Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: Brett Ratner
Met onder meer: Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle
Releasedatum: 21 december 2000
Plot The Family Man
"What if you made different choices? What if you said yes, instead of no? What if you got a second chance?"
De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.
Jack Campbell
Josh Campbell
Josh Campbell
Evelyn Thompson
dafoefan
Een leuke film (voor de kerst
Goed gespeeld door Nicolas Cage & Tea Leoni
Ook een film die je niet zat wordt na 1 keer kijken.
Alleen het einde is wat vreemd.
aerogp1
Deze film viel me enorm mee, waarschijnlijk vooral door Nicholas. Verhaal was natuurlijk erg standaard maar het acteerwerk trekt het geheel wat omhoog.
Hij verveelt niet, vandaar 4*
Hilarious
Ik had deze film toch beter verwacht. Het is wel een vermakelijk filmpje voor bij de kerst. Maar het verhaal is standaard en had beter gekund. Nicolas Cage vond ik ook helemaal niet zo goed en soms wel irriterend. En het einde vind ik wel jammer, oke leuk dat ze samen weer eens koffie gaan drinken, maar ze laat haar heel snel overhalen dat het wat vreemd overkomt en ik vond het jammer dat die kinderen en dan niet waren. Gewoon een leuk wegkijkfilmpje maar zeker niet speciaal. 2*
dulcinea
Hartverwarmende film die je met een goed gevoel achterlaat en toch ook even laat nadenken. Ik vond het einde best ok en heb me geen moment verveeld, het is geen typische kerstfilm maar toch zit die hele sfeer er wel in
Voor mij toch één van de betere in dit genre en ééntje waarvan ik al meerdere keren heb genoten: 4* dus
Jessu123
net christmas carol (waarin scrooge geld will en inees beseft ondanks de bezoek van drie geesten waarin hij nog de kans kreeg alles goed te maken) en in dit verhaal wil hij geen gezin voeren maar toch heeft hij kinderen en een vrouw
Castor Troy
Een echte familie-film, zoals de titel al doet vermoeden, van begin tot einde meeslepend, de film behandelt een interessant thema. Ik vind het einde juist goed, omdat er niet wordt gekozen voor een echt happy end, dat zou ook belachelijk zijn als ze echt weer bijelkaar kwamen.
Glacius
Het einde vond ik afgeraffeld en dat is het enige minpunt eigenlijk.. Het hoefde niet persé zo'n happy end te zijn, maar het werd toch wel héél snel beëindigd.. Kleine 3,5*
AGoos
ze hadden deze film toch veel leuker kunnen maken? 2,5*,,,kan totaal niet tippen aan een bijvoorbeeld Groundhog Day...
Liesjj_x
Hele mooie film... Het was eens wat anders dan...
Echt heel leuk, een typische familie film voor het hele gezin... Hij doet me een beetje denken aan kerstmis
Clueless Dork
Leuke film. Had een wat hoger kotsgehalte verwacht maar gelukkig viel dat mee.
3,0
redondo
Erg leuke film, super leuk verhaal. Erg orgineel!
Het mooiste stukje van de film is als hij bij de familie wakker word, en het eerste wat hij doet is naar buiten rennen en zegt: 'Where is my Ferrari!'
JohnStacks
Deze film doet iedere man wel een lichtje branden fatsoenlijke kerstfilm
Yostlov
Leuk voor met kerst.. een typisch kerstverhaal, maar de cast doet in deze wonderen.. met hen is het tóch nog een leuk verhaal
puhpuh
... en Tea Leoni zag er zeker goed uit.
nightbreed
Mier, mier en mier zoet, net niet zo zoet als 'Sleepless in Seatlle'.
Ondanks dat de film mierzoet is, is hij toch het bekijken waard...1 keertje.
Daisyp
leuke film.. word er blij van.. goed verhaal.. leuk om met familie/vriendje te kijken..
Leland Palmer
Beetje een teleurstelling deze film. Had er veel van verwacht, maar aan mijn verwachtingen heeft de film zeker niet voldaan. Het begint goed met Cage als steenrijke zakenman, maar zodra hij naast Tèa Leoni wakker wordt gaat het mis. Cage zet een strakke rol neer als Jack Campbell, maar Leoni is echt verschrikkelijk slecht. Vind haar over het algemeen sowieso al geen goed actrice. Don Cheadle zet een leuk rolletje neer, maar het verhaal blijkt zo voorspelbaar en vol ongeloofwaardige wendingen te zitten dat het plezier er zo af is.
tommykonijn
Ik ben het eens met HarmJanStegenga, Nicolas Cage zet een Goede rol neer maar het Verhaal vond ik eigenlijk soms wel saai dus ... Leuk Filmpje om eens te huren met Kerstmis maar ik vind het absoluut geen aanrader
*Nientjah*
Best aardige film, begon leuk maar het einde was weer zo cliché. Best amuserend filmpje voor de rest. Was misschien ook een beetje te moraliserend.
3 sterren.
rose
Hoe zou je leven eruit zien als je niet rechts, maar links was gegaan? Vond het leuk neergezet in deze film. En zinnen als: toen ik je weer zag wist ik dat ik nooit was gestopt met verliefd op je te zijn *zucht * , wat zou ik zonder jou zijn * boem *!
Cliche's allemaal, maar voor mij werkte het.
Saldek
Een cliché-verhaal die ik toch alleraardigst vond gebracht. Haha, het zal je maar gebeuren dat je op een dag wakker wordt en ipv een succesvol topzakenman een gewoon doorsnee burger bent geworden. Leuke film. 3,5 *
anne J
Ik hou niet zo van Nicolas Cage, het einde was niet goed en heel anders dan de rest van de film (qua sfeertje ofzo) en ik vond het een beetje ja.. traag soms. Maar het grootse probleem is dus gewoon het hoofd van Nicolas Cage, die man kan maar op één manier kijken in welke film hij ook speelt, niet om aan te zien.
Verder was het wel oké.
nele
één van de zovele films, die ik per se wil hebben, en waar ik uiteindelijk maar één keer naar kijk, verspilling eigenlijk...
Nuja, daar gaat het niet om.
Ik hou wel van Nicholas Cage en vond hem hier ook zeer goed in spelen. Ook de andere acteerprestaties waren zeer goed.
Wel een voorspelbare film, maar dat stoort me helemaal niet. Ook vond ik het concept origineler als de meeste films in dat genre.
Carlinho
Beetje flauwe-film, saai begin met die verandering in z'n leven! En dat z'n naam niet meer op het bord van zn kantoor staat!
Cijfer: 3.5
Reticulated
De trailer op tv zag er leuk uit maar de film viel bestwel tegen.
Veel saaie stukken..
missl
kijkt wel lekker weg dit filmpje, maar daar blijft het ook bij. kan hier niet echt enthousiast van worden.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

If Only
Drama / Romantiek, 2004

Excellent Cadavers
Drama, 1999
vakantieworkaholicsecond chanceeerste liefdeguardian angelkerstmiswhat ifcareer vs familylife reprioritizing