• 9.371.574 stemmen

Geregisseerd door: Brett Ratner

Met onder meer: Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle

Releasedatum: 21 december 2000

Plot The Family Man

"What if you made different choices? What if you said yes, instead of no? What if you got a second chance?"

De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.

Jack Campbell

Josh Campbell

Evelyn Thompson

avatar van Jordy

Jordy

Ik wist van tevoren wel dat dit niet helemaal mijn film zou zijn (gezien het zoetsappige en afgezaagde verhaal), maar in het eerste deel van de film zitten een paar hele grappige momenten. In het tweede deel gaat het wat mij betreft echter een beetje mis. Sommige delen zijn nog wel goed en ontroerend (Cage die langzaam van z'n vrouw begint te houden), maar over het algemeen wordt het steeds sentimenteler en sentimenteler, en het einde van de film is een beetje het dieptepunt. Goede datemovie, maar anders kun je deze het best vermijden. 2 en een halve ster.

avatar van LennarT

LennarT

Ik heb me best vermaakt door het zien van deze film, de film bevat een aantal zeer geslaagte scenes. er zijn inmiddels al heel wat films gemaakt over 'the american dream' en de film was wel erg voorspelbaar, maar het was leuk om Cage eens te zien in zo'n rol. Na de pauze duurt het allemaal net wat te lang, 3.5 sterren

avatar van iman

iman

de film is goed, leuk gewoon vermakelijk.... en het is ook nog 1 van de enige kerstfilms die uitgekomen is.....

avatar van DeVanteDegrate

DeVanteDegrate

Over het algemeen hou ik niet zo van dit soort films (geef mij maar een goede thriller of actiefilm), maar meestal leurt mijn vriendin me mee naar dit soort films. Ik moet zeggen dat ik het toch erg vond meevallen (en dat komt niet, omdat ik een grote fan van Nicholas Cage ben). De film begint vrij sterk en zakt daarna uiteraard weer wat terug (maar dat is in alle love-story's, omdat het dan wat zoetsappig begint te worden). Cage vindt het natuurlijk maar niks om zijn rijke vrijgezellenleven op te geven voor een leven als vader van 2 kinderen (die hij nooit heeft gezien), die ook nog eens als bandenverkoper werkt. Dat geeft trouwens een hele mooie scene in een warenhuis als het personage van Cage een driedelig kostuum wil kopen, terwijl hij daar helemaal geen geld voor heeft. Daarna begint hij uiteraard wel om zijn gezin te geven en daar is ook het moment waar de film wat vaart verliest. De film eindigt natuurlijk met een happy ending, maar deze is wel op een andere manier happy dan je in eerste instantie zou denken. Ik geef de film gezien vanuit het oogpunt drama/lovestory een dikverdiende 4.

P.S. Tea Leoni acteert haar rol erg goed (niet van haar verwacht). Horen we in de toekomst zeker meer van.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

Family Man... leuke film.. verder niks op aan te merken.. lekker vermakelijk prima.. 3 sterren..

avatar van mslaros

mslaros

ach... als je niets beters te doen hebt is hij wel aardig...!

avatar van Etienne U

Etienne U

Tja beetje vreemde release zo in dit tijd stipo van het jaar, maar hetnis neit anders! BTW hij heeft toch een lelijke inlay in de videotheek hee echt niet normaal meer!! Hehehehe.......ok ok

De filmis wel ok.....grappig verhaal soms iets te erg, kwa family problems........wat ik dus niet snapte dat die vrouw van cage in de film alles gewoon maar leek te pikken.....hoe hij zich gedroeg, hoe hij soms tegen der praate ik zou die gast allang een schop onder ze &*(%^&% hadden gegeven als vrouw zijnde hehehehe maar gelukkig zijn we dat niet dus uhm ok laat maar.....2,5 ster krijgtie van me

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb deze in het vliegtuig op weg naar de States gezien en hij was niet echt heel geloofwaardig, maar ook niet echt Major Crap ofzo.

Middelmatig

avatar van jackie

jackie

Wel leuke film, begint leuk maar duurt wat te lang.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik ben heel erg tevreden over deze lieve en zachte kerstfilm. Heel mooi !

avatar van narva77

narva77 (crew films)

But, THIS ISN'T MY HOUSE!

Best leuke film, hou ik wel van

avatar van Tommeh

Tommeh

narva77 schreef:

But, THIS ISN'T MY HOUSE!

Best leuke film, hou ik wel van

idd ik ook

avatar van Phooze

Phooze

Ik vond het toch minder cliche dan ik had gedacht allemaal. Cage speelt uiteraard weer geweldig en Leoni is niet vervelend om naar te kijken. Al met al toch net wel 4 sterren.

avatar van Ericinho

Ericinho

geen top, maar wel een erg leuke film

avatar van dttom

dttom

Ben het helemaal eens met jordy, vooral dat stukje als hij gaat bowlen vond ik erg grappig .

avatar van homerjay

homerjay

Als je het goed wil doen bij je vriendin moet je deze film kijken. Voor de rest erg zoetsappig met af en toe een grappig moment.

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Deze film had volgens mij wel iets weg van 'Groundhog Day'; een persoon die in een hele verdraaide wereld terechtkomt. Ik vond de film best vermakelijk. ***

avatar van SSeagal

SSeagal

Groundhog day is een stuk leuker dan deze bagger, vond er weinig leuks aan, en inderdaad zo zoet als 8 eetlepels suiker in een espresso. *

avatar van gotti

Ik las ergens een vergelijking met Capra's It's a Wonderfull Life... Is daar iets van hierin terug te vinen. Zo ja, dan zet ik hem even op mijn to see lijstje.

Zet em er maar op Gotti

avatar van empirekees

empirekees

SSeagal schreef:

Want een stomme vergelijking..., niet in een cappucino?

avatar van Bandit

Bandit

Laten we eerlijk zijn...... Cage moet nooit een cd gaan opnemen , want zingen kan hij beter aan een ander overlaten.

neo

Hij kan toch zeer aardig zingen: Hallelujah, hallelujah in Face Off, Rocket Man in The Rock en het gaat hem ook wel aardig af als playbacker van Love me tender in Wild At Heart

avatar van WB

WB

Dit is toch wel een hele leuke (kerst)familiefilm! Heb em al een paar keer gezien, en hij blijft gewoon leuk! Het heeft zelfs een moraal: Zonder geld en met zorgen kun je toch nog een fantastisch leven opbouwen! Deze rol, achteraf, is toch echt een geknipte rol voor Cage, en dat zettie duidelijk en heel leuk neer!

Het lieve kleine meisje vind ik voor haar leeftijd ook heel goed spelen Voor de rest een hele leuke film voor mannen en vrouwen zo rond deze kille donkere dagen!

En in de zomer ook wel hoor, hehe...

avatar van SSeagal

SSeagal

empirekees schreef:

Want een stomme vergelijking..., niet in een cappucino?

Nee, in een espresso (klein kopje) gaat meer suiker....:D

avatar van gotti

neo schreef:

Zet em er maar op Gotti

Hebben hier ook mensen met een objectieve kijke op films hier iets op te zeggen?

Nou moe

avatar van 11501150

Dit soort films vind ik dus echt geweldig he. Roept herinneringen op naar foute beslissingen enz enz. Erg moralistisch is het af en toe wel gebracht, maar ik heb hem toch al een aantal keer met plezier gekeken. Omdat het toch emotie bij me los maakt 4,5 *.

avatar van Purmerend

Purmerend

Die Nicolas Cage kan echt goed zingen.

Hij kan wel een zang carriere nastreven.

De film zelf was wel oke. 3.5* vooral door meneer Cage zijn acteer prestaties.

avatar van Jorick

Jorick

Ik vond het een mooi en gemoedelijk filmpje, met een leuke rol van Cage. Op een gegeven moment werd de film iets te langdradig. Toch is deze film in mijn ogen 3.5 sterren waard