• 9.375.042 stemmen

Alternatieve titels: The Intouchables / Untouchable

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Nakache en Éric Toledano

Met onder meer: François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny

IMDb beoordeling: 8,5 (1.014.827)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Intouchables

"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...

avatar van gk1515

gk1515

kuipers92 schreef:

Zwarte neger is een foutief pleonasme.

Wow geboortedatum 92' en nu al betwetend. Gaat Nederland te snel.

avatar van timbo_

timbo_

Niet betwetend. Heeft gewoon gelijk

• 20220 berichten

Van de week gezien en de film heeft sindsdien niet door m'n hoofd gespookt. Beklijvend is het dus geenszins en dat komt natuurlijk ook door het luchtige uiterlijk van Intouchables. De film draagt dan ook een uitstekende titel.

Grootste kracht van de film is Omar Sy, die met een buitengewoon open uitstraling lachen en harten kan veroveren. François Cluzet lacht vooral erg gemaakt en eenzijdig. De klik tussen de hoofdacteurs is er wel en dat is toch het belangrijkst.

De film begint met een erg sterke, en vooral grappige, scène, maar bevat verder veel te weinig memorabele scènes. De humor is vaak op safe gespeeld en voorspelbaar, en Sy krijgt de lastige taak om er toch nog wat van te maken - wat vaak nog lukt ook. Soms leek het wel of de meeste bioscoopgasten om alles moesten lachen wat Sy deed, vooral ook omdat ze van andere mensen hebben gehoord dat het zo'n doldwaas grappige film is, en ze hier nederig aan gehoorzaamden.

Maar goed, de film verveelt geen seconde, heeft genoeg knappe scènes (zonder memorabel te worden) en het gevoel is overwegend goed. Toch knap om zo'n grote doelgroep te bereiken en daarnaast ook nog flink te overtuigen, al ging ik daar zelf niet in mee. Daarvoor is het drama toch wat te slapjes en verloopt het verhaal te eenvoudig, en ook hier weer, voorspelbaar.

Verder vraag ik me af of de echte vriendschap tussen rijke aristocraat en achterbuurtbuitenlander er zou zijn geweest als Philippe minder bedeeld zou zijn, en of de vriendschap dus wel écht is. Geld speelt namelijk een grote rol en geveinsdheid ligt dan al gauw op de loer.

Ruime 3,5*

avatar van Koen87

Koen87

DocuMeter schreef:

Hi Mr Thee

Ik eindig waar ik met mijn kritiek begon: ik zal wel knots zijn....

Aangezien dit de enige film is waar je op gestemd hebt kan ik moeilijk opmaken wat je smaak is. Zou je misschien vergelijkbare films kunnen benoemen die je wel konden bekoren?

avatar van mariasebastian

mariasebastian

Erg mooie film met voldoende humor!

avatar van astonm

astonm

Nicolage Rico schreef:

Wellicht lijkt dat zo omdat je het zelf minder grappig vond maar ik denk toch dat de film gewoon echt grappig was, dat is toch iets waarschijnlijker.

• 20220 berichten

Uiteraard leek het zo, zoals ik al zei, maar er werd af en toe gelachen om niks. Uiteraard verscheen er ook bij mij vaak genoeg een glimlach.

avatar van MartMovie

MartMovie

Wat een prachtige film. Moet eerlijk zeggen dat het niet vaak gebeurd dat ik bij de aftiteling ineens iets vochtigs voel in een ooghoek . Nog steeds serieus, ja natuurlijk is het een feel-good movie maar waar andere vaak te ver gaan waardoor ik ze meestal niet te pruimen vindt ging deze nooit over de rand. Altijd weer op het juiste moment de balans tussen tragiek en humor. Nee geen meesterwerk die de annalen zal halen denk ik maar wel in zijn soort meesterlijk gemaakt. Wat ik al zei ik ben niet echt liefhebber van dit soort films en als ik ze soms wel zie vertel ik dit meestal niet door maar bij deze zeg ik volmondig ga hem kijken en geniet.

avatar van Slinky

Slinky

kuipers92 schreef:

Zwarte neger is een foutief pleonasme.

Foutief pleonasme is ook een pleonasme. Want een pleonasme is per definitie al fout.

• 20220 berichten

Dat dacht ik in eerste instantie ook, maar dit schijnt niet zo te zijn.

Verder op het taaltopic?

avatar van kuipers92

kuipers92

Slinky schreef:

Een pleonasme is niet per definitie fout, bijvoorbeeld: de onderlinge relatie of de arme stakker.

avatar van from79

from79

De vriendschap kwam wat knullig op gang, maar de klik was hartverwarmend, mede door de houding/karakter van Cluzet. Wel een beetje ongeloofwaardig allemaal, wat betreft "gebaseerd op een waargebeurd verhaal". Trouwens, de hulpverlener zou in het echt een Noord-Afrikaan zijn (Marokkaans/Algerijns/Tunesisch), ene Abdel nog wat. Waarom werd deze niet vertolkt door een Noord-Afrikaan. Wellicht niet geestig genoeg...... Verder boeiende, geestige en vooral hoopgevende prent. Petje af voor de regisseur/( hoofdrol)spelers, schrijver/ster,producent etc. etc.

avatar van pkpaul

pkpaul

Een film die ik voelde. De grappen waren hard en goed en werden niet vervelend of te vaak herhaald. Het verhaal vlotte goed wat veel van dit soort genres vaak missen.

De vriendschap tussen Cluzet en Sy is heel goed weggezet door beide heren. Zo vond ik het acteren van Sy in de trailer wat "fake" overkomen. In de film had ik er totaal geen last van. Maar met name Cluzet steelt toch de show voor mijn gevoel. Alweer de 3e goede franse film in mijn korte filmgeschiedenis.

warme film, warm ontvangen, warm einde. Net een sprookje met hier en daar een harde "rolstoelgrap". 5* Ga hem zeker halen als hij uit is!

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Alleraardigst feel-good filmpje dat toch voornamelijk op safe speelt.

Voorspelbaar dus, en met de bekende cliches van een modern sprookje, maar bevat genoeg leuke en aanstekelijke momenten om onderhoudend te blijven.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal ? het zal wel, maar dat moet je dan toch wel met een kilo zout nemen.

Dat de film zo lekker wegkijkt is vooral te danken aan Omar Shy, met zijn Eddy Murphy-achtige bravoure.

Begin is overigens erg sterk, maar dat begin wekt tevens wel verwachtingen die verder in de film nergens echt waargemaakt worden.

avatar van mrs A

mrs A

Erg mooie, originele film. Met ook nog humor.

Er goed! Een aanrader!

avatar van m1701

m1701

WAUWWWWWWWWW heb er geen andere woorden voor!!!

Wat een geweldige film! Had eerlijk gezegd van te voren geen idee

waar de film over zou gaan, dacht alleen dat het een zware drama zou worden.

Maar dat is absoluut niet zo.

Omar Shy is zo ontwapenend in deze film! Af en toe lag de hele

zaal in een deuk en dan vooral bij het "snorren" moment! Hilarisch.

Zou deze film zonder enkele moeite nogmaals kunnen kijken.

Vond dat Cluzet wel af en toe wat weg had van Dustin Hofman

Absolute aanrader!!!

5* (komt zeker in mn top 10!)

avatar van astonm

astonm

m1701 schreef:

Vond dat Cluzet wel af en toe wat weg had van Dustin Hofman

Daar is niets van te vinden, dat is gewoon zo.

avatar van ritch95

ritch95

Het was een prachtige film,

en bij het einde moest ik toch een traantje wegvegen.

dit heb ik niet vaak bij films maar deze raakte me echt.

de klik tussen de hoofdpersonages is vanaf het begin al te voelen.

toch moest ik soms lachen om de voorzichtige humor die werd gebruikt.

het was een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien.

ik heb hem daarom ook een 4.0 gegeven

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Wat een mooie film zeg, die neger leek in het begin echt een soort balotelli, maar naarmate de film vorderde werd de klik inderdaad steeds mooier. De humor bij vlagen was geniaal! vooral het scheren om het einde! Deze film zou wel eens de beste van 2012 kunnen zijn voor mij!

avatar van lanki101

lanki101

Prachtig.

avatar van rep_robert

Intouchables is een film waarbij het mij moeilijk lijkt dat die ie je onberoerd laat. Een lach en een traan worden voortdurend afgewisseld, waardoor het nergens te zwaar of te flauw wordt. Intouchables is wat dat betreft perfect gebalanceerd.

Het plot is in het begin iets te geforceerd, maar de vriendschap tussen de twee voelt oprecht aan en weet richting het einde meer en meer te ontroeren.

avatar van hangtangding

hangtangding

Ik heb deze film afgelopen zondag geweest en ik vond hem erg mooi! Meestal hou ik er niet zo van als drama gecombineerd wordt met humor, maar hier vond ik dat mooi gedaan! Niet van die flauwe grappen.

Goed geacteerd ook.

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Heerlijke film, geweldige acteurs. Omar sy heeft zoooveel energie en is oa daardoor heerlijk om naar te kijken. Zijn tegenspeler had zoveel weg van dustin hoffman dat ik af en toe vergat wie hij was en pas weer wist als hij frans sprak. Aanrader zelfs mijn vriend heeft m meegekeken en hij houdt helemaal niet van films

avatar van maxvb

maxvb

Prachtige film! By far beste van 2012 voor mij.

avatar van moeviemeter

moeviemeter

Leuke en mooie film, zeer de moeite waard.

Wat mij betreft had die alleen iets minder 'geromantiseerd' hoeven worden: verschil tussen goed en kwaad wordt te zwart / wit neergezet terwijl dit in werkelijkheid toch een wat grijzer gebied is.

Hierdoor is de film wel toegankelijk en feel good geworden wat heel veel mensen aanspreekt.

Owja, mooie muziek: Nina Simone Feeling Good

avatar van KapiteinNemo

KapiteinNemo

Simpelweg magnifiek! Prachtige film!

avatar van perreke

perreke

gewoon een geweldige film met heerlijke muziek

en twee prachtige hoofdrol spelers

dikke oscar waard

avatar van mroffbeat

mroffbeat

... Geen armen, geen chocola...

Mij kan je wegdragen.. neem een schone onderbroek mee..

Wat een onwijs goed mooi aandoenlijk verhaal.. GO SEE!!!!

avatar van mnrk

mnrk

Een absolute feelgood film van Franse bodem...

Het verhaal deed me soms denken aan "Rainman" , maar ook deze film werd prima gebracht. Mede door de juiste combinatie van drama en humor maakt deze film zeer leuk om naar te kijken.

De 2 acteurs (François Cluzet en Omar Sy) waren ook een genot om naar te kijken,zat een uitstekende chemie tussen deze twee acteurs.

Ook was er een leuke soundtrack aanwezig , zowel de klassieke muziek als de klassieker van Earth Wind & Fire.

avatar van Peterjan

Peterjan

een van de beste franse films !