Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
clockwork72
Ik vind die stem van Bane in die nieuwste trailer wel echt slecht klinken zeg..
your punishment must be more severe.. En dan die toon..
Ik vind het echt lachwekkend slecht, hoop dat dat in de film wel anders is.
Feanatieke
Is eigenlijk één geheel. Met de drie sfeerthema's van de drie films (angst - chaos - pijn).
Elke film kiest dus een iets andere richting en dat zal TDKR ook zeker doen. TDK was ook een ander soort film dan BB. Het kan best dat iemand die BB en TDKR niets vindt, wel geniet van TDKR.
Nog minder dan twee week... Let the games begin!
mrwhite
Ik zeg toch niet dat hij de film niet moet kijken?
Ik denk alleen net als timbo dat je deel 3 niet top gaat vinden als je 1 en 2 matig vond. Verder moet iedereen uiteraard zelf weten wat ze doen hoor. Maar meestal krijg je bij vervolgen meer van hetzelfde te zien.
Ik ga hier nog één maal op terug komen. Het is niet ! omdat je de vorige films niet goed vind dat je deze niet goed zal vinden.Een film vin je goed of slecht voor bepaalde punten. Het plot, acteerprestaties, seting, amusementswaarde noem maar op en dan bepaal je zelf wat je er van vind en dat maakt niet uit als je de vorige films nu goed vind of niet.
the knight
ik vond batman begins en the dark knight top films. maar dat betekent niet dat ik deze film top ga vinden eerst zien dan weten
Deel 3 zal weinig van 1 en 2 verschillen qua stijl, sfeer, personages en actie. Het enige wat anders is, dat is het verhaal. Maar als jij 1 film al enorm kut vond en deel 2 maar redelijk, dan zou ik het gek vinden als je enorm van 3 zou genieten. Ben benieuwd naar je recensie dan binnenkort
the knight
een paar screen shots misschien leuk om te zien
Nieuwe fan-made poster Catwoman:
mrwhite
Ja ik ook. En ik hoop een goeie film te zien! Nog 2 weken en het is zo ver.
timbo_
@timbo en Ajax&Litmanen : Waar jullie van uit gaan is dat deze derde film in dezelfde lijn als Batman Begins en Dark Knight zou liggen. Ik denk net op basis van de trailer dat het iets anders wordt. Is dat niet zo, pech... dan zal ik de film wel met een 1 of 2 sterren belonen hier. Maar een kans wil ik hem zeker geven. Wat is hier zo vreemd aan mrwhites commentaar? O, ik begrijp het al : enkel Batman fans mogen op deze film stemmen
Zelfde regisseur, zelfde hoofdrolspeler en afsluiting van een trilogie. Lijkt me heel erg raar om te denken dat de film zal afwijken van Batman Begins en The Dark Knight. Overigens zie ik ook niets in de trailer wat daar op wijst.
jordkaka
20 juli naar de marathon + première, damn wat heb ik daar zin in.
Feanatieke
20 juli naar de marathon + première, damn wat heb ik daar zin in.
Dat brengt het lijstje MovieMeter-gebruikers die naar de Marathon gaan naar 5. Er zijn toch wel meer? Zo ja, vul het lijstje maar aan.
- Starmaster501: Pathé ArenA
- cordiacovens: bioscoop?
- DonPeliculón: Pathé ArenA
- Jordkaka: bioscoop?
jacobine_rodijk
Nieuwe fan-made poster Catwoman:
Kunt ook gewoon de link geven naar Messenjah Matt's hele gallerij.
disneystore
Blijkbaar heeft mrwhite toch wel een héél klein beetje genoten van de vorige films, aangezien hij zo naar deze uitkijkt. Als ik echt een slechte film zie heb ik totaal geen zin om het vervolg te kijken. Ik ben jammer genoeg in Spanje als The Dark Knight Rises in de bioscoop verschijnt, dus zal deze pas iets later kunnen kijken.
Feanatieke
Kunt ook gewoon de link geven naar Messenjah Matt's hele gallerij.
O ja, wist ik veel. Ik pluk ook maar van internet af wat ik zie. Handig dat hij een hele gallerij heeft, zit heel wat puik werk bij!
Ik ga naar Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.
Oké,
- Starmaster501: Pathé ArenA Amsterdam
- cordiacovens: bioscoop?
- DonPeliculón: Pathé ArenA Amsterdam
- Jordkaka: Pathé Schouwburgplein Rotterdam
Filmkriebel
Derde deel lijkt mij een betere bad guy te hebben.
Derde deel lijkt mij een betere bad guy te hebben.
Beter dan de legendarische Ledger Joker? Ik moet het nog maar zien, kan het me niet voorstellen.
cordiacovens
Marathondeelnemers
- Starmaster501: Pathé ArenA Amsterdam
- cordiacovens: Pathé Schouwburgplein
- DonPeliculón: Pathé ArenA Amsterdam
- Jordkaka: Pathé Schouwburgplein Rotterdam
geweldig, eerste 2 films in de marathon en dan deel 3 in IMAX
DonPeliculón
De film heeft na een eerste screening een staande ovatie gekregen van het publiek. Dat is niet iets wat ik vaak hoor, moet ik zeggen. Weer een aanwijzing dat het nog wel eens geweldig kan gaan worden.
congo
Nou ik moet zeggen dat Tom Hardy als Bane echter een super schurk wordt volgens mij hoor. Ik vind Catwoman in de trailers maar een beetje saai. Net een latex-getaxeerd wijf uit I Spy.
YouTube - The Dark Knight Rises - TV Spot #1 (HD): promo filmpje 1
YouTube - The Dark Knight Rises - TV Spot #2 Catwoman (HD): promo filmpje 2
YouTube - The Dark Knight Rises - TV Spot #3 Lucius Fox (HD):
die 3 de tv spot moet je vooral kijken
the knight
deze is de beste van allemaal YouTube - The Dark Knight Rises - TV Spot #4 Rise (HD): promo filmpje 4
JohnWilliams
Natuurlijk wordt de film geweldig
mrwhite
Zo legendarisch was het nu ook weer niet. Hij speelde zijn rol wel goed dat wel maar ik vind het allemaal wat overroepen! Had Ledger nog geleeft ging die rol niet zoveel aandacht krijgen laat staan een oscar winnen. persoonlijk vind ik dat Jack Nicholson een betere Joker.
Hier geloof ik niet in. Zijn rol is gewoon absoluut briljant, 1 van de beste villians die ik in een film heb gezien. Dat hij overleden is zorgde voor media-aandacht, maar het doet niks van de performance af.
mrwhite
Het doet idd nx af van de performance maar bvb die Oscar ging hij zeker nooit gewonnen hebben had ie nog geleefd.
Al moet ik mijn woorden blijkbaar toch een beetje terugtrekken als ik dit zie :
Josh Brolin in Milk (Focus Features)
Robert Downey Jr. in Tropic Thunder (DreamWorks)
Philip Seymour Hoffman in Doubt (Miramax)
Heath Ledger in The Dark Knight (Warner Bros.)
Michael Shannon in Revolutionary Road (DreamWorks)
Zo veel tegenstand had ie nu ook niet !
Filmkriebel
De Joker van Nolan was nogal een babbelzieke schurk als ik me goed herinner. Maar Ledger speelde hem wel goed. Bane zal meer een stereotiepe villain zijn en daar hou ik persoonlijk iets meer van.
Naomi Watts
Hardy zal wel over Ledger heen gaan klappen. Vooral omdat Bane een veel destructiever personage is, en ja Hardy leent zich daar perfect voor. Al blijft Ledger wel erg sterk als Joker overigens.
Sergio Leone
Ben ik mis als ik zeg dat je het voor jezelf al lijkt uitgemaakt te hebben dat Bane beter gaat zijn dan The Joker?

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile