• 9.373.537 stemmen

Spawn (1997)

Actie / Fantasy | 96 minuten / 98 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 96 minuten / 98 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mark A.Z. Dippé

Met onder meer: Michael Jai White, John Leguizamo en Martin Sheen

Releasedatum: 28 mei 1998

Plot Spawn

"Born in darkness. Sworn to justice."

Een huurmoordenaar wordt bedrogen en vermoord door zijn baas Jason Wynn. Wanneer de man een deal maakt met de Duivel keert hij als Spawn terug naar de aarde. Hij wordt door een hulpje van de duivel opgedragen om Wynn te vermoorden. Spawn wordt gedwongen om te kiezen tussen goed en kwaad.

avatar van Jordy

Jordy

Verhaaltje stelt niet zo veel voor, maar de film ziet er echt prachtig uit. Zitten een paar erg mooie scenes is, 3 sterren.

avatar van neo

neo

ik weet niet of we allebei dezelfde film hebben gezien,want de film is echt bagger.de special effects zijn niet om aan te zien.spawn zelf ziet er wel cool uit.

avatar van Jordy

Jordy

tja hij krijgt dus overal slechte recensies.. misschien toch maar nog een keer kijken eerdaags

avatar van Blindfold

Blindfold

De special effects vond ik wel ok. Pas toen hij in de hel kwam ging het helemaal nergens naartoe.

avatar van vic

vic

ik ben het met neo eens. Wat een bagger film. Lees zelf spawn al heel lang en vind het gewoon zonde dat ze zo een slechte film ervan gemaakt hebben. Spawn ziet er zeker cool uit maar dat is niet genoeg.

avatar van dttom

dttom

Ik vond hem wel aardig maar is hier in NL ook veel te laat in de bios gekomen.

avatar van Jos2

Jos2

Vond de tekenserie best aardig.

avatar van BS

BS

ik heb dus nooit spawn gelezen,maar vond de film wel goed.Leuke special effects en een goede sfeer.Misschien een beetje teveel van het goede hier en daar maar dat moet kunnen.

Misschien als ik de strips gelezen had had ik een andere mening maar ik geef hem 3 sterren.

avatar van Jos2

Jos2

Ik bedoelde niet de strips, hoor.

avatar van ShadowLady

ShadowLady

de Strip is een van de beste

De anime versie is zeer goed en volgt het verhaal de film is te commercieel, van een schokkend misdrijf en complot naar een wereld gevaar *zucht* hoe bedoel je lekker gemaakt. 2 sterren

avatar van Zidaan

Zidaan

Tsja ik vind het wel een goed verhaal.

Mooie scenes en special effects zijn ook wel ok. Maar spawn is mondocool.

Vooral als ie van de balustrade afspringt en dan met 2 guns tegelijk iedereen neer n

maait. 3 sterren is dus genoeg

avatar van Hobbes

Hobbes

Maar spawn is mondocool.

maait.

die scene vond ik behoorlijk grappig...vooral omdat ie in z'n draai meer de muur achter zich raakt dan de mensen beneden.......

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

niet echt mijn ding, verminkte weirdo's die wraak nemen en zo ...

*' 1,5 op 5 *'

Tony

avatar van FeZ

FeZ

Ik lees de comic al behoorlijk lang (overgens een van mijn favorieten), maar deze film viel me behoorlijk tegen. Spawn zag er wel vet uit, maarja das niet alles in een film. Slap uitgewerkt en een leeg gevoel; "was dit alles?"

avatar van Herald

Herald

Jammer dat Mindy Clarke zo'n kleine rol heeft.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Nee, hiervoor ben ik nu toch echt te oud. Het is dat die Clown-figuur nog een beetje in de gaten had hoe belachelijk ze bezig waren, anders had 't bij mij zelfs de 2 sterren niet gehaald. Zonde toch dat er zoveel talent verspild wordt aan dit soort flauwekul.

avatar van Justice4All

Justice4All

Ik geef 2,5 * alleen voor de special effects / computer animatie, onder andere het soepel bewegende cape en de decor. Rest is echt bagger, verhaal slap etc.

Ik denk dat de bijna 2 uur durende tekenfilm beter is.

avatar van cr_ix

cr_ix

Tis al wel weer een tijdje geleden dat ik de film gezien heb, maar ik vond het verhaal wel grappig... waar ik wel een hekel aan had was die demoon die eruit ziet als een clown, dat had van mij niet gehoeven, ranzig irritant beest.
2,5 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vond hem eerlijk gezegd zo slecht nog niet. Goed, het verhaal is soms erg rommelig en de effecten aan het eind van de film zien er ook niet echt uit, maar toch was dit een best aardig filmpje. Paar leuke rollen, aan het begin best aardige effecten en het kijkt allemaal ook prima weg. Oke, het is geen X-Men, maar vond het zeker niet zo beroerd als velen hem vonden. En nog steeds vinden.

2,5 sterren.

avatar van Mortn

Mortn

Beetje een vage film, maar de special FX zien er zkrs goed uit, op dat grote vurige monster na dan. Spawn ziet er heel cool uit.

avatar van SilverGun

SilverGun

De film weet de uiterst grimmige sfeer van de strip redelijk te vangen, maar stelt qua verhaal en acteerprestaties niet veel voor. 2 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Stukje van gezien en ik vond het echt superslecht. De special effects waren gewoonweg super lelijk. ( dat groot monster op het einde )

avatar van De GeuS

De GeuS

Vermakelijke stripverfilming; de specuial effects varieren van erg sfeervol (Spawn zelf), tot ultra belabbert(alles in het hellevuur); 3 sterren....

avatar van Flipman

Flipman

Deze film is niet cool en Spawn zeer onwaardig!

avatar van TheOne

TheOne

Deze film viel echt tegen. De fil was gewoon tekort en had weing actie en slechte special effects. Ik hoop dat deel 2 beter wordt.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Wat een mooie film moest worden, is voor mij een flop geworden. Wat een slechte verfilming. De effecten waren wel aardig en het zag er allemaal goed uit qua make-up, maar het verhaal boeide mij niet en een aantal personages werden slecht vertolkt, door matige acteurs. **

avatar van TheOne

TheOne

De Clown werd wel goed vertolkt door John Leguizamo. Deel 2 zal zich concentreren op de bekende detective in de comics en zijn partner Twitch. Spawn zal neergezet worden als een soort boogeyman die leeft in de stegen.

avatar van Flipman

Flipman

Effecten waren wel goed, ja, behalve die CGI van de Hel! Malebolgia zag er zo bagger uit!

Hoe zit dat eigenlijk met deel 2? Wanneer komt ie?

avatar van martijn77

martijn77

OK, die clown was cool en dan vooral zijn tanden. Hij was dan ook de enige die nog enigzins van acteren had gehoord. De SFX wil ik het niet eens over hebben. De intro beelden met de cape beloofden nog wel wat maar niets werd waargemaakt. De comic is werkelijk fenomenaal goed en deze film het tegenovergestelde daarvan..

2 sterren en allebei voor de clown. Deze Spawn is een drol.

avatar van Phoenix

Phoenix

1* voor het effect wanneer Spawn dat masker op doet.