Genre: Horror / Mystery
Speelduur:
192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Stephen King's It
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace
Met onder meer: Harry Anderson, Dennis Christopher en Richard Thomas
Plot It
Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid.
D-ark
Echt een goede film, het goede van Stephen King is dat hij de karakters eerst goed beschrijft zodat de lezer/kijker een band met de hoofd personages krijgt, daarna slaat het noodlot toe, de spanning is daarom groter dan een gebruikelijke horror waarbij je geen band hebt met de personages.
Tip ga niet eerst deze film kijken voordat je carnaval gaat vieren
Ik kom uit De lage landen en heb ene gast met een IT pak zien rondlopen en hij zat onder het bier.

McClane
Goeie film met veel spanning, alleen het einde met die spin was zo verschrikkelijk slecht. Dat was echt een afknapper eigenlijk... 3*
miij
wat een enge film, ik heb er 2 dagen niet van kunnen slapen.
*0,5
pablo petresco
beep beep richie! do you want a balloon? they all float! hahahahaha!
film_kaza
ik vond de film reuze meevallen,, maar omdat je hem eng vind hoef je toch niet 0,5 te geven,,,
donnie darko
Oke, ik heb de film nog eens proberen te kijken, maar ik blijf hem echt geweldig eng vinden. Ik heb heel veel moeten doorspoelen gewoon omdat ik niet verder durfde te kijken. En het was in de namiddag.
donnie darko
En nu heb ik hem nog eens gekeken, maar deze keer zonder doorspoelen. En nu vond ik hem gewoon hilarisch. Vooral de bibscene is geweldig. Al die flauwe moppen. Ik begrijp nog steeds wel dat ik hem eng vond als klein kind, maar nu dus niet meer.
Thomas83
Heerlijke film (mini-serie)!
Op zich is de hele film nog niet eens zo heel geweldig, maar Pennywise de clown maakt de film echt vind ik. Ik vind zelden een film of filmfiguur echt eng, maar Pennywise vind ik gewoon angstaanjagend. Als ik hem zie krijg ik echt kippenvel.
Als Pennywise grapjes maakt of te overdreven doet vind ik hem niet eng meer en zelfs een beetje flauw, maar die scene met het fotoboek vind ik erg goed, net als de scene dat die taxi vlak langs Pennywise bij de begraafplaats rijdt.
De vriendschap van de hoofdfiguren is ook mooi, vooral in hun jeugdjaren.
Het acteerwerk is vrij matig, maar mij stoort het totaal niet moet ik zeggen.
It is wat mij betreft gewoon een topverfilming van het boek van Stephen King.
U-96
- 2081 stemmen
Dat van de volwassenen valt inderdaad tegen, m.u.v. Bill. De kinderen vind ik allemaal prima.
Thomas83
Ja die kinderen vind ik wel goed acteren. Dat deel is ook veel leuker dan het deel dat ze volwassen zijn.
Vooral die dikke jongen deed het erg leuk.
Die 'bully' trouwens ook.
Waku
Razendspannende horror/thriller.
Spanning is echt om te snijden op sommige momenten.
Ook weet King opnieuw horror te combineren met menselijke sentimenten en zijn de personages goed uitgediept.
En dat geeft IT net dat extra beetje meer inhoud.
Edie
Ik kom niet hoger dan 3,5 door het einde... De film had véél meer kunnen zijn (nog veel enger).. De clown komt wat veel in beeld, en idd is het stuk met de volwassende minder.. Toch een aardige film. 3,5*
gorelover
Slechte verfilming, boek was geweldig.
1.5* voor de clown en een halve ster voor het acteerwerk van de kinderen.
Effecten waren slecht, en de spanning vond ik ver te zoeken.
Komt misschien ook omdat ik het boek al meerdere keren gelezen heb.
Misschien een idee om dit geweldige king verhaal opnieuw te laten verfilmen.
Stel voor de regiseur van Saw.
Halcyon
Stel voor de regiseur van Saw.
Riskante suggestie lijkt mij...
gorelover
Louter en alleen omdat ik saw 1 van de meest interessante horrorfilms van de laatste jaren vond.
Heb echt het idee dat met een goed budget, goede special effects er wel een meesterlijke film te maken is van het meesterlijke, en in mijn ogen beste boek van stephen king, te maken is.
Verder zou het weer een miniserie moeten worden, maar dan graag in de grootte van the stand. Er zit zoveel in het boek van King, wat ik graag verfilmd wil zien, dan heb je aan drie uur veel te kort.
Werwolf

Materny
Vroeger kroop ik elke keer als ik die clown zag achter de bank van angst
Nu lach ik me kapot elke keer als hij weer tevoorschijn springt.
Wat een angst vroeger, om helemaal niks.
Het is werkelijk een overgewaardeerde film, die misschien wel wacht op een remake over 20 jaar om eindelijk het succes te behalen wat het boek ook heeft behaald.
Want nu kun je misschien wel spreke over een goede film, maar in dit genre is angst de belangrijkste factor.
En dat is hier nauwelijks te vinden.
saw_lover
Allemaal drukte om niks,
'k vond deze belange niet zo goed als de andere verfilmingen van Stephen King.
Die clown is gewoon irritant met z'n mysterieuze gestoorde glimlach op z'n bek.
Respect voor iedereen die dit niet vindt, maar ik vond dit troep.
L. luchtloper
Lang geleden gezien, kennissen van mij stellen zich zo aan over deze film, dat ik er nog niet eens over mag praten...
Ik vond hem niet eng, maar eerder grappig om te zien.
orbit
- 12092 berichten
Slappe serie is dit zeg.. het begint nog wel eng, maar na verloop van tijd ontspoort het totaal en wordt het lachwekkend amateuristisch, vooral dat belachelijke spinachtige beest aan het einde (slechtere SFX dan een jaren 30 film). Die clown wordt ook steeds slapper inderdaad.
angelfish
Het einde is inderdaad niet goed, maar dit is een van de weinige films die ik net zo goed vind als het boek waarvan het de verfilming is.
Ik heb toch erg veel boeken gelezen en ook heel wat verfilmingen gezien(vooral dan van Stephen King)
Dat alleen vind ik al heel wat waard.
Werwolf
Dat alleen vind ik al heel wat waard.
Precies! Het einde is zeer jammerlijk, maar voor de rest zit de film goed in elkaar! Natuurlijk is het moeilijk om zo'n dik boek te verfilmen in 192 minuten. In het boek verdiepen de personages zich weliswaar veel beter, maar dat zie je ook in elk boek.
film_kaza
die boeken van king zijn zo dik dat je er een serie van kan maken
sunboy
ITvindt ik een van stephen kings beste films het is tamelijk griezelig en er zit een mooie verhaal lijn in behalve het einde is een klein beetje stom ,maar voor de
rest is hij goed
feanaro surion
Sommige goede stukken en sommige minderen. De clown is eng maar de weerwolf en 'het' monster op het eind zijn lachwekkend. Ook de flashbacks die maar bleven komen waren soms vervelend. Krappe 3 sterren.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser