• 9.372.679 stemmen

Geregisseerd door: Brett Ratner

Met onder meer: Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle

Releasedatum: 21 december 2000

Plot The Family Man

"What if you made different choices? What if you said yes, instead of no? What if you got a second chance?"

De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.

Jack Campbell

Josh Campbell

Evelyn Thompson

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Mooie film, jammer dat er weinig humor in zit, maar de boodschap die de film probeert te brengen komt goed over.

De film kijkt lekker weg, met goed acteer werk van Nicolas Cage.

avatar van Shinobi

Shinobi

Deze film had ik een paar jaar terug al eerder gezien en toen vond ik 'm best goed en afgelopen zondag maar weer eens gekeken, alleen vond ik 'm toen niet zo erg geslaagd. Wel leuk om de avond mee door te komen.

Sowieso vind ik Cage goed in zijn rol, alleen dit keer moet ik zeggen dat ik die Leoni best irritant vond.

3,0 Sterren.

avatar van Denzz

Denzz

ik had wel een toffe film verwacht, maar ik vond hem niet zo bangelijk. Redelijk saai en langdradig. Cage probeert de film nog een beetje naar een niveau te brengen, maar tevergeefs ...

misschien als die ooit bij kerst nog eens op tv is, zal ik hem nog eens herzien.

avatar van sofripa

sofripa

Rom com type standaard. Cage vind ik altijd aangenaam om te zien. Aardig is de verandering van gedrag van loner naar familieman. 3 sterren

avatar van goon

goon

wel een goed verhaal, zet je aan het denken, maar toch vond ik de film zelf niet meer dan gewoon een leuke film. niet bijzonder goed, gewoon, goed.

avatar van BBarbie

BBarbie

Best een leuke film. Begrijp niet dat Téa Leoni tot nu toe zo weinig rollen gekregen heeft. Die stem van haar blijft je altijd bij.

avatar van Xtrickz

Xtrickz

Zet aan tot denken. Goed verhaal.

Cage speelde goede rol en moest ook lachen om dat accentje van Annie.

Wat een schatje

Ik kijk em elk jaar met kerst.

Voor mij 4,5*

avatar van Seifer

Seifer

BBarbie schreef:

Gelukkig maar, ik vind Téa Leoni eigenlijk vrij irritant. Vooral in Jurassic Park.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik kan me herinneren dat ik deze film twee keer eerder heb gezien, waarvan maar één keer helemaal. En toen haalde hij ook nog maar net de 2,5*. Maar na de derde herziening, gisteravond kan ik de film opeens echt beter waarderen. Er zitten duidelijk elementen in die verwijzen naar het verhaal van A Christmas Carol, maar dat mag de pret niet drukken. Nicolas Cage zit goed in zijn rol en ook de rest van de cast was niet onaangenaam. Wat ik wel nog steeds jammer vindt, is (zoals hier al iemand voor me zei) dat er niet echt een toelichting wordt gegeven op waarom het gebeurde en wie de rol van Don Cheadle eigenlijk was. Jack wordt weer wakker in zijn normale leventje en verder wordt er niet echt teruggeblikt (behalve het einde dan waar Jack, Kate stopt op het vliegveld) maar een echte verklaring mist nog wel een beetje vind ik... Maar desondanks is het toch zeker een vermakelijke film. Ondanks dat ik me niet zo lekker voelde tijdens het kijken en best wel moe was, heeft de film toch mijn aandacht vast kunnen houden. Daarom verhooog ik hem dan ook met een halve ster.

avatar van marximaal

marximaal

tommykonijn schreef:

Gisteren voor met tegenzin voor de 4e keer bekeken ( De vrouw had weer gewonnen )
de rol van Don is volgens mij een soort engel die een beetje de personen checkt op aarde. Op het einde zie je hem achter een kassa zitten en wanneer dat meisje haar wisselgeld terug krijgt zie je haar argwanend naar Don kijken.
Op dat moment zegt Don iets en noteerd het in een notitieblokje. Dit was mij nog niet eerder opgevallen maar het lijkt wel te kloppen. Zo heeft hij Nicolas Cage ook gestrikt in een winkeltje op zijn arrogantie.

Maar goed ik kan er ook wel helemaal naast zitten hoor maar zo heb ik het gisteren geiterpreteerd. Vier keer kijken is overigens wel net 1 keer te vaak, ik begon mij echt te ergeren aan Kate, niet qua acteren hoor maar ze had gewoon te veel geduld.

avatar van Roel82

Roel82

Leuk voor rond de kerstdagen, niet geheel geschikt voor de aller jongste kijkers maar voor mensen vanaf 12 jaar is de film goed te volgen. Het zet de kerstsfeer leuk neer.

avatar van stekman

stekman

@maximaal, ze betaalde met 1 dollar en kreeg terug van 10

avatar van Eric001

Eric001

Beetje slappe film met een heel voorspelbaar verhaal.

avatar van madmax2011

madmax2011

mooie film heb er van genoten

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Saai en voorspelbaar. Ugh.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuk, maar ken toch betere komedies.

En ik ken ook betere filmen met beide hoofdrolspelers, zowel van Cage als Leoni dus.

avatar van Triezzzze

Triezzzze

Aangezien ik HELEMAAL KERST FREEK ben vind ik deze film natuurlijk helemaal GEWELDIG!! En al ben ik totaal niet van de zoetsappige films, ben meer een horror fan, vind ik deze film toch wel erg geslaagd! Heerlijk!!! Ga hem binnenkort weer kijken

avatar van Flat Eric

Flat Eric

"because the Jack Campbell I married would't need a 1000 dollar Zegna suit to feel better about his life, but if it makes you feel better then BUY it"

Een heerlijke kerstfilm met een leuk verhaal. Wat als je vroeger andere keuzes zou hebben gemaakt? Aan Nicolas Cage wordt een glimp van dat leven gegund.

Natuurlijk is de film erg voorspelbaar, maar er zitten een hoop leuke en grappige scenes in.

De hoofdrolspelers zijn goed gecast en met name Nicholas Cage zet de personage Jack goed neer.

Feelgood zoals feelgood moet zijn.

Ik kan geen Ermenegildo Zegna pak in een winkel tegenkomen zonder dat ik met een glimlach aan de film Family Man moet denken....

Dago66

Feel good at the end of this movie ...

gotti schreef:

The Family Man. Een film die Frank Capra gemaakt had kunnen hebben. Mierzoet, maar met een boodschap. En die boodschap is ook gelijk het interessantste aan deze film. Want wat zou je doen als je een tweede kans kreeg, als je alles opnieuw zou mogen doen, zou je het dan allemaal weer hetzelfde doen, of juist helemaal niet. Een erg interessant thema dus, maar helaas zorgt de slappe en duffe uitwerking ervoor dat je er niet optimaal van kan genieten. Dooddoeners als "You missed Christmas" werden mij even iets te veel van het goede.

Een interessant onderwerp dus, maar te suf, duf en standaard uitgewerkt om echt boeiend te worden.

Dago66

Wat maakt dan dat de film toch nog 3 sterren krijgt ?

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Ik blijf erbij..., een heerlijke feelgood kerst film met een prima Nicholas Cage.

En ik haat Kerst dus dat zegt genoeg.

avatar van elandenburg

elandenburg

Prima kerstfilm en feel good movie. Mankeert helemaal niets aan.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Zo schattig deze film. Geeft goed aan wat het belangrijkste zou moeten zijn in het leven. En je sommige dingen niet zomaar voor lief moet nemen.

avatar van VforVictor

VforVictor

Wel aardig, geen hoogvlieger maar heb me er wel mee vermaakt..

avatar van arno74

arno74

Leuke film, beetje cliché, maar genietbaar. Het heeft wat weg van Mr. Nobody, met het typische verhaal van wat er zou zijn gebeurd met je leven als je niet die ene beslissing had genomen. Een onmogelijk maar interessant gegeven dat hier ook nog leuk wordt gebracht. Ruim 3*.

avatar van Waackx

Waackx

Beetje een rip-off van Sliding Doors die 2 jaar eerder uitkwam, maar Cage brengt het leuk en leek er zin in te hebben in tegenstelling tot zijn recente werk waar hij alles op de automatische piloot doet.

avatar van fritsje

fritsje

Heerlijke kerstzwijmelfilm,zucht.....

avatar van Brabants

Brabants

Deze film geeft je als kijker inderdaad een warm gevoel mee en daarmee is de sfeer zeer succesvol neergezet. Het verhaal houdt de kijker een spiegel voor en is daarmee niet bijster origineel. Toch raakt het en zet Nicolas Cage hier een goede prestatie neer. Het is zo'n film waarbij hij zich van zijn sterke kant laat zien(daar waar het anderzijds ook veelal minder is). Het verhaal was krachtiger geweest als sommige scenes wat minder lang duurde of overbodig bleken te zijn. Toch al met al een geslaagde film.

avatar van Kronos

Kronos