Genre: Komedie / Drama
8,5 (1.015.221)
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 22 maart 2012
Plot Intouchables
"Sometimes you have to reach into someone else's world to find out what's missing in your own."
Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...
Philippe
Adama
Albert
Chantal
BBarbie
In deze tijd, waarin vooroordelen een verziekende rol spelen in de maatschappij, is deze door ware gebeurtenissen geïnspireerde film een welgekomen revelatie. De chemie van het zeer onwaarschijnlijke duo François Cluzet – Omar Sy, hun ongedwongen spel en aanstekelijke humor maken er een unieke filmervaring van. Een van de beste films van 2011 en een van de beste komedies van de laatste jaren. Niet geheel verrassend uit Frankrijk, waar ook die andere kostelijke, maatschappijkritische komedie Le Nom des Gents (2010) vandaan komt.
Eerlijk en heerlijk; de sikkeneurige commentaren van een enkeling ten spijt.
Filmkriebel
Het is natuurlijk wel heel politiek correct dat als je een donkere crimineel uit een achterstandswijk een baan als oudere verzorgen aanbiedt: Hij onmiddellijk excellerend en op het rechte pad gaat. En enpassand zijn vervelende puberrende broertje uit de klauwen van een criminele organisatie redt. Kortom in elke criminele hangjongeren schuilt een echte moeder Theresa... Maar als jij dat als de realiteit ziet, moet je vooral dit soort films blijven kijken. Kan je erin blijven geloven.
Ach, nu gaan we van politiek naar politiek correct. Maar zelfs dat kwam niet eens storend over in deze film.
triqla
Kan me wel vinden in je analyse, moest ook zelden hardop lachen, maar is dat zo erg, dat je niet hoger dan 1,5 uitkomt? Je roemt immers de vertelling, de cinematografie en het acteerwerk. Vond het overigens zelf geen happy end, maar eerder iets treurigs, je weet dat het niks gaat worden, toch? Enkel een leuk middagje en daarna gaat zijn leven back to normal.
Verder komen de positieve reacties overigens niet voort uit het politieke karakter van de film, maar veel meer vanwege het hoge knuffelgehalte en het gegeven dat er vrijwel niets in gebeurd dat mensen tegen de schenen schopt. Enkel jij schijnt daar weer slecht op te reageren.
Niks gaat worden? Leuk middagje?
Was ik nu TE moe of is hij uiteindelijk verhuist naar Marrokko en getrouwd?
Ach, nu gaan we van politiek naar politiek correct.
Lijkt me niet zo'n hele groet stap, de onderliggende boodschap is natuurlijk overduidelijk. Al geef ik toe dat het mij ook nauwelijks kon storen.
Niks gaat worden? Leuk middagje?
Was ik nu TE moe of is hij uiteindelijk verhuist naar Marrokko en getrouwd?
Ik doel op de romance van onze verlamde aristocraat. Ik heb immers nergens kunnen lezen dat zij met hem uit pure liefde getrouwd is o.i.d. Zijn leven werd er heus niet beter op.
Daarbij kun je je afvragen over verhuizen naar Marrokko zo'n happy end is..... Voor de Franse Le Pen aanhangers natuurlijk wel.
Filmkriebel
Je kan toch ook niet elke allochtoon over dezelfde kam scheren. Vind het nu eens verfrissend om een zwarte als verzorger te zien, anders zie je ze steeds maar als gangster of dakloze.
triqla
Tuurlijk wel, opnieuw getrouwd met kinderen. Dat is toch beter dan in je eentje?
Wt ik schreef:politiek correcte feel good cinema.
Is dat zo, dat heb ik dan gelukkig gemist, dat zou een tenenkrommend einde zijn, zeg...
kuk
Een hoog knuffelgehalte reageer ik slecht op als er onderliggende waarheids- of realiteitspretenties aanwezig zijn. Niets schopt inderdaad tegen de schenen van wie dan ook, maar ondertussen wekt het de indruk dat we hier met een verhaal uit het leven gegrepen te maken hebben, nog eens aangedikt door de dubieuze toevoeging 'gebaseerd op een waar verhaal'. Dat dat niet uit de lucht gegrepen is, blijkt uit het feit dat alle lof wordt toegeschreven aan deze prent in een toch al zo aftakelende maatschappij. Mensen willen de realiteit, zonder alle scherpe randjes en met heel veel (in mijn ogen lege) humor. Met andere woorden: men wil dom en voor de gek gehouden worden. Dat het dan op een 1.5 uitkomt heeft te maken met een gevoel van ergernis die na de geweldige openingsscène gedurende de film ontstond en dat nadat de voorstelling was afgelopen steeds meer de overhand kreeg.
BBarbie
Met andere woorden: men wil dom en voor de gek gehouden worden.
Om de woorden van Louis van Gaal te gebruiken: "Ben ik nou zo slim, of ben jij zo dom?"
kuk
Ja precies dat dus.
Ben de Hoog
De verhouding humor/emotioneel lag iets anders dan ik verwachtte. Veel meer humor dan diepgang. Met de humor zat het goed, bij de diepgang zijn veel kansen blijven liggen. Daarvoor had de film best wat langer mogen duren om die kansen te nemen. Desalniettemin een film die ik kan aanraden. Toch geef ik de film minder punten dan ik had gedacht te geven, daarvoor is hij net iets te makkelijk gemaakt voor het grote publiek.
Spiekercoen
Sympathiek en Omar Sy spat van het scherm. De film kijkt aardig weg, maar heeft niets te vertellen en humor en emotie vond ik er niet in. Als je het grappig vindt dat iemand bij het knippen van een baard een Hitlersnorretje laat staan, dan mag je het voorstaande negeren.
dirkveldkamp
Het acteren was echt sterk gedaan. Soundtrack was erg mooi en het is visueel soms wel erg mooi gedaan.
Een zeer aangename film en een dikke aanrader.
Niks meer aan toe te voegen.
astonm
Wat een film. Wow!
Lang niet meer zo hard gelachen. Echt heel erg van genoten. Komt in mijn top 25 aller tijden. En dat is eigenlijk ook al weer 1 jaar of iets geleden dat een film dat deed. Drive was de laatste keer. (En witness for a prosecution maar dat is geen nieuwe film)
astonm
Pff, is het je humor niet of ben je zo'n permanente chagrijn? Of is het een probleem als er gelachen wordt met Hitler? Sorry, maar dan ben je misschien van een andere generatie.
rustugan
Eindelijk weer es een film met klasse... Zeer goed geacteerd van de hoofdrolspelers, en de film werd nergens te melodramatisch.
De volle 5 !
Montorsi
Best een leuke film, maar moet zeggen dat ik geen moment dubbel heb gelegen. Daar was het allemaal een beetje te braaf en politiek correct voor. Denk dat er ook niet zo veel zal blijven hangen, maar de film is absoluut vermakelijk en de hoofdrollen zijn sterk.
Dat het denk ik niet echt verheffend is, is aan de ene kant wel fijn, want het had zomaar te sentimenteel kunnen worden. Alleen op het einde wordt het wat meliger, met de ontwikkeling van Driss als klein (flauw) smetje. Qua uitwerking is het allemaal wel een beetje standaard moet gezegd worden.
Maar zeker een leuk filmpje, geen moment verveeld, en de speelduur is eigenlijk perfect. De echt memorabele momenten zijn wel iets te beperkt voor een echt hoog cijfer.
Kleine 3.5*
battlechip
in een woord schitterend
wat een goede acteurs
super script en goede humor
heb genoten
Prudh
Re73

MrGG
Zelf vond ik het een topfilm. Drama en echte komedie goed gedoseerd gecombineerd.
Om eerlijk te zijn was is sceptisch met niet la te hoge verwachting. Gelukkig maar, want ik werd positief verrast. Kwalitatief hoogwaardig geacteerd.
Verwacht geen hollywood comedy. Comedy in deze film is anders en ligt mij veel beter.
Mr Thee
“Intouchables” is geen moment saai, vrolijk, soms komisch en gevoelig. Het is een luchtige film met een swingende soundtrack. De keuze voor swingende intermezzo’s is niet origineel, wel zijn alle deze “swingmomenten” goed getimed. Natuurlijk kan je de film afkraken op het feit dat de film “politiek correct” zou zijn. Ik vind dat niet nodig. Waarom tegenwicht geven aan het positieve gevoel dat je krijgt bij het zien van de uitstekende acteerprestaties? De film is zo’n succes dat Hollywood zint op een remake. Het regent remakes van succesvolle Europese films de laatste jaren... De film is zo goed te verteren dat ie zo voorbij is. Het einde vond ik verrassend maar toch niet opzienbarend.
Angelo2
Mooie leuke comedie die inderdaad nergens saai wordt en heerlijk weg kijkt. Moet zeggen dat ik François Cluzet een fijne acteur vind om naar te kijken. Enige minpuntje voor mij is dat Driss soms wat irritant onbeschofd was. Mocht wel iets minder in mijn ogen. De film werd gelukkig ook nergens te sentimenteel en was mooi in balans. Jammer dat er dan weer een hollywood remake van gemaakt moet worden. Een dikke 8
Ryxen
Eerlijk en heerlijk; de sikkeneurige commentaren van een enkeling ten spijt.
Net bekeken en sluit me voorledig bij dit commentaar aan.
Zeker 1 die je gezien moet hebben.
Knisper

Geprezen film 'Intouchables' met Omar Sy vanavond (14 september) op televisie

De best beoordeelde films uit vijf verschillende landen, volgens MovieMeter

Netflix-kijktip: Misdaadserie 'Lupin' met bekroonde acteur Omar Sy

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
mannelijke vriendschapmasseusevriendschapgebaseerd op een waargebeurd verhaalaristocratparagliding interracial friendshipunlikely friendshipduringcreditsstingerquadriplegicquadriplegia