• 9.372.714 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Sissy Spacek, Amy Irving en Piper Laurie

Plot Carrie

"If you've got a taste for terror… take Carrie to the prom."

Mede door het religieuze fanatisme van haar moeder heeft Carrie White moeite om aansluiting te vinden bij haar leeftijdsgenoten op school. Wanneer ze tijdens het douchen na een gymles volledig overstuur raakt bij haar eerste ongesteldheid, is ze het mikpunt van spot. Klasgenote Sue Snell krijgt spijt na het pestincident in de meisjeskleedkamer en wil het goedmaken door haar vriendje Tommy Ross met Carrie naar het eindbal te laten gaan.

avatar van nightbreed

nightbreed

euroburger schreef:

Wie ook zo houdt van het 'boontje komt om zijn loontje' principe, tjek ook de moderne versie van deze film even: TAMARA, echt een aanradertje, ondanks de erg goedkoop aandoende cover.

Ik heb 'Tamara' ook en met alle respect kan ik zeggen dat die film zich niet kan meten aan 'Carrie'.

Het is ook geen moderne versie van 'Carrie' maar een slap aftreksel, de moderne versie van 'Carrie' is 'Carrie' uit 2002 (ja dezelfde naam) die overigens erg slecht was.

'Tamara' is een redelijk filmpje (leuk tussendoortje) maar mag blij zijn als hij diep in de schaduw van 'Carrie' mag staan.

avatar van NightmareLady

NightmareLady

avatar van Sport

Sport

vanavond gekeken. Einde was echt goed, en op het laatst.. hehe

3.5 sterren

Hele vreemde film.

Sowieso hulde aan Brian De Palmo voor de bijzonder naare sfeer en zijn manier van vertellen. Hij toont zeer zekers aan een horrortalent te zijn.

Maar deze film blijft moeilijk te plaatsen, en dat komt door het verhaal. Het verhaal is gewoon te kort om een heele film rond te maken, en qua dat valt "Carrie" in een kuil. Hoe naargeestig en eng De Palma het ook neerzet, het blijven maar enkele minuten waarin het verhaal werkelijk afspeelt met een heele lange introductie.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de verhaal was echt goed zeker nu nog steeds omdat pesten toch bijna overal voorkomt
de scene in de bal was toch ongelofelijk vet
all het gelach en geschreeuw weglaten en alleen het muziek laten dat pastte heel erg goed met de film
de nadeel was toch dat het er heel erg oud uitzag
als ik het in die tijd gezien heb zou ik het niet erg vinden maar nu erger ik me er toch aan
ik zou het een 5 geven als er een nieuwe versie van gemaakt zou worden (maar dat zal denk ik niet gebeuren)

ps: wat deen john travolta hierin ?
was dit zijn eerste film ofzo
best wel raar om te zien dat hij ook maar als bijrol begonnen is

avatar van ILDIB

ILDIB

De film is helaas nu echt te gedateerd, Het tempo veel te sloom. Echter het totaalplaatje klopt wel. Net zoals bij christine gebeurt er eigenlijk geen drol in heel de film, en dat voor een horrorfilm.

Nope niet mijn theekopje. Wel een fantastische prestatie van spacek.. een 3tje

Minority_Check schreef:
de scene in de bal was toch ongelofelijk vet
de nadeel was toch dat het er heel erg oud uitzag

ps: wat deen john travolta hierin ?
was dit zijn eerste film ofzo
best wel raar om te zien dat hij ook maar als bijrol begonnen is

Onzin, de film is absoluut niet gedateerd. De Palma geeft hem gewoon bewust dat jaren '70 high school feeling mee.

avatar van SanniePannie

SanniePannie

mmm, deze film gistravond gezien. Een eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik er van moet vinden. Voordat het bal begint gebeurd er eigenlijk vrij weinig, maar ik zat wel helemaal in het verhaal omdat ik het gevoel had dat er iets ging gebeuren.
Wel goed geacteerd en Die ogen van Carry als ze het bloed over zich heen heeft, FREAKY!.
Het totaalplaatje bijd eze film klopte wel en de spanning zat er goed in!.

avatar van superbassie

superbassie

NightmareLady schreef:
Amusante film,
27? :O ziet eruit als iemand van een jaar of 15.

Interessante film trouwens alleen het allerlaatste stukje die hand was gewoon té voorspelbaar.

avatar van WB

WB

Spacek speelt ontzettend goed in deze film, en de film weet gewoon goed naar de climax toe te leven. Weinig horror te bekennen. Meer een thriller, maar voor die tijd was het vast eng. Veelal wel voorspelbaar, maar is niet storend. Het wist mijn aandacht te behouden!

3,5 *

avatar van ariedirk

ariedirk

NightmareLady schreef:

Amusante film,

toen ik die scene in die douche zag had ik even de gedachte aan kinderporno, oke dat zal wel niet, maar 27???

best wel leuke film, wel langdraaig soms, en inderdaad heerlijk die hand

avatar van ILDIB

ILDIB

Drs. DAJA schreef:

Niet zozeer de inhoud maar wel het tempo is van de jarig 70...

Emus

Ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende openingsscènes die ik ooit heb gezien. En dat zeg ik dan niet vanwege de overvloed aan anakte meisjes ( ), maar vanwege de ontzettend mooie manier van filmen/acteren. Eerst dat rustige niets-aan-de-hand-sfeertje in slowmotion met enkel muziek en vervolgens de pure wanhoop die van het scherm af spat bij de hoofdpersoon.

Ik zag deze film een jaartje of 10 à 15 voor het eerst en toen vond ik er niet veel aan, maar nu ik verder kijk dan het verhaaltje, zie ik toch wel heel veel moois.

Ik ken verder niets met Spacek of van De Palmo. Zijn er verder films aan te raden van deze actrice en/of regisseur?

4* voor Carrie in ieder geval.

avatar van ScudRocket

ScudRocket

Emus schreef:

4* voor Carrie in ieder geval.

Je hebt dus nooit Scarface gezien?

avatar van Reinbo

Scarface

Body Double

Dressed to Kill

Sisters

Ehm... nee *bloos*

Ik ben sowieso niet zo van de klassiekers. Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik ook de Godfather-trilogie niet gezien heb en nog nooit een James Bond film.... dat trekt me op de één of andere manier niet zo.

Maar goed, ik zal eens zoeken om IMDB naar zowel De Palma als Spacek

Reinbo schreef:

Scarface

Body Double

Dressed to Kill

Sisters

Dank U!

blackthorn

Goede film vooral Sissy Spacek speelde HEEEL goed. Ik vind het zeker de BESTE horor film die er is!

avatar van DeCol

DeCol

Hele sterke film. Constant een eng sfeertje dat er hangt, sterk geacteerd, kortom leuke horror. Genre wordt ook goed omschreven want het is ook zeker een drama. Ik hoef de film niet nog is te zien en het is in mijn ogen ook geen geweldig verhaal. Maar die film heeft gewoon iets. 4*

avatar van Quentin

Quentin

Emus schreef:

Dank U!

Vergeet niet;

Blow-Out

Carlito's Way

mikey

The fury was ook bijzonder aardig

avatar van Quentin

Quentin

Daar zijn we het dan niet over eens, misschien wel zijn minste film.

blackthorn

Wiens minste film Carrie?

mikey

Laat ik het zo zeggen: een must see voor de dePalma fan!

blackthorn schreef:

Wiens minste film Carrie?

Nee the fury ook van depalma

ILDIB schreef:

Niet zozeer de inhoud maar wel het tempo is van de jarig 70...

Volgens mij is tempo maar weinig verbonden aan leeftijd.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Drs. DAJA schreef:

Volgens mij is tempo maar weinig verbonden aan leeftijd.

Daarnaast is dit geen spat trager dan films als The Grudge, Sixth Sense of Ring, om maar wat hedendaagse horrorfilms te noemen..

avatar van Didi_1975

Didi_1975

Op dvd gezien vorige week. Leuk om een keer gezien te hebben, alhoewel ik The Ring bijvoorbeeld een stuk spannender vind. Ik vond dit ook geen echte horror (oké, die hand dan wel) en zeker het begin meer een drama, wat op zich prima is.

Het eerste deel van de film vind ik eigenlijk prima maar vanaf het moment dat ze op het podium staat en de hele vuurzee begint, is het niet meer mijn film. Natuurlijk hoort het bij het verhaal maar het sprak mij minder aan.

Spacek acteert trouwens erg goed en is werkelijk geknipt voor die rol!

Verder vond ik het een gewone film en krijgt hij dus van mij 3*.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geweldige film. Ik las ergens dat De Palma het achteraf jammer vond dat hij Split Screen gebruikt had bij 'De grote afrekening' maar ik vond het best effectief.

Mr_White schreef:

Ik vond het juist apart en goed at hij Split Screen heeft gebruikt bij de wraak. Dat zie je niet vaak.