• 9.379.560 stemmen

It (1990)

Horror / Mystery | 192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: Stephen King's It

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Harry Anderson, Dennis Christopher en Richard Thomas

Plot It

Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid.

avatar van susan**

susan**

vond het echt een leuke enge thriller

en durfde niet meer onder de douche en rioolen vond ik eng en sinds dien clownen ook

haha maar daar ben ik *gelukkig*

wel over heen gekomen

het eind vond ik een beetje overdreven mar toch heel leuk *4

avatar van solid-eric

solid-eric

Super goede film is dit.....einde wat afgerafeld, dat is jammer, maar een heel mooi verhaal, meestal haat ik flash-backs in een film,maar hier vind ik ze totaal niet storend.

solid-eric schreef:

zeker een geweldige film en tim is perfect als IT en niemand zou het hem na kunnen doen

en het aind geluid kermmis muziekje is echt grappig.

blijf bij

avatar van moviegirl

moviegirl

Dit is 1 van de weinige horror/thriller films waarvan ik echt onder de induk ben.

Goed geacteerd, goed verhaal.

Van sommige stukken gingen mijn haren overeind staan.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Na herziening nog maar eens een halve ster erbij. It vind ik niet alleen een simpel horror verhaal, maar ook een mooi ontroerend verhaal over vriendschap die op de proef wordt gesteld. Een combinatie die je zelden tegenkomt.

avatar van rep_robert

Deze film geef ik 5* voor mijn jeugdtrauma's die ik hieraan over gehouden heb...verreweg de engste horror film die ik als kind zijnde (nog steeds?) heb meegemaakt

Ik heb hem dacht ik een jaar of wat geleden nog een x gezien, volgens mij viel toen vooral de special effects echt zwaar tegen, maar die rekenik maar niet mee in mijn oordeel!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vind clowne al zowiezo al best eng .Maar deze viel wel mee.Was meer grappig dan eng.Maar het begin is wel best spannend. 3 sterren is wel eel leuke grappige spannende film

avatar van BigPun

Deze is echt creepy 3,5

avatar van Glacius

Glacius

moviegirl schreef:

Goed geacteerd, goed verhaal.

Van sommige stukken gingen mijn haren overeind staan.

Goed geacteerd? Don't think so..

Dat is juist het zwakste punt van de film op het einde na..

Glacius schreef:

Goed geacteerd? Don't think so..

Dat is juist het zwakste punt van de film op het einde na..

Die man die Mike speelde deed het toch wel aardig? En Curry deed het ook wel goed vond ik.

avatar van Glacius

Glacius

Curry was eigenlijk de enige die echt goed acteerde... De kinderen zelf acteerden het nog beter dan de volwassen crew vond ik..

avatar van Materny

Materny

Stomme clown.

Waarom ik vroeger bang voor hem was vraag ik me toch af. Vooral het slot is dramatisch.

avatar van The Oceanic Six

Geweldige film die ik voor de 1e 2,5 uur een 4,5 zou willen geven, maar dankzij het vreselijk slechte en irriterende einde niet meer kan geven dan een 2*. Zo zonde zeg, zelden een grotere anticlimax gekregen bij een film als met It. Over hoe verpest je alle spanning van de voorgaande uren...

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Slechte film. Dat komt alleen maar door het enorm slechte einde. Het enige pluspunt was Tim Curry die het op zich goed speelde als It. 2 *

avatar van film88888

film88888

Heel heel goede en zeker geslaagde horror verfilming,met wel goed acteerwerk van iedereen met een eng monster. het verhaal wa heel goed en ook de vriendschap vand e vrienden en de flash backs heel mooi gedaan liet mij ook soms denken aan Stand By Me ook van het boek van King. en hoeveel je naar de film kijkt hoe goed hij toch blijft.maar van het stukje in het begin met het broertje met zijn bootje krijg ik toch tranen in mijn ogen zo een lief kind ocharme zo triest vond ik al zo een erg stuk toen ik jong was en nu nog ik geraak daar maar niet van af. een 4,0 voor deze dik geslaagde horror meesterwerk

avatar van neoryzer

neoryzer

Onlangs terug gezien en het blijft werken, met name de sfeer die de film weergeeft is echt uniek. Je bent liefhebber van king of je bent het niet, mr indien je dit wel bent moet je deze film zeker eens gezien hebben!!!

avatar van rep_robert

Dit is 1 en al jeugdtrauma, wat ik hieraan heb overgehouden.

Alleen daarom al 5*

IK heb em op dvd, het is zeker mooi, op het einde na, slechte special effects en gewoon een anti climax...

Wat me trouwens echt duidelijk opviel is het moment dat ze als volwassenen het riool weer ingaan en het papieren bootje komt op hun af varen, opsich wel leuk, maar je ziet echt duidelijk wanneer de camera het bootje volgt de schaduw van de microfoon en camera rechts van het bootje in beeld, wel een beetje amateuristisch!

Dat wou ik even melden

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

5 sterren voor een jeugdtrauma is best veel...

psycholamp schreef:

5 sterren voor een jeugdtrauma is best veel...

goede herrineringen moet je koesteren

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Een jeugdtrauma is een goede herinnering?

Hando

Nog nooit gehoord van een hyperbool?

Hando schreef:

Nog nooit gehoord van een hyperbool?

nee vertel.

deed ik dat dan

606 schreef:

oke

deed ik dat dan

Nee, reprobert gebruikte een hyperbool die niet werd herkent als een hyperbool. Maar goed, genoeg hierover lijkt me

Hando schreef:

maar bedankt ik snap het nu helemaal

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

psycholamp schreef:

Drie uur naar een anti-climax toewerken. Jammer, want de film lijkt best spannend.

Inderdaad. De film zelf is vermakelijk; je verwacht dat er een fantastische ontknoping komt.

Het einde is echter lachwekkend en in en in triest tegelijk

avatar van Mathijsco

Mathijsco

De film duurt 3 uur! Dat is wel heel lang, maar vermakelijk! Dat komt omdat er altijd wel iets gebeurt. Eerst het meisje dat vermoord wordt, dat wordt iedereen gebeld (met flashbacks) en tot slot gaan ze weet achter IT aan. Ik raak wel altijd karakters kwijt (wie is nou wie). Het is wel verwarrend. Je schrikt wel goed, duurt lang en zwak einde. 3,5!

avatar van Jessu123

Jessu123

hoop dat deze film op tv komt want volgende week is het stephen king week