• 9.383.634 stemmen

Ted (2012)

Komedie / Fantasy | 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 106 minuten / 112 minuten (unrated)

Geregisseerd door: Seth MacFarlane

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane

Releasedatum: 13 september 2012

Plot Ted

"Ted is coming."

John laat een kerstwonder uitkomen door zijn enige vriend in zijn leven tot leven te wekken: zijn teddybeer. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn grove, en zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden.

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Ik kan deze film simpel beschrijven: Geen inhoud.

avatar van Salahakka

Salahakka

hoe kan ik deze film bekijken?

avatar van tommycool98

tommycool98

geniale film had er weer heel veel plezier van!

avatar van speliz

speliz

Normaal niet zo van de komedies, had deze al een tijdje op de plank liggen...Maar blijkt gewoon een top filmpje...Vooral op het laatst...zeker 3,5 *

avatar van ahp2002

ahp2002

Tussen alle goede grappen (in de trailer), is het eigenlijk best een brave film met weinig echt memorabele grappen. Ik vond t een tegenvaller.

avatar van Mondragon

Mondragon

Te slecht voor woorden.

avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six schreef:
Toch wel vrij geslaagd, ook al vind ik Ted toch nog een iets te brave film dat niet buiten de lijntjes durft te gaan.

Er valt wel genoeg te lachen in de film gelukkig, maar extreem grappig wordt het niet zo vaak. Wel moest ik lachen om de Chinees met de gans, de baas van Ted, het feestje van Ted met hun jeugdheld, Ted met de schijtende hoer en om de vechtpartij in de hotelkamer. Lekker absurd en compleet over de top. Maar te vaak werd er weer teruggevallen op dat onnodige relatieplotje, inclusief natuurlijk een break-up en Ted die de boel weer samen krijgt. Het einde was ook onnodig moralistisch met de dood van Ted die weer daarna tot leven wordt gewekt. Die schijndood plotjes moeten ze echt eens uit films weglaten, want je weet ook wel dat Ted weer terug gaat komen. Hoe moet er anders een deel 2 komen he...

Gelukkig krijg je een spervuur van grappen op je afgevuurd, waardoor de film constant toch best leuk blijft. En bijna niemand wordt gespaard. Joden, gehandicapten, dikke mensen (dat dikke kind werd wel een paar keer heerlijk belachelijk gemaakt, ghehe) etc...iedereen krijgt er van langs gelukkig. En tussendoor is het genieten van de schoonheid van Mila Kunis. Wat een heerlijke vrouw zeg! Walhberg speelde zoals hij vaak een rol speelt. Vrij droog. Ik had liever iemand als Sean William Scott in zijn plek willen zien als hoofdrol. Maar de ster van de film blijft gelukkig toch Ted, ook met een heerlijke voice-acting van Seth MacFarlane zelf. Het Family Guy niveau wordt niet gehaald, maar Ted mag er toch best zijn in een periode dat er sowieso vrij weinig geslaagde komedies nog uit komen.

Drie jaar na dato de film opnieuw gekeken en niet van mening veranderd. Wel wil ik nog eens benadrukken dat de rol van Mila Kunus jammer is. Zo'n mooie, aantrekkelijke vrouw en die krijgt dan weer zo'n stereotype flutrolletje. Had echt beter gekund bij de schrijvers. Er zit best wel een overdosis moraal in de film die er beter niet in had gezeten. Gelukkig wordt dat moraal wel regelmatig vergeten door de geweldige optredens van Ted, die echt geestig en lomp is. Net als de vaak erg harde grappen over van alles en iedereen. Dat levert de film een ruime voldoende op.

3,5* blijven staan.

avatar van zaleino

zaleino

heb me dood gelachen,super comedy

avatar van zaleino

zaleino

LauraArsenal schreef:

Ik kan deze film simpel beschrijven: Geen inhoud.

nee! Fifty Shades of Grey heeft zeker inhoud??

eff serieus....

avatar van Renkjan

Renkjan

Leuke film, echt gelachen en goed gespeeld.

avatar van vlerk00

vlerk00

Ik vond hem erg leuk!

avatar van Argyle

Argyle

Leuke komedie

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Slechte komedie, werkelijk niets grappigs aan. Ongelofelijk suffe film met een nog suffere beer. Hartstikke saai.

avatar van Curry

Curry

Heeft zijn momenten, vooral de vechtscene is hilarisch. Maar het slappe liefdesverhaaltje komt steeds meer op de voorgrond, CGI is wel prima.

Een film die je 1x ziet en niet zonodig tig keer hoeft terug te zien voor mij

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Ted had een komedie voor de eeuwigheid kunnen zijn, want het uitgangspunt is niet minder dan geniaal.
Toch is dit geen komedie voor de eeuwigheid geworden, en dat ligt aan een aantal scenariotechnische keuzes. Een kinderlijke man, zijn serieuzere vriendin en hun relatieproblemen, we hebben het op die manier al veel te vaak gezien, deze film verdiende een minder eenzijdige benadering van dat vertrouwde thema. Ook ontvoeringen door creeps en valse sterfscènes (komaan, we weten intussen toch dat er in een komedie nóóit iemand sterft?) maken deel uit van het Starterspakket Clichés. En dan die grapjes, over de popcultuur van de jaren '80 en '90... Ik ben in het bezit van een internetaansluiting, dus ik ken ze allemaal wel. Jammer, want zoals ik zei had MacFarlane met dit uitgangspunt goud in handen.
Nu is Ted een heerlijke film vol hilarische situaties, maar het had Annie Hall met een een teddybeer kunnen zijn.

avatar van Nicholas

Nicholas

Toch een aantal keer goed kunnen lachen en vooraf was het nog maar de vraag of dat er in zou zitten.

Aantal leuke cameo', miste alleen Seth Green (volgens mij).

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Het concept is redelijk standaard, maar door de toevoeging van een pratende teddybeer net wat leuker dan de rest van dit "soort" films. Ik heb me toch een aantal keer kapot gelachen en dat heb ik niet zo snel. De intentie van deze film is ook niet minder dan puur vermaak, daar heeft het naar mijn mening zeker aan voldaan.

avatar van macrobody

macrobody

Een komedie waar ik echt om kan lachen komt niet vaak voor maar deze film kreeg het voor elkaar. Vooral de woordgrappen en verwijzingen maakten het een erg grappige film. Misschien voor sommigen te grof of misschien onbegrepen, maar voor mij smullen.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Leuke meevaller.

Ik ben niet echt voor dit genre, en omdat veel films met Amerikaanse humor gewoon zwak zijn, lang gewacht om deze film te zien. Toch deze film een shot gegeven, en deze was verrassend leuk omdat het ook geen Amerikaanse humor was. In tegendeel, ik vond de hoeveelheid humor in deze film wat laag. Er zijn zeker heel wat tekortkomingen. De relatie man en vrouw vond ik niet echt goed uitgewerkt, net zoals dat het b-verhaallijntje dat in het verhaal verder opgezocht word en uiteindelijk leidde tot het einde van de film ook niet echt mijn dada was. Had liever gehad dat dat vervangen werd door iets komischer, aangezien dit weinig toevoegde aan het verhaal, en niet goed uitgewerkt was (hatelijke antagonisten).

Maar al bij al verrassend leuk. Een zesje.

avatar van Scarto70

Scarto70

En omdat er een Teddybeer in voorkomt die kan praten moet iedereen het plotseling leuk vinden. Dus niet. Hele flauwe humor deze film. Alles is erg "gemaakt". Als je deze film niet hebt gezien heb je wat betreft films totaal niks gemist. Gauw overslaan, of je moet net de leeftijd van 3 jaar hebben bereikt.

avatar van IH88

IH88

“Thunder buddies for life, right, Johnny?”

Ted is een meer dan vermakelijke komedie over John Bennet en zijn tot leven gewekte teddybeer. De grapdichtheid ligt hoog en Seth MacFarlane zorgt ervoor dat je ondanks het belachelijke gegeven toch gaat meeleven en lachen met deze grofgebekte en wietrokende teddybeer.

De driehoeksverhouding tussen Ted, John en zijn vriendin Lori (Mila Kunis) werkt uitstekend en de acteurs hebben duidelijk lol in hun rol. Je begrijpt de frustratie van Lori wel die een leven wil opbouwen met John zonder de opdringerige Ted maar het is knap hoe sterk de vriendschap tussen John en Ted wordt neergezet. De grappen zijn over het algemeen sterk en de film heeft een aantal memorabele en hilarische scènes. Wahlberg weet de kinderlijke blijdschap van John, dat hij in Ted eindelijk een vriend heeft gevonden, goed te spelen en hij vormt een leuk koppel met Kunis. Kunis is uistekend op dreef en zorgt ervoor dat het zeurderig karakter van Lori nooit gaat storen. Giovanni Ribisi heeft een ondankbare rol en zijn subplot hang er een beetje bij. Ted is vermakelijk, grof en origineel. Een echte MacFarlane komedie.

avatar van scorsese

Redelijke film over een man met een levende teddybeer die de spelbreker is van zijn relatie met zijn vriendin. Een leuk concept en de interactie met de beer ziet er goed uit. Zeker wel vermakelijk en hier en daar ook wel grappig, maar de humor had best wat scherper gemogen en het verhaal iets origineler.

avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

Mooi gemaakte, voldoende grappige komedie, maar echt bijzonder ook niet.

Een man met een levende teddybeer levert een handvol geinige scènes op. Daarbuiten ziet de animatie er vakkundig uit. Helaas ook erg voorspelbaar met een verhaal van niets, dus als je de humor niets vindt, is het ook geen beste film. Een nipte voldoende.

avatar van De filosoof

De filosoof

Sommige grappen zijn leuk, andere zo flauw dat het genant is. Het verhaal slaat nergens op, al wordt het aan het eind toch nog wat. Kortom, een halfgeslaagde film.

avatar van frolunda

frolunda

Een beetje 'hit and miss' deze comedy,zeker wat betreft de grappen.Verder wel leuk gemaakt,mede door het sterke uitgangspunt,al was het verhaal vrij standaard (vooral het subplot was niet veel soeps),op dat gebied had Seth MacFarlane de registers wel wat verder open kunnen trekken.De Flash Gordon referenties plus toegift (Sam Jones) waren wel geweldig en ookde vechtpartij tussen John en Ted mocht er wezen .Zeker niet ieders smaak denk ik maar mij is Ted toch wel een ruime voldoende waard.

avatar van Movsin

Movsin

Vuilbekkerij en dan nog met wat voor een kinderknuffel moet doorgaan.

Walgelijk eigenlijk en misplaatst.

Wat charmant en lief moet zijn valt vies uit.

avatar van PEN15

PEN15

Door die ene grap die rondcirculeert over chicks with dicks wilde ik deze eens een kijkpoging gunnen. Spijtig genoeg moet ik concluderen dat het van het vervolg afkomstig is. Daarmee had ik natuurlijk ook kunnen weten wat het niveau van de film is, maar toch..het faalt. Zowel de bijdehandte botte schuttingtaalhumor als het povere slappe theedoekverhaaltje werken niet. De animatie was heel aardig. Wat zou Jim Henson hier van gevonden hebben als hij nu nog had geleefd?

avatar van n00r

n00r

Leuke film met leuke grappen en leuke cast. Wel wat kinderachtig maar goed. Moet Ted 2 binnenkort ook maar eens opzetten.

avatar van Antonev

Antonev

Geinig, daar is inhoudelijk alles ook wel mee gezegd. Men probeert teveel te scoren met gemakkelijke en grove grappen. De beer ziet er verder prima uit, dat hebben ze mooi gedaan.

avatar van flaphead

flaphead

Een extreem standaard Amerikaanse komedie: grappig tot ongeveer de helft, dan volgt de serieuze fase tussen hoofdpersonen, vervolgens een moraal en een happy end met wat grapjes.

De grappen waren veelal leuk, met een 'brutale' teddybeer kun je natuurlijk ook wat kanten op. Ribisi heeft weer een lekker karakter om te spelen. Grafisch ziet het er ook goed uit (for what's it worth in een komedie). De rest is cliché, voorspelbaar en vermoeiend. Eigenlijk een bevestiging van mijn afkeer tegen Amerikaanse komediefilms. Had het iets meer buiten de lijntjes verwacht met McFarlane (als groot van Family Guy).