Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
JohnWilliams
Ik hou van die fanmade posters, sommigen zijn echt geweldig!
En hier is ie dan!
De officiële The Dark Knight Rises in IMAX poster!
Hoe episch wil je het hebben:
Verder nog een officiële poster die vrijgespeeld kon worden via de online TKDR-game 'The Fire Rises':
Tot slot... een nieuwe tv-spot:
theonering
Nog maar 2 weekjes wachten!
Heb hele hoge verwachtingen!
Nieuwe banner:
Fraaie fan-made poster Catwoman:
Wallpaper hiervan:
blackcat13
1e test screenings zijn geweest. De reacties zijn uiteraard positief. Staande ovaties, emotionele huilende fans, maar dit is niets nieuws. Volgens de berichten overtreft de film The Dark Knight wel en is deze zelfs nog beter. De geluiden over Bane zijn ook zeer positief, hoewel hij naar verluid niet zo indrukwekkend is als Joker en niet zulke memorabele quotes heeft als Joker. (al vind ik persoonlijk Bane's quotes wel al geweldig, daarnaast is Bane geen talker maar een no nonsense man van actie) Maar dat verwacht ik ook niet en hoeft ook niet. Joker mag ook best hoog aan de top van best movie villains blijven. Maar Bane wordt wel geprezen hoor en Tom Hardy's performance ook. Joker is ook bijna niet te overtreffen natuurlijk.
Nog een paar nachtjes slapen en het kan beginnen
trouwens, deze nieuwe quote van Bane is vrijgegeven in een of ander artikel:
"The shadows betray you because they belong to me"
Oh yeah!
astonm
In de reacties staan links naar de eerste reacties op TDKR:
Warner zet plot Dark Knight Rises op internet - FilmTotaal filmnieuws
JohnWilliams
Dat ga ik mooi niet lezen
Ik wil het wel spannend blijven houden voor mezelf.
blackcat13
Da's dan weer een quote van die rare gast Evil Eye op gamesmeter toch?
Heb geen profiel daar maar check het wel eens en ik zie die troll daar dat regelmatig zeggen.
Filmkriebel
Ik vond geen van Nolan's Batman films de moeite maar naar deze kijk ik toch uit.
Feanatieke
Uit het vrijgegeven plot waarin ook acteurs hun zegje doen staat deze leuke quote:
If this isn't a 10, then a 10 does not exist.
Nou zijn mijn verwachtingen ook torenhoog. Misschien iets te hoog. Het zou jammer zijn als ik een film die bijvoorbeeld een acht verdiend als vijf of zes beoordeel, omdat ik een tien had verwacht. Te hoge verwachtingen kunnen een film killen als ze niet volledig waar worden gemaakt. TDK maakte ze waar. Benieuwd wat TDKR zal doen! In Nolan we trust...
mrwhite
Ik volg je !! Batman Begins was echt een ramp en The Dark Night was aardig maar meer ook niet. Maar ook ik kijk uit naar deze al moet ik wel toegeven dat ik er niet te veel van verwacht en dat is maar goed ook het kan dan enkel goed uitdraaien.
timbo_
Zou echt niet weten waarom je naar deze film uitkijkt als je Batman Begins een ramp vond en The Dark Knight aardig. Dan kun je toch op je vingers natellen dat je dit dus ook niets gaat vinden
mrwhite
En waarom zou dat niet kunnen !! Ik kijk uit naar de film omdat ik graag wil weten hoe het eindigt en of Nolan zijn trilogie goed kan afsluiten. Plus ik heb het wel voor die hero movies. Twilight vind ik bvb ook pover maar ik wil ook weten hoe het eindigd.
Ben het volledig met timbo eens. Als je de 2 vorige films niks bijzonders vond, dan zal je van deze 3e Batman ook vast niet enorm genieten. Dan kijk je er alleen naar uit om de film te hebben gezien, zonder dat je denkt dat je ervan gaat genieten.
Ik vond BB en TDK absoluut briljant. Ik weet nu al dat ik TDKR waarschijnlijk minimaal een 4,5* ga geven. Of het moet enorm tegenvallen, maar dat geloof ik niet.
timbo_
Dat je benieuwd bent hoe het afloopt kan ik me nog voorstellen maar uitkijken naar blijf ik raar vinden als je twee voorgaande delen niet kan waarderen
mrwhite
En dat kan dan wel nu al met een 4,5* afkomen als je de film nog niet zag !! Dat is pas belachelijk. Ik kijk bvb enorm uit naar The Expendables 2 en Silent Hill: Revelation wil dat dan meteen zeggen dat ik die een goeie beoordeling moet geven omdat het eerste deel goed was?! Nee toch en waarom zou ik van deze niet kunnen genieten deel 2 vond ik al een stuk beter dus.
Lees mijn tekst nog eens zou ik zeggen, wat een onzin ram je uit je toetsenbord.
mrwhite
Onzin ? Ik zit hier met een aantal mensen en ze delen allemaal mijn menig. Het is pas onzin als je zegt dat iemand van deze film niet kan genieten omdat je de vorige delen minder of zelfs slecht vond.
Filmkriebel
@timbo en Ajax&Litmanen : Waar jullie van uit gaan is dat deze derde film in dezelfde lijn als Batman Begins en Dark Knight zou liggen. Ik denk net op basis van de trailer dat het iets anders wordt. Is dat niet zo, pech... dan zal ik de film wel met een 1 of 2 sterren belonen hier. Maar een kans wil ik hem zeker geven. Wat is hier zo vreemd aan mrwhites commentaar? O, ik begrijp het al : enkel Batman fans mogen op deze film stemmen
mrwhite
Blijkbaar ! Al kan ik ook wel genieten van een goeie Batman film alleen is het al lang geleden dat Tim burton nog één maakte.
the knight
gisteren ben ik in de bioscoop naar the amazing spiderman gaan kijken. voor de film begon lieten ze eerst nog de trailer van the dark knight rises zien. zo episch
, je hoorde ook direct dat die stem van bane veel luider klinkt dan al die andere stemmen. ik had de trailer thuis al eens gezien en vond het niet veel raars, maar dat komt omdat nolan nog niet veel wil vrijgeven over de film. als je de trailer gezien hebt kan je gewoon nog niet weten hoe de film zal worden 2 minutjes kun je zien van de film en die duurt dan nog eens 2 uur en 45 minuten (hopelijk komt dat goed
maar "waarschijnlijk" zal het een waardige afsluiter worden
Ik doelde op je quote over die 4,5*. Dan had je mijn woorden gewoon niet goed gelezen. Ik zei dat het me zou verbazen als ik lager zou geven, zoveel verwachtingen heb ik. Zeg niet dat ik ze op zeker geef.
O, ik begrijp het al : enkel Batman fans mogen op deze film stemmen
Ja, dat zal het zijn.
Wat een niveau weer hier zeg.
Filmkriebel
Moet jij zeggen... dat is wel waar je commentaar op neer komt.
Moet jij zeggen... dat is wel waar je commentaar op neer komt.
Ik snap je boze toontje niet zo goed, jij komt met die
-smiley.
Tot dat bericht was er hier niks aan de hand. Timbo en ik vinden mrwhite zijn bericht wat vreemd, is dat zo erg of raar? Deel 3 van deze trilogie zal vast erg op 1 en 2 lijken qua stijl en sfeer, dus als je die delen niks vind dan zal 3 ook geen topfilm voor je worden.
Verder, peace man!
Filmkriebel
dus als je die delen niks vind dan zal 3 ook geen topfilm voor je worden.
Verder, peace man!
Ben helemaal niet boos hoor
.. maar ik vind het een te simpele redenering om te zeggen dat als je deel 1 en deel 2 niet kon smaken, dat ook het geval zal zijn met deel 3. Het kan toch ook helemaal anders zijn? En is de MM-filosofie niet "iedereen stemt op alles"?
Ben helemaal niet boos hoor
Ik zeg toch niet dat hij de film niet moet kijken?
Ik denk alleen net als timbo dat je deel 3 niet top gaat vinden als je 1 en 2 matig vond. Verder moet iedereen uiteraard zelf weten wat ze doen hoor. Maar meestal krijg je bij vervolgen meer van hetzelfde te zien.

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile