Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: Brett Ratner
Met onder meer: Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle
Releasedatum: 21 december 2000
Plot The Family Man
"What if you made different choices? What if you said yes, instead of no? What if you got a second chance?"
De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.
Jack Campbell
Josh Campbell
Josh Campbell
Evelyn Thompson
desteven007
Leuke film weer met Nicolas Cage, maar nogal onwaarschijnlijk.
Barfly
Toch één keer heerlijk in een deuk gelegen:
Cage levert kind in bij de creche en vraagt zich af of hij geen bonnetje krijgt.
Fraggie
Alleen die chick maakt het een interesante film, voor de rest vond ik hem wat traag en naja, saai.
Feebs
Alleen ik snap de rol van de man van de kassa in de supermarkt niet(toen Jack een zak zout kocht), watvoor invloed hij in Jack heeft om hem zomaar floeps naar andere tijd te verplaatsen..
lucdecoster
Fantastische film met mijn favoriet Nicolas Cage, geweldige acteur, zijn gelaatsuitdrukkingen waren ongelooflijk goed. Ik denk dat ik gek zou worden in zijn situatie. De film leek wel een beetje op die andere film "Life Stinks" , waar er ook iemand plotseling van een rijk naar een arm leven verzeild geraakt.
Rudeo
Nu als kerst geschenk bij ster videotheken als je de film young people fuck huurt, strange combo maar to the point , best goede komedie alleen een beetje over romantisch en dan wijs ik vooral naar het einde. Voor de rest ok verhaal en goede acteer prestaties. Deed me verder aan groundhog day denken.
Loved de scene waarin het meisje zich afvraagd waar haar echte vader is gebleven en dat ze denkt dat hij een alien is.
Dead01
- 1976 stemmen
Vond het toch een leuke film.
Cage zet hier en goede rol neer die me toch enkele keren goed heeft laten lachen.
Leuk voor een rustige avond moet ik zeggen.
3,5 sterren
m1701
Goeie leuk film!
Acteerwerk van Nicolas Cage was ook wel aardig!
Moet je zeker een keer gezien hebben
Jeauhan
Leuke en grappige film. Soms erg cliché en sentimenteel, maar bij een romantische komedie wil ik dat wel vergeven. Film begint goed, middenstuk (Jack's droom)is minder maar kent leuke scènes. Het bowlen en bonnetje bij crèche etc.. Het einde is erg zwak, voorspelbaar en veel te makkelijk.
Niet hoogstaand maar vermakelijk genoeg om de tijd te doden. Zeker in deze dagen van het jaar.
Rebel80
Ik heb deze film nu zeker al 20+ gezien.
Voor mij iig absoluut 5***
Timothyvdmeer
Erg leuke romantische comedy. Leuk neergezet door Cage. Deze film kijkt gewoon lekker weg...lekker genieten zou ik zeggen. 3.5*.
TheStick16
Ik heb deze film nu zeker al 20+ gezien.
Voor mij iig absoluut 5***
Nee hoor, ik heb um ook al vaak gezien en elke keer word die steeds beter.
AmazingPP
Niet zo'n goede film vond ik. Hij kon me niet geboeid houden. De acteerprestaties zijn zeker niet slecht, hoor, maar het had allemaal veel beter uitgewerkt kunnen worden. Wat is deze film nu eigenlijk? Een drama, een komedie of een thriller?? Niet geheel mijn ding, maar voor de acteerprestaties 2 *.
AmazingPP
De meeste meeste zullen dat wel raar vinden maar het is een persoonlijk iets.
Nee, hoor vind ik niet raar. Wat ik wel raar vind is dat je The Shawshank Redemption een halve ster geeft. Maar goed... Smaken verschillen nu eenmaal...
AchmedATM
Niet zo een fan van RomCom's maar deze heb ik meerdere malen van begin tot eind gekeken.
Rebel80
Dat begrjip ik dat je dat raar vind, kijk, ik hou erg veel van gevangenis films en als je dan op zoek gaat naar gevangenis komt deze film ook steeds daarin terug.
En voor mij moet een gevangenis film een bepaalde sfeer en agressie hebben en dat heeft shawshank redemption totaal niet voor mij.
Begrijp dat veel mensen em goed vinden maar ik heb em met andere ogen en gedachte gekeken waardoor ik de film gewoon zwaar klote vind.
Overigens, dat veel mensen het een goede film vinden ok maar vind het absoluut niet nr1 waardig.
Elineloves
Volgende week maandag komt deze weer op TV, denk dat ik hem maar eens ga herzien.
Het is alweer een jaar of 7 geleden dat ik deze film zag.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ja ik pak ook alle kerstfilms mee die ik mee kan pakken dus deze ook zeker weten.
David Aaronson
"The unexamined life is not worth living." Socrates
Inderdaad is dit een feel good movie, maar wel een die je laat nadenken of je leven nog in overeenstemming is met je persoonlijke doelen en vooral waarden.
...en Rebel80, ook ik ga hem vanavond weer kijken...
nachtgekko
Ik vond et geen hoogstandje, maar het kijkt echt prima weg. Meer dan redelijke film, zelfs met het hoge aandeel meelevings-drama (of hoe je dat dan ook zou moeten noemen
jumpstylemovie
Ik heb het einde van deze film al eens eerder gezien in een ver verleden. Het moeilijk aan films als deze is dat de hoofdpersoon nooit echt realistisch reageert als hij doorheeft dat hij in zijn nieuwe wereldje terecht is gekomen. Het verhaal is niet orgineel maar wel erg interessant. Cage doet het wel aardig, Tea Leoni is niet knap maar doet het ook wel aardig goed. Ik heb me niet verveeld.
moviemafketel
- 19752 berichten
Nog nooit gezien, maar moet zeggen dat ik blij verrast was. Lekker sfeertje en er wordt aardig geacteerd. Het dochtertje dat zei: "Welcome to earth" was zelfs grappig haha.
Er was een goede chemie tussen Cage en Leoni. Ik vind haar in tegenstelling tot jump wel wat hebben. Lekkere feel-good-movie!

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

If Only
Drama / Romantiek, 2004

Excellent Cadavers
Drama, 1999
vakantieworkaholicsecond chanceeerste liefdeguardian angelkerstmiswhat ifcareer vs familylife reprioritizing