt een top film geweest

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Jesper187 schreef:

Vind 'Family Guy' altijd bijzonder hilarisch. Beter dan 'South Park' ook.

Deze film lijkt me ook best geinig, kijk er wel naar uit!

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

lijkt me een hele grappige en leuke film

avatar van erpunited

erpunited

Zo slecht dat het gewoon grappig was. Op het begin denk je wat een trieste film is dit, maar dan zoveel vet grappige Ted momenten. Helemaal dubbel gelegen. Zeker een aanrader :-p

avatar van jerry r

jerry r

best wel leuk .

maar ik vond de speelduur net iets te lang .

avatar van Smofo

Smofo

Heb hem net gekeken. Hij was erg goed. Ik heb hem dan ook een dikke 4 gegeven.

avatar van noxious

noxious

Had er meer van verwacht.

Enkel een paar scenes met Ted zelf konden me af en toe vermaken. Vooral saaie film die maar blijft duren. Na het zien van de trailer zag je de betere stukken en kan je de hele verhaallijn zelf wel invullen.

Toch een 2 (dankzij de cover die ik wel leuk blijf vinden, anders had het 1.5 geweest)

disneystore

Ach, de trailer was ongelooflijk slecht. De grappige dingen zaten niet eens in de trailer, en gelukkig. Maar ik ga toch een halfje afdoen omdat ik hetzelfde cijfer aan The Dark Knight Rises gaf, en deze toch wel duidelijk slechter is.

avatar van clockwork72

clockwork72

Waar hebben jullie deze film al gezien?

clockwork72 schreef:

Waar hebben jullie deze film al gezien?

Welkom bij de geheime wereld van torrents

avatar van Jesper187

Jesper187

Dan heb je zeker zo'n gierige telesync gezien... althans, die gaan nu de rondte op usenet. Ziet er niet uit en klinkt voor geen meter.