Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 96 minuten / 98 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark A.Z. Dippé
Met onder meer: Michael Jai White, John Leguizamo en Martin Sheen
Releasedatum: 28 mei 1998
Plot Spawn
"Born in darkness. Sworn to justice."
Een huurmoordenaar wordt bedrogen en vermoord door zijn baas Jason Wynn. Wanneer de man een deal maakt met de Duivel keert hij als Spawn terug naar de aarde. Hij wordt door een hulpje van de duivel opgedragen om Wynn te vermoorden. Spawn wordt gedwongen om te kiezen tussen goed en kwaad.
Al Simmons / Spawn
Zack
Cyan
Glen, Zack's Dad
Flipman
OK, die clown was cool en dan vooral zijn tanden. Hij was dan ook de enige die nog enigzins van acteren had gehoord. De SFX wil ik het niet eens over hebben. De intro beelden met de cape beloofden nog wel wat maar niets werd waargemaakt. De comic is werkelijk fenomenaal goed en deze film het tegenovergestelde daarvan..
2 sterren en allebei voor de clown. Deze Spawn is een drol.
Wow, Dude! You just made my day
!
1* voor het effect wanneer Spawn dat masker op doet.
True... daar kan ik me inderdaad nog wel in vinden.
T.S.S.A.
Okay dit is duidelijk een film waarbij men vast dacht van goh we hebben vast wel mooie effects mar dat hadden ze FOUT. Dit is dus wat ik noem een lelijke film zonder enig mooi stukje effect op één na als Spawn zen masker opdoet dat ziet er best tof uit voor de rest een slecht verhaal ik ken de strip niet maar ik hoop niet dat de strip ook zo was eigenlijk zou je bij bijv. de Wachowski brothers eens moeten vragen of ze een nieuw script kunnen laten schrijven en de mensen van The Matrix effecten nog een keer kunnen optrommelen en hier een mega film van kunnen maken want de basis is er wel mat dat masker bijvoorbeeld.
toch 2.5 * want ik ben niet in slaap gevallen
Captain Pervert
De film voelt aan als een Christopher Lambert film: veel wannabe special effects (de scenes in de hel waren lachwekkend), een duistere sfeer, geen interessant verhaal, middelmatige acteurs en verder allemaal zo ongeïnspireerd, flauw en slecht.
Verder viel me op dat Martin Sheen een kopie van zijn zoon is (of misschien dan andersom). De stem en de mimiek is exact hetzelfde, dat is me bij eerdere rollen van Martin Sheen nog niet zo opgevallen (Charlie Sheen zie je over het algemeen veel vaker).
2.5 sterren
Disk
Martin Sheen is zeker geen middelmatige acteur, ooit Apocalypse now gezien?
Captain Pervert
Het is ook geen middelmatige acteur, maar ik vond hem hier allerminst geslaagd. Misschien vooral omdat hij gewoon Charlie Sheen is, maar dan 25 jaar ouder en met een baard.
En Charlie Sheen, die ken je natuurlijk van Scary Movie 3, Hot Shots etc en ook zijn halfbroer Emilio Estevez is niet vies van dat genre. En omdat Martin zoveel gelijkenis vertoont met zijn zoons (en dan met name Charlie) kan ik hem moeilijk serieus nemen
Maar dat was niet het enige, ik vond hem gewoonweg fake overkomen als badguy. Erg jammer.
Disk
by the way, ik geef dit een 3, voor SPAWN en Violaitor ''de cliniclown,,
IcU
Leuke film... Spawn was erg cool
Maar mijn god dat monster in de hell...
Het is gewoon zielig. Het was nog lelijker dan een oud computer spel
En dan heb je nog die irritante kolere clown.
Maar toch heb ik me vermaakt en waren er goeie gedeeltes in de film. ( Het gevecht met Violaiter o.a)
Coole special FX (toch wel) en een leuk verhaalt(je)
Jammer van die mis stappen... maar ja, niet elke film is perfect.
Edie
Ik vond deze film niets, helaas. Het was zowieso al een miskoop (verkeerde titel) maargoed, toch maar behouden gekeken; viel best tegen. Leuke rol van Martin Sheen wel, maar dit redde de film niet. Apparte leuke manier van aftiteling wel, leuke effecten erbij.
Wel vond ik ze erg trots overkomen bij de making of (de DVD was inderdaad goed onderhouden met leuke paar extra's) met die rode cape. De reden dat Michael ondergespoten werd met een of ander vlambare vloeistof was vast ook de reden dat ze een excuus hadden dat Michael zo glinsterde in 't licht; dit was namelijk ijskoude puddingvormige vloeistof.
Ik geef hem 2.5 sterren voor de effecten (al vielen de "hel" digitale effecten erg tegen vond ik. Maar wel leuk gedaan in principe.
Frantic01
ik vond de film echt leuk gemaakt. en de soundtrack van de film vond ik ook helemaal goed de soundtrack van DJ-Spooky & Kirk hammet.
Flipman
Komt 'r nou nog 's 'n vervolg op deze film? 'n Tijdje terug las ik op SuperHeroHype.com een stukje uit 'ninterview met MJ White, waarin ie geloof ik zei dat er meer karakter in het vervolg zou komen te zitten en dat Spawn 't op moest nemen tegen ene BrimStone. Ik ken de Comics 'n beetje, maar BrimStone ken ik niet. Volgens 'n vriend van me kwam die eigenlijk veel later pas in de Comics voor, dus ik denk niet dat ik Spawn II graag zou willen zien, als er toch al zo weinig van klopt.
Naomi Watts
De film is geen visueel pareltje (de FX zijn in de hellevuur scens zeer matig) maar ik vind hem toch wel vermakelijk. Komt voornamelijk door Violator natuurlijk. Wat was hij grappig zeg zonder hem had ik dit denk ik niet tot een voldoende beoordeelt. Ik verhoog hem naar 3.5*.
djelle
Spawn is het soort film met een bizar doch intrigerend verhaal, gebaseerd op een comic, dat ook nog op nogal hectische wijze wordt verteld en (bijgevolg misschien) helaas nergens echt interessant wordt.
Het begin was amusant en veelbelovend, daarna is het een afwisseling van een paar redelijke tot vrij leuke stukjes en een resem mindere tot vrij zwakke scenes. Hoogtepunten waren het masker en de opzwellende borsten (erg grappig vond ik dat
), dieptepunten waren de FX in de hel en de mislukte sfeerschepping van angst.
Verder werd er af en toe onnodig en vervelend lang gefocust op zaken die minder interessant waren, de actiescenes waren erg matig, de horror was veel te braaf en talrijke aspecten uit het verhaal waren iets te belachelijk om vermakelijk te zijn.
Conclusie: Ondanks een vrij rooskleurig begin, merk je algauw dat het -nochtans curieuze- verhaal erg klef is. De ietwat suffige tot zwakke uitwerking kan, afgezien van enkele leuke anekdotes, evenmin voor al te veel vermaak zorgen. Bovenal wordt de kijker regelmatig geconfronteerd met elementen uit het concept die gewoonweg té ridicuul zijn om als genietenswaardig entertainment te functioneren.
Spawn is tamelijk saaie (mislukte) pulp van ondermaatse kwaliteit. 1,5*
SuperSideSwipe
Erg teleurstellende verfilming van het geweldige stripboek.
Visueel is alles wel redelijk in orde, maar het verhaal was erg ondermaats. Echt lekker werd er ook niet geacteerd. En de actie- / vechtschenes waren ook niet goed genoeg.
Toch denk ik dat ik hem te hard beoordeel puur omdat ik de strip in het achterhoofd heb. Zonder vergelijkingsbasis zou dit wel een film zijn die wel een keer te zien valt.
2,5
Crazy~Dutchman
De spawn strips ( in ieder geval de delen die Greg Capullo getekend heeft) zijn onderhand meer donkerer thriller/horror verhalen.
Deze film is de titel Spawn niet eens waardig.
Misschien moet dit in de toekomst nog eens over gedaan worden met wel degelijke CGi en een donkerder script.
Voorlopig voor dit misbaksel 1,5 *
sinterklaas
Leuke film, had hem pinksteren 2003 gezien en cool was ie zeker.
Die scene's op het vliegveld, de kerncentrale en de HELL
Ook die Hellclown was lachen: You are dead, D-E-D
3,0
BlueSword
vond het best wel een slechte film, vond het er niet echt uitzien, jammer want spawn zelf vind ik wel cool.
die clown was daarintegen best wel komisch, af en toe wel irritant.
kArIzMa_TuRk
ik vond deze film best wel leuk
* * *
Ché Cliché
Ik vond de film ook wel 'leuk', máár neemt niet weg dat het een dramatische film opzichzelf is. De special effects zuigen, het verhaal zuigt, het acteerwerk zuigt, tja, alles zuigt. Ik heb mij er dan nog wel mee vermaakt, zodat hij een 2 krijgt (ik ben gewoon dol op stripverfilmingen), maar het is één van de slechtste stripverfilmingen ooit gemaakt.
Darkie
Ik moet zeggen dat ik mij kostelijk heb vermaakt met deze film. Wellicht komt het omdat de laatste films die ik heb gezien zwaar onder de maat waren en dat deze film weer eens ouderwetse actie bevat.
Ik heb de film een 3.5 gegeven, dit puur voor het lekkere vermaak. De fx waren op sommige punten netjes, maar van bijvoorbeeld de Duivel in de hel etc zijn de FX nog slechter dan in games.
Kwa acteerwerk is er weinig aan te merken, het is niet spectaculair maar zeker boven gemiddeld.
Kortom: Niet al te ingewikkeld vermaak en niet zonde van de kijktijd.
psycholamp
- 1960 berichten
Amerikanen kunnen geen goede harde actiefilms maken, zonder dat het een karikatuur wordt. De sinistere sfeer die de comics uitademt is niet terug te vinden in deze film. Spawn loopt de helft van de film zonder masker en cape, waarom? Die vrouw die ze erbij verzonnen hebben voor de film is van geen toegevoegde waarde. Leuk om een keer te kijken, maar echt bijblijven doet ie niet. Tekenfilm is beter, alhoewel ook niet briljant.
Kevin13
hele slechte film
een ware schande voor Spawn. strips waren goed, de tekenfilms waren goed en dan brengen ze dit uit.
keislechte special effects, en daar die clown nog bij.
voor mij is dit actie/horror maar eerder horrorkomedie
heb mij echt platgelachen bij de slechte dialogen, acteerwerk, een clown die uit de hel komt
T.Bos
Rommelend splinterdun verhaaltje. Af en toe hele mooie special effects wat Spawn zelf betreft: een vleugje van de comic zelf. Interessant thema. Zeer irritante clown die nergens leuk genoeg wordt. Acteerwerk is belabberd met name van Martin Sheen. Was al geen fan van hem. De enige die de moeite waard is Spawn in zn geinige pak. Horrorkomedie maar dan heel erg flauw, die ze zelf in de hel niet om kunnen lachen.
sinterklaas
Gister herzien en hij krijgt een verhoging naar 4* Wat een heeeeerrrliiijjke over de top film.
Gewoon een adrenaline kick van het begin tot het eind. Ik krijg nog steeds de slappe lach van die maffe duivelsclown en die scenes in de hel zijn ook gewoon zaaalllig.
marzuq
....dit is beter gedaan met de hellboy verfilming toch enigzins vergelijkbaar. Deze film een keer gezien na het eten van paddos. Dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Een driebrilletje was er niets bij. Waarschijnlijk dat deze film in mn geheugen zit als heel eng en indrukwekkend hahaha
Prachtige FX , verder een matig verhaaltje
Toch 2,5 sterren voor de SFX. De actie is ook leuk.
korp
Spawn is een leuke anti-held. Strips zijn grappig, de animatie (16+) is erg cool. Maar eerst de animatie te hebben gezien, en daarna deze film, dan is het gegarandeerd een tegenvaller.
Vond ook het acteerwerk tenenkrommend.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

The Crow
Actie / Fantasy, 1994

H.M.S. Defiant
Avontuur / Drama, 1962
anti herogeheim agentvuistgevechtgebaseerd op stripburn victim