Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: Brett Ratner
Met onder meer: Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle
Releasedatum: 21 december 2000
Plot The Family Man
"What if you made different choices? What if you said yes, instead of no? What if you got a second chance?"
De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.
Jack Campbell
Josh Campbell
Josh Campbell
Evelyn Thompson
Esteban
Een lamme prent. Een futloze Cage in een voorspelbare (in dit geval een understatement), ongeinspireerde, oninteressante en compleet humorloze film met een braakmoraal van jewelste.
En geloof me, ik stoor me niet snel aan zoetigheid en mooie boodschappen.
The Family Man *
Pimko
Een typische 'feelgood' film over het maken van keuze's en de gevolgen.
Best onderhoudend en bij tijd en wijle grappig als je van dit genre houdt.
Cage niet in één van zijn beste rollen maar toch best te pruimen.
Leuk voor het hele gezin.
Cijfer: 7.5
diddledidoo
Ontzettend jammer van het in mijn ogen teleurstellende einde. Daarom in plaats van 3 sterren, 2,5 sterren.
The Family Man. Een film die Frank Capra gemaakt had kunnen hebben. Mierzoet, maar met een boodschap. En die boodschap is ook gelijk het interessantste aan deze film. Want wat zou je doen als je een tweede kans kreeg, als je alles opnieuw zou mogen doen, zou je het dan allemaal weer hetzelfde doen, of juist helemaal niet. Een erg interessant thema dus, maar helaas zorgt de slappe en duffe uitwerking ervoor dat je er niet optimaal van kan genieten. Dooddoeners als "You missed Christmas" werden mij even iets te veel van het goede.
Een interessant onderwerp dus, maar te suf, duf en standaard uitgewerkt om echt boeiend te worden.
Leno
Erg aangename verrasing. Ik verwachtte er niets van, maar het bleek een bij momenten erg grappige film die toch ook wel je "meeneemt" in het verhaal. Verder goed spel van de hoofdrolspelers.
Madecineman (moderator films)
Deze film heb ik ooit eens in het vliegtuig gezien. En met Succes! Heb heerlijk een paar uurtjes gesnurkt
alexis
leuke film, hoewel ik het einde niet heb gezien... maar wel weet dat het goed komt
***
The One Ring
Leuke kerstfilm. Het is inderdaad wel erg zoet en zo, maar kan het bij zo'n film wel anders?
J.Bell
Een leuke film vond ik dit, ik heb hem nu drie keer gezien (das nu wel genoeg) maar ik vond hem de derde keer nog steeds leuk.
En ik vond het juist heel grappig en leuk dat zingen van Cage.
Van mij mag ie
Nineke
leuke film vond ik. Niet de meest bijzondere film ooit ofzo, maar gewoon lekker zitten en kijken
TheRisingSun
Een heerlijke film wat mij betreft! Cage, die zulke rollen zeer goed kan vertolken, en met Leoni aan zij zijde als zijn vrouw is dit een bijzonder mooi prentje geworden.
Erg leuk om te zien hoe Cage na zijn 'glimp' totaal in de war is,maar naarmate hij langer bij zijn vrouw en kinderen is,zijn 'nieuwe' leventje steeds meer begint te waarderen.
3,5 ster
xenne
vermakelijke film, ook in de herziening - Cage & Leoni zitten goed in hun rol, aangenaam tussendoortje op een donkere decemberdag ........ 3
Benninf
Heeeeeeeeel erg jammer van het ongeloofwaardige en zoetsappige einde! Maar dat vergeet ik maar even, want het was een hele vermakelijke film! En het thema zette me soms erg aan het denken. Wederom een sterk acterende Nicolas Cage. Eén van m'n favoriete acteurs.
3.5 ster.
- 2062 stemmen
Best leuke en vermakelijke film om eens te zien. Het heeft een beetje hetzelfde principe als The Butterfly Effect. Nicolas Cage doet het prima. Hij kan altijd wel van die leuke en aparte gezichtsuitdrukkingen tonen. Téa Leoni vind ik wat minder. In zijn geheel vind ik het best leuke verhaal een beetje oppervlakkig getoond, maar hier en daar zijn er toch wel aardig wat leuke scènes te vinden. De film brengt ook een soort boodschap met zich mee. Als 't ware heeft Cage een beetje voor de keuze gestaan om een zeer rijk en luxe leven te leiden dat afhankelijk is van een topbaan of om een standaardleven te leiden dat afhankelijk is van zijn gelukkige gezin. Later in de film zie je ook dat hij helemaal niet meer terugwil naar zijn oude leven.
Het einde vind ik nogal standaard overkomen, dat Jack en Kate koffie zitten te drinken. En ooh, wat laat Kate zich toch makkelijk ompraten op het vliegveld. Het had van mij wel mogen eindigen op het moment dat Jack voor de deur van 'zijn' huis in Jersey staat nadat hij weer in zijn oude leven werd gezet, vlak voor het laatste reklameblok gisteren. Beetje open einde dus.
3.0 sterren...
- 1978 stemmen
Het heeft een beetje hetzelfde principe als The Butterfly Effect.

Turkeyloverz
The Butterfly Effect vind ik totaal anders dan deze film, ik vind deze meer lijken op Scrooged van C.Dickens.
Ik had niet echt veel verwacht van deze film, maar hij was het wel waard.Nicolas Cage acteert goed en geloofwaardig (altijd die gezichtsuitdrukking waarbij de wenkbrauwen een piramide vormen) en Tea Leoni zag er zeker goed uit.Ze kwam me erg bekend voor, ik zie net dat ze ook in Bad Boys speelde.
De film duurde meer dan 2 uur, dat vond ik jammer..
Siemen
Een vergelijking met The Butterfly Effect is een belediging voor laatstgenoemde film!
- 2062 stemmen
Lees toch eens goed wat er staat...
Het heeft een beetje hetzelfde *****principe***** als The Butterfly Effect.
Jammer dat die bold-funktie niet meer bestaat.
- 1978 stemmen
Kijk toch eens goed wat je ziet...
Het principe lijkt helemaal niet op The Butterfly effect. Nicolas Cage krijgt een 'glimp' van een leven dat hij gehad zou kunnen hebben als hij in het verleden een andere keuze had gemaakt. In The Butterfly effect wordt er iets in het verleden daadwerkelijk veranderd, waardoor het huidige leven van de hoofdpersoon ook daadwerkelijk anders is. Dat is heel wat gecompliceerder (chaos-theorie).
Daarbij wordt het principe van die 'glimp' in The family man helemaal niet uitgewerkt, omdat het feitelijk onbelangrijk is voor de film. Dit in tegenstelling tot The Butterfly effect.
Gebeurtenis dan.
Lijkt in zekere mate genoeg op wat er in The Butterfly Effect gebeurt.
Hier toch ook? Verschil is echter dat Cage na 13 jaar zijn oude dilemma omdraaien niet zelf gewild had, niet zelf doet en dat het plotseling gebeurt.
Klopt, maar het effekt is wel hetzelfde.
Dat in The Family Man het veranderen van de grote vlinderslag niet wordt uitgewerkt, hoeft niet te zeggen dat het idee niet op dezelfde lijn ligt.
Svp geen spoilers plaatsen van een andere film. Als iemand The Family Man gezien heeft (en gestemd heeft) en Butt. Effect niet, dan zijn de spoilers over laatstgenoemde film automatisch te lezen.
Maar voor deze keer kan het geen kwaad, het zijn niet echt spoilers dacht ik.
- 1978 stemmen
Nee. In Cage leven is feitelijk niets veranderd: de 'glimp' die hij heeft meegemaakt is nooit gebeurd. Het is meer een soort droom. Cage gaat ook niet terug in zijn eigen leven, zoals in The Butterfly effect: het is niet meer dan een blik op wat had kunnen zijn (maar niet is).
Als ik het zo uitleg lijkt het verschil misschien niet zo groot, maar als je de films bekijkt zeker wel.
film_kaza
ik vond deze film heel erg goed. nicolas cage doet het fantastisch. hij is veel leuker dan dat ik had verwacht.
Niqk
goede cast... matige film... nicolas cage is wel goed mijn zijn: ow wat ben ik toch bedroeft-blik
Doom
Regisseur Brett Ratner maakt van The Family Man een zeer vermakelijke film, zoals hij ook heeft gedaan bij Rush Hour, Red Dragon en After The Sunset. Natuurlijk is de uitwerking zoetsappig, maar wat hadden we anders verwacht? Een zware emotionele film? Tuurlijk niet, zeker niet bij Brett Ratner. De uitwerking is gewoon lekker luchtig. Een heerlijke wegkijker.
Het plot is lekker simpel is. Het is namelijk in feite allemaal gewoon een droom geweest. Toch, ondanks het simpele plot, zet het je wel even aan het denken. Hoe zou je het doen als je het overnieuw kon doen?
De acteerprestaties waren verder goed, ook al is Cage erg standaard bezig voor zijn doen. Hij kan beter, zie The Weather Man, Leaving Las Vegas etc. The Family Man is gewoon vermakelijk.
toetennochblazen
Ik sluit mij aan bij de mensen die dit een vermakelijke film vonden. Niet meer en zeker niet minder.
krang74
Niet echt een hoogvlieger, deze film, maar toch vermakelijk. Hoewel het allemaal net iets te zoet was naar mijn smaak.
matthijs_013
Ik weet niet echt waar deze film op sloeg
Ook is het einde veel te onrealistisch. Oké, ik heb je 13 jaar niet gezien, maar omdat jij het hebt gevraagd, zal ik mijn vliegtuig missen om wat koffie met je te drinken. Right...
Verder gewoon standaard komedie die wel voor één keer te doen is.
*2,5

If Only
Romantiek / Drama, 2004

Excellent Cadavers
Drama, 1999
vakantieworkaholicsecond chanceeerste liefdeguardian angelkerstmiswhat ifcareer vs familylife reprioritizing